казано от Kirilov на 19.09.13, 11:13:
Твърдо отказвам, поне на тоя етап. Имам някакво ниво на издръжливост, ама силово все още нямам самочувствие. Инъче благодаря за комплимента :)
Опит не се трупа с “отказване” а иначе опит никога няма да имаш, а без него всичко останало става мираж.
Твърдо отказвам, поне на тоя етап. Имам някакво ниво на издръжливост, ама силово все още нямам самочувствие. Инъче благодаря за комплимента :)
За Open-а обикновено не трябват кой знае какви тежки щанги, а издръжливост на средни кила.
Поне до момента май винаги е било така.
Тежкото идва на регионалните и след това....
казано от Madboy на 19.09.13, 14:08:
Опит не се трупа с “отказване” а иначе опит никога няма да имаш, а без него всичко останало става мираж.
Какво общо има опита със силата ? Мога да си тренирам за повишаване на силата и без да участвам на оупъна, комплексите мога да си ги пробвам и без да съм се регистрирал.
казано от Redalex на 19.09.13, 14:23:
За Open-а обикновено не трябват кой знае какви тежки щанги, а издръжливост на средни кила.
Поне до момента май винаги е било така.
Тежкото идва на регионалните и след това....
Макса ти на изхвърляне колко е ? Щото за 30 изхвърляния на 75 кг. трябва да е около 100те, ако за теб това са “средни кила” за мен не са.
Гледам от първите в Европа само Мико Сало и още няколко са стигнали до снач на 75 кила на 13.1. ( и дори той е направил само 1 снач)
всички други са били на 62 кила ...(ако потренирам няколко седмици движението това ще е и моят макс - нали питаше, но аз съм далече от амбиция и капацитет за такова състезание).
Нещо работата пак отива на базумен спор...просто питах, някой дали мисли да се готви сериозно с цел да го надъхаме или помагаме както можем.
казано от Redalex на 19.09.13, 16:06:
Нещо работата пак отива на базумен спор...просто питах, някой дали мисли да се готви сериозно с цел да го надъхаме или помагаме както можем.
Аз ти приказвам, а ти все не ми вярваш...сега разбираш ли защо всичко тук отива към на майка си в детеродната дупка...
Е те зат’ва...
Те малко са 30/60/75/95 тоя един снач е на 95кг. Крайно грешно е да се мисли, че като вдигаш големи кила на еди кое си движение можеш да направиш много повторения на ниски кила спрямо твоя макс и след това да правиш и други неща като бърпитата с 15см отскок на 13.1 например.
Мнението беше редактирано от aleks на 19.09.13 16:21.
19.09.13
16:38
Защо спорите за глупости ?
Не ви ли е ясно, че участията на КФ Игрите и Олимпията се еднакво достъпни за масовите трениращи ? ;) С тая разлика, че за Олимпията трябва профи карта, за Игрите - не :)
Айде, на Игрите някой надъхан бивш спортист(десетобоец примерно или щангист, или пък борец) може да пробие с 2 години подготовка...но то и на Олимпията може...
Гледам как тия 60 финалиста стават всяка година по-големи и по-големи изроди, правят почти невероятни неща(невероятни за масовия трениращ). Почвам да си мисля, че единствената спънка пред въвеждането на профи картите в КФ е само пазарната политика на Рийбок.
Кефете се на изродите, тренирайте усилено според възможностите си и толкова, какво се дърлите за щуротии ?
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.09.13 16:39.
Алекс, дам прав си за килата....а и за другото :)
аз все си мисля, че реално 80% от класирането зависи от владеене на бърпита, уол боли, дабъл ъндъри, набирания и мъсъл ъпи...
щангите разбира се са важни, ама ако имаш сила и издръжливост за горните, ще имаш сила и време и за щангите :)
щото ти може да метнеш 150 кила щанга, ама като не можеш да си свършиш бърпитата или уол болите за прилично време без да ти спре тока, файда никаква.
Мнението беше редактирано от Redalex на 19.09.13 16:43.
Джеймс, тук има доста хора, които се подготвят 2 години, че и повече... науи?
казано от Redalex на 19.09.13, 16:06:
всички други са били на 62 кила ...(ако потренирам няколко седмици движението това ще е и моят макс - нали питаше, но аз съм далече от амбиция и капацитет за такова състезание).
(giggle)
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.09.13 16:46.
19.09.13
16:50
Има адаш, но колко от тях могат да си позволят състезателен режим на живот ? ;)
Тренират, напъват се, напредват, но истината е, че не им стига, режима и начина на живот не е като за “състезател на ниво национален отбор за Олимпиада”, а точно такъв трябва да бъде и то не за 2-3 месеца, а целогодишно.
Пак казвам - Игрите са изродско нещо, не са невъзможна мисия(в никакъв случай не са), но не и с тренировки и възстановяване на ниво квартална зала.
Аз съм бил състезател, знам колко ми е коствало да се готвя систематично и сравнително добре за състезание, мога да преценя какво е нужно да се подготвиш за успешно представяне на Оупъна, Регионалните и пробив на Игрите, но за съжаление виждам, че е в сферата на красивите мечти за момента за повече хора, които познавам.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.09.13 10:50.
19.09.13
16:50
И се отвори кутията на Пандора... ^
П.П. И Джеймс се шмугна между мен и Блага :D
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 19.09.13 16:51.
Джеймс, еми тук вече май говорим за самоконтрол и дисциплина....както казваш - не е толкова невъзможно :)
казано от Херцог Трън на 19.09.13, 16:50:
И се отвори кутията на Пандора... ^
П.П. И Джеймс се шмугна между мен и Блага :D
Ами давай по-бързо бе, Хермес :D
Славко може да отиде на Игрите, ама една година трябва да се възстановява на село, да спи, да му правят масажи, да тренира и да яде - нищо друго.
Абе Редалекс ти мислиш ли, каквото пишеш бе, човек?!
Ако ходиш на работа и се занимаваш с лумпени по цял ден, за каква дисциплина и какъв самоконтрол говорим.
Абаджиев каза, че за да се подготви един състезател на Олимпийско ниво, трябва само да яде, спи и тренира и да не му тегнат никакви други грижи и проблеми на плещите. Същото важи и за Игрите, конкуренцията там вече е страшна.
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.09.13 16:57.
19.09.13
17:01
казано от Redalex на 19.09.13, 16:53:
Джеймс, еми тук вече май говорим за самоконтрол и дисциплина....както казваш - не е толкова невъзможно :)
Адаш, всички, които съм виждал и познавам лично са достатъчно дисциплинирани и имат самоконтрол, предполагам, че и тези които не познавам са такива. Просто, за съжаление, нещата опират до пари и начин на живот. А за още по-голямо съжаление тези двете в България не се комбинират успешно - свободно време с лиспа на ядове и свободни пари за инвестиране в собствената си спортна кариера.
казано от Redalex на 19.09.13, 17:06:
Чакаме бялата лястовица :)
Бялата лястовица не се чака, ами се търси ;)
Щото ние 25 години чакаме някой да ни оправи. И все ни оправят :D
19.09.13
17:09
Да, яко някой реши, че вместо бяла S класа е по-добре да инвестира в спорта...:D
19.09.13
17:10
казано от James Hinks на 19.09.13, 17:09:
Да, яко някой реши, че вместо бяла S класа е по-добре да инвестира в спорта...:D
По-скоро боК И.Л. ще стане най-големият фен и проповедник на Аткинс :D
казано от CarnalK на 19.09.13, 17:08:
Бялата лястовица не се чака, ами се търси ;)
Щото ние 25 години чакаме някой да ни оправи. И все ни оправят :D
Еми аз лично я чакам...пък ако не се намери (за тези които я търсят), ще спестя някой лев :)
Не съм много на ти с КФ , но кой тук прави по 3 тренировки на ден , визирам начина на трениране на Фронинг ? Освен Сашо , който прави тежки двуразови . Кефете им се на атлетите и това е . На светлинни години сме от тях колкото и да се напъваме .
Нивото се вдига с плашещо темпо.
Когато купих и гледах през 2009 ам-найсе пъти Every Second Counts (Филма за Игрите 2008), бех надъхан да се пусна. 4 комплекса за 2 дена, натренирани атлети, но с човешки резултати (макар Джош Евърет тогава да ми изглеждаше леко извънземен).
2 години по-късно победителят от 2009 (Мико Сало) демонстрира последните 3 комплекса от 2008 един след друг и с по-добро време от тогавашните лидери.
Още 2 години по-късно, вече не стига да си кросфит легенда, като Роб Орландо, или шампион от друг спорт, за да се класираш за Регионалните...
Как, с какво, докъде... Нямам търпение да видя. :)
казано от Vic на 19.09.13, 17:18:
Нивото се вдига с плашещо темпо.
(y)
Не е нужно да има българин на игрите, за да има кросфит общество, зали и т.н. Поне според мен. Спортът преди е бил общодостъпен, защо да не е и сега? Както си има бодибилдъри, щангисти, борци, футболисти, които си тренират за удоволствие, без да имат амбиции за професионални състезания и използват тренировките за развлечение от ежедневието, така има и хора, които си правят кросфит комплексите. Тъй че не виждам за какво ‘’търсите бялата лястовица’’ просто се радвайте, че хората спортуват, движат се, забавляват се чрез Линда, Фран, Челси и другите момичета ;)
Алекс, съгласен съм с теб....и се кефя на хората, които спортуват...просто ми се иска нещата да са малко по “advanced” ...с новата/новите зала/зали се надявам да се получи :)
казано от aleks на 19.09.13, 16:20:
Те малко са 30/60/75/95 тоя един снач е на 95кг. Крайно грешно е да се мисли, че като вдигаш големи кила на еди кое си движение можеш да направиш много повторения на ниски кила спрямо твоя макс и след това да правиш и други неща като бърпитата с 15см отскок на 13.1 например.
Да бе така е, ама и ако макса ти е 80 кг, пак няма да можеш да правиш 30 повт. на 75. Това са говорени работи, нали точно там е хватката да можеш да вдигаш повече и да не губиш издръжливост, дори да я подобряваш.
Мнението беше редактирано от Kirilov на 19.09.13 18:45.
19.09.13
18:54
казано от James Hinks на 19.09.13, 17:09:
. Абе и аз се чудя, как се намират спонсори да дадат на някой бодибилдър по 20-30 хиляди лева за четири месеца подготовка, а за кросфитърите няма...дали не е въпрос на популярност, маркетинг, контакти?
казано от James Hinks на 19.09.13, 17:01:
казано от Redalex на 19.09.13, 16:53:
Адаш, всички, които съм виждал и познавам лично са достатъчно дисциплинирани и имат самоконтрол, предполагам, че и тези които не познавам са такива. Просто, за съжаление, нещата опират до пари и начин на живот. А за още по-голямо съжаление тези двете в България не се комбинират успешно - свободно време с лиспа на ядове и свободни пари за инвестиране в собствената си спортна кариера.
Никои, който не е минал по нашия път, с нашите сърца и вяра, няма да го разбере.
Само ще вика, ама оправдавате се...там еима един, дето можел...
Аз лично съм си драл гъза от трениране, ходил съм в Пловдив, ходил съм в София да тренирам, да си откардвам по нещо...бягал съм от работа, лишавал съм се от толкова много неща и станах 700-ния в Европа...
Да, обърках доста неща, станаха ми ясни два пъти повече...но то времето си тече, парите са същите...трябва живота да ти е кросфит, не са бб-тийм участията:)
Бекрагаунда е решаващ...абе, той бат Сашо наистина е написал всичко.
Аз мога с ръка на сърцето да кажа, че ако някой отиде да живее и тренира в Пловдив...може да си позволи да се храни и възстановява, от август до март, 200% ще мине Оупъна като загрявка.
Освен Сашо да си направи някои падуан и да докаже да станат нещата, че може...не знам.
Мнението беше редактирано от slavko на 20.09.13 10:45.
И аз на драго сърце ще помогна на всеки, който се навие да участва в авантюрата, наречена “квалификации”, даже има и стая за гости-спортисти в Плевен, да идва, да тренира, да спи, да яде, да слуша, да йогства:)
Трябва да има задружие, взаимопомощ...за Игрите е химера, хубава, ама химера...поне на Регионалните да изскочи някой лъв и да опъне 300 тяга и един Фран за 2 минути, и да се прибира:)
Вик, много е хубаво, че си имаме афилиирана зала вече, нали?
Трудно ми е да сдържам ентусиазма си и адмирирам малкото хора с адекватно отношение към този факт, които говорят за това - а именно - теб и Слави. Чудно ми е, защо при положение, че тук има толкова милеещи за кросфит обществото, тази новина бива подмината като нещо съвсем незначително? Не крия, че тренирам във въпросната зала - всички го знаят. Ако искате кажете, че съм пристрастна. Също така, не е тайна за никой, че въпросната зала и треньора Кирил Любенов не са особено популярни и добре приети тук - няма нищо лошо в това. Но си мисля, че когато събитие от такава значимост и такава голяма крачка напред за кросфит в Бг като цяло са факт, може все пак да преглътнем егото си и да подкрепим колегите...или най-малкото да кажем едно “Браво!”. В крайна сметка това е нещо, от което полза ще имаме всички - вече ще се знае, че и в България някой прави нещо, че има кросфит и т.н. Няма да е нужно да се крием зад измислени фрази като кондиционни тренировки, функционално трениране и др. подобни. Нали все си говорим, че разделението на зали, лагери и групички е никому ненужно и само ни вреди? Нали сме обединени от идеята и тя е над всичко, над личните ни цели и интереси? За пореден път се убеждавам, че всъщност никога няма да сме обединени, по никакъв начин, от каквото и да е.
Наистина се надявам да има повече афилиирани зали в България занапред, да работим заедно, а не да си пречим... само ще ви кажа, че в Атина например (население 3млн+ души), има ОСЕМ афилиирани зали. Сравнете със София и сами преценете. Всички зали там се подкрепят и работят заедно - изпращат си клиенти един на друг, организират си състезания, обменят опит...И въпреки че има толкова много зали, всичките са пълни. Последния път, когато бях там, имаше 40 човека на една тренировка. Достатъчно показателно мисля. Абе с една дума...можем само да си мечтаем да сме като тях.
казано от Nora B на 23.10.13, 10:48:
...
Норка,
Напълно съм съгласен с теб.
Когато спрем да се мразим и да изливаме помия, може и да се получи нещо...
П.П.
Колкото това дали Киро е популярен тук, предполагам това е защото просто не пише тук.
Норче, леко превъзбудена си девойче, недей така...няма лоши хора тук или поне ще ги тушираме бързо.
Аз и Вик сме го оценили и споделяме и ЩЕ споделяме, защото можем да оценим труда на Киренцето. Той завършва нещата докрай и да ти кажа мен тази новина не ме учудва. Писах му веднага след като видях официалното афилииране, това е една мечта в реалност. Смятай на какви неща са радваме ние, лудите кросфитъри:)
Едничка е заличката, но за мащабите ни е...КОСМОС. Сега може да позлва марката, да има възможност за различни колаборации и други благини, които Кирето със сигурност знае как да използва.
За Атина, няма какво да говорим, там колкото и да им се смеем, че били фалирали цигани...хората си действат.
Това с напрежението(въображаемо или реално), не мислехме че така ще избуи през далечната 2006-2007-ма:) Давайте да го снеможим, че ставаме просто доказателство за “българската” работа и за неродения Петко.
Ето де, роди се Петко, а и има още хубави места за Кросфит-Юли, Ефо, Коко...и още...
Още-то от нас зависи:)
А, Норче, как звучи?
Мнението беше редактирано от slavko на 23.10.13 11:36.
казано от Vic на 23.10.13, 11:22:
казано от Nora B на 23.10.13, 10:48:
...
Норка,
Напълно съм съгласен с теб.
Когато спрем да се мразим и да изливаме помия, може и да се получи нещо...
П.П.
Колкото това дали Киро е популярен тук, предполагам това е защото просто не пише тук.
Това с мразенето няма да спре, даже се засилва. Можем поне тия, дето се познаваме, да не се изядем с кокалите.
А Кирето по-добре да не пише, защото веднага ще бъде дамгосан за “комерсиален”, “рекмаиращ” и т.н. Действа си момчето и резултатите са налице. Залата е функционираща, групите са прилични, нови хора идват постоянно...
Супер, честито!
Това е голяма крачка за България, сега шансовете на тези, които имаме някакви бъдещи амбиции да минаваме Оупъна и дай Боже да отидем на регионално ниво, се увеличава от факта, че ще погледнат малко по-сериозно на нас. :)
Слави, така е...лоши хора няма наистина :)
Въпросът е точно в това - да оценяваме труда и успехите на хората...Местата за кросфит са няколко в Бг и са с различен капацитет, дай Боже да стават все повече. Аз лично казвам ‘евала’ и на Коко, и на Ефтим за готината зала и за нещата, които правят.
Важното е, че сега вече имаме възможността да се развиваме и да напредваме с много по-голяма сила, а не просто да се набираме и да тичаме по стадиони и училища. А това точно май убягва на хората...това ми беше мисълта. Ако се опитаме да действаме заедно дали няма да постигнем доста по-голям успех, отколкото всеки по отделно?
П.С. не съм превъзбудена, просто буустера още ме държи от снощи ;)
Ама аз не разбрах какъв е проблемът. Какво мразене, какво неуважаване труда на другите? Не видях никой нищо лошо да е казал, как се стигна до тази дискусия? И фактът, че в някаква си тема във форума бб-тийм, кой я видял, кой не я видял, никой не е коментирал...защо да означава, че никой не уважава нечий труд/персона/постижение? Нещо ми се губи причинно-следстеваната връзка. Нора, правилни неща си казала, но са правилни сами по себе си, не разбирам без някакви коментари, за кого се отнасят и каква им е целта? И ВИк е прав - какво значи, че не се приемат Киро и залата му? Ти как го реши? Щото аз не съм виждала и чувала никой нищо лошо да каже. И да, едно е Вик да си направи зала - всички тук избухват в екстаз, защото ГО ПОЗНАВАТ КАТО АКТИВЕН ПОТРЕБИТЕЛ, човекът Вик, същото за Юли. Съвсем друго е Киро, аз го уважавам безкрайно, но той не е активен потребител тук, почти никой тук не го познава, как да стане?
Малко ми изглежда като търсене на малко, сладко теленце под голеееемия, гигантски дори, вол, Норче, всички се радват.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 23.10.13 12:49.