Павел Цацулин

14.04.09
10:26

Хайде тука да поговорим за този човечец, да обменим мнения за методите му и линкове с негови клипове. Аз съм изтеглил 3 негови филма(единят е с тренировки за жени,вторият е само разтягания, а в третия са пказани основни упражения с подувки). Четох че имало и негови книги,но не можах да намеря такива нито на англ., нито на руски език. Негови идеи са вдигането в пирамида 5х5 с еднакви килограми..Мускула става силен,без да е голям/обемист... Който знае повече да  сподели :)

14.04.09
10:35

Ами аз да си призная, много, много не чета. Само че имаше един период в живота ми когато бях решил да ствам много силен (все още тренирах и джудо тогава) и работих точно по системата 5х5. Резултата си беше налице! Няма кой знае какво да кажа по темата, но практическия ми опит достатъчно добре говори в полза на тези методи.

14.04.09
11:07

Цацулин е написал около 9 книги. The Russian Kettlebell Challenge,  Enter The Kettlebell са само за трениране с пудовки, Power to the people е за трениране за сила без маса. Там основното е, че се правят само мъртва тяга и лежанка, или войнишка преса в 2х5 почти всеки ден, наистина силно орязана програма :)  Най-ми харесва Beyond Bodybuilding, там буквално всяка страница ти дава нещо ново. Бодибилдингът се гледа от друг ъгъл! Има още няколко книги за стречинг, които са също толкова информативни. Препоръчвам на всеки да прочете книгите на Цацулин!
Ако някой ми каже къде, мога да кача повечето.

хмм, дали в обикновените книжарници ще има негови книги?

14.04.09
13:54

http://4storing.com/dn03k/f017ae3d34e684302ab04c9ea2e75b49.html

В power to the people са описани основните му принципи в тренирането с тежести и препоръчвам да бъде първата книга която ще прочетете.

14.04.09
15:18

“Пирамида 5х5 с еднакви килограми”...нещо като с тежки леки тежести? :-)

Мускула става силен,без да е голям/обемист...

На 5х5, няма да е точно така. При едно нелошо хранене, ще стане и обемист, стига да се придържаш към подходящи работни тежести.

14.04.09
16:07

казано от С7АЛК3Р на 14.04.09, 15:18:

“Пирамида 5х5 с еднакви килограми”...нещо като с тежки леки тежести? :-)

Мускула става силен,без да е голям/обемист...

На 5х5, няма да е точно така. При едно нелошо хранене, ще стане и обемист, стига да се придържаш към подходящи работни тежести.

А и 5Х5 с еднакви килограми .. кое точно му е пирамидата ?

14.04.09
20:09

правилно грешката е моя, 5х5 не е пирамида, тъй като не качваш кг...и все пак ако  темата е съвсем друга...

15.04.09
05:11

казано от usgsus на 14.04.09, 13:54:

http://4storing.com/dn03k/f017ae3d34e684302ab04c9ea2e75b49.html

В power to the people са описани основните му принципи в тренирането с тежести и препоръчвам да бъде първата книга която ще прочетете.

Не го ли видяхте това?

15.04.09
07:15

Аз не успях да го дръпна...

15.04.09
13:30

Ще пратя архив на n_sko, защото имам неговия адрес :) Някой ако знае къде мога да го кача, че не мога само по имейли да пращам.
На мен ми се отваря нормално линка, който съм дал.

15.04.09
14:19

http://www.turboupload.com/0sy2ou8hf4q6/Pavel_Tsatsuline.zip.html

Тегли ли се?

15.04.09
15:41

Аз го изтеглих това от turboupload, и не останах много очарован :)

15.04.09
16:11

казано от Petar Cholakov на 15.04.09, 15:41:

Аз го изтеглих това от turboupload, и не останах много очарован :)

Сподели защо :)

15.04.09
19:39

Имате ли представа дали мога да намеря всичко това на български? Аз съм почитател на методите м, но ми е адски трудно да изчета толкова книги на английски и да разбера всичко. Опита ми до сега се базира само на няколко статии в нета. Скоро мисля пак да вляза във фитнеса за силови тренировки и да започна нещо то сорт на 5х5, но ми се щеше да почета преди това. Дали все пак ги няма издадени на български?

16.04.09
16:21

казано от Емил Начев на 15.04.09, 17:20:

. И хората по снимките не изглеждат напомпани като Рони Колман.

Идеята е да се прави сила, без да се помпаш (помпането не прави мускулитети по силни..)
абе въобще защо Петко или някой от хората които са наистина запознати с идеите на Цацулин не споделят някви мнения?? нали за това е този форум, да обменяме идеи и инфо..всеки нов пост е от типа “искам да стана голям,или какво да правя че си махна корема, или какво ще кажете за моята супер-дупер-яка програма и  разни такива!! а като се пусне тема която е по интересна никой не пише...

п.п. Благодаря на usgsus за материалите

Мнението беше редактирано от n_sko на 16.04.09 16:33.

16.04.09
18:53

Просто не си струва да обясняваш :( Културистичният начин на трениране е толкова разпространен, че едно +90% не са чували за нищо друго. Кажи им да тренират с 5 повторения, да не правят 100000 упражнения за мускулна група, да не стигат до отказ и няма да повярват, че такова нещо може да работи. Трябва да даваш доводи, а колко ще седнат да ги четат и биха ги приели? Това са идеи, звучащи доста радикално на фона на фитнес каноните, въпреки че не са нещо ново или супер необичайно.

16.04.09
19:52

Попресилваш. :)))
Идеята е ясна. Трудна е за асимилиране от много хора, особено ако предимно търсят размери. Разбираемо.
Трениращите по подобен начин, надали имат нужда, тепърва да обсъждат принципите на този вид тренировки или да адвокатстват, против другите начини на тренировка, при които и целите са по-различни.

Carbohydrate

26.01.14
23:03

Интервью с ПАВЛОМ ЦАЦУЛИНЫМ часть 1

«На пол», - сказал русский. При этом о «пожалуйста» речи не шло.

«Прямо сейчас? Здесь?» - спросил я.

«Да, товарищ».

«Ага, Окей».

«Сейчас я хочу, чтобы ты сделал отжимания, но руки надо держать вот так, а дышать вот так…».

Так это началось. За последующий час я научился, как поднять интенсивность моих приседаний, мгновенно увеличить мощность в жиме лежа и скорость удара. Нет, я был не в каком-то сыром русском спортзале или элитном европейском тренировочном центре. Я находился в лобби шикарного отеля Hyatt Regency в Коламбусе, штат Огайо, и брал интервью у гуру силы, Павла Цацулина. Это было для меня первым интервью, по окончании которого на следующий день я чувствовал себя разбитым.

Первый раз я услышал о Павле «Злом Русском» Цацулине от людей, связанных с единоборствами. Многие из них смогли преодолеть затянувшийся застой в результатах, используя его техники. Я посмотрел несколько его книг и видео, и был сразу поражен идеями Павла по поводу силового тренинга. Я никогда не слышал о большинстве упражнений, которые он описывал, и сразу же не согласился с, как минимум, половиной его утверждений. Другими словами, я был заинтригован и должен был узнать о нем больше.

Павел – не крупный парень, да он и не хочет им быть. Жилистость, функциональная сила и мощность – вот его тема. Его тело больше похоже на Брюса Ли, чем на Арнольда Шварценеггера, и он заинтересован больше в тренировках ради поединков, чем ради пляжа. Как бывший тренер спецназа, советских сил особого назначения, он должен был делать своих подопечных не красавцами, а эффективными машинами-убийцами. Тот факт, что при этом они получали жесткие, как скала, фигуры, был почти что побочным эффектом.

У Павла есть советская ученая степень по физиологии и тренингу. Кроме этого, он значимый на национальном уровне атлет в русском народном силовом спорте (гири), который он сейчас пытается популяризовать в Америке. Сейчас Павел гордо может сказать, что он – «прислужник капиталистов» и неплохо поживает в Калифорнии со своей американской женой. Цацулин пишет книги, делает видео, проводит семинары, тренирует американский спецназ и сотрудников других силовых ведомств.

Я просто счастлив, что он за нас.

Крис Шугарт: Павел, ты писал, что бодибилдинг – худшее из того, что случалось с силовым тренингом. А что не так?

Павел Цацулин: Я цитировал доктора Кена Ляйстнера и подразумевал «новый» бодибилдинг эры после Арнольда и Франко. То, что сейчас делают в залах больше походит на косметическую хирургию, чем на силовой тренинг. Акцент на гипертрофии всего, кроме сократительных белковых структур. Такой типичный парень с 45-см руками будет выглядит как шутка за столом для арм-рестлинга, если у него хватит смелости проверить свои виртуальные мускулы в этом мужском состязании.

Силовой тренинг не полагается на саркоплазматическую гипертрофию, если только вы не борец сумо или игрок в американский футбол. Он должен быть сфокусирован на миофибриллярной гипертрофии, выполняя много сетов с небольшим количеством повторений и, что более важно, на множестве факторов, связанных с нервной системой: мотонейронной возбудимости и т.д. Меня беспокоит, что когда в зал приходит новичок, чтобы увеличить силу для, скажем, занятий горными лыжами, то ему говорят делать 3 сета по 10 повторений в выпадах, жиме ногами и сгибании ног на тренажере вместо простых 5 подходов по 5 повторений в приседаниях или становой тяге.

Крис Шугарт: Ты довольно быстро заклеймил бодибилдеров и их «фэйковые» мускулы. Что плохого в том, чтобы быть большим?

Павел Цацулин: Это вопрос приоритетов, но в некоторых видах спорта супер-размер неуместен. Тяжелоталеты среднего веса – самые сильные относительно их веса тела. Вы не увидите множества скалолазов с весом за 110кг потому что… ну, они все мертвы. В то время, как ваш вес увеличивается, ваша сила относительно массы тела скорее всего будет становиться все ниже и ниже. Возьмите, например, офицера спецназа, которому помимо веса своего тела нужно таскать еще 20кг снаряжения. Если он слишком много весит, то не сможет перебраться через ограждение или достаточно быстро залезть в окно. Так что там, где важна относительная сила, быть слишком большим неуместно.

Если вы игрок в американский футбол или борец сумо, то быть большим имеет смысл. Если вы делаете это по косметическим причинам, то тогда тоже все изумительно. Иначе вам надо быть очень избирательным по поводу того, что вы наращиваете. У скалолазов есть поговорка: «У хорошего скалолаза широчайшие мышцы как у белки-летяги, предплечья как у моряка Папайи, и ноги как у голодающей курицы». Для них это функционально.

Источник: http://i-pump.ru/

Источник: Testosterone Nation, Chris Shugart

Перевод: http://i-pump.ru/

27.01.14
00:14

Мога да ви извадя негови тренировки ама на испански ако искате ше дам лонкове.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1