Не те изтощават толкова, просто тялото има нужда от почивка.
Е в последния месец не е удачно да прекаляваш с тях - да .
22.02.11
14:16
Знам, че е хубаво да се ограничат разни странични тренировки.
Както виждате дори не съм влизала във водата тази седмица, а миналата само веднъж.
Спомагателни не бях правила от 10ти февруари. Смятам, че веднъж седмично дори биха добре дошли. Със Здравко се съветвах за тях.
А за разкрача - останах с впечатлението от Сашо, че трябва да ми е доста по-широк и определено разтварях повече от 2-3см на крак. Утре ще тествам тази работа. Надявам се бързо да му хвана цаката :)
Верка, не съм в позиция да съветвам, просто си изказвам мнението - колкото хора - толкова и мнения.
Треньор пък с треньор еднакъв няма и всички са прави от гл.т. на собствения си опит.
За разкрача - прави го както ти е най - удобно...аз съм опитвала до момента какви ли не изпълнения с цел да подобря собственото си усещане за тягата, но нещо не ми ли пасва - не се и получава, пък бил той и най - добрият съвет....взимам по нещо, но не мога да го прилагам на 100%. Ти имаш хубава тяга, точно с нея си силна, а не с по - тесен или с по - широк разкрач...не ти ли допада и не можеш ли да дърпаш, зае*и разкрача, мен ако питаш. При нормални условия точно теб никога не би те затруднила една 130-ка...
Същото и за спомагателните - аз си позволявах разни дребни волности, които ми докарваха мускулни трески и съответно ми влияят после на основните движения...така че кротувам.
Мнението беше редактирано от Инис на 22.02.11 16:36.
23.02.11
17:40
Да, днес си го правих по моя си начин и беше далеч по-добре.
Кофтито е, че изведнъж отвсякъде ми се говори “това така” “това-не”, аз се стресирах да оправям нещата и всичко стана по-зле...
Та преди като не се готвех за състезание, тренирах много повече - не само, че след всяка тренировка по клек, лег и тяга правех спомагателни, ами и влизах във водата 3-4 пъти седмично. Сега...пф може и от психика да е, не знам
днес:
тежести 225
клек
1х10-20
1х4-50
1х3-70
1х2-90
3х2-100
1х3-90
1х5-80
лег
1х10-20
1х5-30
1х3-40
1х2-45
1х1-50
1х0-50
1х2-45
тяга
1х4-70
1х3-90
1х2-100
1х1-110,120,130
1х0-135
2х2-120
храна: 1ви зареждащ ден след 4ти етап
заредих с баничка, 40г шоколад и 2 малки ябълки
останалото: 50-80г свинско, 50г суджук, тиквички, 100г миш-маш, 3 яйца, зеле с моркови + кафе
Въпросът е по - скоро в личното удовлетворение, мисля.
А и тези категории са точно до кантара.
23.02.11
22:36
Естествено, че е личното удовлетворение.
И без това ми е болно, че съм 80кила пък вдигам смешни тежести.
Ще се пъна до край :)))))))
Ако тия от долната категория дойдат при мен (ако са качили килограми) - като гледам няма да са ми кой знае какъв проблем.
А бе ще видим :)
24.02.11
21:11
Днес една по-лека тренировка
клек 1х10-20, 1х3-60,80, 4х3-90
лег 1х10-20, 1х5-30, 1х3-35, 4х3-40
тяга 1х3-70,90 4х3-100
храната 2ри зареждащ ден
заредих с една ябълка, около 40г бисквитки, 100г ядки и малко солети
останалото: кашкавал, моркови
яйца, зеле с моркови
1 кафе и мляко с какао голямо
24.02.11
21:27
“За какво ти е? Ще се съсипеш!”
“Спри. Жена си, ще раждаш”
“Ще си прее*** ставите”
“Против съм да се занимаваш с това - разваляш си фигурата”
“Ще станеш като гардероб”
“Я си виж краката”
Ако тренирах баскетбол ,лека атлетика или каквото и да било друго нямаше да има опасност за ставите ми,а? Ха..просто защото е общоприето, че жени + тежко трениране НЕ може. Е, няма да навлизаме в този така стар и банален спор... Просто си отбелязвам какво ми се говори по цял ден ИЗВЪН залата...
Дори не мога да си покажа истински колко кеф ми е, защото никой не ме разбира..
Хубаво - може да греша, но защо не ме оставят да се накефя на момента?
Очевидно е, че с тези приказки нищо няма да се постигне, щом съм решила другото. Но дори и да имат ефект, то би бил по-скоро обратен.
Въпреки, че аз не вдигам заради тоя и оня....
И фигурата.....ми аз винаги съм имала по-мъжка фигура откъм крака. Вярно, че сега съм станала доста по-голяма, набита, но пък си се харесвам.
Фигурата...
Това си говорим с моя приятел, че ако сваля 5кила мас още, поне ще се затворят повечето усти:)
Еми това беше с лирическите отклонения.
Утре почивам, а в събота искам да вдигна много: )))))))
Да допълня:
“Ще заприличаш на културистка!”
“Приличаш на щангистка!”
“Я виж какви мускули имаш, не е женствено!”
“Ще заприличаш на мъж!”
“Наистина няма нужда да ставаш по - мускулеста!”
“Ще се контузиш!”
“Няма ли някой по - хубав спорт за теб? Я виж как си играеш народните танци, защо ти е повече?!”
Очевидно е, че с тези приказки нищо не се постига, щом съм решила друго. Ефектът е гарантирано обратен.
Аз вдигам, защото ми харесва да преодолявам себе. Обичам чистата сила във всякаквите й форми.
И фигурата ти - не ти е мъжка откъм крака, това не знам откъде изскочи. Позволи на другите да виждат по - ясно отстрани...
Утре почивай, а в събота ще вдигнеш много : )))))
25.02.11
09:10
Тъпото е, че още много ще ги слушаме такива:)
От днес почвам 5ти етап. Отбелязвам с малко снимки.
След края на 4ти етап съм 79.8, с дрехи, мерено следобяд.
25.02.11
09:17
казано от veronique на 24.02.11, 21:27:
........
И фигурата.....ми аз винаги съм имала по-мъжка фигура откъм крака.
.....
Всеки, който го твърди, трябва да види тези снимки! Хич, ама хич не ги слушай! Като им харесва на хората да са болни и с висящи телеса - проблема си е техен. И аз преди се дразнех като ми казваха, че съм била твърде кльощава, но никога не казах на някой, че е твърде дебел. Сега мълчат! Не можем да угодим на всички, а и не е нужно - важното е ние да се харесваме. (sun) А пък аз определено те харесвам така!
Здравей Верка, искам да ти кажа, че изглеждаш СТРАХОТНО И МНОГО ЖЕНСТВЕНО! Благородно ти завиждам! Продължавай все така!
25.02.11
10:19
казано от veronique на 25.02.11, 09:10:
Тъпото е, че още много ще ги слушаме такива :)
Хе-хе, момичета, вие още ли ги слушате тия?? И преди 25 години ме взимаха за подбив, че тренирам та и дори до ден днешен все още се намират хора със саркастични и други забележки :) (въпреки, че съм мъж). Кучето си лае, кервана си върви - има и такава поговорка.
Мнението беше редактирано от ne mo на 25.02.11 11:56.
Според мен изглеждаш много добре на снимките.
Онзи ден си говорих с едни познати и всички говореха как искат да свалят килограми. Аз пък искам тялото ми да е стегнато и мускулесто дори и да е два размера по голямо от размер S.
А за коментарите, нямам думи. Хората са велики на думи, но не и на дела. Просто ги игнорирай :)
Аз съм ти върла фенка :)) Не ги слушай тези измислените :) Много добре изглеждаш!
Винаги съм харесвала хора със стил. Браво, Верка, продължавай да се наслаждаваш на нещата, които правиш!
25.02.11
16:17
Промяната е очевидна :) Браво ! :)
тия дето ти говорят такива неща са си откровени зле-та...няма я Венци да коментира, да видиш как ще ги нагласи...ама така ще си останете сериозно трениращите момичета...ренегати...все не било женствено, все тва, все онова...а да не говорим, че 40% от трениращите мъце, не могат да ти изтъркалят щангата с която правиш тяга...
аз ако знаеш колко битки съм водил...за функционалното трениране, за кросфита...за тежките единици, за Смолов...то не са лични съобщения, то не са открити нападки...ама кво да праиш...който не може друго...те хейтва...
но аз все си викам...хубаво де...аз съм Славко и мога това, това и това...а ти кой беше...:)))
затова...СВИРКАЙ си и прави твоите неща...
25.02.11
22:23
И аз съм ти фенка...След като се засягаш оте тези коментари, явно има нещо, с което ти си съгласна, защото иначе ти щеше да ги игнорираш...И пак най-важната ни борба- да се харесваме и обичаме безусловно, и нищо от този род коментари да не ни докосне..
казано от veronique на 25.02.11, 09:10:
Тъпото е, че още много ще ги слушаме такива
Еми, тъпо е че ги слушаш. Ако занеш колко хора са ме предлагали за освидетелстване поради факта, че ставам в 6 часа с едната идея да тренирам, и поради факта че си нося собствена храна на работа и отказвам да се храня с храна приготвена по съмнителен начин с продукти с неясен произход. Ако им обръщах внимание, щях да съм точно там, където са в момента и те - мрънкащи за това как изглеждат, колко са болнави и т.н. (ако трябва да съм откровена, в такива моменти вътрешно им се присмивам (giggle) )
Мисля че изглеждаш прекрасно, и не трябва да се самоизмъчваш заради когото и да било. (sun)
26.02.11
16:31
Благодаря на всички ви!
Знам, че не бива да се влияя от чуждото мнение, но просто съм си такава. И го позволявам.
А за това, че може би до някаква степен съм съгласна с тях - от части е така. Съгласна съм, че е възможно да станат големи сакатлъци ако не се внимава. И има риск. Но риск има всеки ден да пътувам с градския транспорт. Риск има дори в храната, която си купувам... На ясно съм и внимавам.
Сигурно ще дойде и този момент, в който ще ги превъзмогна тези неща :)
Днес:
една много дълга тренировка, която ме изнерви. Рядко се случва нещо да ме извади извън релси, но още съм бясна и имам едно чувство на неудовлетвореност. Не знам как успях да чукна 3 часа тренировка с по 49340923842минутни почивки. Никога повече няма да допусна да се случи подобно нещо.
Клек: 2 единици със 120, но не бяха перфектни и не бяха напълно мои. Страх ме е, не знам колко точно да клекна - или е прекалено дълбоко, или е на границата. Ще ги оправим де.
Лег: 3 единици на 50 и една 2ка на 47.5 тук вече схванах нещата
Тяга: зле, 3х1 на 125кг и едно неуспешно, пак на същите килограми. От тази седмица по съвет на Сашо ще експериментирам със сумо. Пък да видим
Е, слънце, ти бързаше и затова се изнерви, даже ми стори, че ти се отрази на тягата накрая.
To и аз се изнервих, но по други причини :D
Със сигурност втората единица на 120 беше твоя, аз просто пипнах лоста. Не 100 гр. или по - малко :D, а просто го докоснах.
Легът ти е перфектен, пък 50 са ти леки.
Пак бързо си стигнала :)
27.02.11
10:20
Ще я мъча тази тяга.
Я с по-широк разкрач , я сумо.
Вчера храната беше много интересно разпределена и това се отрази на апетита ми.
Закусвах в 08:00 с 3 яйца, и до 17:00 бях на 2 кафета - тренировката продължи непредвидено дълго, не си бях взела нищо за храна, а след това бързах да стигна до Подуяне, за да се прибера на Ботевград. И ако бях закъсняла с 30мин щеше да ми е трудно предвижването заради мача. Бяха затворили улиците, по които ми вървят тролея и автобуса.
Та като се прибрах бях озверяла направо - нападнах едни мазни вкусни пръжки + свинска пържола, моркови и зеле.
След което повторих свинското с грах.
Но това не ми стигна и в 00:00 си сипах още грах с една пържола. Изчаках малко да не лягам на напълно пълен стомах... А бе голям глад, голямо нещо :)
За 8ми пореден месец, мисля (или 7ми) ми дойде. Което е супер.
И вдигам тежко. Много тежко.
Избери си - суму или конвенционална ще дърпаш. Не може и 2 те да са ти силни. Като свикнеш с едната другата изостава много.
01.03.11
09:52
27.02.11 - неделя
-3 яйца, сирене, зеленчуци - кафе
-свинско, зеленчуци
-сирене, масло, зеленчуци
-мляко с какао
-свинско, печени чушки
като количество и калории - доста повече от обикновенно, както и в събота
28.02.11
тренировки
тежести 238
клек 1х10-20 1х5-60
1х3-70 1х2-80,90,100,105,100
лег 1х10-20 1х3-30 1х2-40
2х2-45, 47
тяга 1х5-60 1х3-70
1х2-90,100,110
2х1-120
сумо тяга 1х3-60, 1х2-80, 1х2-90
1х1-110,120,130
Здравко ме гледа и каза, че техниката е ОК. Сашо е категоричен, че трябва да забравя за конвенционалната тяга. Щом още от първия път, в който правя сумо тяга успявам да дръпна максимума си на другата. И то без особени усилия. Мислех, че гърба ми е по-як от краката, но явно е другото. Та от тук почвам всеки път сумо. Готина е, удобна.
Храна
-свинско, мляко с какао
-пил.пържола от бут, тиквички
-кафе
-свинско, тиквички с мляко
-свинско, туршия
вече в нормални количества. Но повечкото папкане събота и неделя си каза своето : +1.400кг. Дано до края на седмицата си нормализирам, защото си ги усещам. Може да звучи странно, но вече усещам дали съм качила кило, или не :) Ужас е това вманиачаване.
01.03.11
Честита Баба Марта:)
Тренировката: спомагателни упражнения: лег преса, скрипци, лежанка, ръце, суингове
Храната после
абе вие двечките с Инис ли тренирате, че аз изпуснах нишката нещо...това си е сериозен отбор:)
казано от slavko на 01.03.11, 10:22:
абе вие двечките с Инис ли тренирате, че аз изпуснах нишката нещо...това си е сериозен отбор:)
Мдааа, засичаме се : ) Много са яки съвместните тренировки. Наистина сме сериозен отбор : ))))
01.03.11
17:38
Събота сме с Инис:)
Тя е станала свръх-машина.
Скоро и аз и ще бъдем доста “заплашителни”:))))))
Манджа днес:
-свинско, кафе
-свинско
-свинска кавърма със салата. уникални мръвки :)
-тиквички с мляко
-свинско и туршия
Сега като грамаж свинското не мога да кажа с точност, но да речем не повече от 400-450гр за деня
02.03.11
18:25
Днес:
клек с по-широк разкрач
1х10-20 1х5-60 1х3-70
1х2-80,90
3х2-100
1х3-90
Не мога да преценя дали това ще е разкрачът за мен. Доста по-добре ми е гърбът, не ме захлупва, но пък някои мускули, които до сега не са участвали толкова активно, не успяват да се справят перфектно. Нищо, ще тествам още, докато намеря формулата :) Като че ли с по-широк разкрач е по-добре
лег: 1х10-20 1х5-30 1х30-40 1х3-45
3х3-47.5
Лега е екстра, със задържане го правя. Дано да успея макс на 55 вече:)
Сумо тяга: 1х2-70,90,100,110 1х1-120,130
1х0-140
Май не си повярвах, или все още не съм хванала цаката на тежките гири. За всеки случай ги отлепих 140те.
Храна:
-свинско, капучино
-свинско, снежанка, тиквички, кафе
-свинско, туршия; 30г сирене
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.03.11 18:25.
02.03.11
23:56
Да, усещам, и гърбът ми се изолира повече. Само трябва да си играя с положението на пръстите, колко да завъртам. Има какво да се работи.
Но аз сега съм в нова депресия, защото кантарът продължава да скача. Ма махни го него, не бива да е ориентир (следя го сега заради категориите) - виждам и се чувствам адски подута. Ебаси живота. Преди една седмица щастие и после Щрак! - стига ти толкова позитивни емоции.
А от тази сумо тяга преди малко забелязах, че краката ми са се украсили със 7-8 синки, и мястото, където е минавал лоста бая се откроява, когато се къпя с по-гореща вода. Става една синьо-лилава 5-6сантиметра широка линия... Чудно :)))))
Дописвам за храната: пилешко от китайски ресторант и фъстъци
05.03.11
19:52
Днес беше добра тренировка, защото леките промени в техниката се усещат.
Клекнах много леко със 120, по-широк разкрач.
На 125 обаче не бяха дълбоки - ето защо тази седмица ще клякам по-дълбоко от необходимото. Не мога да усетя кога да спра.
Лег: 50кг са ми леки. Направих 3 единици на 55, с помощ, но съвсем скоро ще са си само мои.
Тяга: 2х1-130, 2х1-135кг; сумо. Чудесна е, но с голям минус, че ръката, която е в надхват дере зверски левия ми крак. Трябва да си взема талк.
Относно храната: ще намалявам калориите като вместо 4 пъти свинско ям повече пилешко и тук там някое яйце. Да видим какво ще се случи
05.03.11
22:01
Аз съм го правила много пъти и нищо особено не се е случвало..Връщала съм се отново към свинското..:)
Тази мантра за пилето и рибата много ме дразни...Смятам, че е един от най-големите митове. Като казвам, че всеки ден консумирам свинско, при това се чувствам страхотно, и ме гледат всички като извънземна...
06.03.11
08:25
Джой, няма нужда да ми ги казваш на мен тези неща:) Аз съм върл привърженик на високо-мазнинното хранене.
Може би не си разгръщала дневника назад, но имам период от година ВМ хранене, от които 6 месеца с по 2-3 свински пържоли и 10 яйца (цели естествено) на ден. И съм се чувствала ОК.
Решението да намаля свинското на 1-2 пъти дневно, а останалите приеми да са пилешко, е единствено с цел да намаля калориите, защото количеството очевидно не мога. Поне на първо време такива мерки. Иначе, че пилешкото, което се продава (то и за свинското до някаква степен важи) не е много качествено - ясно е на всички :)
Според мен добре ще направиш да се разделиш за малко с порки :)) Аз от две години не ям свинско. Първите 6 месеца след спирането свалих 12кг.
06.03.11
18:38
С тази разлика, че аз не искам да се разделям с него;)
Просто да го намаля. Няма по-вкусно от свинското!
Пък и е полезно :)))
По-скоро и при теб е бил ефекта от намаляването на калориите, а не конкретно от премахването на свинското
06.03.11
20:17
Така, за днес храната:
-3 яйца, 10тина бадема
-мляко с какао
-3 пил.крилца, постно зеле, морков
-същото :)
Забравих да кажа, че вчера след силовата влизах да поскачам в басейна и си умрях от кеф:)
И вчера, и днес водих извънредни часове, та не беше напълно лишен от физическа дейност уикенд.
За тази седмица съм подготвила:
3 свински пеперуди, разрязани на 2.
10 яйца
2 пил.крилца
моркови и разни зелении
Обедите си ги купувам от една сръбска скара и ще бъдат пилешко със салати разни. Закуската: протеин или яйца. След силова яйца/ако не съм яла на закуска/ или ще си оставям малка част от обяда, защото често пъти той е доста голям. За вечеря си оставям свинското, което ще е не повече от 150гр.
Общо взето това е бъдещия план. Намалени калории, ще видим дали ще издържа. Тоест, дали наистина съм гладна и ми се яде много, или просто с времето така съм свикнала:) Защото от известно време май съм увеличила количеството. Аз си пиша в отчетите “свинско, салата”, ама кой го знае колко грама е:)
казано от veronique на 06.03.11, 18:38:
С тази разлика, че аз не искам да се разделям с него;)
Просто да го намаля. Няма по-вкусно от свинското!
Пък и е полезно :)))По-скоро и при теб е бил ефекта от намаляването на калориите, а не конкретно от премахването на свинското
До колкото си спомням не съм се ограничавала много хапвах си доста месце,хляб,салати,джънк фууд,алкохол и по 4-5 банана на ден. Тогава бях си прави този Вега тест и се хранех по него.