13.03.09
15:28
Сетих се още рацепти, подходящи за тези, които обичат сладичко :)
Протеиново мляко с ориз:
Нужни са :
- ориз (пълнозърнест, басмати.....)
- прясно мляко - подберете маслеността, според това кога ще се яде
- канела, ванилия
- протеин на прах (суроватка, матрица)
Сварете ориза в прясното мляко, добавете ванилията. Изкарайте от огъня преди да изври - да остане малко мляко. След това разпределете в купички и във всяка добавете протеин, захлупете с нещо и да поседи така докато поистине и попие млякото. Отгоре се поръсва с канела.
Протеинова пита с лешници
пълнозърнесто брашно
лешници, нарязани на ситно
подсладител,стевия или захар
бакпулвер
обезмаслено прясно мляко
яйчни белтъци ( по желание жълтъци )
Пригответе намазана тавичка с масло или зехтин.
В купа сложете брашното, лешниците, стевията, бакпулвера.Направете кладенче в средата, в което се слагат разбитите белтъци и жълтъци и млякото, така бъркайте, докато течността се поеме от брашното, ако се наложи добавете още мляко или брашно, за да добие необходимата консистенция на тесто. Омесва се добре и се оформя пита, поставете в тавата и печете около 50-60мин.(или колкото е нужно, според това колко са съставките)
Оставете да изстине.
;-P Cedar, записах си ги в тефтера!! Скоро ще имам истинска фурна (тия дни) и почвам да си угаждам и аз с тия предложения!!!
П.П. И определено ще си купя ПРОТЕИН. Само и единственно заради рецептите!!!!!! (ама в края на месеца, на заплата)
Мнението беше редактирано от maria на 14.03.09 10:50.
14.03.09
13:24
леле, това мляко с ориз направо ми потекоха лигите :) Пфу после като се оплаквам, че съм станала свинкЯ да ми припомните защо :)
Не съм убеден, че протеина след разтваряне трябва да престои повече от 15-20мин дори и в хладилник.
Къде е Ивка да се изкаже :D
02.04.09
14:06
казано от emzo на 14.03.09, 13:44:
Не съм убеден, че протеина след разтваряне трябва да престои повече от 15-20мин дори и в хладилник.
Къде е Ивка да се изкаже :D
Ами аз от личен опит мога да потвърдя че протеина издържа поне една нощ в хладилника. Знам защото си правя кисело мляко с протеин и овесени ядки за първо ядене, но понеже бях уцелил някви супер неомекващи овесени ядки това си го правих вечерта и го оставях цяла нощ в хладилника да попият ядките ида омекнат. Ял съм го поне 2 седмици без никакви грижи. Протеина който ползвам е Whey Protein на American Nutrition мисля че беше.