07.02.12
23:31
Славко, ужасен си значи:)) познавай ми иронията, моля те:)
Марина, до скоро имах 4х10х50 с мост :)))))))))))
/м,да. зле е/
Объркала съм се значи :)
Пробвай си максовете, че ми е интересно. Може само да ми прошепнеш на мен :)
07.02.12
23:52
По принцип нищо не крия, няма и защо.
Правя всичко за кеф и не съм се взела на сериозно.
Знам, че имам голям потенциал, но се разпокъсвам в хиляда неща, които за момента са ми приоритет.
И естествено, резултатите в трибоя са ... посредствени.
Но какво пък - на мнение съм, че трябва да изживеем всичко, което ни грабва сърцето :))
09.02.12
18:31
Ох, много се зарибих :D
10х10х200кг лег преса.
(преди нея клек - 20ки на 50 и 60кг)
Мисля че ходенето ми идните дни ще е нелека задача :)
Още ме тресе от понеделник, сега на ново.
81кг
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.02.12 18:31.
09.02.12
21:33
В моите очи, тези 81 кг въобще не ти личат. Изглеждаш много стегната. :)
11.02.12
18:20
Ами да, можеше къде къде по-обемна да съм :Д
Равносметката за тази седмица, накратко:
понеделник: крака, рамо; час водна аеробика; 30 мин пътека 9км/ч / аеробиката сутринта, силовата на обяд, кардиото вечерта
вторник: гърди, гръб, корем; час водна аеробика, 15 мин вело + 15 мин пътека (9.5 км) /същото
сряда: ръце, глутеус, прасец; 30 мин пътека (10км/ч) /силова на обяд, кардио вечер
четвъртък: крака и рамо + 30 мин вело (след силова
петък: гърди, гръб, корем + 30 мин качване и слизане от кубче, с височина малко над коляното мисля
събота: ръце, прасец, глутеус + 30 мин кубче след това
утре: кънки на лед.
мммм сладка болка
13.02.12
22:37
атакувах 250 кг на лег пресата :) 15 повторения
16.02.12
21:31
Дните се нижат бързо :)
99,9 % мислите и действията ми са свързани със спорт и куп неща, съпътстващи го.
Тренирам със... страст :)))
Щастлива съм.
Наскоро ми казаха, че не са виждали до сега жена да тренира така.
Дано тялото ми се отблагодари най-сетне хе хе хе
Та:
понеделник крака, рамо и пътека
вторник: гърди, гръб, корем и вело
сряда: ръце, прасец, глутеус (смазах го и имам треска) + 30 мин качване и слизане от кубче
четвъртък: крака и рамо + 30 мин на кубчето
и другите дни са ясни. Просто гледам да нямам еднакви тренировки, да прогресирам я с повторения, я - с тежести. Да сменям упражненията и винаги да има някакъв стрес.
23.02.12
10:47
Нямах нет нещо и съм ви изпуснала тотално.
Отбивам се да кажа, че тренирам много, всичко е по план.
И прилагам две снимки.
С килограмите... задържам вода, но смятаме скоро да оправим този проблем. Като цифри - варирам между 84 и 87, към 5-6 кг нагоре съм, но не е мазно.
Видимо разликата не е такава, каквито са цифрите :)
01.03.12
10:24
Честита Баба Марта:)
Да сте много здрави и силни, щастливи и обичани:)
Продължавам със снимковия материал.
Тренировки - същите
Храна - стриктна, под грамаж
Аз харесвам тялото ти, казвала съм ти го и друг път :)
А иначе как върви свалянето?
01.03.12
10:58
Вече съм си в категорията:))))
06.03.12
00:36
Оказва се, че покрай билдърските тренировки, не само че не ми е паднала силата в трибоя, а точно обратното!
И то без да си давам кой знае колко зор, и без да съм тренирала самите движения от 3 месеца (на клек не съм слагала повече от 60-70кг, лега ми е без мост, а сумо тяга хич не съм правила последно време).
Жестоко :)
Разбрах, че като усещане предпочитам именно билдърските методики. Вече на трезво мога да си преценя.
Чудна работа е животът, хората... И сменянето на вярванията :)
06.03.12
22:18
Далеч не са само моите и за това има много примери. Но в случая - да :)
За себе си говоря.
Да бе...примери БОЛ...Тия, дето ги мързи да се напъват, почват да билдърстват, що пък не:)))
06.03.12
22:57
Мене тогава ме мързи. :) (слънце)
06.03.12
23:39
Славко, не си прав :)
Еми, то това дано не транслира и в другите ти занимания. А такива, дето ги мързи, с лопата да ги ринеш:)
Еми, то това дано не транслира и в другите ти занимания. А такива, дето ги мързи, с лопата да ги ринеш:)
Ааа, всички имаме пристъпи на мързел понякога, само дето не всеки си признава без бой. :) Друг е въпросът, че при някои това състояние е хронично. :D
26.03.12
18:58
Много резки промени се случиха в ежедневието ми напоследък и не съм от най-редовните в писането.
Но пък съм от редовните в тренирането...
И не съм вярвала, че някога ще правя толкова кардио (всеки ден). Може много да се говори за кардиото, че няма смисъл и така нататък, но е факт че веднага даде ефект при мен щом го включихме в тренировъчната програма.
Правя стълби, или качване и слизане от куб. Интервали.
Останалото е сплита, който съм писала и преди.
Една снимка от мен за протокола.
Продължавам надъхана напред.
ПП: все така дисциплинирана съм с храненето. Направо се изумявам. Никога не съм била толкова стриктна. Само зеленчуците са на корем, всичко останало - до грам:)
02.04.12
18:01
Миналата седмица влизах един час във водата:) Беше много готино, не бях влизала скоро. Или има много хора, или съм скапана.
Е, тонизирах се и се постарах да направя хубав стречинг вътре:))
Направих и два дни кардио на гладно, като в единия ден имаше и второ кардио след силовата.
Много добре се чувствам, мислех че ще е тегава история.
Всяка една кардио сесия ми е интервална.
Пулс - различен, но най-често замервам: 135, 142, 156
13.04.12
20:09
Вероника обявява “Не на козунаците тази година! Да - на шарените и креативни спортни яйца :)”
Напоследък все по-често чувам: “Ох, тези празници и това преяждане, после ще трябва да тренираме двойно/гладуваме/тормозим/мъчим”
Ами не ги яжте тези козунаци тогава. Не проявявайте лакомия. Защото всеки си казва “само малко” и след 10 минути 300 гр са отишли:)
Нищо де, аз съм им обещала на жените от водната аеробика още по-здрави тренировки, да компенсират...
13.04.12
20:25
Всъщност за 3 дни може доста да се качи и доста вода да се задържи :)
И въпросът не е в тези 3 дни, а в това че хората се ограничават, при някои става трудно... И тъкмо, когато влезнат в ритъм, идва празник. Не издържат... след което тръгват по инерция с кофти храната.
Честно да ви кажа не ми се ядат боклуци сега. Истината е, че умирам за повече мръвка, сочни омлети с много сирене и кашкавал, поръсени с чубрица............и е такива благини.
13.04.12
20:46
Между другото тествах много яка комбинация за глутеус - ходещи напади в суперсерия с магарешки ритник :) Няколко кръга без почивка и задникът ти е бетон.
А също така и бедрени разгъвания в суперсерия с клекове. Брутално е:)
Между другото тествах много яка комбинация за глутеус - ходещи напади в суперсерия с магарешки ритник :) Няколко кръга без почивка и задникът ти е бетон.
Ха, ха , точно това го правих преди няколко дни ама го написах в дневника като “екстри” е наистина е екстра особено след едно кибадачи с дъмбели на песента “Lucky you” , която е към 10 мин :)
другата ми екстра е отпади, тяги и глутеус мост в супер серия
14.04.12
14:06
а аз от 2 седмици си имам тренировка-екстра за краката, която ми спира тока на цялото тяло!
няма такъв тормоз, обаче кефа след като приключиш е неописуем:):):)
препускаш от упражнение на упражнение, повторения по 20-30, до отказ, без почивки, суперсерии от бедрени разгъвания и клекове, лег преси с един крак и още..и още.
а на края като почнеш и кардио - изкачване на стълби през стъпало.......... и се молиш да оцелееш:)
19.04.12
09:17
Сънят е най-добрият начин за възстановяване...
Особено когато някои от другите показатели не са на ниво.
Напоследък не спя добре - лягам си късно и ставам по-рано, от колкото ми е нужно, за да си почина хубаво.
Днес обаче удължих това време с час и половина и съм като преродена.
Вчера ме питаха дали се състезавам с някакъв спорт, та изглеждам толкова яка :D
А миналата седмица ме определиха като, цитирам: “кльощав културист”.
Припадам от смях с реакциите на хората:):)
20.04.12
09:31
Напоследък задържам вода, но го отделям на изключително големия стрес.
Трябва да изолирам мислите си от належащите проблеми. Тях винаги ще ги има. Негативното не води до нищо добро.
Ще ми е трудно, но се налага, защото тази “автоагресия” не би довела до решението.
Втори ден се наспах (макар че в 4 през нощта ядох).
Днес е ден за крака и рамене - най-тежката ми тренировка, наистина:)
Ще споделя дали съм оцеляла.
Ще тренирам заедно с моя приятелка и колежка от фитнеса, която е голяма машина и си пасваме много добре като темперамент. Надъхвацията е още по-голяма:)
20.04.12
12:11
Изпилила си се доста (y)
А вода задържаш от водната аеробика :D
20.04.12
14:51
Здравей :) Прочетох предисторията ти... Напълно те разбирам относно хормоналния дизбаланс и проблемите с лекарствата ( при мен този проблем се получи в следствие на стрес..и цикълът изчезна) ..От естрогена аз не съм качила, но пък много зле се отразяваше на настроението ми..много рязко се променяше и винаги в двете крайности..както и да е..
След като спря с лекарствата..цикълът ти имаше ли нужда от няколко месеца , за да влезе в ритъм или всичко си беше ок със спирането..?
Напоследък задържам вода, но го отделям на изключително големия стрес.
Трябва да изолирам мислите си от належащите проблеми. Тях винаги ще ги има. Негативното не води до нищо добро.
Ще ми е трудно, но се налага, защото тази “автоагресия” не би довела до решението.Втори ден се наспах (макар че в 4 през нощта ядох).
Днес е ден за крака и рамене - най-тежката ми тренировка, наистина:)
Ще споделя дали съм оцеляла.
Ще тренирам заедно с моя приятелка и колежка от фитнеса, която е голяма машина и си пасваме много добре като темперамент. Надъхвацията е още по-голяма:)
Балансирала си горната част с долната, имаш голям напредък в чистенето, ама дето не пишеш как тренираш и какво ядеш е кофти за нас любопитните (envy)
20.04.12
18:00
Някъде по-нагоре в постовете съм обобщила за тренировките и храненето - писала съм по какъв сплит тренирам, а храната е: много зеленчуци, пиле, ленено масло, оризовки. Всеки ден обаче се менят количествата. Зеленчуците са предимно: зеле, китайско зеле, карфиол. Слагам сол - хималайска. От скоро си правя ябълков пектин със стевия.
Тренировките са много интензивни, почти без почивки, на всяко упражнение гледам да имам поне една серия до отказ; много суперсерии. Като цяло, както обичам да казвам - спиращи тока:)
-гърди, гръб и корем
-крака и рамене
-бицепс, трицепс, глутеус и прасец
и така още три пъти, като втората тройка са с повече повторения и разбира се гледам да сменям упражненията и да нямам еднакви тренировки
Тренирам 6 пъти седмично и след всяка силова имам кардио от 30 до 50 мин. Кардиото е изкачване на стълби през стъпало (на машина), редуващи се интервали, а другият вариант (особено когато съм си вкъщи) е качване и слизане от дървен куб/стол.
За тренировки и хранене слушам стриктно Росен - много близък колега в един от фитнесите, където имам водна аеробика (и където тренирам) и тъй като не съм си ги измислила аз, не ги и пиша подробно тук. Всичко, което постигам до сега го дължа на неговите препоръки и на моята дисциплина и отдаденост.
Ако кажа, че не ми е трудно напоследък - ще излъжа. За тренировките нямам проблеми - те са ми голяма тръпка и е жестоко, но хранителният режим е изтощаващ с толкова физическо натоварване... и се изнервям. Това обаче са дребни кахъри, защото ми харесва какво се получава.
Надявам се да нямам плата и да се развивам в желаната посока. Наистина е нещото, което искам най-силно.
А за водната аеробика, г-н Машина, за последните 2 месеца дали ми се връзват 3-4 влизания в басейна, все скачам на сухо. Днес влезнах и бях като преродена:) Какво да ви кажа, понякога енергията не стига за всичко... Та, де да беше това причината......поне да коригираме на време:Р
20.04.12
18:02
Радина, от много време не пия лекарства.
Приемам диоскорея, на капсули.
Когато взимах утрогестан, проблемът се оправяше за месец. След като спирах лекарствата - беше отново на лице.
И реших, че няма смисъл да си бъзикам хормоните, да страдам за качени килограми и в крайна сметка да не получавам това, което искам.
Загърбила съм традиционната медицина - само в най-крайни случаи и за профилактични прегледи.
Медикаменти - благодаря.
24.04.12
12:23
растеш, но не старееш :) страшна си-давай все така
слушам стриктно Росен
Запознахме се с него(във фейс-а) де, позачетох за него...
Разбира си от работата човека, още повече външния му вид е показателен:)
За тренировки и хранене слушам стриктно Росен - много близък колега в един от фитнесите, където имам водна аеробика (и където тренирам) и тъй като не съм си ги измислила аз, не ги и пиша подробно тук.
Супер серии, серии до отказ, оризовки.....това трябва да е Росен Миладинов? :) Най-добрите резултати в залата имам под негово ръководство :) Поздрави ако е той и успех на теб, наистина има голяма разлика във формата ти. Аз отдавна не пиша във форума, но чета редовно и твоят дневник е един тези, които следя с интерес. :)
24.04.12
19:21
Радвам се, Славко!
Наистина е така. Обича да тренира и се раздава не на 100, а на 300 процента... Тренира много мотивиращо.
Щом се отвори дума за него - стана победител от турнир Пловдив на 21.04, класически културизъм в категория над 1.80 м. Идната събота е на Балканско и му стискаме палци, защото заслужава!
А пък аз днес направих много брутална тренировка за крака, от която чак ми се дорева. Обаче чувството е невероятно....
И раменете ги поомачкахме:):)