25.03.09
13:57
Здравейте,
Момче съм на 23 години. Висок 184, тежа около 87 кила. Имам поне три години стаж по залите, интересувам се от фитнес оп принцип, така че не съм съвсем лаик. Не бях тренирал няколко месеца и съм доволно поразпуснат с доста мазнинки. Въпросът ми е дали да потренирам малко за мускулна маса или направо да се хвърлям да горя мазнините. Не съм хилав, даже напротив, средно напреднал съм, а и вече навъртях месец тренировки. По 4 дни на седмица съм в залата миниму и си вдигам спокойно килограмите които си вдигах.
Първият вариант е да си взема BSN Syntha-6 и BSN Cellmass и да качвам и сила и чиста ММ. (или пък BSN NO-Xplode на мястото на BSN Cellmass-a?)
Вторият вариант е да си взема L carnitine и да почвам НВД.
Не ми се почва все още НВД, може би след около месец. Първо ще се постарая да катеря на сила и на ММ и да се топят мазнинките (и с правлино хранене разбира се).
Та какво бихте ме посъветвали, предварително мерси на отзовалите се ;)
Темата беше редактирана от Sparxter на 25.03.09 15:39.
25.03.09
16:54
Завърти един цикъл с No Xplode и Cellmass,
с едно хранене 5 пъти в деня и след това започни да чистиш..
25.03.09
17:09
то супер, ама като добавиш и протеина на БСН и става една доволно дебела цифричка.. май ще се насочвам към креатиновата матрица, азотния бустър доколкото разбрах си е за енергия концентрация, напомпване, пък на мен май по-ще ми е нужно нещо за растеж на мускула. после чистим с карнитин и кардио до откат..
25.03.09
17:18
според мен първо си чисти после хем ще си върнеш много бързо старото мм ,а и ще си качиш още чисто и ще си бомба.
25.03.09
17:22
е моята идея е да кача възможно най-много преди да започна да чистя. ясно е за кой сезон трябва да се изчисти мазното, а до тогава май има време и за едно доволно качване.. май.. някъде от май ако почна с карнитина до морето трябва да даде ефект..
25.03.09
17:50
Добре де, ние сега да гадаеме ли от тези 84 кг какво количество е мускулна маса и какво е подкожни мазнини :)
Аз съм 181 см, тежа 100+ кила и ако бях на твое място нямаше да се занимавам с чистене, по-скоро бавно и славно изграждане на мускулна маса...
А иначе за “доволно” качване едва ли има време, все пак до Mай има 40 дена :)
А ако си мислиш, че за 40 дена ще качиш повече от килограм мускулна маса - съмнявам се :)
“Under the BEST possible circumstances (training, diet, supplementation, recovery) the average male body can create between *0.25 and 0.50* pounds of dry muscle tissue per week. That’s the natural amount that your body chemistry will allow. “
25.03.09
18:02
Ами благодарение на мускулната памет си възвърнах сравнително бързо и силата и килограмите които си вдигах. Не съм новобранец поне в това отношение, но и не съм канара. просто яко ми е отпуснат корема, в ханша има едни неприятни натрупвания и тн. абе освинил съм се :D Иначе всеки грам ММ ще си ми е от полза така да се каже, преди да започна да чистя, така че за един-два месеца колкото кача. :) То общо взето си поотговорих на въпроса де, май се насочвам към cellmass-a и BSN Syntha-6. NO-xplode доколкото проучавам в момента няма да ми е от голяма полза и ефективност, поне на нивото което съм в момента
25.03.09
18:38
ми точно като връщаш бързо мм и сила изчисти се после си варни работите и си супер за лятото кфо повече искаш.
27.03.09
13:34
Ако не си се омазнил много що не направиш 1 месец мускулна, пък после 2 месеца НВД и си тип-топ за лятото. ;)