30.03.09
12:52
Почти никога не съм взимал добавки, карал съм само на храна, а последния път(преди около 4 месеца) като видях какви добавки има вече и с какви имена, ми стана лошо :)
Този път съм решил да пробвам и с добавки, като ще дам до 150 лв/месец. Препоръчайте ми какво да взимам - протеин, аминокиселини, креатин или нещо друго (без стероиди)... и какъв вид точно, че последно гледах 10000 вида креатин :)
Целта ми е качване на мускулна маса. С бърз метаболизъм съм и по принцип трудно качвам, но пък качествено.
Ако може да ми се запазят пропорциите от снимката, но да се увеличат размерите :) Това е след около 3-4 месеца тренировки
Темата беше редактирана от Lexx на 30.03.09 13:05.
В твоя случай задължително трябва да приемаш протеин. Като за начало суроватъчен.
Щом искаш покачване на мускулната маса - креатин. Монохидрата е добър за теб. Това е продукт чиито ефект определено ще усетиш. Мисля че за начало тези две неща са добра комбинация. Ако желаеш си добави едни хубави мултивитамини или пък аминокиселини.
Решил съм да взема суроватъчен протеин( абе протеин да е :) + кре-алкалин + BCAA + Трибестан + някакви протеинови вафлички.
Въпросите ми са:
Няма ли да станат много? Не се ли препокирват взаимно?
И ако може дайте някакви конкретни продукти, като за алкалина и BCAA давам максимум до 50 лв за всяко, а за протеина към 60-70 лв., а за вафличките към 25 лв.
Надявам се не нахалствам много
Забрави за вафлите -пари за нищо са. Направи си проста сметка в една вафла колко протеин имаш и колко ти струва. Ако си набавиш същия протеин от закупена разфасовка 2,5кг например каква ще е цената? Да не забравя - трябва да добавиш и цена на някаква нормална вафла - Хипер или Морена, по избор.
Подкрепям Калоян в препоръката за креатин монохидрат и амино.
Трибестан, кре-алкалин според мен не ти трябват.
Лично мнение - избора си е твой!
Успех!
А защо предпочитате монохидрата, след като е много стара форма на креатина и задържа вода, а водата си е... вода :)
Алкалина не задържа вода и има много по-добра усвояемост заради високото ПХ
Защото сам каза, че си с бърз метаболизъм.Това е креатина за теб.
Като го пиеш го комбинирай с бързи въглехидрати.
———-
виж и тоз продукт - silabg.com/bg/product/detail/cid/13/search_what/stamina/id/2087/AMERICAN%20SPORTS%20NUTRITION-AMERICAN%20STAMINA
Мнението беше редактирано от emzo на 01.04.09 10:08.
01.04.09
10:09
казано от Lexx на 01.04.09, 09:38:
А защо предпочитате монохидрата, след като е много стара форма на креатина и задържа вода, а водата си е... вода :)
Алкалина не задържа вода и има много по-добра усвояемост заради високото ПХ
Защото не всички задържат вода и за доста хора това си остава най-ефективната форма. Аз съм един от тях.
01.04.09
10:15
Пък и ако не греша монохидрата е по достъпен ценово от кре алканина
Каквото и да се говори - монохидрата си остава най-разпространеният креатин, а според мен и най-ефективният (може би без креатиновите матрици, но те са на съвсем различни цени). Водната задръжка не винаги се получава, отделно тази вода в най-лошият случай се задържа само докато се пие продукта после тя изчезва, а ефекта от продукта остава. Аз също съм много доволен от креатин монохидрата като цяло, а ако сложим под внимание и цената определено е продукт който трябва да се пробва.
Поздравления за тялото, изградено без добавки! При положение, че вземеш креатина, недей бърза с трибестана, остави си патрони за по-нататък. Протеинът е задължителен, а ВСАА и глутамин препоръчителни.
казано от Стоянчо на 01.04.09, 11:22:
Поздравления за тялото, изградено без добавки! При положение, че вземеш креатина, недей бърза с трибестана, остави си патрони за по-нататък. Протеинът е задължителен, а ВСАА и глутамин препоръчителни.
Благодаря :)
Благодая и на всички други за отговорите.
Значи почвам с Протеин + монохидрат + BCAA, а ако се закучи работата, ще подпомогна с трибестан.
А някакви конкретни продукти, от които сте доволни?
Суроватъчни протеини, които съм пил и от които съм доволен са: Неовкусен изолат на NOW, Nectar, ON Gold Standart, American Whey. Лично мнение - първите 2 са най-добрите на пазара. Амино разклонена верига - каквито и да са, но нека да е на пудра - primaforce половин кило е 68лв. За монохидрат друг да сподели, защото аз от него подпухвам :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.04.09 14:18.
казано от pockobg на 01.04.09, 18:27:
Мнооо го харесвам на Оптимум. Дава доста енергия, сила ......
за бисерите си ...
що бе на мен добре ми се отразява
Мнението беше редактирано от pockobg на 01.04.09 21:08.
01.04.09
21:41
Той може добре да ти се отразява, ма да ти дава енергия и сила...
Реших какво да взимам
1. Суроватъчен протеин
2. Креатинова матрица + NO & pump Buster - т.е. Scitec Attack
3. BCAA
За протеина или BCAA още не съм решил марката, но и това ще стане.
Някакви коментари?
П.С. Има ли някаква разлика в BCAA на различните фирми или да взима каквото ми хареса на прах? Ако има дайде нещо конкретно...
Lexx,
BCAA на PrimaForce както ти каза Стоянчо е екстра като качество и цена, обаче имай предвид, че BCAA на прах (по принцип) имат вкус на стари батерии и трудно се разтварят :) Тряба да ги разтваряш в нещо, което малко да замаскира вкуса и да оставиш микса за час в хладилника да кажем :)
казано от vlade на 02.04.09, 12:24:
имат вкус на стари батерии
Хаха , ето го човека , който е ял стари батерии хахаха , наистина ме разсмя.
казано от vlade на 02.04.09, 12:24:
Lexx,
BCAA на PrimaForce както ти каза Стоянчо е екстра като качество и цена, обаче имай предвид, че BCAA на прах (по принцип) имат вкус на стари батерии и трудно се разтварят :) Тряба да ги разтваряш в нещо, което малко да замаскира вкуса и да оставиш микса за час в хладилника да кажем :)
Кое е по-добро - прах или хапчета? Първо ще пробвам нови батерии и ако те не ми харесат, няма да пробвам старите ;)
Категорично пудрата е препоръчителната - по-бързо се усвоява. Относно разтворимостта на ВСАА - 10 секунди здраво друсане в шейкъра и сместа е готова БЕЗ грам утайка. Вкусът си е гаден, но след тренировка аз смесвам дозата ВСАА с 2 чаени лъжици какао и става супер. Е, преди трен. пиеш бързо и това е ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.04.09 14:46.
Аз всички пудри под 10гр, си изсипвам дозата на езика.Доста материал остава по стените на шейкъра...пък може ида съм прекалено вманиачен :coolgrin:
02.04.09
15:50
Като е гаден вкуса на Primaforce BCAA-то си има Scivation xtend, който е на никак нелоша цена в момента .
Сега четох на доста места, че BCAA било предимно за чистене. Моята цел е да качвам маса.
Има ли смисъл сега да си взимам и BCAA, като в момента взимам и Суроватъчен протеин +Attack (NO buster и креатинова матрица )
казано от Lexx на 23.04.09, 12:46:
Сега четох на доста места, че BCAA било предимно за чистене. Моята цел е да качвам маса.
Има ли смисъл сега да си взимам и BCAA, като в момента взимам и Суроватъчен протеин +Attack (NO buster и креатинова матрица )
Винаги има смисъл от БЦАА но в по-високи дози. Не се залъгвай че е било за чистене и т.н Мисля че доста добре ще ти се “вметне” в стак-а.