05.04.09
20:25
Здравейте на 17 години съм 9 месеца стаж. Имам въпрос добре ли е да се раздели тренировката за гръб в 2 дни, като единия ден е за ширина а другия за плътност? и ако може списък с упражненята в съответните дни мерси предварително!!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:08.
05.04.09
22:51
Може ама ти е малък стажа. :)
Все пак ако си решил така да тренираш:
Тренировка за плътност - след нея можеш да тренираш някой малък мускул понеже е тежичка тренировката, примерно задно рамо и трапец.
Тяга - 3-4 х 8-10
Чукчета - 3-4 х 8-10
Мечка - 3-4 х 8-10
Тренировка за ширина - след нея можеш да тренираш трицепс или бицепс.
Набирания - най-малко 30 бройки общо
Горен скрипец, широк подхват/надхат - 3-4 х 10-12
Гребане с дъмбел - 3-4 х 10-12
Пак ти казвам - малък ти е стажа, за да се подложиш на това. ;)
И аз от скоро се замислям, да правя гръб 2 пъти седмично,понеже сега го правя в един ден и усещам,как докато дойде следващата тренировка гърбът ми отслабва...
В денят за тренировка за ширина мисля вместо задно рамо да правя предно и странично,тъй като от самите тренировки за гръб задното рамо се натоварва достатъчно.
Според мен няма смисъл в 2 тренировки, защото уморяваш 2 пъти бицепса, а нали и той трябва да се възстановява за отделната си тренировка. Принципно трудно се разделя ширината от плътността с рязка граница. Но все пак упражненията за ширина - набирания с широк хват, гребане с лост, пулоувър, горен скрипец с широк хват. За плътност в средата на гърба - гребане с дъмбел или мечка, скрипех и набирания с тесен хват, тяга за еректорите. Ако нямаш основателна причина, тренирай си го в 1 ден.
15.05.09
12:19
Тук съм постнал програма от 1 списание
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/37514/