Дневникът на FuFi

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.03.09
10:52

казано от FuFi на 07.03.09, 10:48:

Такааа овеса, овесените  ядки, мюслитата  и т.н  всички  тези  ги  ям  само  и  единствено  с кисело  мляко и ги  обожавам  под тази  им  форма  и ги  мразя във  всяка  друга. Тази  седмица  не  ги ям  защото  попринцип  съм  пристрастена  към  киселото  мляко  и  ям  доста  от  него, но  четох  и  се  оказа, че  хич не  ми е от полза това  и  затова  реших да  видя как  е  1 седмица  без  мляко (  няма  голяма  разлика, поне  е  я усещам  хич) Та от  другата седмица като  почна  пак  с  млякото, почвам  и  овеса.

Зареди млякото се задържа вода и те кара да изглеждаш подпухнал.
Добре щом не го ядеш - замени го с извара (разбий я с малко вода и накисни овеса). Можеш и пълн. макарони да ядеш, ориз..., но не разчитай само на плодовете

07.03.09
15:12

киселото  мляко  и  ям  доста  от  него, но  четох  и  се  оказа, че  хич не  ми е от полза

това ме потресе
я виж какво мислят по света за Българското кисело мляко:

В началото на XX век в най-известния за това време институт „Пастьор“ в Париж постъпил на работа големия руски биолог Иля Мечников (1845–1916). Той допуснал, че стареенето на човека е болест като всяка друга. Мечников приема, че белтъчните вещества в дебелите черва загниват, при което се получават токсични амини, вредни за човека. Те се абсорбират от организма и предизвикват промени в тъканите на артериалните стени. В резултат настъпват старчески изменения при хората, които водят към прекомерно ранна смърт. Мечников смятал, че вредното действие на тези микроорганизми би могло да се намали чрез подходящи лактобацили.Мечников събрал сведения за 36 страни и установил, че най-много столетници има в България – четирима на 1000 души. Той отдал това на редовното консумиране на българско кисело мляко

Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus не само повишават хранителната и биологичната стойност на киселото мляко, но му придават и лечебни свойства. Киселото мляко съдържа вещества, които подтискат развитието на редица патогенни и непатогенни микроорганизми. Установено е, че микрофлората на киселото мляко синтезира антибиотични и антимикробни вещества, които действат подтискащо върху микроорганизмите от чревния тракт, особено на гнилостните микроорганизми. Киселото мляко е мощно биологично средство за борба срещу някои хранителни отравяния. Киселото мляко притежава и антиуморно действие, тонизира организма. Спомага и в борбата срещу стомашния и чревния рак, а редовната му консумация намаля риска за появяването на такъв.

Редовното приемане на кисело мляко намалява значително холестерола в серума на кръвта. Обикновено съдържанието на холестерол значително се понижава в продължение на 7 дни от началото на приемане на киселото мляко. Киселото мляко е ценна добавка в храната на диабетиците, която трябва да бъде с намалено съдържание на мазнина, за да се осигури по-добро понасяне на въглехидратите. Това налага киселото мляко за диабетици да се приготвя от обезмаслено мляко.

При приемането на антибиотици през устата биологичното равновесие в червата се разстройва. В резултат настъпват тежки заболявания на храносмилателната система. Системното приемане на кисело мляко се отразява изключително благоприятно върху възстановяването на биологичното равновесие на чревната микрофлора. Редовното му консумиране спомага за създаването и поддържането на неспецифични имунологични реакции в организма на човека. Това е от особено значение при приемането на стерилни храни, което се свързва с появата на някои вирусни заболявания, особено на хепатит. Като цяло киселото мляко има имуностимулиращ ефект. То е ефикасно средство против диариите, запека и други стомашно-чревни болести. Помага за главоболието и е особено известно за премахването на махмурлука. И благодарение на всичките си тези лечебни свойства българското кисело мляко допринася за по-бавното стареене на организма.

Българското кисело мляко и щамовете от Lactobacillus bulgaricus са продукти, патентовани в Патентното ведомство на Р България. Производството му се осъществява по БДС 12-82 Мляко кисело българско. Общи изисквания.
Българското кисело мляко, според определението на БДС 12-82, се произвежда само от 2 съставки: мляко и закваска. Продуктите, съдържащи и друго, например сухо мляко, соя, нишесте, консерванти за спиране на ферментацията, не са българско кисело мляко. Киселото мляко отговарящо на БДС 12-82 има съответния надпис на опаковката си.
Данон не е българско кисело мляко по смисъла на БДС 12-82

http://www.bnap.org/?p=89
в горния линк има сравнение на различните кисели млека, направени от Асоциацията на потребителите
Би ли  ми дала един пример за вреда на киселото мляко?

07.03.09
17:25

Ами  Митак и  аз  както  Cedar съм чела, че  се  задържа  вода от  киселото  мляко  и  освен  това  го  спрях  временно защото според  диетите  там  по  кръвните  групи едва  ли  не  било  отрова  за  мен  и  не  само  то ами  всичко  млечно  и  понеже хич  не  им  вярвам  просто  реших  да  пробвам  за  1 седмица  има  ли  някаква  разлика  ама просто  не  усещам  нищо  такова, затова  от  понеделник си го  почвам  пак. Иначе си  го  ям  в  промишлени  количества,  това  беше  просто  експеримент.

И  така  да  кажа  две думи  за днес :)  Храната  естествено  довечера или утре  ще  я  пиша. А  относно  тренировката такава  нямаше  или  поне  не  в фитнеса. Ходихме  до  метро за  туй  онуй  за  през  седмицата  и мама  като каза искам велоергометър ... и  аз  като  не  мога  да и  откажа ... и  айде  подарък  за  8-ми  март :)  То  хубаво  ама  трябва  да се  носи, а  сме  на  5-тия  етаж :)  И  така  добра  тренировка  се  получи  1 серия от  5 етажа  с 25 кг  и  1 серия с 12 кг в  едната  ръка  иии 5-6 в  другата  и  трета  серия  с  още  5-6 в  ръка :) А  после  и  сглобяване  на  велоергометъра там беше  чист  стречинг :)

07.03.09
18:25

Митак, Белчо има рерзерви откъм консумацията на мляко, тук той може да се намеси компетентно...

07.03.09
20:23

Радвам се за Белчо
(Извинявам се за спама - ще пусна тема за киселото мляко в друг раздел)
Стана ми интересн0 - майка ти поне подкара ли го туй колело или само му се любува?

07.03.09
20:30

Опитва  се :) Възстановява  се след 2-ра  операция  на  тазобедрена  става  и  все още  ходи  с  патерица така че  няма  да  тръгне да хвърчи  с  това  колело,  но  се  опитвам  да  поощря  желанието  й за  движение за това  й  го  купих.

07.03.09
20:38

Сега  да си  напиша все пак  и храната  за днес ...
11:30   яйчен  белтък  на тефлонов  тиган    4бр≈150гр
  жълтък  2бр≈40гр
  Извара  50гр
  Сирене  50гр
  Свинска шунка  50гр
  Свински пушен  врат  50 гр
  домати  150гр
14:00   корни-без захар  50гр
  сушени кайсии  25гр
16:30   Протейнов бар    30гр
18:00   Пилешко бон филе със  сусам    70гр
20:00   Пилешко бон филе със  сусам    200гр
21:30   Фъстъчено масло  2ч.л

08.03.09
11:33

Днес  е  втори  пореден  ден  без  тренировка, вече се  чувствам  гузна ама  такава програма съм си  направила. Освен това  днес  е  и толкова  важният  зареждащ  ден ... безкрайно много  се  надявам  да не  омотам  конците  точно  днес  и  понеже имам  повечко  време  ще  пиша  храната  на  няколко  пъти  пък  някой  може  да  я  прочете  и  ако  намери  грешка  да  ме  опъти  как  да я  оправям.
Та до  този  момент съм  яла  следното:
11:00 Еспресо  с 3 капки  прясно  мляко ( вече  2 невиждах  без  мляко, нямам  търпение  да  дойде  утре  за да е  свършила безмлечната седмица и  да  се  наблъскам  както си  трябва с  мляко)
11:30 Сандвич от 1 филия фитнес хляб  (пълнозърнест с  овес и пшенични  зародиши,  намерих  го  вчера в  метро и ми се стори  добър, пък и  не е  български) + около 25-30 гр  извара + 50 гр прасешка  шунка и за  цвят  една  свежа  краставица  Това  ядене  беше  много  добро  леко,  вкусно тъкмо  като  закуска  за  мен даже  обмислям  да  го  вкарам и  през  друготе  дни
13:00 100гр Пълнозърнести  спагети сварени (но  леко жилави) с малко зехтин да не  лепнат + смес  от  50гр извара и 50 гр сирене
Това  е  за  сега  следващите  хранения още  ги  обмислям  за  сега съм: П-44,6; В-95,1;М-19,91 к.кал-419,9 А трябва да ги  докарам  въглехидратите до около  206 гр, което  е  приблизително  малко  повече от  изяденото до  момента. Обмислям  сериозно варианта дали да не  завъртя  малко  кисело  мляко с  мюсли.
Ух щях  да  забравя ... Честит  празник  на  всички дами :) Бъдете  все  така упорити  и  последователни в  постигането  на  целите си не само  във  фитнеса, но и  в  живота като  цяло.  :)

08.03.09
13:09

И аз ям този хляб. Наистина е добър и истински. Немски е всъщност и е кисел. Препечен е супер.
Не го мисли толкова зареждащия ден, ами гледай да се възстановяваш.

08.03.09
19:16

Да си  допиша и  останалото  от зареждащия ден:
16:00   Руло стефани с  телешка  кайма  150 гр
  Кафяв ориз  70гр
17:30   бадеми  50гр
19:30   Пилешко бон филе със  сусам    200гр
  Кафяв ориз  30гр
21:00   Фъстъчено масло  1ч.л
Междухраненията изядох и  няколко  сушени  кайсии да ги  сложим 30 гр и  нещо  като  диабетичен  шоколад  ама  парченцето  дето  го  хапнах  беше към  3-4 максимум 5 гр така че не  му  придавам  важност.
Крайната  сметка  показва: П-123; В-195; М-70 клал-1680
Обаче  тезата  ми че  въглехидратите  ми  провокират  апетита се  потвърди за пореден  път; цяла  седмица  си бях добре и  бях сита  сега  след  тия  въглехидрати  съм  толкова  гладна само  се  чудя  какво  да изям... :(  Не  ми харесва тоя зареждащ  ден само  ме  освирепява.

Мнението беше редактирано от FuFi на 08.03.09 19:20.

09.03.09
17:40

А добър  вечер и от  мен :)
Да  напиша  набързо  за  днес ... след  вчерашния  зареждащ  ден  днес беше  деня за  мерки и  стана  много интересно  ето и  резултатите,  на които аз  предварително да кажа, че  не  вярвам, защо сами  ще  видите.
бицепс отпуснат-26,5 стегнат-27,5 резултат + 0,5 от  миналата седмица
гърди  без  промяна 93
талия  без  промяна 70
Ей  тука  става интереснооо  вече...
Бедро 58 резултат -2
Над коляно 40 резултат -2
Подколяно 35 резултат -1
И  кулминацията 63,6 кг т.е  +100 грама  от  мин  седмица.
Ха така  сегааа... мн мн  мислих и  реших, че  просто  съм  объркала  нещо  не са  реални  тия  числа ... ама  3-пъти  се  мерих и тва показа  метъра.
Знам, че  в  началото  се  трупа  мускулна  маса  ама  не ми  е  първа  седмица, пък  и -2 см  на  бедро ... абе  има  грешка  но  незнам  къде. Всъщност  надеждата  ми  беше  да  съм  свалила  от  към  кг, за  да  мога  да си  сваля  и  храната  евентуално  много  ми  идва  просто  тая  храна  насила я  ям  а  няма смисъл от  такива изтезания.
Ми  това е  за  сега очаквам  коментари  за  резултатите, ако  някой  има  логично  обяснение  що така  се  получи ще  съм  му  благодарна  да  я  сподели :) За мен  просто  са  грешни  резултати  и даже  мисля да  не се  меря  повече, че само се обърквам.
По  късно  ще кажа  и как  мина  тренировката  сега  отивам да  ям ... пак :(

09.03.09
20:17

Ами мери се 1 път месечно, а не седмично :)
Разликата в размерите на краката си ги обяснявам с подпухване и последало спадане.
Хубаво е да си измериш % мазнини - тогава много неща ще ти станат ясни - какво си качила и какво си изгорила за периода между замерванията. Така малко или много се гадае защо ти е такъв резултата.
Та моя интерпретация на тези резултати е, че щом си запазила кг и си загубила размери значи си изгорила мазнина и си качила мускул.
Обаче, понеже за една седмица това няма как да стане (изграждането на мускула) - по-вероятно е да си преместила водната задръжка от краката в горната част на тялото. Въобще не претендирам да съм познал - без замерване на мазнините си е като гледане на боб, или карти ако предпочиташ :)
Ама са си хубави резултати - продължавай все така!

10.03.09
10:37

Ох  имам  да се  отчитам  за  вчера... обаче  първо  да  кажа, че  моето  предположение  за  нереалност на  мерките  се  оказа абсолятно  вярно  били  са повлияни  от ПМС, иначе  смятам  да  се  доверя  на  митака  и  наистина  да  се  меря  веднъж  месечно,  защото  така  или  иначе  не  гоня  цел  при  мерките и  ще  си  замеря  процента  мазнини ама  с  калипер  или  с  ток  ? :)
За вчера  на  кратко,  че  бързам ...
Тренировка:
загряване с  кардио (велоергометър)  8 минути
Напади с тежест (10-12 кг)  3x20 на  крак
бедрено сгъване с  2 крака (15 кг)  30 бр
Multi Hip машина  за : 
вътрешно  бедро ( 20кг)  30 на  крак
външно бедро ( 25 кг)  40 на  крак
глутеус ( 35 кг)  30 на  крак
абдуктор машина (30кг)  30 бр
аддуктор машина (25кг)  30бр
повдигане  на  краката на успоредка  15;12;10
коремни преси от  обратен наклон с  частична амлитуда (5кг)  3x25
хиперекстензии (5кг)  20;10
кардио - кростренажор    20минути

Като цяло тренировката  си беше  като  миналия  понеделник  като някъде  вдигнах  тежестите  другаде ги  свалих  за  да  успея  да  работя  на  оптимално  и мисля, че се  получи...

Ето и  храната:
11:15   Протейнов бар  30гр
12:30   яйчен  белтък  на тефлонов  тиган    4 бр≈150гр
  извара-суроватъчна  100гр
  Свински пушен  врат  50 гр
  краставица  1 бр 
15:00   хляб  2ф≈140г
  извара-суроватъчна  50 гр
  Свинска шунка  100гр     
18:30   лешници  30гр     
20:30   Пилешко бон филе със  сусам    70гр
  Пилешка  шунка  100гр
  Кашкавал  30гр
  Сирене- ементал  40гр
  Фъстъчено масло  2ч.л
Много  ми  дойде ...  ужасно много  сандвича  в  15:00 го  изядох  едва  ли  не  с  бой  от  самата  себе си. Колежките  ми  викат, че  приличам  на  онези  от  състезанията за кои ще  изяде  най-много... Много  тежка  взе  да ми  става  храната и  ще  я  намаля  с  риск  да не  съм  в  границите  на  НВД
Иначе  взера  като  резултат  от  храната  беше  супер:П-188,1 (тука  малко  съм  се  поувлякла, абе  не  малко  30 гр  отгоре си е  бая  сега  разбирам що  едвам дишах  от  храна) В-76,9(съвсем прилично) и  М-99,6 малко отгоре ама  ся  3 гр не е  фатално и 1784 крайни  килокалории, което  е  рекорд  за  мен до сега  не съм  се  доближавала  толкова  до  НВД сметките, ама  туи ще е  то  повече  няма  да  се изтезавам  така  и да се  надяждам сама със  себе си ако ще  и  на  1000 ккал  да завърша  деня.

Амиии  това  е  за  вчера, за  днеска  имаше  интересна  тренировка  на  гръб  и  малко  гърди,  ноо нея  по-късно ще  описвам, че  сега  отивам  да  хапваммм :)

11.03.09
07:56

Добро утро :) Днеска  съм  много весела  и  най-важното  наспана :)  Понеже  реших  срядата да  ми  е  почивка( и  без  това  е  прекалено  претоварен  фитнеса) си дадох 1 час  повечко сън  днес  и  резултата  е повече  от  добър :) С  кафенцето  сега идва  ред и  на  отчета за  вчера :) Какво да  ви  кажа,  вчера си  беше  ден за  пример  просто, много  съм  доволна от  себе си :) Станах  раничко,  едно  кафе  с  мляко  и  айде на  тренировка :)
загряване с велоергометър  8 минути
придърпване  на  хоризонтален  скрипец (15кг;20)  2x15 1x10
придърпване  на  вертикален  скрипец (15кг)  надхват на  ширината на раменете3х15; надхват(широк) 3х15; 3х15 подхват
гребане  с  дъмбел  5 кг  3х20 на  ръка
добро утро 10-12 кг  50бр
гребане  с лост 10-12 кг  3х20
Изтласкване на  лост от  полулег 10-12 кг  2х20
Флайс 5 кг  3х12
Лицеви опори ( свити крака)    15бр
повдигане  на  краката на успоредка  2х15;1х12
хиперекстензии с тежест ( 5кг)  20;10
интервално кардио- пътека    25минути
Доволна съм  от  тренировката защото  си  намерих  точните тежести  за  мен,  досега  все  опитвах  и ми  идваха  ту  леки, ту  тежки тия  ми  заспаха :) 
От  Храната също  съм  доволна защото  успях  да  съм  максимално  близо  до ОКБ и  всички  други  сметки, при  това  без  да  ми е тежко, за  което  помогна  киселото  млякоо. Друго си е все  пак  течната  храна,както  аз  му  казвам :) Ето и  менюто  от  вчера.

08:15   Прясно  мляко с нес  кафе  300 мл

12:30   Пилешко бон филе със  сусам    200гр
  Домат  100гр

14:30   Кафяв  ориз  30гр
  Свинско  филе  100 гр

17:00   Кисело  мляко  400мл
  бадеми  50гр

20:00   яйчен  белтък  на тефлонов  тиган    120гр
  жълтък  2бр≈40гр
  Пилешка  шунка  150гр
  Сирене- ементал  60гр
Резултата  е  П-158,2 В-80,6, М-96,9 К.Кал-1810
Това  е  за вчера... Оо  не  да  си  кажа  и  водата  тя  е най-голямата  гордост - 2,5 литра  :)
Днес ще  видим, смятам  докато  почивам да  врътна  едно  кардио в  къщи  на  колелото,  да  не  съм  гузна, че  нищо  не  правя :)

11.03.09
10:38

Изтласкване на  лост от  полулег 10-12 кг  2х20
Флайс 5 кг  3х12

Това е съсипия за бюста.
Вдигни тежестите и повече от 8 повторения за гърди недей да правиш.
Ако искаш да имаш бюст, де - ако не действай смело!
:)

11.03.09
19:28

ХАХАХА  Такава значи съм  я свършила с  гърдите .... то  не че  не  може  малко да  понамалят ама няма да си  правя  експерименти :)  За  днес  половението  е  трагично, чак  не  ми се  казва  каква  я свърших, ама  по-добре да си  кажа без  бой ...
Сутринта  тръгна  супер даже  май  писах в  предния си  пост за това. Обаче към  обяд  като тръгнах  по  задачите, разказах  му  играта на  НВД-то ....
09:30   Прясно  мляко с нес  кафе  300 мл

11:30   хляб  2ф≈140г
  извара-суроватъчна  50 гр
  Свинска шунка  100гр
  Домат  150гр
До тук  добре...  и  от  тук  нататък  я  оплесках, понеже  бях  по задачки  и  трябваше да  се  попълвам  много документи в  един  офис... за  обяд  имаше...
14:30   Прясно  мляко с нес  кафе  100 мл
Тука  продължи  доста работата по  тия документи и нямаше как  да изляза  да ям и стана  една  голяма  дупка  м/у  яденията ...
16:30   Свинска шунка  100гр
  извара-суроватъчна  100гр
  лешници  30гр
18:30 Тука  вече  бях  много  гузна  и  реших  да си  успокоя съвестта с малко кардио на  колекото 45 минутки, ама  нещо  ставичките  ми  не  го  харесаха  това  начинание.

20:00   таратор  150 гр
  Руло стефани с  телешка  кайма  100 гр
И  заради  това, че днеска  така я  сгафих с  храната  съм  много назад  с  калории и  всичко пък  съм  и  гладнаааа ... така че  възнамерявам да си  хапна  още сегаа... даже  тъкмо си чакам  филетата да се  опекат. Пък  явно  ще  си  легна  по-късничко  тази  вечер  и  утре  ще  съм  крива, ама аз съм си  виновна.

12.03.09
05:37

казано от FuFi на 11.03.09, 19:28:

18:30 Тука  вече  бях  много  гузна  и  реших  да си  успокоя съвестта с малко кардио на  колекото 45 минутки, ама  нещо  ставичките  ми  не  го  харесаха  това  начинание..

ФуФи, били обяснила какво те притеснява точно със ставите? 
Ако имаш болежки, първо много щателно разгряване прави. Лично аз си ползвам балеринската методика в обличането - под панталона за фитнес слагам вълнен/памук дебел чорапогащник - знаеш ги танцьорите че винаги играят на репетиции с калци, дебели чорапогащници, дори и в балетните магазини у нас се продават различни видове, че и вълнени плетени трика. Защо се прави това - за да стоят ставите и мускулите топли, загряти, да се улеснява движението и кръвообращението м мускулатурата, да са по-гъвкави.  И наистина е така.
След тренировка - задължително стречинг.
Навън, особено в тия хладно студените сезони -  задължително пак плътен и топъл чорапогащник, да знам, и мен ме дразни под дънките, но се свиква. Защото иначе става шок - загрял си тялото с тренировката и бам - охлаждаш го до напукване на порцелана, както се казва.
Другото нещо - направи няколко цикъла с комплекс от  глюкозамин, хондроитин, МСМ и биотин. Това са важни неща - тоест ставите не са за един ден и адски ще е гадно след да речем 20 години да си чатим (или каквато и ще да е бъдешщата форма) във виртуално пространство за... шипове, артрити и ревматизъм.

Мнението беше редактирано от kozunak на 12.03.09 05:38.

12.03.09
08:18

Ох  козуначе ...  това  със  ставите  ми  е от  години първо  ми  е наследствено  на  майка ми  и сменихме  и  2-те  тазобедрени стави за  2 години  и  второ  имам  много  травми  от спортовете, с  който  съм  се  занимавала  и  най  вече  от  брейка ... другото  което  е  при  мен  е, че  лекарите  поне  веднъж на  2 години  ми  правят  снимки  и  казват  нищо ти  няма,  а  един  рехабилитатор  като  бях  ходила  при  него  ми обяснява,  че  освен  всичко  това  имам  страшно  подвижни  стави, той си  каза  и  някакъв термин ама не  го  запомних...  та  сега просто  си  пукам  пращя  и  т.н  от време на  време  се  появяват  и  болки  понякога  леки  друг  път  не мога да спя,  но съм  го  приела вече това  не е  от  днес или от  вчера  абсолютно  ми е  ясна  и  съдбата за  в  бъдеще какво  ще  последва ... но няма  спасение...  по  отношение  специално на  глюкозамина ...  нямам  му  никакво  доверие защото  веднъж  вече  е изпитван  в  семейството  и  не  помогна,  вярно  че вече  беше  заболяване и  го  бяха дали  като  лекарство  уж (което  още  не  мога да си  обясня  защо  подяволите ),  но уж  трябваше  поне да забави  процеса...ама не се  получи.
А  и като  заговорих за  тези неща се сетих  може  някой  от  тука  понеже сте  спортуващи  активно да има  същия  проблем. Значи колената  ми с  месеци  примерно  са  ок  обаче после при  определен  ъгъл на свивката да  кажем, когато  седна  и си свия коляното  на  по  остър  ъгъл  т.е  70;60 и  т.н  и се  чува  в  самата  става  а  аз  го  и  усещам  едно  прищракване... и  от  там  съм  блок...  не  мога  да  го  изправя  сама  от  мускула  на крака  а  трябва да си  помагам  и с  ръка, а някой  път  и сама изобщо  не  мога и  ако съм  сама  загивам  от  адска  болка, защото  ми се  прищипва  нерв  и  повярвайте ми  доста болка съм  преживявала  ама  като  тая  няма  никъде  и  като  го  направя  1 път  тоя  номер  да ми  прищрака  така  се  почва  поне  2-3 месеца  след  това  поне  2-3 пъти в  седмицата да става  така  после се  поуспокоява  и  пак  няколко  месеца  спокойствие  и отново  и така е с  години това  ми е  поне  от  7-8 години и  лекарите пак  снимки  пак  нищо ми  няма. Затова реших просто, че  явно  прекалено  много  се  лигавя и вече  не обръщам  внимание  на  тези  неща.
Та това е за  мойте  стави, просто  си ги  знам  що за  стока са  и си  загрявам  и си правя  стречинга  при тренировките,  но  някой път  явно  ги  пресилвам,  като  ме  заболят се  усещам и  успокоявам  темпото  и така  :)  По  този  случей  днеска  няма  да се  тренира нищо  нито силово  нито  кардио, но  пък  ще  се  тича  здраво  пак  по задачи :)

12.03.09
10:25

Това със ставите е гадно.
За да стои ставата в “нормално” положение - вътре в нея има няколко ставни връзки - колагенови нишки (абе вид сухожилия), които не и позволяват да се движи извън ограничения обхват, за който е създадена. Обаче, има хора, които са с т.нар. “халтави” стави - тоест са им по-разтеглени тези ставни връзки. Същото можеш да си докараш с редовни упражнения за гъвкавост, особено ако прекаляваш. Та тогава ставата започва да трие в участъци, в които няма или е съвсем тънък хрущялния слой, да се поразмества и от там да се увеличава триенето в нея, от там износване и от там гадни болки.
Та в този ред на мисли, хубаво е да “подхранваш” ставата с вещества, които да и помагат да се възстановява. Ей-така, профилактично, поне пролетно и есенно време за 20-30 дни.
Веществата, които трябва да и дадеш са: Глюкозамин, Хондроитин, Колаген. И трите.
Купуваш си комбиниран препарат глюкозамин+хондроитин от магазините за добавки (а не от аптеките - там режат главата до кръста), а с колагена е по-сложно. Има немски, хидролизиран, специално за стави на спортисти, но се намира само в Сф. Разбира се в аптеките са пуснали подобен на 10-рна цена (може и повече да е надценката).
Затова ти препоръчвам да минеш на изпитаната рецепта с желатин от супер-маркета:
2 (3) пакетчета желатин ги сипваш в една чаена чаша компот (или натурален сок, или мляко, или каквото там предпочиташ) и ги оставяш в хладилника за една вечер - на дугия ден имаш готово десертче. Желатина е над 90% белтък, да си го сметнеш към диетата.
Волейболисти, баскетболисти са група, с проблеми в коленете и раменете. При профилактика с желатинче (преди - сега им давам от немския колагенов протеин) ставите се възстановяват значително.
Направи си един курс 20-30 дни и сама ще се убедиш.

12.03.09
10:40

Митак, това с желатина много ми харесва като идея - ще го пробвам!

Мнението беше редактирано от kozunak на 12.03.09 10:41.

12.03.09
10:43

казано от kozunak на 12.03.09, 10:40:

Ей, супер Митак, това с желатина и на мен ми хареса като идея, супер :) и не само за ставите а и като десерт, да супер :)

12.03.09
13:24

казано от Vessi на 12.03.09, 10:43:

казано от kozunak на 12.03.09, 10:40:

Ей, супер Митак, това с желатина и на мен ми хареса като идея, супер :) и не само за ставите а и като десерт, да супер :)

Вярно че желатина  е белтък, аз съвсем го бях отписала пък често го ползвах. Ще се поправя. Чувала съм добри неща са счукано сусамено семе добавено към разни млечни продукти. По едно време и яз имах разни ставно-костни проблеми и ми препоръчаха тази рецепта.

12.03.09
13:57

Митак  мерси  за  съветите  съвсем  скоро ще  ги  изпълня, а  както  ми се  очертава  до  края  на  март или  началото  на  април  няколко  “разходки” до  софия  мога  да  се сдобия  и  с истинския  колаген ако някой  ми  каже  естествено  къде  точно  го  има в  софия :)
Днеска  да ви  се  оплача  от себе  си  съм невъзможен  мързел.... уж  пак щях  да  хрърча  по-задачи ...  нищо  не  намправих  още  съм  по  пижама  в  къщи,  а  е почти  4 следобед ... ама  ужасна  съм  днеска .... и  лекциите  изтървах  и  сега  обмислям  дали  да ходя на  упражнение  ... изобщо  като  не  тренирам  съм  толкова  неорганизирана, че  сама  не се трая. Незнам  защо  така  става, може  би  ме  е  хванал  пролетния  мързел :) На  вън  е  толкова  хубаво  времето, а аз  искам да си  легна, да се  завия  през  глава  и ...  даже не ми се  и  спи  едно такова  смотанооо ми ееее  бе тъпа  работа.
Да си  кажа  поне  храната  за  днес  вместо  само да се тюхкам :)

10:30   мюсли  50 гр
  Кисело  мляко  200 гр

14:00   Прясно  мляко с нес  кафе  300 мл и  една  диабетична меденка ... нещо ми се  прияде  сладко :(

15:30   бадеми  50гр още  не  съм  ги сдъвкала  де  ама  сега с  това  се  занимавам  тъкмо  и  обмислям  ще  мога ли  да се  преборя  със  себе си  поне  за  упражнението  да  отида...

12.03.09
19:42

казано от FuFi на 12.03.09, 13:57:

Митак  мерси  за  съветите  съвсем  скоро ще  ги  изпълня, а  както  ми се  очертава  до  края  на  март или  началото  на  април  няколко  “разходки” до  софия  мога  да  се сдобия  и  с истинския  колаген ако някой  ми  каже  естествено  къде  точно  го  има в  софия :)
Днеска  да ви  се  оплача  от себе  си  съм невъзможен  мързел.... уж  пак щях  да  хрърча  по-задачи ...  нищо  не  намправих  още  съм  по  пижама  в  къщи,  а  е почти  4 следобед ... ама  ужасна  съм  днеска .... и  лекциите  изтървах  и  сега  обмислям  дали  да ходя на  упражнение  ... изобщо  като  не  тренирам  съм  толкова  неорганизирана, че  сама  не се трая. Незнам  защо  така  става, може  би  ме  е  хванал  пролетния  мързел :) На  вън  е  толкова  хубаво  времето, а аз  искам да си  легна, да се  завия  през  глава  и ...  даже не ми се  и  спи  едно такова  смотанооо ми ееее  бе тъпа  работа.
Да си  кажа  поне  храната  за  днес  вместо  само да се тюхкам :)

10:30   мюсли  50 гр
  Кисело  мляко  200 гр

14:00   Прясно  мляко с нес  кафе  300 мл и  една  диабетична меденка ... нещо ми се  прияде  сладко :(

15:30   бадеми  50гр още  не  съм  ги сдъвкала  де  ама  сега с  това  се  занимавам  тъкмо  и  обмислям  ще  мога ли  да се  преборя  със  себе си  поне  за  упражнението  да  отида...

Защо не смениш това филе със сусам с нещо друго. не обичаш ли яйца, риба, телешко. То и аз все едни и съъщи неща ям ама ги въртя по седмици. Забелязала съм че като ми е еднообразно менюто имам застой и в настроението и в чистенето на мазнини и във всичко.

12.03.09
20:13

Ха  че аз  се  съсипвам от  ядене на  яйца, чесно  казано това  филе  ме  спасява  единственото  нещо  освен  киселото  мляко, което  ми  харесва  като го  ям,  може  би  още  в  началото  трябваше  да  кажа, чее съм  доста злояда въпреки, че се  научих  да ям  и  въпреки  че  не са  много  приятни  някой  неща. та  яйцата  специално  ям поне  веднъж  на  ден,  рибата  нещо  ми  писна  преди  да си  направя дневника  тук  хапвах  и  риба  и  телешко ама  тогава и  бях  във вкъщи  и имах  време  да  готвя,  пък  сега  каквото  се  сготви  събота и  неделя  или  ям  готови  неща  като  тия въпросните  филета, защото  те са  полуфабрикати  само се  пекат. Знам,  че  сега  ще  ахнете... затова и  не  признавам,  че са  с  панировка  от  брашно, ама  каквото  и да  ми  кажете специално  по тоя  въпрос  съм желязна, ще си  ги ям и без  това  от  много  други  неща  съм  се  отказала от  това  няма,  поне  ми  е  вкусно ...
Да  си  довърша  и предния  пост  като  съм  почнала, за  тези  който  следят  дилемата дали  ще се  преборя  с  мързела си  УСПЯХ :)  отидох  на  упражнението  и пак  се  оказа, че  нямало  нужда  да си  правя  труда да  ходя... и така  следващото  хранене  беше  чааак  в  19:30, защото  тогава  се  прибрах,  на  упражнение  няма  почивки  и  тън  мън и  седиш  до края. Та  вечерята  се  състоеше  от 3 белтъка+1жълтък+30гр кашкавал+60гр ементал и  половин голям  домат :)  туй, то  днеска  храната  бива не е  перфектна  като  числа  ... но  няма да  го  мисля  много. Сега съм  малко  гладна,  но е  10 часа  и  по-добре да  си  легна  вместо да  нападам  хладилника,  пък  и  той  горкия  един  празен .. утре  е  ден за  пазар :)

13.03.09
14:46

А  добър  ден  и  от  мен ...  то  мойто  направо незнам вече  що се  хванах да  пиша  дневник  само  да си  описвам  провалите  май  май,  както  и  да  е като  съм  почнала ще  го  довърша ... Днеска  е  поредната  издънка  и  от  към  храна  и  от  към тренировката... ама  като не съм  на  кеф,  това е  положението. Та  няма  да  ги  описвам  днес  нещата, че  който  го чете  лошо  ще  му  стане от  моя професионален  подход  към  нещата, ще  напиша  само  резюмето какво  се  случи  все  пак. Така храната  като  състав  ок  без забранени  неща,  не е  по-различна  от  това  което  съм  яла  до сега, нооо  интервалите .... там  е  друго  нещо  не мога  да си оправя  времето  и това е...  до  този  момент  имам 2 смислени  хранения, а  трябваше да  ям вече 4-тото хранене по  това  време... тук  пълна  излагация...  за  тренировката  пък  нямам  думи  така  хубаво  я  претупах, ако  не бях  на  физическо  в  университета  даже  нямаше  и да  отида, но  нямаше как  да се  измъкна  тука  и отидох  и  кво  направих...
сгъване  на  бицепс  с  дъмбел  с  ротация от  стоеж    3х10
гребане  с  дъмбел  5 кг  3х15 на  ръка
стокото  разгъване 15 кг  3х8
изтласкване на  лост от  лег  25 кг  3х8
френска преса  15 кг  3х8
трицепсово  разгъване на  скрипец 5 кг  30; 2х15
хиперекстензии 5 кг    25 бр
Що ми  беше  такава  тренировката  и  що  си  повтарям  упражненията  от  предните  дни ... ми щото  тва се  сетих  на момента  да  правя  пък  и за  това  имаше  място  все  пак  сме  около 50 девойки  в  фитнесчето...  не е  никак  лесно,  тва  е  доста  по  голямо  упражнение  за нервите  ми  отколкото  за  мускулите. Кардио  предполагам, се  сещате  защо  не съм  правила... Ехо  това са  50 МОМИЧЕТА... който  влизат  във  фитнеса почват  да  пискат  и да се блъскат коя  да се  качи  на колелото, коя  да отиде на масажора, коя  да е  на  пътеката  и  най-голямото  блъскане  е  за  пейката, ще  се  убият  коя  да  седне... ама то  е  удоволствие  да ги  гледаш просто... та  така  за  тежестите  поне  нямам  конкуренция, днеска  само  имаше 2 момченца за  цвят ама  с  тях  се  разбрахме  кой  къде  ще  е  и  успяхме  да се завъртим  без да си  пречим.

Днеска обаче  предвидения  пазар  се  отложи щото колкото  и да ми е  кратка  тренировката,  ръцете ми  се  понатовариха и ме  домързя  да  мъкна  още  незнам  си  колко  кг  от  пазара, така че  това  ще  го  оставя за  утре.  Но  пък  днес  успя  да  седна и  да  почета малко  по  темите за  храната  и  по-вече  за  тренировките  и  най-после  ми  стана  ясно  за  коя  мускулна  група  каква  тежест  да  ползвам и колко  повторения  да  правя, което  си  е  основна  информация  и  обещавам  повече  да не  си  съсипвам гърдите :) В същност  смятам  да  ви  напиша  какво  съм  разбрала, че  да  не  стане  пак  чел  недочел :)  поне  да  ме  спрете  преди  да направя  поредната  глупост...
Крака - малка  тежест -  много  повторения -  някой  упражнения  до  откат (  цел  изгаряне  на  мазнини)
Корем -  същата  работа -  някой  упражнение  може и само със  собствено тегло
Гръб- тука  целта  е  сила ... ама  много  сила  ми  трябва  все пак  една  от  основните цели  дето  гоня  е набиране пък  без  сила в  гърба  няма как да стане ... та  максимална  тежест  малки  повторения  примерно 5х5 комплекси
Гърди -  е тука  е  дилемата даже  незнам целта каква е ... така са си  ок,  но  не мога  да не  ги  тренирам пък ... така че  може би ще  ги  тренирам и тях  за сила  и  маса в  5х5 с  мах  тежест
Ръцеее —- тука и  трябва да се  стопи  една  мазнинка  и  трябва  и да се  вкара сила  и обем  на  мускула ... затова  почвам със силата т.е  пак мах  тежест  и  малки  повторения
Та  това  измислих  днес :)  Вие  какво  ще  кажете как ви  се вижда?
А  и още  има :) От  понеделник  почваме  с  друг  дневен  режим :) Сутрин черно  кафе,  после  веднага  кардио (велото в  къщи),  много ми се  ще  и да  потичам  малко  на  вън но морската  ми  идва  далечко, по  улиците  нещо  ми се  стува  неозряло  нашето  общество  още т.е  ще  има  физиономии и  коментари ... особенно  от  шофиори, та  ако  някой  ме  светне  Спартак  дали  е  отворен за  бягане  ще  е ок,  по  моя  информация  не е . Та  силовата  тренировка се  мести  за вечерта... и се  чудя след  нея  да правя  ли  пак  кардио  или  да не се  презорвам :)
Ох  айде  стига съм  ви  занимавала... много  дълги постове нещо  пиша ама  сори  :) 
Хайде  лек  ден  от  мен.

13.03.09
15:00

Здравей :) аз ще се включа за стадионите във Варна, значи :) за Спартак, последно тичах там мин.лято и беше отворен. Мисля че и сега е отворен, ти не гледай тая ограда, може да се мини мисля, освен това, не знам къде живееш, но има и един стадион в Младост, точно над този новия мед.център Младост. Но ти май си по към централната част :) инъче аз тичам рано сутрин в Морската, много е яко...ама много, и вечер след силовата правя само 10 мин.крос, като завършек на тренировката си, така казва тренера и аз изпълнявам :) това е от мен :)

14.03.09
20:39

Мерси  Веси, за спартак  ще  взема  да си замъкна  задните  части  някоя  сутин  до там да проверя  все пак, но няма да се надъхвам  излишно  да не се разочаровам,  иначе  морската си  е  супер амааа съм  до  лятно  тракия  иии трудно ще  се  преборя  със  себе си  да стана  в 7 да ходя  до  морската, че  там  да бягам  да  се  прибера  да зи  взема  душ  и  да  ходя  в университета,  които  е до  морската :) Т.е  цялото  отиване  бягане  и  прибиране в  най-добрия  случей ще ми  отнема по час  и  половина ... коетоо означава,  че  нито  ще  има  кога да ям  нито  кога  да уча ...(пък  сегаа,  това че  ще  ставаме  яки не  значи  че  ще  ставаме  и  тъпи ) :) Та така  ако имах кола морската  би била срахотен  вариант, но засега само  Спартак  ми  е  ок.
Иначе мерси информацията.
Да си  кажа  може би  и за  великата  храна  днес:
11:00   Прясно  мляко с нес  кафе  300 мл

13:00   Хляб - фитнес (пълнозърнест с овес  и  пшенични  кълнове)  1 филия≈70гр
  Извара    25 гр

15:00   Шунка пилешка  150 гр
  маслини  6-7 бр
  царевица  30 гр
  кашкавал  50 гр

Това  чудо  е  запечено  и аз  му  викам пица,  без  блат :) Какво да  направя  като  ми  се  ядеше пица сега... по-разумно нещо от  това  не ми  дойде на акъла :)

17:00   Прясно  мляко с нес  кафе  300 мл

18:30   Пилешко бон филе със  сусам    200гр

22:00   Кисело  мляко  200 гр
  Спанак  200 гр
Днес  както  и  вчера  ми е  ден -  почивка  от  яйца, защото  ми  призлява  вече  от  белтъци ... и  затова  2-3 дена  почивка си  давам пък  от  понеделник пак  яко “маане” :)  на  белтъци. Вечерята е в 10 днеска  ама  изобщо  не ми се ядеше,  пък  сега  като  я  хапнах  и  ми отвори  апетита, ама няма да  ям  повече обещавам.
Туй то за  днеска,  мързелив  ден  отново. Утре  е зареждащият  ден  освен това  утре е  последния ден от  цикъла  и  понеделник  очаквам да съм  фурия във  фитнеса пък и с  нова  програма, кой като  мен. Ей  това  му  е  хубавото  да се  гърчиш сам, кой разумен  тренер ще  ми даде  да си  сменям  начина  на  трениране  през  2 седмици :)
Хайде  лека  ви вечер  от  мен.

14.03.09
21:19

Има едно перфектно стадионче за бягане в посока към пожарната до гробищата.Може да е близо а може и да не е :)

14.03.09
21:28

За стадиона  до  цирковата  площадка ли  говорим, че  само за  него  се сещам в  нея  посока ? Иначе  другото в  нея  посока  има  една  зала за  лека  атлетика  точно  над  гробищата,  но  е  зала не е  стадио.

14.03.09
21:40

Там където свършва обновената лекоатлетическа писта започва стадиона.

14.03.09
21:49

Мда сетих  се  ми  не  е  много  близо, но  е по  близо  от  морската  и  по  далеч от  спартак, така че ако спартак  е затворен ще отида там  той  поне  е  широооко  отворен  до  колкото  се  сещам даже ограда  няма :) Мерси за  идеята Владо :)

14.03.09
23:03

Май проблема е в мотивацията :) в района има 3 училища,техникумите са близо също а там място за бягане има доста.Миналото лято се надъхвах  сумати време че ще бягам.Обаче излязох един ден изморих се доста на следващия валя дъжд и това ми беше достатъчно да реша, че него лято ще качвам маса пък на следващото ще чистя.Е следващото идва ... надявам се да е по сухо сега на пролет :D .

14.03.09
23:21

О да  много си  прав  признавам си  бягането  винаги  ми е  било  гадно  при  всички  тренировки, особенно  това дългото  бягане  хич ме  няма .... да  бягам 50-100-200 метра на  макс  сили  и  после  да  се  размажа :) ок амааа  това  30 минути  да  тичкам ту  бързо  ту  бавно  не  ми  е  от  любимите ама  като  трябва  няма  да се  лигавя  я :) Аз  долу-горе успявам  да си  налагам разни  неща  да правя  даже и да  не ми е  много  кеф, успявам да се  самоконтролирам :) Пък специално  това  бягане много страшно ми  изглежда  още, защото  все пак  от  малко време  не  пуша пък  преди това  ... хм  5 години по 2 кутии  на ден ... добре  съм си  напоила  дробчетата :) Та  така  де  с  бягането  ще  видим  какво  ще  направя, но  обещавам  да се  опитам  поне 1-2 пъти да  видя поне дали съм  готова, защото във  фитнеса на  пътеката тъкмо да си  достигна  скороста  на  която  леко  почвам  да подтичвам  и  тя  дава грешка  защото  това и е  най-голямата скорост  и се побърква :) Относно  училищата ... има  3-та  гимназия  ми е  повече от  идеална, че едно  време  и лостове  имаше ама  в  5 не мога да  стана да  бягам :) Не  обичам  лесните  неща, но  чак  пък  толкова мисля, че  е прекалено усложняване  на  живота ми.

15.03.09
07:21

FuFi, и аз така много се канех, все си търсех компания и все намирах извинения... на мен този стадион над гробищата ми е много близо...но нещо си казвах, че ми е скучно да се въртя в кръг като пумпал. От време на време успявах да навия една прияелка с кола да ходим да тичкаме в Морската - ам, виж, беше друго - разнообразие, зеленина, море, изгреви...А и след това деня ти минава някак много леко и приятно. Почти се носиш...
Та, откакто преди около година и половина си купих кола, вече нямах извинение....дори пред себе си... Започнах да бягам всяка сутрин и сега не мога без това. Покрай бягането (незнайно как, без да съм се старала дори, просто стана от само себе си) отказах цигарите...Не се сещах да пуша :) Така че...мисля, че има голяма полза от него...Особено сутрин. Според мен по хубаво добро утро от това няма...Ус, лъжа...сутрешен секс е по-хубаво добро утро ;)

Абе, исках да кажа, че първата седмица ти трябва воля и добра мотивация...след това бягането само те вика :) Успех!

15.03.09
18:57

Айде  и  аз да си  кажа  каква  я  свърших  денска ... миии  зареждащт  ден  уж ама  то мойто  зареждане се  превърна във  въглехидратна  бомба чак :) Ето  и  за  какво  става  въпрос :
10:30   Прясно  мляко с нес  кафе  300 мл

11:30   Пълнозърнести  спагети  100гр
  Прясно  мляко  100 мл
  Сирене  50гр

13:30   Портокал  100 гр

15:30   Кисело  мляко  200 гр
  лешници  30гр
  мюсли  50 гр

17:30   Леща  200гр ( Това  не  беше  изобщо  предвидено, ама  не  можах да  откажа  пък  и  отдавна  ми се  ядеше, а  и  е с  нисък  гликемичен  индекс  и  повечето  въглехидрати  са фибри,  така че  може и  утре да  хапна, но  по-малко  количество)
  Хляб - фитнес (пълнозърнест с овес  и  пшенични  кълнове)  1 филия≈70гр

20:00   Пилешко бон филе със  сусам    200гр

Толкова за  днес ... А  не  имаше  и  едни  4 сушени  кайсии  по някое  време в  движение.
Интерсно утре как ще  тръгна  поставила съм си  пак  няколко  цели за  следващата  седмица, една  от  които  е  да  огранича  пак  прясното  мляко  само  този  път,  че  нещо  с тия  кафета  по  600 мл  на ден си е  бая  особенно  за НВД, другата  цел  е  да видя как ще  си  разпределям  въглехидратите при  кардио  сутрин и  силова  тренировка  вечер... естествено  това  мое  физическо  в петък  обърква  доста режима, но ще  помисля  и  за  това, нямаше  да е  лошо  ако  преподавателя  даваше  да  се  бяга  в  морската  по  време  на тоя  велик час,  нооо  политика  на  университета...
Лека ви вечер.

15.03.09
21:42

естествено  това  мое  физическо  в петък  обърква  доста режима, но ще  помисля  и  за  това, нямаше  да е  лошо  ако  преподавателя  даваше  да  се  бяга  в  морската  по  време  на тоя  велик час,  нооо  политика  на  университета...

Тук, в Сф, признават фитнеса за физическо. Редовно подпечатвам уверения, че еди кой си младеж е тренирал в спортния ми клуб.
Та, питай дали няма да ти зачетат и твоя фитнес - една бланка в свободен текст с печат на фитнеса и подпис на инструктора - за 5 минути работа, а спестява доста време пропиляно в някакви имитации на физическо.
Миналата седмица подпечатвах за НБУ, например.

16.03.09
08:53

Ами  да знам,  че  в  повечето  университети  е  така  и  това  е  чудесно,  но  моят  велик  университет с академични традиции  нищо  не  признава :) Тъй като имаме  отбори  по  няколко  различни  спорта и  университета  много  държи  да  ходим  на  състезания, че  и  да  ги  печелим, затова  ако  има  хора  който  са тренирали  дадените  спортове  директно влизат  в  отборите и  не  се  занимават  повече с  физическото иначе  си ходиш  без  обжалване.  Аз  първи  курс  бях  в  отбора по танци звучи  забавно  нали :) Но  втори  курс  влязаха  новите  попълнения  и  трябваше  да  се  откажем  вече  старите пушки, защото  всеки  се  натиска  за  тия отбори  понеже  тренировките  са вечер  в  удобно време. Та  сега  за  предстоящите  състезания,  се опитвам  аз да организирам нов  отбор  по  тенис  на  корт, защото  го има  в състезанията и  ние  никога не  сме  се състезавали  в  тази дисциплина, и ако  успея ще  се освободя от  физическото, което  е факултативно да не  забравяме, че сама  се набутах  там.

16.03.09
19:30

А добър вечер, на  всички  днешният отчет  ще бъде  дълъг (сефте :)  )
Започвам  от  ставанетооо естествено,  че  се  успах някой  да се  е  съмнявал  в това ? :) Трябваше уж да  стана в 6 да  ходя  да  бягам ... бягах ама  на сън  :)  Станах в  10 и 20 да  кажем и  докато  си  пиех  кафето  и се  ядосвах  на  себе си  реших, че няма да стане  така и  към  11 и половина се  покатерих  на  колелото  в  къщи ... от  това  съм  много  доволна,  такава  пот  не се  беше  ляла до  сега от  мен доста  интензивно  кардио  се  получи в  рамките  на  35 минути имах сили за  още  толкова  след  вчерашната  въглехидратна  бомба  как няма  да имам, но се  спрях за да имам сили  и за  вечерта... Храната  обаче  нещо  не  ми  се  получи  май,  мъничко  ми  се  вижда  по  сметките т.е  протейна  е  мъничко  иначе  аз съм си сита и  нямам  проблем :) Та  около 2 часа и  половина  след  кардиото  си  спретнах  закуска  т.е към 14:30 ФУФИТО  се сети  да  закусва :)
Омлет  от 2 белтъка+ 1 жълтък + 50гр  от  суроватъчната извара+100гр свинска  шунка и  една  краставица  ей  тъй  за  по-добро  преглъщане :)
Към 16:30 беше  второто  ядене  сериозно  за  деня, защото  прясното  мляко  също  го  броя  за  ядене.
Кисело  мляко  250гр
мюсли  50 гр
лешници  30гр
После  малко се  завъртяхме  в  университета  да се  видим  с колегите :) И  към  19 се бях  замъкнала  в  залата  вече... първата  ми  тренировка  вечер  и  първото  разочарование ... много хора,  не  ми  харесва  обстановката  вечер нещо, но тази  седмица  ще  е  така  другата  ще  го мисля  пак  как  да ги  завъртя  нещата,  може би  ще  сменя  силовата да е  сутрин  кардиото  вечер  въпреки, че  се  губи  смисъла .  Тренировката  иначе  беше  супер  добре  я  усетих  даже  очаквам  мускулна  треска  утре.
Днес  беше  деня  за  крачетата...  и  тренировката  се  състоя  в  следното.
Загрявка  на  кростренажора - 5 минутики
Напади 2х25 на  крак (  трябваше  да са  3х25 но  както  вече  казах  имаше  супер  много  хора  и исках  да се махам по-бързичко, а  и със  сигурност  на  3-та серия  щях да имам  откат)
На мулти хип  машината
външно 25 кг 50 бр
вътрешно бедро 20 кг 50 бр
глутеус 40 кг 50 бр
абдуктур 20 кг 50 бр
бедрено сгъване ( задно  бедро) 10 кг - 50 бр
аддуктур 20 кг 50 бр
Повдигане на  крака на  успоредка 15;10;10
коремни  преси 5 кг - 40 бр (тука  вече  много  лошо  гледаха  девойките  явно  искаха лежанката и  им  я  отстъпих,  замисъла  беше  да са  до откат но друг път)
хиперекстензии 5 кг - 15;10
И за  край  пътечка 15 мин средно  темпо  за да си  успокоя  пулса  по-скоро  отколкото  да го  вдигна
А  забравих  да  кажа, че нямах почивка м/у  упражненията,  само  по  пътя  от  едната  до  другата  машина  в  движение  малко  вода и  толкова. Та  на  пътеката  едва  ходех  вече.  А  сега  отивам  да  хапвам  за  последно  днес  200 гр пилешко  филе със  сусам.
Храната  днеска  е : П-114,6; В-70,87; М-67,46 и  калории: 1262 тука  тая  сметка  нещо  ми се  струва не  мног  вярна  математически (114,6+70,87)х4=741,88 и 67,46х9=607,14 и  общо 1349,02 което  си  е  бая  разлика  ама  всичко  си  преписвам от опаковките, както  и да  е  и  в  двата  случея  е  далеч  от  нвд-то  ми , но  пък  се  чувствам  супер  не ми е  тежко а  съм сита,  след малко  ще  видим дали  няма да ми дотежи  това  пиле .
Хайде  лека  вечер от  мен.

16.03.09
20:47

казано от FuFi на 16.03.09, 19:30:

А добър вечер, на  всички  днешният отчет  ще бъде  дълъг (сефте :)  )
Започвам  от  ставанетооо естествено,  че  се  успах някой  да се  е  съмнявал  в това ? :) Трябваше уж да  стана в 6 да  ходя  да  бягам ... бягах ама  на сън  :)  Станах в  10 и 20 да  кажем и  докато  си  пиех  кафето  и се  ядосвах  на  себе си  реших, че няма да стане  така и  към  11 и половина се  покатерих  на  колелото  в  къщи ... от  това  съм  много  доволна,  такава  пот  не се  беше  ляла до  сега от  мен доста  интензивно  кардио  се  получи в  рамките  на  35 минути имах сили за  още  толкова  след  вчерашната  въглехидратна  бомба  как няма  да имам, но се  спрях за да имам сили  и за  вечерта... Храната  обаче  нещо  не  ми  се  получи  май,  мъничко  ми  се  вижда  по  сметките т.е  протейна  е  мъничко  иначе  аз съм си сита и  нямам  проблем :) Та  около 2 часа и  половина  след  кардиото  си  спретнах  закуска  т.е към 14:30 ФУФИТО  се сети  да  закусва :)
Омлет  от 2 белтъка+ 1 жълтък + 50гр  от  суроватъчната извара+100гр свинска  шунка и  една  краставица  ей  тъй  за  по-добро  преглъщане :)
Към 16:30 беше  второто  ядене  сериозно  за  деня, защото  прясното  мляко  също  го  броя  за  ядене.
Кисело  мляко  250гр
мюсли  50 гр
лешници  30гр
После  малко се  завъртяхме  в  университета  да се  видим  с колегите :) И  към  19 се бях  замъкнала  в  залата  вече... първата  ми  тренировка  вечер  и  първото  разочарование ... много хора,  не  ми  харесва  обстановката  вечер нещо, но тази  седмица  ще  е  така  другата  ще  го мисля  пак  как  да ги  завъртя  нещата,  може би  ще  сменя  силовата да е  сутрин  кардиото  вечер  въпреки, че  се  губи  смисъла .  Тренировката  иначе  беше  супер  добре  я  усетих  даже  очаквам  мускулна  треска  утре.
Днес  беше  деня  за  крачетата...  и  тренировката  се  състоя  в  следното.
Загрявка  на  кростренажора - 5 минутики
Напади 2х25 на  крак (  трябваше  да са  3х25 но  както  вече  казах  имаше  супер  много  хора  и исках  да се махам по-бързичко, а  и със  сигурност  на  3-та серия  щях да имам  откат)
На мулти хип  машината
външно 25 кг 50 бр
вътрешно бедро 20 кг 50 бр
глутеус 40 кг 50 бр
абдуктур 20 кг 50 бр
бедрено сгъване ( задно  бедро) 10 кг - 50 бр
аддуктур 20 кг 50 бр
Повдигане на  крака на  успоредка 15;10;10
коремни  преси 5 кг - 40 бр (тука  вече  много  лошо  гледаха  девойките  явно  искаха лежанката и  им  я  отстъпих,  замисъла  беше  да са  до откат но друг път)
хиперекстензии 5 кг - 15;10
И за  край  пътечка 15 мин средно  темпо  за да си  успокоя  пулса  по-скоро  отколкото  да го  вдигна
А  забравих  да  кажа, че нямах почивка м/у  упражненията,  само  по  пътя  от  едната  до  другата  машина  в  движение  малко  вода и  толкова. Та  на  пътеката  едва  ходех  вече.  А  сега  отивам  да  хапвам  за  последно  днес  200 гр пилешко  филе със  сусам.
Храната  днеска  е : П-114,6; В-70,87; М-67,46 и  калории: 1262 тука  тая  сметка  нещо  ми се  струва не  мног  вярна  математически (114,6+70,87)х4=741,88 и 67,46х9=607,14 и  общо 1349,02 което  си  е  бая  разлика  ама  всичко  си  преписвам от опаковките, както  и да  е  и  в  двата  случея  е  далеч  от  нвд-то  ми , но  пък  се  чувствам  супер  не ми е  тежко а  съм сита,  след малко  ще  видим дали  няма да ми дотежи  това  пиле .
Хайде  лека  вечер от  мен.

Не е възможно нито въглехидратите да са толкова много нито протеина. Наистина има грешка. А калориите са по скоро 1262 отколкото другото предположение.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1