20.02.09
12:52
Здравейте!Попринцип мускулна треска на ръцете почти не съм имал (много рядко и то супер слаба) от както тренирам - 1 година.На 16 год. съм 181-2 см. 71-2 кг.Преди около 5 дена настинах поради несъобразение (прибрах се без шапка а бях потен) и след като минаха тези пет дена (в които почивах) следваше тренировката ми за ръце.Понеже бях отпочинал,реших вместо 2 упражнения за бицепс да направя 3.И ето как ми беше програмата (преди няколко тренировки започнах суперсерии) :
3 серии - 8/8/6 лег с тесен хват ; 3 серии - 8/6/6 прав с лост ; 3 серии - 8/8/6 френско ; 3 серии - 8/6/6 бицепсово сгъване с дъмбел ; 3 серии - 8/8/8 трицепсово разгъване на горен скрипец ; 3 серии - 8/8/6 скотово с лост ; 2 серии - 8/6 пронирано разгъване в китки за предмишници ; 2 серии - 10/8 сгъване за предмишници с щанга (като за пръв път правя предмишница).
Тренировката ми беше вчера и след тренировката ръцете ми бяха много изморени.Днес забелязах,че имам мускулна треска на бицепс & трицепс и на предмишниците.Пускам темата,защото както казах по-горе почти никога нямам мускулна треска на ръцете (само на големите мускулни групи).Според вас как е програмата и също това знак на прогрес ли е или претрениране?Дали да правя по 2 упражнения за бицепс (както преди) или по 3?Знам,че границата (особено при ръцете) на добра тренировка и претрениране не е голяма.За предмишниците съм намислил да ги потренирам само около месец.
ако мускулната треска е прекалено силна, тогава със сигурност си претренирал...но ако е лека това попринцип е знак за добра тренировка на съответната група. Когато тренирам, без знчение коя група, на другия ден винаги имам мускулна треска. Мускулната треска може да се обясни с това че си стресирал мускула, тъйкато обикновенно правиш 2 упражнения...