Дневникът на Abigale

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.02.09
11:22

казано от abigale099 на 25.02.09, 11:19:

Малко се обърках,защото уж всички имате познания,доказвате го и с фигурите си,но твърдите противоположни неща.Аз иначе работя в аптека,така че мога да си ги разглеждам подробно.Така че поне ме посъветвайте кои протеини да гледам на GNC-соевите или пшеничните?

Вземи си суроватъчен протеин, най-добре изолат.

25.02.09
11:25

Честно казано това нищо не ми говори,сори  :red:

25.02.09
11:26

Има го май на щандовете за диетични и спортни храни :)

25.02.09
11:26

А и забравих да кажа,че малко ме притесняват тия протеини,в смисъл да не жвема да направя мн маса,защото аз искам само релеф

25.02.09
11:34

казано от abigale099 на 25.02.09, 11:25:

Честно казано това нищо не ми говори,сори  :red:

http://www.bb-team.org/articles/1316/  - тук има полезна информация
Няма да направиш маса от 1 доза суроватка :)

Мнението беше редактирано от Ambriel на 25.02.09 11:35.

25.02.09
11:35

12 е много късно за 1во хранене и според мен. Нищо чудно, че следобяд ти се дояждат тортички и пастички :)

Няма да направиш огромни мускули, просто защото си жена. Протеинът ще пази тези, които вече имаш... А и, виж Мария, и тя започна само с идеята за отслабване а вече говори за това как се става Венци-туна ;)

Аби, ами ние сме 101 потребителя със 101 мнения. Има някои фундаментални правила, които трябва да спазваш и всички ние следваме (от сорта на: трябва да се тренира поне 3 пъти седмично и да се мине на определен хранителен тежим, да се храниш редовно на чести интервали и тн ) и оттам нататък всеки си е изградил схема, която работи най-добре ЗА НЕГО и всеки ти споделя личен опит. Истината е, че никой не може със сигурност на ти каже какъв тип хранене и тренировки са най-добри ЗА ТЕБ. Ти сама трябва да е усетиш. Ето например, аз тренирам тежко с малко повт, дива е точно обратното, но и двете постигаме резултати, просто по различен път. Лимка е на РБД диета, аз съм на НВД, но не спорим коя е по-правилната (защото този спор си е просто безмислен). Истината е, че дори и консултацията с професионален диетолог и инструктор не ти гарантира 100% успех. Ти сама трябва да контролираш тялото си, да усещаш храненето и тренировките. Това се постига с опит  и знания. Опита все още го нямаш, него ще го придобиеш експериментирайки и прилагайки наученото. Но можеш като за начало да започнеш лека-полека с образоването, да си изградиш собствено мнение. Има адски много ресурси и в интернет и книги какви ли не....

26.02.09
20:15

казано от Венцеслава Атилова на 25.02.09, 13:40:

Аби, ами ние сме 101 потребителя със 101 мнения. Има някои фундаментални правила, които трябва да спазваш и всички ние следваме (от сорта на: трябва да се тренира поне 3 пъти седмично и да се мине на определен хранителен тежим, да се храниш редовно на чести интервали и тн ) и оттам нататък всеки си е изградил схема, която работи най-добре ЗА НЕГО и всеки ти споделя личен опит. Истината е, че никой не може със сигурност на ти каже какъв тип хранене и тренировки са най-добри ЗА ТЕБ.

Да,Венци,напълно съм съгласна.И наистина,за да не се обърквам още повече,помисих малко и реших ,че пак ще се храня по-организирано и диетично,но все пак ще се съобразявам със себе си.И без това начинът ми на хранене много се различава от предишният,така че със сигурност ще имам напредък.Може някои да се обидят заради това,че не спазвам съветите им дума по дума,но както и сами видяхте,имаше някои спорове,които не показаха единодушие,а само доказаха,че различните принципи действат различно на хората.Благодаря на всички,които дадоха своето мнение и няма да се обидя,ако ми се ядосате и не ми пишете,понеже не следвам всичко точно,но ...все пак искам това да ми е що-годе начин на живот,а не един вид режим,който насила да спазвам.
И все пак нека опиша днешният ден:

Сутринта бях на фитнес,беше хубава тренировка:
2 капсули л-карнитин
7мин на кростренажора за загрявка
коремни преси 3х30
долна преса 2х 30 , 20
странична преса с гири 3х30
упражнение за трицепс 3х25 , 15 , 10
упражнение за бицепс 3х30
упражнение за раменете 3х15
1 упражнение за трицепс на машина  :red:  3х30
клекове с гири 3х15
разтваряне на абдуктор 3х30
затваряне на абдуктор 3х30
упражнение за седалището(по корем) 3х20
за бедрото 3х30 за всеки крак
пек-дек 3х30
придърпване на скрипец за гърди 2х20
придърпване на скрипец за гръб 2х20
30мин интервално кардио (мн ми харесва,прераждам се с него,ама смятам да увелича малко времето )

Храна:
Кисело мляко с ... :red: мюсли
2 яйца;ще се постарая вече наистина да пропускам жълтъка,но днес не устоях
2 бонбона за рожден ден(което не е оправдание за вторият ,де)
пълнозърнест сандвич с лутеница,филе и кашкавал
100гр извара
манджа с... ориз(ама малко)
малко леблебия(някакви мнения за нея? )

26.02.09
21:34

казано от abigale099 на 26.02.09, 20:15:

30мин интервално кардио (мн ми харесва,прераждам се с него,ама смятам да увелича малко времето )

Да - много е яко, особено тичането - но не прекалявай с него - натоварва ставите и сърцето много - а те не са ти за два дни  - комбинирано с тежести - не повече от 3 пъти седмично (2 за начинаещи, мисля че това и за тебе се отнася) -продължителността на интервалите не е хубаво да е повече от 30 мин (като изключим загряването и отпускането накрая) - освен това - едно от предимствата на интервалното кардио е, че увеличава способността на тялото да гори мазнини по време на ниско/средно интензивното кардио - така че комбинирай и двете - най-добре според мен ще е, ако правиш седмично 1 път интервално след тежестите, 2 пъти ниско/средно интензивно след тевести и отделиш още един ден за интервално бягане на открито - някой парк или стадион примерно

казано от abigale099 на 26.02.09, 20:15:

разтваряне на абдуктор 3х30
затваряне на абдуктор 3х30
упражнение за седалището(по корем) 3х20

аз пак да кажа - тея машини хич не ме кефят - ако бъркам професионалистите да ме коригират (знам че машините са за начинаещи ама все пак)- а и едното със сигурност не е абдуктор, а аддуктор - добре си почнала с клекове - можеш да разнообразяваш с лег преси, аддуктора да го тренираш с [email=http://www.bb-team.org/exercise/1528/]плиета[/email] (без тежест за начало), а за дупето мен най ми харесват [email=http://www.bb-team.org/exercise/1157/]хиперекстензиите[/email] - ти пак трябва да почнеш без тежест - а и като бонус помагат за паласките

Мнението беше редактирано от mbarton на 26.02.09 21:36.

26.02.09
21:35

Леблебията е хубаво нещо богато на растителен белтък с прилично количество мазнини , въглехидрати и калории, но определено не става за вечер, а пък още по-малко след манджа с ...ориз. Не е трудно вечер вместо манджа и леблебия да хапнеш меесо със салата и или омлет ако щеш. Ти май изобщо не ядеш месо, а точно то ще ти помогне в отслабването. Зелените зеленчуци също. Тези 2 яйца самотни ли бяха ?

26.02.09
21:49

В манджата имаше месо...всъщност майка ми постно не готви...така че ям месо,понякога даже твърде много и си мечтая за постно ядене.И нямаше как да го извадя от ядеето,за да го ям със зеленчуци.Знам,че са оправдания,но смятам да наблегна на зеленчуците,когато им дойде сезонът.
Относно яйцата...изядох ги малко повече от половин час след млякото с мюсли,защото бях притисната от времето,иначе смятах по-голям интервал да има между тях.
А кои ядки са полезни и кога е хубаво да се приемат?

Мнението беше редактирано от abigale099 на 26.03.09 21:04.

26.02.09
22:02

Всички сурови ядки и семена, с особено внимание към фъстъците, че съдържат плесени. Бадеми, орехи, кашу на първо място после друугите. Обаче мисля че ако сега ги включиш в менюто е възможно да залитнеш с калориите и вместо да остлабнеш да качиш. Те са вкусни, полезни но са страшно калорични. Абе вземи почети малко инфо от сайта или нета.  За твое добро е.
Ти почваш като Мария, дано да имаш нейния напредък. С най добри чувства....

01.03.09
10:18

Здравейте и от мен  :-)  Първо искам на всички да ви пожелая Честита баба Марта,да сте живи и здрави ,весели,засмени и с бузки червени!
Тези дни не писах в дневника си,тъй като много се изложих и ...само щях да получа упреци...заслужени,разбира се  :red:
Преди малко бях на тренировка и там срещнах един човек,който ми даде някои напътствия за тренировката.Тъи като в залата,в която ходя няма точно инструктори(това май е проблем на много зали),ми беше много приятно някой да ми каже кое не правя както трябва и да ме посъветва.
Другото,което ме посъветва беше да се вслушвам в собственото си тяло,а не да се стремя да правя по много бройки с непосилни тежести(е,моите не са чак непосилни,де).Също така ми каза да правя от упражненията серии до откат(по 3 серии) с по-мали тежести,тъй като мойта цел е да се стегна и да отслабна,а не да ставам културистка.В интерес на истината,така направих дори по много повече бройки,а тежестите бяха същите като преди,защото винаги съм гледала всичко да е в рамките на поносимото.

Днес е и официалният ден за теглене и взимане на мерки.Доколадвам :
60,2 кг. , талия 67,5см. , ханш 97см. ,бедро горе 54,5см. ,бедро над коляното 39см.

Откъдето следва,че съм свалила само 200гр.,което хич не ме обнадежди,ама аз съм си виновна.Поне мерките показват друго :От талията съм свалила 3 см.,от ханша 1см. ,от горната част на бедрото 0,5см и над коляното отново 0,5см. Мисля,че поне тези резултати са добри.А за килограмите гледам мнго да не се тревожа,защото съм в такъв етап на месеца,в който задържам вода(сигурно ви е познат),така че мисля другата седмица да получа по окуражаващи резултати  :-P

01.03.09
15:04

Здрасти - честита баба Марта и от мен. Да- ако искаш да сваляш наистина трябва малка тежест и много повтерения, почни от 20 за проблемните зони (крака, дупе) и вдигай с 5 бройки всяка седмица. Ако пък можеш да стартираш с 30 - още по-добре. Успех ти желая! И не се притеснявай - резултатите са ти добри. Сега като пукне пролет ще сваляш и повече - но между 1 -4 см е напълно номрално и естествено. При това се задържа постигнатото. От личен опит пиша!

Мнението беше редактирано от kozunak на 01.03.09 15:06.

16.03.09
19:42

Здравейте,упорити хора.Искам да знаете,че супер много ви се възхищавам на упоритостта,с която следвате целите.А аз малко се изложих,че толкова много време не писах,но ще се постарая да бъда редовна и да следвам съветите ви.Иначе аз все още продължавам да си тренирам,не съм се отказвала и за миг.Даже съм много горда,че вече стана 1 месец  :-P Някои сигурно ще си кажете-е,тя е в началото.Ама все някога трябва да се почне,нали така  :-)
Храната ми за днес 16.03.09г.:

09:30 кисело мляко с 4с.л. овесени ядки (знам,че трябва да намаля количеството на ядките,но някка си ми е трудно да ям чисто кисело мляко,но ще се постарая)
12:30 2 филийки пълнозърнест хляб с манджа от зелен фасул и телешко месо
14:30 кафе с 1 пакетче захар (ще гледам занапред да го избягвам)
15:30 сандвич от пълнозърнест хляб,лутеница,кашкавал и шпеков салам)
20:30 опоменатата вече манджа от обяда

По едно време едва издържах да не си взема нещо сладко,но се самоубеждавах,че ще трябва да го впиша,а не исках..и това действа  :-P
От утре преди тренировка почвам да пия и протеинче,тъй като ме бяхте посъветвали да закусвам преди тренировка,а ми е малко сложничко.Проблем ли е ако пия протеин само преди тренировка,а не всеки ден?Друго нещо-ще пия протеина 1 час преди тренировка,а л-карнитинът кога да го пия?Едновременно с него ли,защото нали и той се приема час преди тренировка(на капсула ми е)?
А какво ще кажете-пълнозърнест или ръжен хляб?
Предварително ви благодаря!

17.03.09
06:42

казано от abigale099 на 16.03.09, 19:42:

По едно време едва издържах да не си взема нещо сладко,но се самоубеждавах,че ще трябва да го впиша,а не исках..и това действа

;-P   Това като го прочетох ми напомни за мене... и аз бях така в началото, когато бях на път да се изкуша да хапна нещо JUNK и си казвах същото.. Или примерно в първите ми зареждаши дни, когато едва ли не можех да си хапвам всичко - и хоп кроасан, хоп шоколад, можех още неща да изям, но си казах, ееееейййй момиче спри се. Стига толкова, едно че всичко ще отиде по дяволите и второ - това трябва да го напишеш в дневника! МНОГО МИ ПОМОГНА!! Такаaaa беше тогава!!!!!!!!!!!!!

Мнението беше редактирано от maria на 16.04.09 11:05.

17.03.09
09:04

Даааа,Мария,да те е страх да хапнеш нещо,че после всички като те почнат... :-P Но най-важното-трябва да го направиш заради себе си,но пък другите са нещо като стимул.Междудругото да ти кжа,не че е нещо ново за теб,но ти тук си любимка на всички.Възхищаваме ти се!Наистина в началото си била по-неуверена,но с времето всичко си е дошло на мястото.Просто трябва много дисциплина и ще се постарая да е налице.
Тези дни пък,четейки дневника на Венци, се заинтересувах и аз от ChickenTuna.Определено е мадама с много хъс(химията няма да я коментирам) и определено,гледайки я ,ме надъхва.Е,може би за себе си искам по-малки мускули,но все пак нивото и на подкожни мазнини е завидно.Едва ли скоро ще го постигна,но е добър пример!
Венци,браво на теб ,ти много сполучливо я догонваш и Мария е с право те нарича ВенциТуна  ;-P

Мнението беше редактирано от abigale099 на 28.03.09 07:38.

17.03.09
12:14

:red:  Абиииии, недей така, срамежлива съм... ама мерси за хубавите думи все пак!! Ние сме bb-team!! Аз се кефя на всички тук и им чета дневниците, но рядко пиша в тях, защото все още на съм “узряла”, обачеееее са ми много интересни!! Stay cool!!

Мнението беше редактирано от maria на 17.03.09 12:17.

17.03.09
19:28

Здравейте  %-P
Този ден беше много дълъг.Реших да вложа повече дисциплина и да ставам всяка сутрин рано(в 7ч).Днес за 1ви път ми се случи.От известно време карам все втора или дневна смяна и все ставам към 9ч ,но си лягам към 00-01ч.Та затова днес не ми беше особено приятно,но се сетих каква е основната цел и се амбицирах  :-)

7:00 Протеинов шейк, 2 капсули л-карнитин (не разбрах само дали може едновременно )и една перличка Геритамин нео
ТРЕНИРОВКА
11:00 кисело мляко Култура 0,1% с овесени ядки
12:45 2 препечени ръжени филийки със зелен фасул и телешко
13:00 кафе с канела(знам,че подобрява храносмилането ) и 1 пакетче захар  :red:
17:00 сандвич от две ръжени филийки с лютеница,кашкавал и шпеков салам (знам,че паузата е много голяма,но по едно време имахме толкова работа ,че не можах да смогна да седна да похапна )
20:45   фасул с телешко

Вода : много ,но не знам колко точно !!!

Тренировка:
5 мин кростренажор
3 х 50 коремни преси на лежанка
3 х 15 повдигане на крака от вис
3 х 30 упражнение за бицепс с 5кг
3 х  30, 25, 20 упражнение за трицепс с 3кг
3 х 15 рамо с 3кг
3 х 30 клек с гири (общо 6 кг)
3 Х 15 на машината за гърди и трицепс с 20кг (сори,ама не го знам как се казва,веднъж го описвах,но аз там усещам натоварването)
3 х 30 затваряне на аддуктор с 40кг
3 х 30 разтваряне на аддуктор с 35 кг
3 х 15 бедрено сгъване с 20кг
3 х 15 бедрено разгъване с 15 кг
3 х 15 пек-дек с 20кг
30мин велоергометър

Много се издразних,че пътеките бяха заети,а за мен това си е най-якото кардио.Следващият подходяш за мен уред е кростренажорът,но и той беше зает и трябваше да се задоволя с 30мин колело.Обаче по едно време усетих много гаден дискомфорт в предната част на подбедрицата.Това ми е болна тема,тъй като преди време ,като скачах редовно на въже( около 30мин почти всеки ден) мн ме болеше и решението винаги беше да не го практикувам известно време.Но за щастие вече не ме боли.Надявам се,че е било просто нещо моментно.Просто ще се надявам другият път да има свободна пътека(неслучайно ходя толкова рано в залата)

Утре и аз съм решила да експериментирам с рецептата,която Мария е чула от колежката й.Звучи вкусно,даже мислих,че може някой път да го изпробвам с ръжено брашно.Но тази рецепта ме впечатли ,понеже се приготвя за отрицателно време,а сега съм решила да заложа на държавните ми изпити,че докатос е обърна и вече ще е юни месец  >:(

18.03.09
06:09

На мен ми харесва последният ти пост. Храната е хубава с малки изключения/ по-скоро салама, отколкото пакетчето захар/. Явно си се ориентирала към РБР, което е хубаво.  Тренировката ти колко време отнема, че ми се вижда бая дълга. Иначе ми харесва, нали и аз съм по многото повторения.

18.03.09
06:44

казано от diva 97 на 18.03.09, 06:09:

На мен ми харесва последният ти пост. Храната е хубава с малки изключения/ по-скоро салама, отколкото пакетчето захар/. Явно си се ориентирала към РБР, което е хубаво.  Тренировката ти колко време отнема, че ми се вижда бая дълга. Иначе ми харесва, нали и аз съм по многото повторения.

Здравей,Дива! Много се радвам като получавам включвания и от вас,по-вещите форумци със стаж.А и наистина много се зарадвах като най-накрая бях похвалена за менюто,защото то ми е голяма болка.Тренировката не мие проблем,ама това хапване...Е,нормално е без забележки да не мина,все пак съм още начинаеща,но този път ще бъда по-старателна.Даже вчера на майка се опънах за днешната вечеря.Искаше да е панирана риба(забравих каква точно,май хек),но и казах ,че искам или печена или ще си измисля друга вечеря и веднага склони  :-P Уж се договорихме и за картофите и ориза за вечеря,ще я видим тая работа.Обикновено е съгласна,после прави наопаки.Ама аз поне ще се “цепя “от наще тази вечер и вместо варени картофки(ка сладко само звучи  ;-P ) ще си направя салата от домати и краставици  :-)
Ще заместя щпековият салам  някакво филе,например, или просто ще си остана без месце.Ама гледам,че повечето пишат филе,значи е позволено  :-) А пакетчето захар..май наистина ми е трудно да пия кафе без захар,а съм се настроила против изкуствените подсладители.
Относно тренировката- май само изглежда много обемна ,иначе я правя за около час и половина,което според мен си е напълно нормално.Обикновено като съм на пътеката стоя 40мин (5мин загрявам с бързо ходене,30 мин интервално бягане и още 5 бързо ходене за сваляне на пулса),ама вчера като ме заболха подбедриците и викам да не се насилвам,та стоях само 30мин,пък и нещо не ме кефи това колело...искам пътекаааааа  ;-)

18.03.09
08:34

Mария,питката наистина е много хубава.На външен вид не ми се получи супер добре,ама бива.Важното е ,че ми беше много вкусна и засищаща,тъй като млякото сутринта много не ме нахрани  :-P Поздрави колежката си от мен.А останалите,какво чакате,бягайте да си я сготвите и после дайте свойте отзиви  :-)

18.03.09
13:15

:-)  Видя ли - много бързо, вкусно и хранително!! Все едно открих Америкааа...

Мнението беше редактирано от maria на 18.03.09 13:16.

18.03.09
19:26

Здравейте отново от мен  :-)
Дългият ден е към краят си.Държа да отбележа,че спортът и хапването ми се отразяват мого добре на настроението,нищо,че съм станала много рано и на моменти ми се приспива.Иначе все съм усмихната..харесва ми  ;-P
Днес ми беше нетренировъчвн ден,но цяла сутрин не съм се спряла -чистене,готвене,пране..все нещо си намирах.

Ето и менюто ми за днес 18.03.09г :
7:15   кисело мляко Култура с овесени ядки
10:00 питката ,която с Мария цял ден коментираме  :-P
12:00 две препечени ръжени филийки със салатка от 1 краставица,два домата и малко сирене
15:15 кафе с 1 пакетче захар
16:30 сандвич от две ръжени филийки,лютеница,кашкавал и телешки салам (той подходящ ли е)
21:30 печена скумрия и салата от 2 домата ,1/2 краставица и 1/2 чушка

Знам,че яденето ми е прекалено късно,но за съжаление рибката чакаше да се прибера,за да си я приготвя тепърва и малко се забавих.В момента даже още се пече  >:( Ужассссс!!! Глдна съммм...
Относно храната ми-притеснявам се,че май ми се събраха много бъглехидрати днес.Май трябваше само една препечена филийка за обяд,ама не бях сигурна дали ще ме засити.Обаче като цяло съм доволна от избраното.

Иначе днес ходих да си купя пъжено брашно и пълнозърнести макарони.Смятам макаронките(част от тях ,де) да си ги приготвя за утре за обяд.А брашното-тези дни ще му намеря някакво приложние.Нещо съм се зарибила да си направя нещо сама.

Да ви питам,някой да има някакво инфо за хранителните добавки на  Аminostar на Walmark.Днес шефът донесе някакъв каталог на тази фирма и каза,че са добри като тези на GNC,та правих списък какво да поръчаме.Та и за мен си избирах разни л-карнитин-чета.Интересни мис е сториха.Но все пак искам малко вещо мнение  :-P

Мнението беше редактирано от abigale099 на 18.03.09 19:26.

19.03.09
05:45

казано от abigale099 на 18.03.09, 19:26:

Да ви питам,някой да има някакво инфо за хранителните добавки на  Аminostar на Walmark.Днес шефът донесе някакъв каталог на тази фирма и каза,че са добри като тези на GNC,та правих списък какво да поръчаме.Та и за мен си избирах разни л-карнитин-чета.Интересни мис е сториха.  :-P

:coolgrin:  И кому е нужно това??? Аз пък съм против всякакви хранителни добавки, протеини, л-карнитини и даже мойте хапчета ЛиДа, за които се сещам от време на време.. Просто се храни правилно и тренирай тежко без да прекаляваш и готово. Ти си момиче все пак!! И то бих казала мн чаровна и женственна!!!!!

Мнението беше редактирано от maria на 19.03.09 05:46.

19.03.09
07:14

Съгласна съм с Мария, за тия добавки и аз никога никакви не съм пила, хранен и тренировки, това е :)

19.03.09
08:47

Mерси момичета,ама малко се изкушавам.А и поне за л-карнитина мисля,че всичко си е  граници,ускорява се и процеса на изгаряне на мазнини.Засега ,все пак,ще продължа със закупените,пък нататъка ще му мисля.
Да ви се похваля,днес беше много готина сутрин.От сутринта съм заредена яко с енергия.Винаги е така като ходя на фитнес.А и днес беше по-специална тренировка.Преди около месец или по-малко се запознах с един пич във фитнеса и ми каза кое правя неправилно,даде ми някой друг съвет,каза ми какви упражнения да правя.Та днес ми помогна пак.Каза,че попивам бързо и ккавото ми е казал как се прави миналият път,го правя мн добре.Определено имаме нужда от одобрение,защото е як стимул.Знаете какво имам предвид.
А пък като си тръгвах и тъкмо си оставям ключа на касата и инстрктора ме попита дали искам да ми даде програма следващият път  ;-P Искам ли,че как да не искам.Друго си е да я даде човек,който с това си се занимава.Та дано следващият път пак да е той и да правя тренировката по моя си програма  :-)
Сега ще си опиша днешната тренировка,а пък довечера ще опиша храната.

5мин кростренажор
3 х 50 коремни преси на лежанка
3 х 15 повдигане на крака от вис
3 х 15 за бицепс ;две упражнения,едното от коиъо го правих с гири 3кг,другото с 5кг (малко тъпо,ама така се получи)
3 х 15,15,10 за предна част на рамо с 3кг
3 х 15 за задна част на рамо с 3 кг
3 х 30 клека с две гири по 3 кг(значи общо с 6кг)
3 х 20 на уред за корем(който миналият път описах като уред за гърди ,корем и ръце,ама днес ми обясниха,че е за корем;ще се постарая да го намеря как се казва  :-P )
3 х 30 затваряне на аддуктор с 40 кг
3 х 30 разтваряне на аддуктор с 35кг
3 х 20 сгъване на бедрен мускул с 20кг
3 х 15 разгъванена бедрен мускул с 15кг
3 х 15,10,10 пек-дек с 20 кг
30 мин интервално кардио на бягащата пътека (бях супер щастлива,че този път беше свобона и пак ксъмет извадих,че по едно време влезнаха някакви нашественици,явно спортисти пред състезание,ама яка агитка )

Ще се радвам ако някой коментира храната ми от вчера ,че малко се съмнявам как е  :-)

19.03.09
09:06

Здравей, така за храната, ами тоя салам хич не го яж, аз се съмнявам в тия салами. И на мен понякога ми се случва и ям разни там лионски или други, ама....по принцип ги ограничавам доста, :) ти какъв режим се стремиш да поддържаш? РБР или НВД ? сякъш твоя ми клони към РБР, така ли е ? Ако е така ОК, аз също гледам да поддържам такъв режим на хранене :)

19.03.09
09:11

честно казано,Веси ,и аз не знам към какъв режимс е придържам.Опитвам се да се храня здравословно,начесто и гоня цели.Надявам се ,че с това хранене ще успея да отслабна.Знам,че е време да почна и аз да смятам количествата на в,б и м,но веднъж опитах и не се справих много умело с fitday.Проблем ми беше въвеждането на пъст и кг.Уж всичко беше както трябва и все ми изписваше грешка.Ще трябва да се заема с разучаването и ще мога да преценя какъв ми е режимът.Но това РБД ми звучи повече като диета за задържане на килограмите,а не за отслабване  >:(

19.03.09
09:19

Не, напротив това си е режим, но на всеки различен начин на хранене му действа за сваляне на килограми. Знаеш ли, аз дълго време бях на НВД, и Дюкан съм пробвала, но нещо не се получи при мен, в смисъл че не свалях, бях в застой и нищо....
сега вкарвам повечко въглехидрати, поне се старая де, и се чувствам добре, имам енергия за тренировки, същевременно свалих тук, там, и сега се старая да оформям мускул вече :) това е

Не искам да ти повлиявам с разни режими, ти сама ще усетиш кой ще е подходящ за твойто тяло.
Успех :)

19.03.09
09:52

А въглехидратите не са ли ми в много?

19.03.09
09:54

На мен не ми се виждат много:) Дорбе са :) Може малко повечеко месце да хапваш, обаче :)

П.П. И аз порбвах питката вчера; верно е вкусна :)

Мнението беше редактирано от Limka на 19.03.09 09:55.

19.03.09
09:58

Ииииии, значи, само аз не съм я пробвала, но...тази вечер и аз ще я пробвам питката :) да, инъче малко повечко месце Аби, :)

19.03.09
10:18

Храната ти е ок за балансиран режим. Ако не постигнеш резултати за две, три седмици, намали малко въглехидратие. Разкарай всякакви салами - само чисти филета, че и те даже не са много чисти.
Тренировката ти е мноооого дълга. Няма смисъл. Мисля че трябва някак да я разделиш на две. Не че съм много компетентна де, но аз от такива дълги тренировки си докарах претрениране и обратни на очакваното резултати.
15 бр. за рамо са много според мен. Все пак питай инструктора си. Успех

19.03.09
10:26

Diva,пролемът е там,че досега не съм имала трениор и всичко сама съм си измисляла.Затова и се зарадвах днес,като разбрах,че другият път най-вероятно ще си имам вече моя програма,приготвена от друг.Иначе аз лично се чувствам отлично след тренировка и даже вече мис е ходи,ама ще трябва да почакам до неделя.Ти каква тренировка си правила:в смисъл дълга като времетраене или с много повторения си достигнала до претрениране?
Аз даже сега се сетих ,че съм забравила към програмката да отбележа и 3 х 20 лег преса с 10кг

19.03.09
19:54

Хей,здравейте отново и от мен!

Време е да опиша храната си от днес ,19.03.2009г:

7:00   протеинов шейк,л-карнитин и геритамин нео
8:00   ТРЕНИРОВКА (сутринта я описх)
10:15 кисело мляко с овесени и други ядки
12:30 около 100г пълнозърнести макарони с малко извара и салата от два домата и краставица
14:00 сладки  :red:
15:30 кафе с пакетче захар
16:30 сандвич(две ръжени филийки с лютеница и кашкавал)
21:00 125-150г.печено пилешко филе и 1 1/2 домат

Това прегрешение в 14ч все още не мога да си го простя,но беше почерпка,по определен повод,щтях да обидя.Проблема беше,че кат си взех една си взех още.Но по едно време се скастрих и се спрях.Реших това да го приема като зареждащ ден,поне да има смисъл от това прегрешение.

20.03.09
07:25

Хехе, не е края на света с 2-3 сладки, Аби!

Спокойно, не си го слагай толкова на сърцето. По-важното е, че си казала СТОП :)

20.03.09
07:46

Лимка,не бяха 2-3,а точно четири,но го преживях.Не е болка за умиране.Иначе мисля,че поне другото ми се олучава.Абе ще видим в неделя как ще съм с мерките  и килограмите ;-P Пъки не сме роботи,трябва отвреме на време малко да се отпускаме,ама МАЛКООО  :-)

20.03.09
20:04

Хей,привет  :-P
Нешо вчерешното късно лягане днес ми”излезна през носа”.Бях супер нервна,сънлива,изморена...абе като не ходя на фитнес е така.Ама по график третата ми за седмицата тренировка е чак в неделя..нямам търпение.

Храната ми за днес, 20.03.09г.:
7:30   кисело мляко с овесени трици,тиквени,слънчогледови,ечемичени и ръжени ядки,кокосови стърготини(як микс  :-P )
10:00 печена пилешка пържола,50г варени картофи и 1 1/2 домат
12:00 яйчената пика и 1 яйце
15:00 кафе с пакетче захар
16:30 сандвиш( 2 ръжени филийки ,лутеница и кашкавал)
20:45 около 150г пилешко вретено и салата от 1 домат,1/2 краставижа,1/2 чушка и 6 маслинки

Сигурно ще се учудите какъв е този обед вместо 2ра закуска,но просто съм от 11ч на работа и размених 2рата закуска с обяда.Утре пак ще е така,но не мисля,че това е особен проблем  :-)
Иначе досега съм изпила сигурно повече от 3 л вода  :-P
Е,това беше от мен за днешният ми режим.Някакви забележки?

20.03.09
21:50

ей,има нужда от съвет.Днес на диабетичният щанд,изкушена от диетичните вкусотии(сладките неща),забелязах диетична халва.Пише,че не съдържа захар и е подходяща за диабетици.А за диета?Посто ми се стори много вкусна.Поне се радва,.че устоях,макар че се колебаех дали да не си взема нещо,но още не съм забравила вчерешното прегрешение  ;-P

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1