ДнЕвНик на missy

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.04.09
21:41

Здравейте, всички! :)  Днес научих за хубавото сайтче и за готиния форум. Ако питате как? Реших, че е време да се взема в ръце и се разрових из нета за някпой хубав хранителен режим и попаднах на вашия сайт. Тори ми се много интересно! И ето ме и мене. А идеята за дневниците ми се стори гениална. И си казах: ” Как може аз да си нямам едно такова дневниче?” И ето вече си правя едно.  :roll:  ;-P :roll:

Та да си разкажа истоията. Аз съм на 17 (почти 18 “как добре звучи “)  :lol:  Висока съм 168 и тежа в момента 72 (направо ми се плаче, но не е време за оплакване, така че запретвам ръкави ). До скоро бях 63кг, което беше постоянното ми тегло от доста време, но в резултат на продължително тъпчене с вредни храни. качих 9 килограма за 2 седмици. Така че от 1 месец и се седя на тези 72 килограма и не мога да сваля ( не че съм се опирвала сериозно де, но ето че се реших сериозно да се заема) До сега съм се подлагала на много строги диети (имам прдвид в тези около 3 години , в който се боря с излишните килограми). Най-стогат диета, която съм спазвала беше “8дни абсолютен глад”.  :shut:  Пиех само вода и както се сегувах ядях въздух.(може да ви се струва невъзможно,но ще се учудите на какво е способно човешкото тяло) Резултатите бяха 10 свалени колограма, частична загуба на зрението за около 3дни, нарушено храносмилане и рановесни и много други. Винаги съм разчитала на бързите резълтати и никога не съм обръщала внимание на товва как диетата се отразява на организма ми.

Сега съм решена да сваля излишните килограма с  НВД  и да започна от утре. Горе-долу има някаква идея как ще изглежда програмата ми, но ще я изгладя с времето предполагам.Преди време бях опитвала тази диета и свалих около 6 килограма и бях изключително доволна от себе си.
А ще се радвам на съвети и мнения  :-)  :-) :-) От утре започвам да си правя отчет на изпапканото и изгорените калории.

А сега имам едно питане към вас (доста по напредналите, щоту ааз съм начинаещ в тия работи). Може ли да ми препоръчате някакви добавки, които та пия, за да мога да ускоря отслабването или поне да го направя по-лесно (тука е момента да кажа, че съм си мързелана  :red: :red: :red: ). Сега имам L’Carnitine (от предишна диета), но не знам ще свърши ли работа и по-колко хапчета се пият. Бяха ми казали да пия по 3 на ден, а на опаковакта пише, че трябва по 1. И сега съм малко объркана. И ако може  да ме ориентирате към някаква марка, която е по добра или към други добавки, които са по-ефективни.. (начинаещ съм, ама се надявам скоро да се науча) Мерси предварително.

И искрено се надявам някой ден  :cheese:  и аз да постигна постиженията на ммоичета от форума ( Доста се впечатлих) А само да кжа
” Страшни сте, момичета!!!” ;-P ;-P ;-P

Темата беше редактирана от mIssYy на 10.04.09 21:43.

11.04.09
03:09

А моят рекорд на абсолютен глад беше 7 ДНИ.. пфу-у-ууу голяма глупачка!! (АЗ ДЕ!!) Ами запретвай ръкави и добре дошла!!

Мнението беше редактирано от maria на 11.04.09 03:10.

Мила

11.04.09
05:40

Добре дошла! Преди да пиеш добавките,трябва да си съставиш режимче и задължително да се движиш...трябва нещо да се спортува..просто добавките помагат тогава,когато има правилно хранене...Иначе за мен(а и за мнго други) от L-Carnitina няма голям ефект...Успех! ;-)

11.04.09
05:40

казано от Мария Никифорова на 11.04.09, 03:09:

А моят рекорд на абсолютен глад беше 7 ДНИ.. пфу-у-ууу голяма глупачка!! (АЗ ДЕ!!) Ами запретвай ръкави и добре дошла!!

Звучи ми много познато.  :shut:
  а прочетох твоя дневник  :)  и резултатите, които си постигнала са направо впечатляващи  :)  ;-) . Направо ти завидях  :lol: .Съвсем благородно де  ;-P

Аз май имам по голям рекорд.......ама не съм сигурен де. mIssYy добре дошла. Недей бърза с л-карнитина и хранителните добавки. Вложи енергията си в спорт и в запознаване с диетите. Прочети гениалната тема
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/

направи си изчисленията според твоите данни. Поинтересувай се кои храни какви хранителни стойности имат. И неспирай да спортуваш в този спорт не е толкова важен да си строг и безкомпромисен отколкото постоянен

11.04.09
05:46

Добре дошла и от мен!

И на мен макса ми на въздух е 7 дни  :lol:

И аз бих препоръчала да не бързаш с добавките. Почни да се храниш правилно и да се движиш повече. След това ще вкараш добавки. Още повече, че е пълна загуба на средства да пиеш Л-карнитин, ако не псортуваш....

Успех!

11.04.09
05:47

казано от Mon coeur est a vous на 11.04.09, 05:40:

Добре дошла! Преди да пиеш добавките,трябва да си съставиш режимче и задължително да се движиш...трябва нещо да се спортува..просто добавките помагат тогава,когато има правилно хранене...Иначе за мен(а и за мнго други) от L-Carnitina няма голям ефект...Успех! ;-)

Ами аз имам някаква представа как ще ми изглежда режима (миаля, че с времето ще го поизгладя. Абе ще видим  :)  ) А за сега ще тренирам в къщи. Имам си крос тренажорче и едно степерче и някви гирички . А мисля и скоро да си извадя карта от фитнеса  :-)

А имам въпросче: Ако тренирам 6 дни в седмицата. Като от тях 3 дни имам по 2 тренировки (всяка тренировка по: 30 минути на крос тренажора, 20 минути на степера, правя коремни и лицеви опори, и вдигам тежстите) и другите дни само по 1 тренировка. Ще е достътчно ли ако го съчетая с НВД и L-Carnitinе.

Мерси на всички, които ми пожелават успех и за  съветите едно ГООООлЯмУу МеРсИ !!!  Прочетох всичко за НВД мерси, Иван Шишманов.

Мнението беше редактирано от mIssYy на 11.04.09 05:51.

11.04.09
05:49

Ще е твърде много!
Започни с 4 тренировки в седмица... След това можеш да увеличиш!
Ако се пребиваш от трениране няма да отслабнеш по-бързо!

11.04.09
05:53

казано от Limka на 11.04.09, 05:49:

Ще е твърде много!
Започни с 4 тренировки в седмица... След това можеш да увеличиш!
Ако се пребиваш от трениране няма да отслабнеш по-бързо!

тука ме хвана  :red:  :red:  :red:  Мерси за съветчету. Наистина мнго помагате. За сега имам много неща да уча явну  :)

Мила

11.04.09
05:54

Лимка е права...започни с по-малко тренировки и сама ще усетиш,кога да ги увеличиш.Щом вече си си купила Л-Карнитин пий го,по нататък може да си вземеш  по- ефикна добавка-някакъв бърнер...Пий го както пише на опаковката.

11.04.09
06:03

казано от Mon coeur est a vous на 11.04.09, 05:54:

Лимка е права...започни с по-малко тренировки и сама ще усетиш,кога да ги увеличиш.Щом вече си си купила Л-Карнитин пий го,по нататък може да си вземеш  по- ефикна добавка-някакъв бърнер...Пий го както пише на опаковката.

Слушам  :-)

11.04.09
06:49

И не забравяй че хапването е 90 % от успеха на режима. Късмет и постигнати цели

ER

11.04.09
13:06

Да не изпадаме в детайли, ама 9 килограма за 2 седмици ... По най-груби сметки, ако са 9 килограма мазнини т’ва са 81 000 ккал в повече...
За 14 дни - 5800 ккал, ако добавим и 2000 РМР - 7800 ккал на ден...

Просто смешно ми стана ...

12.04.09
06:31

казано от eraziel на 11.04.09, 13:06:

Да не изпадаме в детайли, ама 9 килограма за 2 седмици ... По най-груби сметки, ако са 9 килограма мазнини т’ва са 81 000 ккал в повече...
За 14 дни - 5800 ккал, ако добавим и 2000 РМР - 7800 ккал на ден...

Просто смешно ми стана ...

Ами не знам  :red:  :)  Може да съм ги качила за 3 седмици ... Абе се пак не трябва да ме подценяваш. Аз определено обичам да се тъпча. Пък то и си ми личи  %-P

Я първият ми отчет  :coolsmirk:  Та вчера нямах никакво време за тренировка нито вкъщи, нито във фитнеса. Но за сметка на тва цял ден само насам натам ( Все пак бях на пазар  :-P А жените, когато пазаруват, просто не можеш да ги спреш  :)  И да се похваля вече имам нови обувчици и 2-3 нови парцалки. Много съм горда  :lol: ) Да не се отпесвам .. Какво ядох, трябва да призная, че малко прекалих с папканету.  :red: 
Ама  ОБЩО излезе : 830 Kcal, от които  62гр Въглехидрати,  там другите неща забравих да ги сметна и не знам колко са... Кво да се прави, че съм си забравана.( Пък и още се уча. Не ме убивайте!)
Абе днеска е нов ден и всичко ще си сметна. Сега отивам да тренирам  :-)  :-)

Мнението беше редактирано от mIssYy на 12.04.09 06:32.

12.04.09
06:38

830 ккал са смешно малко! Това си е глад... ако в това е сметната само част от храната, малко по-добре :)

12.04.09
06:43

Ами  то тва е цялата сметка за деня. Явно пак съм се оплескала.

12.04.09
06:49

Сметни си калорийния баланс и отриц. калориен баланс тук. Тази тема може да ти помогне доста при съставянето на режима ти ;)

12.04.09
09:39

МЕрси много :) Мисля, че сега ми стана ясно и се надявам за напред да се справя по-добре :)

А сега си приключих с тренировката, която се състоеше от следното:

30 min на крос-тренажора (kcal-432 ; Distance - 11.8)
3 серии по 15 коремни преси с гирички  2 kg
3 серии по 10 плиета        с гирички  2 kg
и вдигах на всяк ръка по 30 повтерения с гирички 2 kg

Тва май е всичко :) А сега вашето мнение как да направя тренировкат по-оптимална :)

12.04.09
09:45

Добави в тренировката базови упражнения прави 10ки с тях в работна тежест като за начало, също така прави кардиото след тренировката.
По натам можеш да минеш 5х5 :)

NE

12.04.09
13:40

830 Kcal са прекалено малко.Сметни си нужните калории за деня и извади 500 от тях.Хапвай сурови фъстъци или бадеми да си покачиш и калориите.Как изобщо имаш сили за фитнес след като ядеш толкова малко :D Успех с НВД и не гладувай! :)

12.04.09
15:36

казано от newgirl90 на 12.04.09, 13:40:

830 Kcal са прекалено малко.Сметни си нужните калории за деня и извади 500 от тях.Хапвай сурови фъстъци или бадеми да си покачиш и калориите.Как изобщо имаш сили за фитнес след като ядеш толкова малко :D Успех с НВД и не гладувай! :)

Всъщност вчера дори се насилвах да ям  :)  Просто след като тренирам сутрин през целия ден нищо не ми се яде, което звучи глупаво, но си е така. А след тренировка или крос ( но мойте кросове са трагедия -много малко разстояние и доста почивки  :roll: ) се чувствам много добре и не ми се яде. Ще гледам да похапвам повечко  :-)  Което до скоро никак не ми беше трудно

NE

12.04.09
15:57

казано от mIssYy на 12.04.09, 15:36:

Всъщност вчера дори се насилвах да ям  :)  Просто след като тренирам сутрин през целия ден нищо не ми се яде, което звучи глупаво, но си е така. А след тренировка или крос ( но мойте кросове са трагедия -много малко разстояние и доста почивки  :roll: ) се чувствам много добре и не ми се яде. Ще гледам да похапвам повечко  :-)  Което до скоро никак не ми беше трудно

И при мен се получава така след тренировка :) Отивам сутрин на гладно на фитнес и след като си направя кроса не ми се яде нищо и мога цял ден да не ям. :) Но трябва да се яде,иначе не става :) В нетренировъчните дни изгладнявам като вълк :) Задължително яж след тренировка протеин и се опитвай да ядеш по 5-6 пъти на ден за да си забързаш метаболизма :) Аз например вчера не бях на фитнес и ядох 9 пъти  :D   Днес съм яла 7 пъти.Хваща ме ужас утре на даскало кво ще се яде    :D

12.04.09
16:23

казано от newgirl90 на 12.04.09, 15:57:

И при мен се получава така след тренировка :) Отивам сутрин на гладно на фитнес и след като си направя кроса не ми се яде нищо и мога цял ден да не ям. :) Но трябва да се яде,иначе не става :) В нетренировъчните дни изгладнявам като вълк :) Задължително яж след тренировка протеин и се опитвай да ядеш по 5-6 пъти на ден за да си забързаш метаболизма :) Аз например вчера не бях на фитнес и ядох 9 пъти  :D   Днес съм яла 7 пъти.Хваща ме ужас утре на даскало кво ще се яде    :D

Да и мен определено ме притеснява факта, че утре сме на училище  :shut:  особенно това, че ако отида до лафката има опасност да я изям  :lol:  Абе аз съм твърдо решена да не се предвам толкова лесно, ама ще видим

NE

12.04.09
18:27

казано от mIssYy на 12.04.09, 16:23:

казано от newgirl90 на 12.04.09, 15:57:

Да и мен определено ме притеснява факта, че утре сме на училище  :shut:  особенно това, че ако отида до лафката има опасност да я изям  :lol:  Абе аз съм твърдо решена да не се предвам толкова лесно, ама ще видим

ААА стига бе ,няма да ядеш тия боклуци  :lol:  Имаш дневник все пак,няма да ни разочароваш още първата седмица аааа  :lol:  Мисли си как ще изглеждаш като станеш 55-60 кила и се надъхвай :) Но не губи кураж щото отслабването иска време..става дума за постоянното и здравословно отслабване :) не ти тряя и някво гладуване дето за 10 дни ще си с 5-10 кг по-слаба и след туй да си върнеш килограмите че да натрупаш и още повече . Купи си в даскало 1 мляко и 50 гр бадеми и си ги разпредели на 2 пъти в и си готова  :lol:
Аз като бях на НВД си носих нарязани на малки парченца пилешки пържоли сложени в един хартиен плик ама беше голям стрес някой да не ме види  :lol:

13.04.09
05:12

Та да си кажа за вчера какво съм папкала, защото за тренировката вече казах :)
Ами не мога да кжа, че вчера съм се ограничавала ама вие ще прецените.
Започваме с :
5 бонона ( имах имен ден, нямаше как :):):) )
200гр кисело мляко(обезмаслено) с трици
20гр протеинова вафла
100гр свински дробчета
100гр мусака
40гр арабски хляб
Не знам що така се получи (може би щото беше празник и всички нещо ти бутата да си хапнеш :) ама да не си търся оправдание )
Общо около 1220 кcal и 78гр въглехидрати

13.04.09
05:29

Абсурд е въглехидратите да са 78гр.

NE

13.04.09
06:04

казано от Winnie на 13.04.09, 05:29:

малко калории и мн въглехидрати.най-голямата част от калориите трябва да идват от протеините които ядеш :) въглехидратите ги направи 0,8-1гр/кг.ти като си 72 кг 65 въглехидрата са ти добре :)
сяяяяя за велик ден вместо да се оправдаваш че е празник си направи зареждащия ден тогава и си готова :D

13.04.09
13:24

х 2. И защо да нямаше как за бонбоните?? Има как или поне да не са 5

DE

13.04.09
13:32

Както пеят Антибиотика - ииииииима как ;-)!

When there’s a will, there’s a way.

13.04.09
14:41

Яденето е мно’о зле!! Ама ще се научиш.. ти си както мене в началото..  ;-)

Мнението беше редактирано от maria на 13.04.09 14:49.

Като се замислиш не е абсурд, ако го е смятала с някоя от програмите. 200 грама мляко има около 7-10 грама, една протеинова вафла има поне 10, мусаката ако има картофки вътре ...мале мия :) пък то ква мусака ще е без картофки,  40 грама хляб имат между 20-30 грама ...може да се окаже че са повече от 100 дори :)

13.04.09
18:32

Леле- леле направо ме хвана срам :):) Няма да правя повече така... ОБЕЩАВАМ!!!

Сега да кажа какво съм папкала днеска:
3 белтъка - 180гр
Рибка(лефер на плоча) -150гр
Рибка(цаца  пържена) -150гр
Арабски хляб - 46гр
Бисквитка (с какао :) ) -9 гр
ОБЩО:  Протеини 86.4       Мазнини 22.3     Въглехидрати 22.5   Калории 639
Ами тва е сичко. Знам, че 100% ще кажете, че не е хубаво така.. ама аз кво да направя, че не ми се яде :)

Това е малко храна много малко мисля че ти трябват два пъти повече калории и да по възможност по качествени :). Нека дамите се изкажат по професионално.

DE

13.04.09
18:35

639????????!!!!!!!!!!!!
Това е една закуска и половина...
Поне според моите капацитети...
Може би аз съм ящна.
Всъщност не - по всякакви критерии е УЖАСЯВАЩО МАЛКО ЗА 1 ДЕН :-(
Защо ядеш риба без зеленчуци за гарнитура?
Или голи белтъци?

13.04.09
18:40

Ами рибата я ядох така, просто нямаше зеленчуци наоколо.
А белтъците ги ядох така, защото трябваше да си кача Протеините. Пък и бях чела в една книга на Майкъл Търмант, че е добре да се ядът :):)
Не знам явно само се дъня с храната :(

Да се поправя, че бях забравила да сметна и бисквитата !
Така
ОБЩО излиза КАлории 678       Мазнини  23.1         Протеини  87.2           Въглехидрати  29.8

Мнението беше редактирано от mIssYy на 13.04.09 18:43.

DE

13.04.09
18:44

На мен калориите ми миналата седмица бяха твърде малко, но от днес си реших проблема със закуска от овесени ядки (50 гр), ядки (20 гр) и сушени плодове (20гр), накиснати в прясно мляко и вода - 400/500 калории не ти мърдат.
Иначе закуската ми беше от яйца и зеленчуци, доста по-калорийно оскъдна.
А и започнах да пляскам и маслини на всяко друго ядене (не ползвам зехтин, масло, сметана - иначе щеше да е още по-лесно)...

Мнението беше редактирано от Denichkata на 13.04.09 18:50.

13.04.09
18:46

казано от Denichkata на 13.04.09, 18:44:

На мен калориите ми миналата седмица бяха твърде малко, но от днес си реших проблема със закуска от овесени ядки (50 гр), ядки (20 гр) и сушени плодове (20гр), накиснати в прясно мляко и вода - 400/500 калории не ти мърдат.
А ик апочнах да пляскам и маслини на всяко друго ядене (не ползвам зехтин, масло, сметана - иначе щеше да е още по-лесно)...

Ще се помъча да закусвам като тебе :-) и да си увелича калориите

NE

13.04.09
19:14

казано от Denichkata на 13.04.09, 18:35:

639????????!!!!!!!!!!!!
Това е една закуска и половина...
Поне според моите капацитети...
Може би аз съм ящна.
Всъщност не - по всякакви критерии е УЖАСЯВАЩО МАЛКО ЗА 1 ДЕН :-(
Защо ядеш риба без зеленчуци за гарнитура?
Или голи белтъци?

x2

миси,вкарай някви бадеми или фъстъци но недей да намаляваш толкова драстично калориите,ще отслабнеш бързо но и ще си възвърнеш килограмите бързо и ще се въртиш в омагъосан кръг

13.04.09
19:37

Ще послушам съветите ви.. все пак знаете много повече от мен и имате много повече опит.А и не само... :-):-) Обещавам утре да ям повече  :)

Мнението беше редактирано от mIssYy на 13.04.09 19:38.

14.04.09
04:57

>:-(  Това, че не ти се яде са глупости... сега може да се самозалъгваш, че не ти се яде, ама ще дойде един период, в който няма да успееш да наложиш контрол върху тялото си.. и тогава става страшно!! ФАКТ!!

Мнението беше редактирано от maria на 14.04.09 04:59.

14.04.09
05:34

казано от Denichkata на 13.04.09, 18:44:

А и започнах да пляскам и маслини на всяко друго ядене (не ползвам зехтин, масло, сметана - иначе щеше да е още по-лесно)...

Добре е да ползваш зехтин, за другото не знам не съм фен.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1