Препоръка за добавки

30.03.09
12:52

Почти никога не съм взимал добавки, карал съм само на храна, а последния път(преди около 4 месеца) като видях какви добавки има вече и с какви имена, ми стана лошо :)

Този път съм решил да пробвам и с добавки, като ще дам до 150 лв/месец. Препоръчайте ми какво да взимам - протеин, аминокиселини, креатин или нещо друго (без стероиди)... и какъв вид точно, че последно гледах 10000 вида креатин  :)
Целта ми е качване на мускулна маса. С бърз метаболизъм съм и по принцип трудно качвам, но пък качествено.

Ако може да ми се запазят пропорциите от снимката, но да се увеличат размерите :) Това е след около 3-4 месеца тренировки

Темата беше редактирана от Lexx на 30.03.09 13:05.

30.03.09
13:44

В твоя случай задължително трябва да приемаш протеин. Като за начало суроватъчен.

Щом искаш покачване на мускулната маса - креатин. Монохидрата е добър за теб. Това е продукт чиито ефект определено ще усетиш. Мисля че за начало тези две неща са добра комбинация. Ако желаеш си добави едни хубави мултивитамини или пък аминокиселини.

01.04.09
07:23

Решил съм да взема суроватъчен протеин( абе протеин да е :) + кре-алкалин + BCAA + Трибестан + някакви протеинови вафлички.
Въпросите ми са:

Няма ли да станат много? Не се ли препокирват взаимно?

И ако може дайте някакви конкретни продукти, като за алкалина и BCAA давам максимум до 50 лв за всяко, а за протеина към 60-70 лв., а за вафличките към 25 лв.

Надявам се не нахалствам много

01.04.09
08:09

Забрави за вафлите -пари за нищо са. Направи си проста сметка в една вафла колко протеин имаш и колко ти струва. Ако си набавиш същия протеин от закупена разфасовка 2,5кг например каква ще е цената? Да не забравя - трябва да добавиш и цена на някаква нормална вафла - Хипер или Морена, по избор.
Подкрепям Калоян в препоръката за креатин монохидрат и амино.
Трибестан, кре-алкалин според мен не ти трябват.
Лично мнение - избора си е твой!
Успех!

01.04.09
09:38

А защо предпочитате монохидрата, след като е много стара форма на креатина и задържа вода, а водата си е... вода :)
Алкалина не задържа вода и има много по-добра усвояемост заради високото ПХ

01.04.09
10:06

Защото сам каза, че си с бърз метаболизъм.Това е креатина  за теб.
Като го пиеш го комбинирай с бързи въглехидрати.

———-
виж и тоз продукт - silabg.com/bg/product/detail/cid/13/search_what/stamina/id/2087/AMERICAN%20SPORTS%20NUTRITION-AMERICAN%20STAMINA

Мнението беше редактирано от emzo на 01.04.09 10:08.

ВИ

01.04.09
10:09

казано от Lexx на 01.04.09, 09:38:

А защо предпочитате монохидрата, след като е много стара форма на креатина и задържа вода, а водата си е... вода :)
Алкалина не задържа вода и има много по-добра усвояемост заради високото ПХ

Защото не всички задържат вода и за доста хора това си остава най-ефективната форма. Аз съм един от тях.

Пък и ако не греша монохидрата е по достъпен ценово от кре алканина

01.04.09
10:34

Каквото и да се говори - монохидрата си остава най-разпространеният креатин, а според мен и най-ефективният (може би без креатиновите матрици, но те са на съвсем различни цени). Водната задръжка не винаги се получава, отделно тази вода в най-лошият случай се задържа само докато се пие продукта после тя изчезва, а ефекта от продукта остава. Аз също съм много доволен от креатин монохидрата като цяло, а ако сложим под внимание и цената определено е продукт който трябва да се пробва.

01.04.09
11:22

Поздравления за тялото, изградено без добавки! При положение, че вземеш креатина, недей бърза с трибестана, остави си патрони за по-нататък. Протеинът е задължителен, а ВСАА и глутамин препоръчителни.

01.04.09
11:59

казано от Стоянчо на 01.04.09, 11:22:

Поздравления за тялото, изградено без добавки! При положение, че вземеш креатина, недей бърза с трибестана, остави си патрони за по-нататък. Протеинът е задължителен, а ВСАА и глутамин препоръчителни.

Благодаря :)
Благодая и на всички други за отговорите.
Значи почвам с Протеин + монохидрат + BCAA, а ако се закучи работата, ще подпомогна с трибестан.
А някакви конкретни продукти, от които сте доволни?

01.04.09
14:17

Суроватъчни протеини, които съм пил и от които съм доволен са: Неовкусен изолат на NOW, Nectar, ON Gold Standart, American Whey. Лично мнение - първите 2 са най-добрите на пазара. Амино разклонена верига - каквито и да са, но нека да е на пудра - primaforce половин кило е 68лв. За монохидрат друг да сподели, защото аз от него подпухвам :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.04.09 14:18.

01.04.09
18:27

Мнооо го харесвам на Оптимум. Дава доста енергия, сила ......

01.04.09
20:36

казано от pockobg на 01.04.09, 18:27:

Мнооо го харесвам на Оптимум. Дава доста енергия, сила ......

за бисерите си ...

01.04.09
20:54

що бе на мен добре ми се отразява

Мнението беше редактирано от pockobg на 01.04.09 21:08.

01.04.09
21:41

Той може добре да ти се отразява, ма да ти дава енергия и сила...

02.04.09
08:40

Човека най-вероятно говори за креатина. :)

02.04.09
11:41

Реших какво да взимам

1. Суроватъчен протеин
2. Креатинова матрица + NO & pump Buster - т.е. Scitec Attack
3. BCAA

За протеина или BCAA още не съм решил марката, но и това ще стане.
Някакви коментари?

П.С. Има ли някаква разлика в BCAA на различните фирми или да взима каквото ми хареса на прах? Ако има дайде нещо конкретно...

02.04.09
12:24

Lexx,
BCAA на PrimaForce както ти каза Стоянчо е екстра като качество и цена, обаче имай предвид, че BCAA на прах (по принцип) имат вкус на стари батерии и трудно се разтварят :) Тряба да ги разтваряш в нещо, което малко да замаскира вкуса и да оставиш микса за час в хладилника да кажем :)

02.04.09
12:48

казано от vlade на 02.04.09, 12:24:

имат вкус на стари батерии

Хаха , ето го човека , който е ял стари батерии хахаха , наистина ме разсмя.

02.04.09
13:24

казано от vlade на 02.04.09, 12:24:

Lexx,
BCAA на PrimaForce както ти каза Стоянчо е екстра като качество и цена, обаче имай предвид, че BCAA на прах (по принцип) имат вкус на стари батерии и трудно се разтварят :) Тряба да ги разтваряш в нещо, което малко да замаскира вкуса и да оставиш микса за час в хладилника да кажем :)

Кое е по-добро - прах или хапчета? Първо ще пробвам нови батерии и ако те не ми харесат, няма да пробвам старите ;)

02.04.09
14:44

Категорично пудрата е препоръчителната - по-бързо се усвоява. Относно разтворимостта на ВСАА - 10 секунди здраво друсане в шейкъра и сместа е готова БЕЗ грам утайка. Вкусът си е гаден, но след тренировка аз смесвам дозата ВСАА с 2 чаени лъжици какао и става супер. Е, преди трен. пиеш бързо и това е ;)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.04.09 14:46.

02.04.09
15:31

Аз всички пудри под 10гр, си изсипвам дозата на езика.Доста материал остава по стените на шейкъра...пък може ида съм прекалено вманиачен  :coolgrin:

02.04.09
15:50

Като е гаден вкуса на Primaforce BCAA-то си има Scivation xtend, който е на никак нелоша цена в момента .

23.04.09
12:46

Сега четох на доста места, че BCAA било предимно за чистене. Моята цел е да качвам маса.
Има ли смисъл сега да си взимам и BCAA, като в момента взимам и Суроватъчен протеин +Attack (NO buster и креатинова матрица )

23.04.09
13:55

ВИНАГИ има смисъл от БЦАА.

23.04.09
14:15

казано от Lexx на 23.04.09, 12:46:

Сега четох на доста места, че BCAA било предимно за чистене. Моята цел е да качвам маса.
Има ли смисъл сега да си взимам и BCAA, като в момента взимам и Суроватъчен протеин +Attack (NO buster и креатинова матрица )

Винаги има смисъл от БЦАА но в по-високи дози. Не се залъгвай че е било за чистене и т.н Мисля че доста добре ще ти се “вметне” в стак-а.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1