Аз неска така се пречистих с 2 пълносърнести хляба 6 пържили 100 грама масло лютеница кетчуп и 3 кафета, че направо утре ше тренирам сутринта, че ще преритам до по-късно :D
Чувствам се пречистен :D
Цъкнах и аз да видя - диетата е потресаваща дори за хора като мен, които изобщо не се хранят чисто. Малко храна, гадна храна... Следващите няколко цъквания из въпросния сайта също ме стресираха, затова го затворих. Forever :D
Потрес. Да направиш такъв сайт е извратено. Престъпление към обществото е...
21.10.10
17:54
Най-тъжното е, че има много такива статии и съвети по списания и тн.
И много жени им вярват.
Днес,
5х3
изхвърляне 25кг
обръщане и тласкане 30кг
преден клек 45кг
лекичко, но на тези движения нямам вътрешната сигурност да вдигна килограми. И така се натоварвам, удоволствието от самото движение го има:)
Дойде ми.
Казвам три неща, всеки да си прави изводи.
# пия непрекъснато Диоскорея (6 седмици вече)
# не ям млечни от не помня кога (началото на август)
# тренирам с щанги по същия начин (в крайна сметка не намалих тренировките, както планувах)
=> извода за мен: щангите и тежкото трениране НЕ пречат на женските хормони до степен да ти спре цикъла. Нито пък пречат при вече съществуващи проблеми (СПКЯ)
21.10.10
18:00
=> извода за мен: щангите и тежкото трениране НЕ пречат на женските хормони до степен да ти спре цикъла. )
Да !!! Не е само за теб извода... Не знам кой го е измислил това, но не е вярно...
21.10.10
21:05
не искам да оспорвам нищо, но ми писна навсякъде да ми се казва “спри, спри, те ти пречат да се оправи този проблем” или “за какво са ти?това е за мъжете, деца ще раждаш!”
ТАКА!
Утре по план трябва да правя трибой, максимална тежест на движенията.
не съм го правила от много, много време.
Стискайте палци!:)
22.10.10
06:03
Ви, нали знаеш, че хората като видят нещо, което не разбират и започват да “наливат” акъл и едва ли не ти дето тренираш - как така не си го осъзнала още. А те, които не го правят, знаят по-добре от теб. Но то с всичко в живота е така - народопсихологията на българина...
Колкото до хормоналния дисбаланс - твърдя го със сигурност, защото все още не са ми се появили никакви проблеми нито с цикъла, нито с яйчиниците. И си ми е редовен. Преди две седмици ходих на профилактика и нищо не ми намериха. Така че, това че едно момиче има проблем с хормоните - НЕ ИДВА ОТ ВДИГАНЕТО НА ТЕЖЕСТИ. Пиша го с големи букви не заради теб, а за всички, които четат дневника ти и са на мнение, че щангите не са за жени.
Agree с Absolute Illusion
И при мен нещата стоят така.
V, мисля, че повечето ‘нападки’ да понамалиш темпото бяха не заради хормоните, а защото претренираше яко и се ядосваше, дори панираше, че не сваляш мазнини. А когато тялото е в режим “оцеляване” и постоянен стрес, няма шанс да си даде енергийните запаси, т.е. да свалиш...
Поне аз винаги съм имала това предвид, мисля, че и повечето други съветващи :)
Мнението беше редактирано от Limka на 22.10.10 06:33.
Agree с Absolute Illusion
. Поне аз винаги съм имала това предвид, мисля, че и повечето други съветващи :)
Аз лично винаги съм имала предвид комбинацията тежести+претрениране+ВМ, това е адски анаболно тестостеронно и хормоно объркващо нещо. Въпреки, че аз като правя тежести вдигам тестостреноа и без ВМ.
Верка, честито за цикъла!!!
22.10.10
18:39
Благодаря ви:)
Не съм визирала вас в горния си пост:) относно цикъла - яко, ама съм се подула много и корема ми се е отпуснал. Дано да отмине!
ДНЕС!!!!
КЛЕК 105кг
ЛЕГ 48кг
ТЯГА 120кг
Не са ми максовете в живота, но съм близо да ги задмина :)
+ 3 сухи
24.10.10
18:14
Вчера и днес почивка.
Снощи съм заспала в 22:30, до 8:30 сутринта - за лекции.
Днес следобед съм заспала в 15:30 и се събудох в 20:10…
Явно бая се изморявам от постоянното търчане насам натам
27.10.10
13:52
Понеделник: 4 часа аеробика + 5х5 тяга-80кг, клек-70кг, горна лежанка с дъмбели 10кг; скрипец, бицепс, трицепс
Вторник: 6х6 лег 30кг; лег преса 140кг; горен скрипец 40кг; Т-гребане 30кг; рамо 9кг дъмбел на ръка
Днес: 1 час водна аеробика, 2 часа суха +
4х4 - клек 80кг; лег 40кг; тяга 90кг
29.10.10
20:01
Четвъртък: 1 водна аеробика, 2 сухи
Днес,
3х2
клек 90 95 95кг
лег 40 45 45кг
тяга 90 100 100кг
гребане с щанга от наклонена лежанка 3х10-30кг
суингове с 16кг, ръце до горе: 3х20
бицепс + трицепс 3х10 съответно със 7 и 20кг (дъмбели и скрипец)
повдигане на ръце в страни за рамо 3х10-7кг
+ 3 сухи
Искам да споделя, че това са най-големите тежести, които съм вдигала и НИКОЙ не ме е пазил, дори бяха в другия край на залата :)
Малко снимки, макар и с лошо качество повечето, но карай - личи си защо приятелите ме ебават, че ще ме ползват за носач на мебели :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.10.10 20:02.
02.11.10
07:59
Всъщност точно коремът е проблемното място, има доста мазнинка отгоре, но пък на моменти си личи какво е отдолу :) хаха
Вчера:
1 водна аеробика, 3 сухи
тежести:
4х4
клек 80кг
лег 40кг
тяга 90,100,100,100кг
усещам, че мога 4х6 на 100кг, но нека не избързваме:) първо ще мина през 90
тежести:
4х4
клек 80кг
лег 40кг
тяга 90,100,100,100кгусещам, че мога 4х6 на 100кг, но нека не избързваме:) първо ще мина през 90
Чета аз, попивам, ако не стане по моя начин, започвам да ти копирам схемата на трениране....ама шестици на 100…за мен догодина най - рано, ако изобщо успея. Много радваш!
А за някои такива килограми са направо извънземни! .. Много стабилно тренираш, браво V :)
имаш страхотна симетрия между горна и долна част и очертана талия. направо си СУПЕР!!! (bow)
02.11.10
18:29
Еее много ви благодаря:)
Инис, ще можеш - ти бая напредваш с килограмите:)
днес
спомагателни
4х8
верт. скрипец 40кг
хориз. скр. 40кг
лег преса 100 140 140 140кг
горна лежанка 30кг
рамо с дъмбели 9кг
бицепс на скотово 7кг + трицепс на скрипец с 20кг
roberta, визуално може и да имам симетрия, но от към сила е слаба ракия горната половина :))))
тежести:
4х4
клек 80кг
лег 40кг
тяга 90,100,100,100кгусещам, че мога 4х6 на 100кг, но нека не избързваме:) първо ще мина през 90
Чета аз, попивам, ако не стане по моя начин, започвам да ти копирам схемата на трениране....ама шестици на 100…за мен догодина най - рано, ако изобщо успея. Много радваш!
Мисля че при сравнението на силовите си постижения с тези на Вероника забравяш да сравниш и личното тегло.
05.11.10
08:55
Колкото и тъпо да звучи, заради ангажименти свързани с университета, в сряда НЕ трерирах с тежести.
Сряда и четвъртък - по 3 часа суха аеробика.
Днес все още не знам, зависи кога ще приключа с лекциите.
Много интересен факт, който не знам как се получи, но аз ОТНОВО съм качила килограми. Не трябва да ми идва, не съм променяла храненето си, но се усещам супер подута и мека, особено по корема и вътрешната част на краката.
И то за седмица. Ебаси организма имам, честно, тъкмо се зарадвам и спра да мисля за тези неща, защото виждам напредък и ХОП - айде от начало
Задържаш вода от нещо ти ...
лимфа, лимфа...чисти я. Много зарзават и вода и никви млечни.
Да споделя....
Имах ужасни 2 месеца. Много стрес, много мъка, много пътуване/ 2500 км за 2 дни примерно/. Успоредно с това трениране, ужасно хранене. Редуване на малко храна с много храна и джънк на моменти. Резултатът за тези два месеца е качено само 1/2 кг и малко мазно. После малко ремисия. Последният месец, пак същите простотии. Разликата е че почнах да ям млечни в последната седмица, заради триптофана уж/е и по лесни са за ядене, като нямаш време/. Резултатът е почти 3кг отгоре под формата на слуз, вода и целулит. И още нещо, сдобих се с храчки и сополи и течение.
Е побеснях, хем си знам. Метнах изварата в коша, изядох промишлено количество ябълки и броколи, по 3 л вода и ....имам още толкоз да изхвърлям.
Едит: поста ми е не толкова насочен към млечните, колкото към лимфата. Знам, че си ги ограничила :)
Мнението беше редактирано от diva 97 на 05.11.10 12:28.
06.11.10
23:26
Да, млечните са рядкост. 1 път седмично представени от масло.
Дано да сте прави, макар че на мен си ми изглежда бая мазно, и се чувствам отвратително.
Не смея да се кача на кантар, но съдейки по огледало и дрехи сигурно съм 4-5 отгоре.
Както и да е, това е вечния кръговрат.
В петък влизах 2 часа от водата и се разбих от кеф, а на трибоя се изложих като кифла
Уж максове..
На клек стигнах до 100кг и не посмях да сложа отгоре,
на лег бутнах 48 сама, без да ме пази никой, но 50 кила ме затиснаха,
за тягата ме боли сърцето - 110 отлепих без проблем, 120 не помръднаха (а имах амбициите този ден да наредя 130. да ама не)
очевидно като душевно не ти е добре, това си личи във всичко
13.11.10
16:21
тази седмица малко лишена от тренировки. и в крайна сметка не си струваше жертвата :(
понеделник и четвъртък - 4 сухи
вторник 1 водна
петък 3 сухи + тежести
напоследък адски много хора ме съветват да започна да правя по минимум 15 повторения в серия, за да има ефекта, който търся. за сметка на силата
аман от теории
+ 4 кг съм незнайно как
+ 4 кг съм незнайно как
нали знаеш : белтък/храна/ +тежести = маса, но поне не мас, сигурна съм.
14.11.10
18:33
Има си и мас:)
Пак ще експериментирам, макар и малко скептично настроена на този етап.
Утре ще говоря и със Здравко, дано да е положително настроен и да ми разреши за известно време да опитам следното:
2 дни тренировка - 1 ден почивка и пак така
ден 1-крака, рамо, бицепс
клек 1х15-загряваща и 4х15 работни с максимална тежест, почивка между сериите 3мин
лег преса 4х15 почивка 2мин
бедрени екстензии 4х15 , 1 мин между сериите
раменна преса 1х15 4х15, 2-3 мин
разтваряне на ръце в страни за рамо 4х15
за бицепс с лост 1х15 4х15 , 1 мин
скотово 4х15
ден 2 - гръб, гърди, трицепс
тяга 1х15 4х15
гребане 4х15
скрипец 4х15
лег 1х15 4х15
горна лежанка с дъмбели 4х15
разгъване за трицепс над глава 1х15 4х15
трицепс на скрипец 4х15
Всичко с максималната тежест, да не мога да направя повече повторения.
А храната, отново ще гледам да я изчистя на максимум, че с тези съботно-неделни угощения нещо не върви добре (нали бях решила тогава да вкарвам млечни, или сладко, но пуста лакомия)
14.11.10
19:07
Това е идеята - много голям обем, интензивност и съответно енергоразход.
Не се изразих по-ясно горе
Пример:
понеделник и вторник тренирам, сряда-почивка, четвъртък и петък-тренирам, събота и неделя-почивка
Тоест 4 тренировки седмично, 3 почивни дни
16.11.10
08:13
вчера 3 сухи, 1 водна + тежести
клек 1х15-20кг
4х15-60кг
раменна преса с дъмбели 1х15-7кг 4х15-9кг
ръце в страни за рамо 4х15-5кг
лег преса 1х15-100кг 3х15-130кг
бицепс с лост 5х15-15кг
Днес:
тежести
тяга 1х15-50кг 4х15-70кг
Т-щанга 1х15-15кг 3х15-30кг
верт. скрипец 1х15-30кг 3х15-40кг
лег 1х15-20кг 4х15-30кг
трицепс на скрипец 4х15-20кг
имам мускулна треска на краката
какво очакваш от програмата си с тежести?
аз очаквам:
изключително сложен ,затруднен контрол на апетита. желание за въглехидрати
едно 2-5 кила отгоре ,в рамките на 1-2 мес.
ти реално даваш на тялото си още повече стимули да расте с тоя обем...та затова ми е интересно какво очакваш да се случи.
:)
Може ли аз да кажа :)
Вероника се надява, по - точно казано.
Опита какво ли не, и как ли не - НВД, ВМД, палео, с млечни, без млечни, бърнъри, много тренировки, малко тренировки, тежки тренировки, леки тренировки, липса на тренировки....това, мисля, е последното, което не е пробвала.
Логично трябва да доведе до + кг. и според мен, но при Вероника нещата не са съвсем закономерни.
Тя ще се следи....
Аз тази тренировка не бих могла да я завърша. Ако все пак успея, ще ме тресе мускулна една седмица после...
Верка, слънце, не се коси. Имай си повече вяра.
16.11.10
18:30
Инис - право в десятката.
Само това не бях опитвала.
А много ще се радвам, ако човекът, виновен за този експеримент се включи и каже какво мисли по въпроса и на вас. Според него това е начинът
20.11.10
07:25
Дива, благодаря ти искрено, че ми каза за Диоскореята. Този месец съм като по часовник !
Поне един от най-големите ми проблеми отшумява. Идната седмица ще гледам да ида на контролен преглед.
Мускулната треска отшумя в четвъртък, но заради университета не успях да намеря 2 часа свободни за повече тренировки. Много ми е натоварено там в момента.
Та, сряда и петък - по 3 сухи; четвъртък - 4
Дива, благодаря ти искрено, че ми каза за Диоскореята. Този месец съм като по часовник !
Поне един от най-големите ми проблеми отшумява. Идната седмица ще гледам да ида на контролен преглед.
Радвам се че ти помага. Като отидеш на преглед изчакай светилата да ти кажат как са ти нещата и тогава им кажи за билките, щото са много предубедени и няма да си признаят, ако нещо различно от хапове помага :)