Анкета - изследване на протеини - прочетете 1ия пост !!!

Прескочи до:

25.03.09
18:12

Поддържам връзка всеки ден и до петък ще знам точни цени. Мисля, че възможностите за анализ, които предлага Аквалаб са много по-големи от Глобал тест. Затова си струва чакането.

Чакането не е проблем. Това не е заек та да избяга.

28.03.09
11:56

Краен срок - петък идната седмица (03.04). Тогава ще ми кажат цени и въобще дали ще може да се направи всичко желано от нас. Принципно % съдържание на протеин и въгл. в доза не е проблем. Но сега мъдрят, ако да речем белтъчините съответстват на етикета, по какъв начин да установят протеина от коза ли е от соя ли е :). Трудното по думите му е, че чрез някой класически методи на изследване някой вещества могат да заблудят апаратурата и да реагират като белтъци, както забранениете субстанции в сухото мляко от Китай са направили.  Мъчна работа, ей...
“За канцерогенни и токсични съставки и хормонални забранени препарати можете да бъдете сигурни ,в екипа ще работи токсиколог ,завеждащ авторитетна лаборатория в София”

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.03.09 12:08.

28.03.09
12:06

казано от Стоянчо на 28.03.09, 11:56:

Краен срок - петък идната седмица (03.04). Тогава ще ми кажат цени и въобще дали ще може да се направи всичко желано от нас. Принципно % съдържание на протеин и въгл. в доза не е проблем. Но сега мъдрят, ако да речем белтъчините съответстват на етикета, по какъв начин да установят протеина от коза ли е от соя ли е :).  Мъчна работа, ей...

Нещо много бавят работата...дали ще могат изобщо да я свършат???

28.03.09
12:09

Няма значение, че се бавят...бързата работа срам за майстора. Едитнах поста, защото в момента продължавам да говоря с човека. Дали ще могат да я свършат ще разберем в края на идната седмица, от нас нищо не зависи. Някой неща безпроблемно ще могат да бъдат установени, вече ги изредих. Т.е. принципно нашите желания ще бъдат удовлетворени, само не знаем какво можем да “изцедим” максимално и каква ще е цената.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 28.03.09 12:11.

28.03.09
12:36

и да ги изследвате и да не ги изследвате 1/3 от този форум може да си ги позволи ;) за бг е лукс да ползваш качествени добавки а примерно в америка дори и неспортуващите пият протеинови шеикове ;)

28.03.09
12:45

Благодаря за изразеното мнение, беше ми от полза! И какво предлагаш, защото само 1/3 пият да не ги излседваме...

ГН

28.03.09
13:00

казано от FitNeS-MaNqK на 28.03.09, 12:36:

и да ги изследвате и да не ги изследвате 1/3 от този форум може да си ги позволи ;) за бг е лукс да ползваш качествени добавки а примерно в америка дори и неспортуващите пият протеинови шеикове ;)

Това не е причина да не се изследват. Причина, която аз виждам че е не смятам че тези марки лъжат - едно голо доверие, но всички, които сме ги ползвали знаем. Ето защо с риск да стана досаден, за мен е по-важно да се изледват евтините протеини, да видим там как стоят нещата.

28.03.09
13:14

Съберем ли парите, правим излседвания. Със задружни усилия (в случая даванена пари) можем да изследваме всички протеини. От добрата ни воля зависи.

30.03.09
08:18

днес видях.че в един друг форум момчетата вече са направили изследвания на няколко български протеина и са поснати резултатите,не знам дали е правилно да дам линка на друг форум ако някой иска да пише после да коментираме.

30.03.09
10:49

Невиждам защо да не е редно.Я дай линка :) .

30.03.09
10:52

Постоянно се пускат линкове от други сайтове/форуми. Не мисля, че е грешно, ако е споменат източника.

30.03.09
10:54

http://forum.muskulibg.com/viewtopic.php?f=25&t=4877

надявам се момчетата от мускули.бг няма да сърдят

30.03.09
11:01

Hahahahahah ако не са манипулирани - евала на Крика, от БГ продуктите ползва най-добрата китайска суровина :D

30.03.09
11:02

казано от emzo на 30.03.09, 11:01:

Hahahahahah ако не са манипулирани - евала на Крика, от БГ продуктите ползва най-добрата китайска суровина :D

Pro Nutrition и те ме изненадаха доста приятно :)

30.03.09
11:04

на мен не ми отваря на нутрим,а ми е интересно да видя и тяхните

30.03.09
11:54

Ами да, ето - нещо подобно, но доста по-подробно сме на път да осъществим.

30.03.09
20:03

Най-важното е какъв е источника на протеин, че соевия концентрат е 6лв./кг. Макар, че и това им е скъпо и им се свиди да слагат достатъчно като гледам процентите в изследването :)
Щото като отвориш кутията на една (и не само една) родна марка и ти мирише яко на соя, а отвън пише 100% уей ...

30.03.09
20:12

казано от Aleksandar Marinov на 30.03.09, 11:02:

казано от emzo на 30.03.09, 11:01:

Pro Nutrition и те ме изненадаха доста приятно :)

Аз румънски протеин нямам кураж да пия, особено на тази фирма. Пил съм им аргинина, няма да ти обаждам колко време си седях кротко в кенефа на залата...

30.03.09
20:51

да ме светнете коя колонка и кое трябва да се гледа ?

31.03.09
06:25

Има по два протокола на всеки протеин - пърия е  приетата поръчка с описанието на продукта (включително колко процента протеин трябва да има), а във втория гледаш последния ред и там след някакъв стандарт, следващото е % протеин в пробата
Ама пак повтарям - това изследване е крайно непълно - соята е без пари и е 90% - като я набухат навсякъде си вдигат % протеин, а ти го продават за какъв ли не - кеф ти суроватъчен, кеф ти млечно-яйчен.

31.03.09
08:05

Абсолютно съм съгласен с митака101 - дори мислех да го пиша и в темата з склада за протеин. Има много други не по-маловажни параметри за една протеинова пудра освен процентното съдържание на белтък.... не трябва сляпо да се гледа протеина в доза и дотук.

31.03.09
08:31

казано от Калоян Георгиев на 31.03.09, 08:05:

Абсолютно съм съгласен с митака101 - дори мислех да го пиша и в темата з склада за протеин. Има много други не по-маловажни параметри за една протеинова пудра освен процентното съдържание на белтък.... не трябва сляпо да се гледа протеина в доза и дотук.

E добре де, айде де кога ще изследваме и от какво е това %-но съдържание?От соя ли, от суроватка ли?

31.03.09
21:50

От аквалаб чакам до петък потвърждение именно за възможността за установяване на произхода на белтъците. Останалото е безпроблемно,т.е установяването на % белтък в доза не е проблем!

31.03.09
22:06

казано от Стоянчо на 31.03.09, 21:50:

От аквалаб чакам до петък потвърждение именно за възможността за установяване на произхода на белтъците. Останалото е безпроблемно,т.е установяването на % белтък в доза не е проблем!

това го знам братле че е лесно,кажат ли само че може и за произхода и даваме газ!

ГН

01.04.09
20:37

Аз досега пари не съм дал, ако се е събирало, но ако изследваме суроватката от 9 лв килото, аз ще дам когаго и колкото е нужно!

ГН

05.04.09
17:33

Лесно е когато някой който не е ангажиран пряко - точно като мен - дава зор. Затова няма да правя така. Все пак - какво става, то хубаво няма да бързаме, ама нещата се точат ли точат... Аз на 10-ти почвам НВД. Първоначално бях сигурен, че дотогава ще направим нещо. Вече не съм.

05.04.09
18:11

казано от mitaka101 на 31.03.09, 06:25:

Ама пак повтарям - това изследване е крайно непълно - соята е без пари и е 90% - като я набухат навсякъде си вдигат % протеин, а ти го продават за какъв ли не - кеф ти суроватъчен, кеф ти млечно-яйчен.

Тя ако е 90% би трябвало да е соев изолат. А концентрата е минимум 65. Но и двата варианта не са много по-евтини от суроватката като гледам по цените на американските фирми. По-скоро ръгат соево брашно или нещо такова, което предполагам е 35%. В този случай няма как да дигнат процента протеин.

05.04.09
20:03

казано от butthead на 05.04.09, 18:11:

Тя ако е 90% би трябвало да е соев изолат. А концентрата е минимум 65. Но и двата варианта не са много по-евтини от суроватката като гледам по цените на американските фирми. По-скоро ръгат соево брашно или нещо такова, което предполагам е 35%. В този случай няма как да дигнат процента протеин.

много е лесно да се изказваш неподготвен за неща, които не си виждал.
аз имам сертификати на няколко соеви протеина, два от които се продават в складове на ПИКО (виж темата за складовете).
и в тях пише: белтъчно съдържание минимум 90%

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 05.04.09 20:06.

05.04.09
21:36

казано от mitaka101 на 05.04.09, 20:03:

аз имам сертификати на няколко соеви протеина, два от които се продават в складове на ПИКО (виж темата за складовете).

А дали е толкова един господ знае...аз лично не вярвам.

06.04.09
09:09

Добре, може и така да е. Просто ми е интересно как така за американците производството на соев изолат(90%) излиза долу горе на цената на суроватка. А въпросният на Пико вероятно е десетина пъти по-евтин от суроватката. Би ли ми обяснил, понеже явно си по-подготвен.

ГН

06.04.09
09:12

казано от butthead на 06.04.09, 09:09:

Добре, може и така да е. Просто ми е интересно как така за американците производството на соев изолат(90%) излиза долу горе на цената на суроватка. А въпросният на Пико вероятно е десетина пъти по-евтин от суроватката. Би ли ми обяснил, понеже явно си по-подготвен.

Ами че то е така и с Пик.Ко! Суроватката е 9 лмв, соевия колко е - 8, 7 дори 6 да е, пак е близо!

А сега хора, дайте да минем на темата - ИЗСЛЕДВАНЕ!

06.04.09
10:03

Разгледах я темата. 8 лв. е за килограм соевия изолат на Пик. На NOW е 50 лв. тук за 900 г. 25 без доставка от чужди сайтове. Т.е. дори там пак е три пъти по-скъп от въпросния склад.  Айде да не вярвам, че е изолат ако ще и пет сертификата да извадиш.

06.04.09
10:57

Още в петък попитах човека от лабораторията. Отговор не получих. В събота отново се свързах с него и каза, че в понеделник (06.04.) идва в София и ще се свърже с мен по телефона. Така, че очаквам телефонно обаждане. Когато има развитие, тук ще бъде първото място, където ще споделя. Знам, че се проточва във врмето, но нещата не зависят от нас.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.04.09 10:58.

06.04.09
11:06

...

Мнението беше редактирано от kao на 06.04.09 11:11.

06.04.09
11:12

Аз съм на принципа, колкото е по-скъпо толкова е по-хубаво. Купувам това, за което ми стигат финансите.

06.04.09
14:29

Дано да успее каузата много ми е интересно какво ще излезе.
пс:Потвърждавам , че съм готов да дам 10-15 лв.

ГН

06.04.09
15:21

Когато имаш пари, това е добро мислене, но ако приемем че ги имаш в умерено количество, с такова мислене пълниш джобовете на хора, които нито са хитри, нито умни, но са имали една идея да преценят, че има такива като теб и могат да ги лъжат колкото си искат.
Предлагам ти да си купиш от мен чешмяна вода. 100 лева литъра! Изпивай 5 литра, качваш се на кантара - и, о да, чудо, качил си 5 КИЛОГРАМА ЧИСТА МАСА! Можеш ли да оспориш този ефект? А и виж каква цена съм и сложил - как няма да е хубава?

Знам, че презвуча като чисто заяждане, ни бих искал, но не може да мислиш толкова праволинеяно. Нека да не се караме.

06.04.09
19:04

Новини:
Най-накрая получих обаждането. Ситуацията е следната. По думите на лицето в България подобен род изследвания не се правят и няма наличните консумативи. Затова от нас - потребителите се очаква да дадем пари за закупуването на т.нар. “Test kit”. Това са консумативи, чрез които ще се осъществи разпадането на протеина до аминокиселини. Чрез ензима пепсин се разгражда протеина до аминокиселини, след което чрез течна и газова хроматография се установява абсолютно точния баланс на аминокиселините. Т.е. ако дадем да се изследва суроватка и в нея има соя, това изследване ще покаже, че баланса е нарушен. Следователно от изследването ще се разбере има ли различни източници на протеин. Най-важното - цената на този Test kit е 3000лв (три хиляди). Срещу тези 3000лв. ние полуаваме 10 анализа на 10 пудри. Т.е. в тези 3000лв. се включва Test Kit + работа. След като се направят 10 излседвания (по този начин изчерпваме лимита си един вид), на всяко следващо изследване ще се доплаща по 300лв. (но до там не мисля, че ще се стигне).
От тук всички можем да си направим извода - 99 души са гласували. От тях трябва да извадим неколцина, непрочели първия пост и ще излезе ок.40лв. на човек. От сега заявявам, че принципно аз съм готов да ги дам. Остават обаче още много въпросителни...
Който има уточняващи въпроси, нека ги зададе.

П.П. допълнителни анализи:
1) за забранени субстаснции
2) за мазнини и въглехидрати
3) пепел и влага :) (каквото и да означава в случая)
4) количество витамини
се доплащат допълнително по желание. Цена каза, че не може да ми каже сега, но щяло да фигурира в офертата.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.04.09 19:50.

06.04.09
19:21

Аз не работя и просто нямам възможността да дам такава сума. Звучи ми доста странно това...
Излиза все едно искат от нас да им вземем апаратчето/четата, с който ще могат от сега нататък да правят тези тестове и да си вкарват парички в джоба, а в замяна те ще направят 10 изследвания. Във форума има хора, които работят в лаборатории и ако имат наличната апаратура също биха могли да направят процедурата, която според мен не е особено сложна. Съдя за това от описаното по-горе.

@Гошка, далеч съм от мисълта да се караме. Тази вечер съм в настроение! :)
И ти си прав. Като пример може да се даде пудрата на ON Gold Strandart. Не, че не е добър протеин, но е в пъти надценен.
Но тук идва едно “но”. Аз залагам само на реномирани марки, най-вече NOW и тази ситуация е практически невъзможна.
Не искам да прозвучи като реклама, но откъдето и да съм провокирал NOW, когато и да съм се опитвал да открия някоя нередност, винаги съм оставал с пръст в уста. Затова в тази анкета гласувах да се изследва тяхната пудра. Ако издържат и този тест, ще се докажат още повече!

Ако ти предложиш да ми продадеш каквото и да било, свързано със здравето ми, едва ли бих го взел. По-скоро бих си го поръчал от съответния производител/вносител.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1