25.03.09
14:40
Наскоро приключих неуспешно НВД. Провалих се, по-трудно се оказа. Сега карам РБД и скоро мисля да почвам сериозно качване. Приготвил съм един примерен режим без да се надявам да е перфектен, или дори добър. Затова ще го споделя с вас и очаквам да ме поправите където трябва.
Първа закуска (час след ставане) - овес + овесени трици + пр. мляко, цели варени яйца
Втора закуска (в училище) - сандвичи от нас. Състав на 1 бр.: 2 филии хляб, няк’во месо, сирене, цяло варено яйце
Обяд (веднага след училище) - спагети
20-30 мин. преди тренировка - бял ориз + свинско/телешко
20-30 мин. след тренировка - варени цели яйца
Първа вечеря - шейк: извара, кис. мляко, овес, пр. мляко колкото да стане 1 литър
Втора вечеря - няколко варени картофа + телешко/свинско
Няма никаква математика в режима. Първо искам да уточниме кои храни са “да” и кои са “не” за да сметна порциите и количествата. Иначе 6.6гр. В/кг и 2.2 П/кг - така бях прочел някъде, не знам дали е правилно. Имам куп снимки в галерията, богат Дневник и т.н., но накратко за мен: 16г., 160см., 65кг., чист ендоморф с повече от година стаж, от които едва 1/3 сериозно отношение към храненето и тренирането.
п.п. Гледах други примерни режими, но на всички питащи се отговаря с “чети, има куп други теми”, при положение, че всички останали теми съдържат именно такива отговори, или няма почти никакви полезни съвети. Питам сериозно и очаквам сериозни отговори.
Темата беше редактирана от ~ DN на 25.03.09 14:41.
Ще пиша от лична гледна точка , без да се съобразявам с мнението на други , без да чета темите за ВВД.
Закуска - нека да е само овес/трици(поне 150-200гр.) + кофичка кисело мляко/прясно , яйцата са ок , но нека не са цели ( 2 цели , 6-7 белтъка ).
В училище - виждам , че има какво да си носиш от вкъщи , сандвич с хляб+ месо е добра идея.
На обяд - премести ориза да е на обяд , да може преди тренировка да си на празен стомах , принципно е по-удобно за самия човек.
След тренировка - 6-7 белтъка ( при полужение , че нямаш протеинова пудра )
Вечеря - размени мястото на първата и втората вечеря , нека картофите да са малко , само извара и трици стигат за преди лягане. Месото е да е при картофите.
Много си нисък братле. според мен правиш грешка с това качване точно сега , защото идва “сезона на плочките” , а ти тепърва ще качваш . На твое място бих направил леееееееко РБД , след което месец НВД + кардио , за да изчистя.
Съвет: Никъде не видях ядки , риба , усигорявай си нужното количество мазнини от ядките . Щом си без пудра , увеличи яйчните белтъци поне на 15 дневно.
П.П : Разбрах , че си контузен от неуспешна римска тяга , която видях във вбокс . Успешно възтановяване ти пожелавам и ще ти дам един съвет - стани майстор на класическата и тогава лека по лека премини към римска ;)
Ха! Смешно как до сега ме убеждаваха (силно казано де) да качвам, пък чаак след няколко месеца да съм чистел. Аз самия мислех след това РБД да има втори рунд с НВД, но няма да бъде по-добре от първата диета.
Та ще си взема бележка от редактирания режим, но няма да си правя изводи, защото мнението на един човек не означава много. Ще изчакам и други.
За тягата - мерси, взех си поука. Ама нали съм и аз един - умирам си от кеф сам да откривам топлата вода. Човек може да си ми говори, ама да го видя/направя, че да се убедя!
За рибата и ядките - на ядките не съм фен, но ги ям м/у храненията макар и да не съм ги отбелязал. Например на вън като съм, или пред компютъра ги ям. А в режима конкретно телешко и свинско месо съм отбелязал, но го приеми, че просто някакво месо ще се яде. Понякога пилешко, понякога риба...
Хах , естествено , че не искам да налагам мнението си . Просто така виждам нещата и така бих наредил моя хранителен режим . Наистина изчакай по-запознати да изрязят мнение , чак тогава вади бележки.
Хех , на всеки му се вдига тежко , но е нужна потготовка и “ресурс” . Аз имам лично спостижение от 95кг. класическа , но да ти кажа отдавна не съм опитвал да го подобрявам , защото не се чуствам сигурен , особено когато тренирам в моя фитнес вкъщи. Остави рекордите за момент , в който ще си напълно сигурен в техниката и уменията си , тогава ни се похвали с ново видео , дай Боже на 150 :)
Мнението беше редактирано от Гошко на 25.03.09 15:19.