Oranje, ти си готин и ти следя мненията във форума..ок са..ама аде недейте в кросфитската тема с ванката да се чепкате...
Лимче...за варненка си мечтая и най-накрая да ми се осъществи една от мечтите, да поживея във Варна...:)))))
да е набор 78-83 ми е критерия, а да е кросфитърка...еее това ще е екстра...
Сряда, 22.07.2009
“Jonestown sprint”
- Chirpee (burpee & pullup combo) - бърпет+набиране - започваш стандартен бърпет с лицева опора и със скока нагоре се хващаш на лост и правиш набиране.
- push press @ 30 kg
15 - 10 повт, за време.
Моето време - 03:08 мин (първият път 03:59 мин на 22.06.2009)
Имам чувството, че можех 10-на секунди по-бързо... Ех, все не съм доволен... Но ще падна под 03:00 мин! :coolgrin:
Лека вечер.
казано от slavko на 22.07.09, 17:57:
Лимче...за варненка си мечтая и най-накрая да ми се осъществи една от мечтите, да поживея във Варна...:)))))
да е набор 78-83 ми е критерия, а да е кросфитърка...еее това ще е екстра...
хехе, добре Славко...The search has began :)))
Ама, да знаеш, че повечето мацки, които съм виждала из залите във Варна, са cardio freaks - като залепнат за велот, кросове, пътеки...мърдане няма...ще е трудна задача ;)
Здравейте, кросфит маниаци и фенове!
Не мога да не споделя с вас този клип:
http://www.youtube.com/watch?v=lw4Uab8hfpk&feature=related
Супер сладурана, малката кросфит принцеса! :coolsmile:
П.П. И не искам повече коментари от типа “Ама, аз... такива неща не мога да правя :-S !”. Just shut up and train :coolgrin: !
Мнението беше редактирано от Vic на 23.07.09 12:02.
това лапенце е супер...!!!...и виж каква техника е докарало в набиранията...:)))
Лимче, мен повече мацката ще е предпоставка да дойда във Варна..:)))...в смисъл влечението ми към града Ви е..., абе не мога да ти опиша..:))))
Четвъртък, 23.07.2009
Комплекс “Chelsea”
* 5 Pull-ups
* 10 Push-ups
* 15 Squats
Each min on the min for 30 min
Т.е. в продължение на 30 мин всяка минута правиш 5 набирания + 10 лицеви опори + 15 клека и ако остане време до завършване на минутата, можеш да пораздишаш. Звучи много леко, но не е...
Отлично темпо от начало до края - завъртах серията за 30-38 секунди, като изненадващо последните серии ускорих вместо да забавя. Предвидливо сложих ръкавици, но след 15-тата серия и те започнаха да се хлъзгат по лоста. Не стигнах до отказ, само колената взеха да ме псуват след 20-тата серия, вероятно заради бързите дълбоки клекове. Общо за тези 30 мин се събират 150 набирания, 300 лицеви опори и 450 клека.
Много доволен!
Лека вечер!
вчера, замислих си един комплекс и се оказа уникално добра комбинация...та...
5 rounds for time, no rest between rounds(optional ;-) ), of :
10 pull ups
10 burpees
20 walking lunges (15-20kg.) overhead
5 HSPU’S
въпреки, че бях добре отпочинал и имах идеалното желания да го првая без почивка...не се получи, в смисъл не съм спирал, но имаше няколко раздишвания...:))
p.s. Вики-пробвай задължително...!!!!
събота правих Jonestown sprint за първи път...2:58, като го загледах в дневника на Вики си мислех, че време над 3 мин. е смешно, но не би...:)))), мисля, че мога и малко по-бързо, но го правих след 7 часа на басейна в Чифлика...на 2-3 менти и 1 бира..:))))
Понеделник, 27.07.2009
Комплекс: HEAVY FRAN!
15 - 12 - 9 повт, от следното
Thruster със щанга 60 kg
Pull ups с доп. тежест 20 kg
За време. Моето - 08:32 мин (4 мин по-бързо оп предния път на 09.04.2009)!
Впечатления:
- Относително рядко се случва, но днес тренирах с още двама колеги и използвах “резервната” щанга, като си я обръщах от земя, нямаше стойка свободна.
- Експериментирах нов начин за закрепяне на тежестите на колана. Две 10-ки виснаха от двете страни на хълбоците. Не е много добра идея, защото при залюляването пречат и ме удрят, а по-време на втората серия набиране почти се уцелих в слабините...
- Признавам си, че пристъпих с известна боязън към комплекса, още ми държи влага спомена от първия ми опит. За моя голяма радост, наистина съм в кросфит форма и се справих добре. Дори вярвам, че мога да сваля още около 1 минута от времето само от оправяне на колана с тежестите и вземане на щангата от стойка.
Толкова. Лека нощ!
Сряда, 29.07.2009
Комплекс:
W.O.D. Tuesday 090728 (от сайта www.crossfit.com)
With a continuously running clock do one 135 pound Clean and Jerk the first minute, two 135 pound Clean and Jerks the second minute, three 135 pound Clean and Jerks the third minute… continuing as long as you are able.
т.е. следното:
Пускаш таймера и почваш -
1-ва минута - 1 повт, обръщане и изтласкване, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива)
2-ра минута - 2 повт, обръщане и изтласкване, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива)
3-та минута - 3 повт, обръщане и изтласкване, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива)
4-та минута - 4 повт, обръщане и изтласкване, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива)
..............
9-та минута - 9 повт, обръщане и изтласкване, 60 кг (остатъка от минутата може да се почива, ако остава ;-) )
..............
И така, докато се сринеш на земята и не можеш повече. Ако не съумееш да направиш съответната бройка за минутата, се броят предната минута и бройката на обръщането и изтласкването до което си стигнал. Например: в 9-тата минута стигаш до отказ на 7-мо повторение - резултатът ще бъде 8 чисти минути и 7 повт.
Моят резултат - 11 чисти минути (66 повт). Точно! Завърших 11-тото повторение “с ударецу гонгу” на 11-стата мин и... се прострях по гръб на земята. Теоретично можех да започна 12-тата минута и да направя още няколко повторения, но в никакъв случай 12… За да съм честен, ще кажа, че и 1 не можех да направя в този момент. Имах си публика от 2-ма стандартно трениращи колеги, които прекъснаха своите серии за да следят шоуто. Накрая единодушно ме обявиха за мазохист :lol:
Много доволен! Мисля, че ще метна комплекса с изхвърляне (snatch) следващия път, да видим докъде ще стигна.
Лека вечер!
Мнението беше редактирано от Vic на 30.07.09 09:32.
това и аз си го набелязах, утре ще го пробвам, но е много трудно без “секундант”, само притичвам и гледам таймера на гсм-а...губят се ценни секунди...
Петък, 31.07.2009
Комплекс “Dead lift & Burpees”
5 rounds
5 x Dead lift (120 kg)
10 x Burpees
За време. Моето беше 03:52!
За сравнение:
30.06.2009 - 04:50 мин
18.04.2009 - 05:41 мин
Не мога да не съм доволен от прогреса, но мисля да сваля още 20 сек следващия път, защото имах прекъсване на бърпетите в 3-ти и 4-ти рунд.
01.08.09
23:59
Славко,мисля да започна да въвеждам части и/или целите движения от олимпийските изхвърляне и изтласкване.Ти какъв опит имаш с тях,можеш ли да ме насочиш как да организирам тренировките си.Целта е главно експлозивност/скорост.
В момента уча power snatch-а (доста весело упражнение между другото :) ).Имам проблеми с пластичността при power clean-a и въобще всички видове на clean-а.Не мога да поставя щангата на раменете си,но се опитвам и малко по-малко... :)
Сега правя като Вик,тежестта стои на китките ми.
ЕДИТ:Доста материал намерих и ги уча в момена,но въпросът с периодизацията при трениране и как да прогресирам точно на тях не ми е ясно,иска се опит. :]
Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.08.09 03:29.
Понеделник, 03.08.2009
Комплекс: Linda
(aka “3 bars of death”)
* Deadlift 1 1/2 BW
* Bench BW
* Squat Clean 3/4 BW
10/9/8/7/6/5/4/3/2/1 rep
rounds for time
От известно време си играя с идеята да повторя “Линда”. Първият път беше на 13.04.2009 и бях просто разглобен за няколко дена. В резултат - изпитвах известен страх от този комплекс.
Моето тегло: 95 кг (-5 кг)
Тяга - 140 кг (-10 кг)
Бенч преса - 100 кг (- 0 кг)
Обръщане с клек - 70 кг (- 0 кг)
Започнах добре, но веднага след първия кръг се развъня служебния телефон и засичането на времето загуби смисъл след последвалите 5-6 разговора и загубени общо около 10-12 мин и накъсаните серии. Продължих на инат, просто за да го завърша. Тъй като не се стараех да бързам, съсредоточих се на техниката и чистите повторения. Забелязах значително подобрение на техниката на обръщането с клек. Бенч пресата, както винаги беше безпроблемна. Тягата си беше тежка, но разделих сериите на 5-ци, 3-ки и дори 2-ки. Завърших с общо време 42 мин, което става на 30 мин, след като извадя загубеното в тел. разговори време. Предполагам, че реално бих го завършил за около 25-27 мин. Доволен, като отчитам факта, че не се чувствам чак толкова убит, как при първата Линда.
Общо вдигнати кг - 17 050 кг
Толкова за днес. Лека вечер!
03.08.09
18:48
казано от Vic на 15.07.09, 17:25:
Сряда, 15.07.2009
Комплекс “DT”
Five rounds of:
* 155 pound (70 кг) Deadlift, 12 reps
* 155 pound Hang power clean, 9 reps
* 155 pound Push jerk, 6 repsFor time
Моето време - 09:33 мин
Има и видео на първи и пети рунд, но ще го добавя утре...
Предмишниците ми станаха като на Попай Моряка. Бях с ръкавици, защото раната на лявата ми длан не е заздравяла, съхне и се цепи. Което пък от своя страна затрудни хвата в някаква степен и ме умори допълнително.
Честно казано, отдавна бях хвърлил око на този комплекс, но го причислявах към най-тежките и все си намирах оправдание да правя нещо друго. Първият рунд беше относително лек. Още на втория започнаха да ми изтръпват предмишниците и прекъсвах обръщанията след 5-тото повт, за да не изтърва щангата. Push Jerk не представляваше проблем. Още един комплекс, който е добре да се прави когато си свеж и отпочинал.
Лека вечер!
Този комплекс много ме заинтригува, но обръщането в 5 серий по 9 повторения надали ще мога да го направя с повече от 40 кг. което са смешни килограми за тяга приположение, че загрявката ми е с повече и се чудя дали ще има някакъв смисал да го пробвам изобщо този комплекс...
Здрасти, Банда!
Вчера попаднах на един комплекс, който страшно ми хареса. С нетърпение чакам малко да се пооправя след Линда и да го метна.
Комплекс: Death by pullups
With a continuously running clock do one pullup the first minute, two pullups the second minute, three pullups the third minute… continuing as long as you are able.
т.е. следното:
Пускаш таймера и почваш -
1-ва минута - 1 повт, (остатъка от минутата може да се почива)
2-ра минута - 2 повт, (остатъка от минутата може да се почива)
3-та минута - 3 повт, (остатъка от минутата може да се почива)
4-та минута - 4 повт, (остатъка от минутата може да се почива)
..............
15-та минута - 15 повт, (остатъка от минутата може да се почива, ако остава ;-) )
..............
И така, докато издържиш.
Всъщност, тази идея с бройките и минутите е доста добра. Правих го с Clean&Jerk; и съм много доволен. Сигурен съм, че може да се приложи за всякакви движения - snatch, бенч преса, кофички, клекове, коремни преси, бърпети и т.н.
Също така ми се върти в главата една Табата с... burpee или chirpee (burpee+pullup combo) :coolsmirk:
казано от everytime we touch на 03.08.09, 18:48:
Сряда, 15.07.2009
Комплекс “DT”
Five rounds of:
Този комплекс много ме заинтригува, но обръщането в 5 серий по 9 повторения надали ще мога да го направя с повече от 40 кг. което са смешни килограми за тяга приположение, че загрявката ми е с повече и се чудя дали ще има някакъв смисал да го пробвам изобщо този комплекс...
Здрасти!
Има смисъл! Тягата в тези комплекси не е тежка като кг, а като интензивност. Аз правя тяга със 180-200 кг, но 70 кг в интензивен комплекс е също доста тежко. Пробвай го с 40 кг, ако ти е леко мини на 50 кг. Имай в предвид, че от клиповете, които изгледах, само аз правя DT без прекъсване (почти). А и този комплекс си доста тежък, няма начин да не пуснеш щангата по някое време. Принципът при кросфит е да не се отказваш - ако стигнеш до отказ, отпускаш, раздишваш и продължаваш.
Четвъртък, 06.08.2009
Както се очакваше, Линда от понеделник още ми държи влажно - мускулна треска на трапеца, гърдите, трицепсите, части от гърба, краката... Но вече не издържах без тренировка и направих следното:
Death by pullups
With a continuously running clock do one pullup
the first minute, 2 pullups the
second minute, 3 pullups the third minute… continuing as long as you are able.
Use as many sets each minute as needed.
(пускаш часовника, 1-вата минута правиш 1 набиране, а остатъка от минутата почиваш
2-рата мин правиш 2 набирания, остатъка почиваш... И т.н.
10-тата мин правиш 10 набирания, 11-тата - 11 набирания... Докато издържиш!)
Моят резултат: 18 чисти минути + 7 набирания до края на 19-тата минута. Или общо 178 набирания за 19 мин.
Надявах се да издържа 20 мин, но за момента това е положението. Гърбът, задното рамо, бицепсът и предмишницата се напомпиха до пръсване.
Супер комплекс! Препоръчвам го! :coolgrin:
Лека вечер.
09.08.09
08:49
казано от Vic на 05.08.09, 07:18:
казано от everytime we touch на 03.08.09, 18:48:
Сряда, 15.07.2009
Комплекс “DT”
Five rounds of:
Здрасти!
Има смисъл! Тягата в тези комплекси не е тежка като кг, а като интензивност. Аз правя тяга със 180-200 кг, но 70 кг в интензивен комплекс е също доста тежко. Пробвай го с 40 кг, ако ти е леко мини на 50 кг. Имай в предвид, че от клиповете, които изгледах, само аз правя DT без прекъсване (почти). А и този комплекс си доста тежък, няма начин да не пуснеш щангата по някое време. Принципът при кросфит е да не се отказваш - ако стигнеш до отказ, отпускаш, раздишваш и продължаваш.
Мерси за отговора. Надявам се днес да успея да го пробвам комплекса.
Току що пробвах death by pullups, стигнах до 10то ниво + 6 набирания. Досега не съм пробвал нищо кросфитско, но оттук насетне този комплекс ще ми е цел ;) Благодаря за страхотната идея :)
Хм, това ‘death by pullups’ е доста интересно. Всъщност, обмислях да опитам нещо подобно с тягата - да си изкарам всички повторения, но с единици и почивка м-ду тях. А, ето че съм щял да откривам топлата вода. :lol:
То тежкото на това е, че колкото повече качваш левела, толкова по-малко почиваш, толкова повече стават и повторенията. След като направиш 10 набирания от тебе се очаква почти веднага да направиш 11… Учудвам се как Vic e стигнал до 18 минути. То това е някаква нечовешка форма! Или аз не съм разбрал какво представлява комплекса?
Да, определено звучи доста изкъртващо. Бонус е, че не е задължително да правиш цели 10ки, 11ки или 18ки, а можеш да си ги разпределиш на серии. Не, че е големия бонус де, пак трябва да ги сместиш в 1 минута. :)
178 набирания за 19мин - това не бих го оцелял, струва ми се...
Бе не го усетих като голям бонус, защото след 9тата минута като ми откажат ръцете...10 секунди почивка нищо не са просто.
днес комплекс “Линда”
125кг. тяга
80кг. лег
60кг. power squat clean
на лично тегло 78кг., с 20-30сек. почивка между 8-ми и 7-ми рунд и няколко леки раздишвания...допада ми доста комплекса, но снощи малко на клубче до към 2ч., та ми беше леко шеметно...но това е- лято е и ми се излиза:))))
а преди малко в нас Jonestown sprint, ей така лекичко на майтап за 2:47мин.
това е, утре заминавам за Лозенец малко на море, а сега стискайте палци за Ман Юнайтед за Комюнити Шийлд...:))))
09.08.09
14:48
Такам Комплекс “ДТ”
Направих го за горе-долу 10 минути. Не съм засичал на хронометър, но поглеждах часовника в залата.
Впечатленията ми са приятни като за пръв опит. Мислех, че ще мога да се справя по бързо, но си е доста тежък комплекса приположение, че даже го правих с 40 килограма и пак неможах да падна под 10 минути. Тягата, имам чувството, че е поставена само за да измори предмишницата преди
обръщанията.
Здрасти, банда!
Охоо! Death by pullups ви е харесало!
Самата идея за “Death by…” е много добра. Може да се приложи за доста движения. Със Славко се уговорихме за “Death by front squat, 60 kgs”. Е, тук няма да се справя толкова добре, колкото с набиранията, но човек трябва да набляга на тренировките на слабите си страни.
@everytime we touch - Много добре за “DT”! След 2-3 седмици качи тежестта на 50 кг и пак опитай. Ще е трудно, но ще ти хареса чувството накрая...
@Slavko - Що си свалил толкова кг? Помня, че беше 83 кг... 5 кг при теб са много, ти въобще нямаше откъде да чистиш... Ей! Предизвикваш ме за Jonestown sprint, ще видим тая работа! Ти затова си свалил, за да си по-бърз, нали? :coolsmirk:
@Voyager - Никола е прав - правех kipping pullups. В кросфит, по подразбиране се правят такива. Ако трябва да се правят стриктни набирания, това се упоменава изрично. Но пък при мен набиранията не са проблем, силна страна са ми. Със стриктни набирания бих стигнал до 14 ниво, след няколко седмици може да проверя дали съм бил прав.
Между другото Kipping pullups не са много лесни за научаване. Още имам да работя по въпроса.
@С7АЛК3Р - Не съм убеден, че “Death by…” може да се прави с тежка тяга или с което и да е друго упражнение с пределни тежести. Идеята е да е наистина до отказ, а с тежести с които обикновено правиш 4-5-6 повт, тава може да е опасно... С Body Weight на щангата по става. Иначе ще “умреш” твърде бързо. ;-P
Мнението беше редактирано от Vic на 10.08.09 16:40.
Този комплекс и мен ме впечатли много и го правих в петък. Стигнах до 12 /правих стандартни набирания не кросфински/. Днес ще го пробвам на лежанката с BW /100кг./как ще дойде. Vic замислих се какъв ли ще е ефекта ако се обърне комплекса т.е. почваш с първа серия до отказ и намяляваш повторенията. Все пак ще имаш повече сила не мислиш ли? Какво ти е мнението?
Мнението беше редактирано от heat на 10.08.09 10:10.
казано от heat на 10.08.09, 10:08:
Този комплекс и мен ме впечатли много и го правих в петък. Стигнах до 12 /правих стандартни набирания не кросфински/. Днес ще го пробвам на лежанката с BW /100кг./как ще дойде. Vic замислих се какъв ли ще е ефекта ако се обърне комплекса т.е. почваш с първа серия до отказ и намяляваш повторенията. Все пак ще имаш повече сила не мислиш ли? Какво ти е мнението?
Здрасти!
Мислил съм го... много бързо ще се скапеш. Правил си Lynne, нали? Там всичко е до отказ и обикновено втората серия повторенията са 2-пъти по-малко.
А за набиранията - “отказ” в първата минута ще стигна на около 40-то повторение, което ще е горе-долу 1 минута. Т.е. 2-рата минута въобще няма да мога да я започна... Ако го правя със стриктни набирания и направя 20-25 набирания 1-вата минута, отново ще съм размазан и въобще няма да мога да продължа.
За Death by bench press - трябва да си имаш опитно другарче, да те пази и да ти поеме щангата като стигнеш до отказ по време на високите нива. При мен това е по-трудно, защото обикновено тренирам сам. Пиши впечатления как е минало.
Понеделник 10.08.2009
Комплекс “BRUTUS”, леко видоизменен, поради особеностите на фитнес залата:
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 повт от следното:
- Power snatch (силово изхвърляне)
- Overhead squat (клек със щангата над глава) - в моя случай “заден тръстър”, т.е. свалям щангата зад врат, клякам и с изправянето изпъвам ръцете над глава. Правих го така, защото все още имам проблем с техниката на Overhead Squat.
- Ring dips (кофички на гинастически халки) - в моя случай кофичките бяха на пригодена за целта лежанка.
- 800 m бягане (заменено от мен с 5 мин интензивно каране на велоергометър - средна скорост 30, изминати 2.5 км)
следва 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1
- Power snatch
- Overhead squat
- Ring dips
Щанга 40 % от лично тегло - при мен 40 кг. (за жените е 30 % от личното тегло)
За време. Моето беше 29:53 мин (32:59 мин на 28.05.2009).
Между 4-та и 5-та серия на втората половина на комплекса леко ми причерня и се наложи да прекъсна и пораздишам за 30-40 сек., но като цяло нямаше проблеми. Трапецът и рамената ми се напомпиха здраво.
Лека вечер!
Вторник, 11.08.2009
Death by Dead Lift, BW (100 kg)
With a continuously running clock do one dead lift the first minute, 2 dead lifts the second minute, 3 dead lifts the third minute… continuing as long as you are able.
Use as many sets each minute as needed.
Щанга 100 кг (лично тегло 95 кг)
(пускаш часовника, 1-вата минута правиш 1 повт мъртва тяга, а остатъка от минутата почиваш
2-рата мин правиш 2 повт, остатъка почиваш... И т.н.
10-тата мин правиш 10 повт, 11-тата - 11 повт... Докато издържиш!)
Моят резултат: 13 чисти минути + 4 повт до края на 14-тата минута. Или общо 95 повт за 14 мин.
В началото тръгва доста леко, но “Death by…” винаги започва леко ;-P. Истинското предизвикателство започва около 9-тата минута. Движението беше пълна амплитуда с докосване на земята и заключване в горна точка. Използвах колан за тежести, нямах реална нужда, презастраховах се.
Препоръчвам комплекса! :coolgrin:
Лека вечер.
Четвъртък, 13.08.2009
Angie
* 100 Pull-ups (набирания)
* 100 Push-ups (лицеви опори)
* 100 Sit-ups (коремни преси)
* 100 Squats (клекове)
For Time (за време)
Complete all reps of each exercise before moving to the next. (Да се завършат всички повторения от всяко упражнение преди да се премине към следващото)
Моят резултат: 24:01 мин
Комплексът се разви изключително странно:
- По предварителни очаквания, най-тежкото трябваше да са набиранията - предвиждах 8-9 мин. За лицевите опори - макс 02:30 мин, изхождайки от идеята, че щом мога да направя 100 лицеви опори наведнъж и 60 лицеви опори за по-малко от 60 сек, значи проблем няма да има. За коремните преси и клековете сметнах общо 6-7 минути. Или общо 18-19 минути.
- На практика се получи следното:
* Набирания - 06:30 мин, отлично темпо. Въпреки, че се чувствах някак изморен и без много сила.
* Лицеви опори - тук батериите... свършиха. Така не съм се мъчил с лицеви опори от 20 год... За мой срам, последните 20 повт ги правих по 5 в серия. Отнеха ми поне 07:00 мин
* Коремни преси - голямата неприятна изненада :long: ... По инструкции, коремните преси се правят без краката да са застопорени, само ги поставяш на земята, леко сгънати в колената. А това се оказа сериозен проблем за мен, който винаги съм правил коремни преси със застопорени крака. И тъй като центърът на тежестта на моето тяло е леко изместен нагоре, заради мускулната маса, при съкращаване на коремните мускули се вдига не торса, а незастопорените крака. :shut: Забавно... и бавно. Общо към 08:00 мин
* Клекове - Е, поне тук нямах проблем. Освен, че бях много по-изморен отколкото очаквах, когато стигнах до тях. Около 02:30 мин
Гърбът, ръцете, рамената, гърдите... всичко беше безумно напомпено и отмаляло. Краката ми трепереха.
Никак се съм доволен от себе си, с изключение на набиранията.
Този комплекс ще се повтори! Целта - 15:00 мин!
Лека вечер. Очертава се работна безсънна нощ.
П.П. Вчера докато треньорствах на един колега, почти на шега, направих snatch (изхвърляне) с 50 кг, с една ръка. Първо с лява, после с дясна. С олимпийската щанга. Голямо изфукване :lol: ! Досега не бях си правил такива опити. Сложих 60 кг, но успях да издърпам щангата само до нивото на рамото. Ще опитам да запиша клипче.
Мнението беше редактирано от Vic на 19.08.09 16:54.
13.08.09
20:49
Едно процедурно предложение - какво ще кажете “CrossFit” да прерасне в подраздел на “тренировки и упражнения”? Така всяко упражнение по методиката може да прерасне в отделна тема и прочие.
казано от Димитър Михайлов на 13.08.09, 20:49:
Едно процедурно предложение - какво ще кажете “CrossFit” да прерасне в подраздел на “тренировки и упражнения”? Така всяко упражнение по методиката може да прерасне в отделна тема и прочие.
Идеята е добра според мен и аз съм за, но нека и другите колеги да си кажат мнението.
14.08.09
06:33
Много добре ще се получи. Така като подраздел ще е доста по удобно за разглеждане и търсене.
14.08.09
07:16
казано от Xsly на 14.08.09, 07:00:
Хайде да ви е честито ! :) Сигорно 90 % от темите ще са от Vic :D
Клубът набира скорост, аз също съм обещал след няколко месеца да се включа. Така че доайенът Вик няма да е почти единственият, който пише.
@Вик: клекът на 20 повторения го мернах на няколко сайта като WOD. Т.е. дефакто ние с Траш сме се включили без да знаем в групичката ви.
И едно предложение: направете отделна закачена тема с основни комплекси, които могат да служат и като състезателен елемент. Някои от тях ще са The Benchmark Girls, но има и други, които са за време или бройка с фиксирани повторения или тежест спрямо теглото на индивида, и могат да служат за да се сравняваме с най-добрите и като стимул да се подобряваме.
Например:
Linda:
1.Vic: xx.xx min
2.Slavko: yy.yy min
3.Никола: zz.zz min
Angie:
1.Vic: xx.xx min
2.Никола: zz.zz min
3.Slavko: yy.yy min
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 14.08.09 07:16.
За момента съм на 5х5, но ще цъквам комплексчета от време на време с кеф :)
Даже мисля, че започне ли ми семестъра няма да имам избор.Две силови + комплекс седмично или 1 силова + 2 комплекса.
Мнението беше редактирано от Никола на 14.08.09 08:45.
14.08.09
08:50
Честит раздел :) Някой ще обясни ли какво точно е CrossFit?