29.04.13
21:09
Моля за внимание и разпространение:)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/68010
14.06.13
10:01
Ихааа!
Не съм писала от цяла вечност:)
Но като се завърти ежедневието изобщо не се сещам:)
Тренирам, ям, тичам по басейните, рисувам.
Когато имам повече време (да започвам тренировките си от по-късно), зарязвам всичко и спя. Спя до безобразие.
Имам дни, в които съм до 21ч на работа, прибирам се в 22ч, а на другия ден ставам в 6.30, защото започвам от 8.30.
В тези дни изобщо не се занимавам с компютри - прибирам се, храната, дрехите и хоп в леглото :)
Имам дни, в които съм от 12ч на басейна. Тогава спя до 9.30-10 :) Презареждам.
Експериментирам с храна и билки и спиране на кафето, но е още рано да споделям подробности и заключения. Трябва да минат поне още 2 месеца.
Иначе съм си яка :) И голяма. ХАХАХХА
78 кг съм
приблизително (варират)
талия 77
ханш 102
гръб 106-107
рамен пояс 115-116
ръка 35
бедро 67
прасец 42
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.06.13 10:12.
казано от veronique на 14.06.13, 10:01:
Иначе съм си яка :) И голяма. ХАХАХХА
78 кг съм
приблизително (варират)
талия 77
ханш 102
гръб 106-107
рамен пояс 115-116
ръка 35
бедро 67
прасец 42
Яка кака, както се казва. :) Браво!
14.06.13
10:21
Последните снимки, които имам.
С оранжевия потник е от края на април, а другите - края на май.
14.06.13
10:24
.
казано от veronique на 14.06.13, 10:01:
бедро 67
На мен талията ми е малко по-малко...(wasntme) :*
Ей, къде си, слънце :)
Цифрите звучат впечатляващо, не казваш дали си доволна и дали всичко е по план?!
Минавай по - често, ако не ти се пише в твоя дневник, драскай в моя :)
14.06.13
19:34
Марги, минавало ми е през ума как ли ще стоим една до друга :)))))
Всъщност знам... Колежките са ми на половина ;D Двата им крака се събират зад един мой.
Инис, не че не ми се пише, ама много малко време се задържам пред компютъра. Набързо преглеждам някои дневници, по-нови теми и то не всеки ден :)
Ами доволна съм от мускулното си развитие, но не съм доволна от водния си метаболизъм. По план е. То планът е да съм все по-яка :D :D :D
Я понеже и Маргаритка се включи - какво мислиш за чай Пу Ер?
Една моя клиентка ми даде да си направя две запарки и макар и доста странен, ми хареса. Пробвала ли си го?
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.06.13 19:36.
Надявам се разбра, че не го казах с негативна умисъл - и аз и ти сме се трудили доста за това, което сме постигнали. Просто това ми хрумна. ;)
Пу-ер чай май ми е попадал само веднъж...не е ли доста горчив? Или поне такъв спомен ми е оставил...
14.06.13
21:07
Разбрах, разбира се:)
Даже ми стана много забавно и приятно.
Все пак съм на ясно, че съм голяма, но аз и това искам. Така че всичко е наред!
Аз си го подслаждам. Натурално не би ми харесал. Но мирише особено - на пръст, кал... Нещо такова. Като отпиеш първоначалното усещане не е хубаво, но като преглътнеш това се променя. Шашава работа.
Но казват, че страшно много енергизира, подобрява метаболизма и още куп позитиви.
Чудя се дали да не си поръчам и да разбера лично дали това е така.
Цената е около 4.50-5лв за 50 гр.
И аз съм чувала доста добри отзиви за него, но обичам чая да ми е вкусен, затова сега съм на какао+джинджифил+родиола...подсладен. :)
26.08.13
15:14
Ужасна съм спрямо дневничето ми, но така или иначе не съм го забравила напълно :)
Преди известно време споменах, че отново съм се впуснала в експеримент. Но тогава беше прекалено рано да го споделя.
Вече е време.
Накратко - след няколко години опити да се справя със СПКЯ, прибегнах до лечение с хормони (тъй като това беше единствената /тогава/ алтернатива пред операция). След 4 месеца и покачено тегло от 72 до 86кг, това трябваше да спре.
Естествено (за кой ли път се убеждавам горчиво от собствен опит), след спирането на медикаментите, проблемите се завърнаха. Редовният цикъл отново спря. И тогава предприех нещо, което не бях правила никога.
От месец май 2013 г:
1. спрях месото (тъй като нямам възможност да си набавям домашно /освен конско, а конско не бих яла/) и го замених на 95% с риба (не напълно, тъй като би било прекалено стресиращо за мен - върла мръвкарка). Минах на скумрия, хек, мерлуза, паламуд.
2. спрях кафето - 3 месеца изкарах без никаква капка, след което се случваше в седмицата да изпия 2 кафета.
3. минах на билки и билкови препарати - отвара от невен и турта, мужик корен, шлемник байкалски, м2-тон (приемах ги 3 месеца, но следвайки вътрешния си усет, просто спрях. Изведнъж. Не знам защо)
4. опитах нетрадиционни похвати, които не мога да споделя подробно публично, а и самата аз не съм добре запозната с тях. Просто повярвах и имах доверие. Накратко - точкови масажи, действащи на енергийно ниво.
5. не промених нищо в начина си на трениране - блъскам си редовно в залата :)
След този нов (за мен) и доста странен, и нетипичен начин на живот, последните 10 дни бях с всички налични симптоми, че цикълът рано или късно ще се появи.
И това стана. Днес.
Не мислех да споделям всичко това, за да не объркам някои със сходни проблеми (защото се е случвало момичета да ми пишат съобщения по темата) - всичко е много индивидуално.
Реших все пак да напиша своя опит с една цел - не се отказвайте, вярвайте, търсете, четете и пробвайте какво ще работи за вас.
Дебело подчертавам, че не знам дали това, което ми се случи е резултат от едно от нещата, или съвкупност от всичко. Не знам дори дали проблемът е изчезнал... или това е просто епизодична радост.
Знам, че вярвам и времето ще покаже каквото има да става :)
Теглото ми сега е 81 кг.
Доста водна съм, направо съм загубила облика си от преди година. Но и това е преходно. По-важно е другото. Повтарям си го, макар често да изпадам в кризи, гледайки се в огледалото. Суетна работа. И мания за мускули :Д
ПП: не казвам, че месото е вредно. Но със сигурност, това което преобладава на пазара е съмнително. Не казвам,ч е рибата е по-добра, но поне има по-малък шанс да е бъкана с хормони. Вероятно има и такава, изкуствено отглеждана и хранена по начин, че да достигне бързо пазарно тегло.
Просто гледам да си я набавям от възможно по-сигурни източници.
26.08.13
15:24
.
26.08.13
15:26
.
13.09.13
22:30
От тази седмица включвам плуване в дейностите си:)
Отчетох се цели 4 пъти по 30 минути и то след фитнес и кардио...
За сега съчетавам бруст и гръб.
Никога не съм била от перфектните плувци (въпреки че се занимавам професионално с водни спортове) - нямам достатъчна бързина и издръжливост под вода, но нещо се случи тези дни. Купих си нови очила (старите ги скъсах), имам си нова шапка и просто усещам, че точно сега трябва да наблегна на това:)
Така че за в бъдеще съм културист-плувец :)))
21.09.13
17:43
В началото бях толкова зле с дишането, че на всеки две дължини спирах по 10-15 секунди, за да взема въздух.
Вчера направих 30 дължини без почивка:)
Е, поне бързо напредвам!
Можех и още, но се бях изморила в залата (тренирах гърди и гръб).
Не ми е фикс идея плуването (за сега), така че колкото - толкова, и когато - тогава:)
23.09.13
18:47
Километър бруст :)
Следващите 3 дни ще пропусна плуването, защото са ми тежките тренировки в залата.
Големи схеми, голямо чудо :)
30.09.13
22:55
Днес се снимах.
Не го бях правила от 4 месеца.
Еми като за 80-килограмова жена на 1.70 ръст... Колкото и да мрънкам, можеше и по-зле да е (откъм мазнини и водна задръжка).
(muscle)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.09.13 22:56.
01.10.13
06:30
Чудесна си!Физиката ти за пореден път ме впечатлява.
От друга страна пък,винаги може да е по-зле,а никога не е достатъчно добре.Съдя по себе си и самовнушението (giggle)
02.10.13
10:39
А бе просто понякога правим грешка. Не отдаваме нужната радост на това, което сме постигнали, а гледаме в бъдещето и копнеем за онова, което (още) нямаме :D
Честит рожден ден (party) . Бъди жива и здрава, много щастлива и продължавай все така да радваш с успехи себе си и всички в бб-тийм (F)
07.10.13
19:31
Благодаря ви!!!
16.10.13
19:04
Значи... плуване след тренировка за крака... и то плуване основно крака кроул... не препоръчвам :) :) :)
17.10.13
23:45
Силата ми при лежанка с щанга пада. Силата при лег с дъмбели расте... за сега нямам крайно становище защо е така. Плуването изморява гърба, но няма да го спирам. Сега не гоня състезателни постижения:) ех...мислех че не е голяма философия да си киборг, пък то какво излезе:)))))
21.10.13
19:32
Опитах орехов тахан...
Много е хубав! Специфичен, но вкусен.
Оказва се, обаче, че в търговската мрежа е рядкост.
Ще обмисля вариант да поръчвам в големи количества от производител, в зависимост какви цени ще предложат.
Иначе - тези седмици са заобиколени с много хубави емоции - клубът по водна аеробика, към който съм, става на 10 години. Правим страхотни водни партита, които са съпроводени с много усмивки.. След тренировките (които се водят от всичките инструкторки, с хореография, и в синхрон), има релакс в сауна/парна баня, а после здравословна почерпка и просълзяващи речи. Буквално :)
Ангажиментите не ми пречат на тренировките, просто предварително си правя програмата, така че да смогна с всичко.
Вече плувам 3 пъти седмично и най-спокойно си правя 1.2 км на тренировка. За повече не ми стига времето.
Хммм породи любопитство в мен относно ореховия тахан :)))) Ще си направя тези дни, защото не съм виждала по магазините в нашия град. Пък и е по-вкусно, поне знам, че е 100 % орехов. Аз си правя и фъстъчено масло много вкусно става :))
02.11.13
23:37
Дай малко инфо за ореховия тахан? Аз не съм търсил подробно, но в няколко магазина проверих и нямаха.
08.11.13
19:18
Знам, че много рядко има.
Производство на Тръндеви е, можеш да видиш в техния сайт контакти. Има опции за поръчки, но не знам дали може и на дребно.
Опитах от буркана на мой колега, който го е купил от пазара в Младост1. На вид мисля че беше грамаж от 700 гр.
Извинявам се за по-късния отговор, но не бях видяла, че е писано (то много дневници, много нещо, което е супер де) :)
18.11.13
19:18
Юхуу.
Направих доста промени по програмата си. Росен ги одобри.
Целта ми е да тествам дали ще ми се отрази по-добре по-малкото трениране.
Какво имам предвид.
До сега тренирах всяка мускулна група по два пъти седмично, почивах само един ден от седмицата и правех кардио 5 дни. Към това прибавете и 2-3 пъти седмично плуване по 40 мин и картинката ще се изясни.
Не казвам, че съм претренирала, защото нямах такива симптоми, но със сигурност един ден щеше да се стигне и до това.
Напоследък въпреки добрата храна и качествен сън, усещах че не се възстановявам добре (за това имам обяснение, то е свързано с различни процеси и женски хормони и е много дълго..)
ТА НОВАТА програма ще е доста по-обрана:)
понеделник - гръб, задно бедро, корем, кардио
вторник - гърди, прасец, кардио
сряда - кардио
четвъртък - рамо, бицепс, трицепс, кардио
петък - квадрицепс, глутеус, кардио (само 20 мин)
събота и неделя почивка
и плуване - когато мога, не повече от 3 пъти седмично.
Както се вижда - всяка мускулна група по веднъж седмично. Ще видим дали ще е по-добре :)
започнах да пия пробиотици, алое, гъби рейши. От няколко месеца пия бял равнец
25.12.13
20:47
Весела Коледа:)
Желая здраве!!!
Отбивам се да отбележа важна точка в моя дневник (така и не завърших започнатата си книга ха-ха-ха)
Новата програма не е лоша, но е рано да правя заключения. Тоест - възстановявам се по-добре (определено), но не мога да преценя дали е по-добрият вариант за мен.
Последно време се занимавам с тялото си и търсим причината за водните задръжки и СПКЯ.
След изследване на всички репродуктивни хормони, се оказа че са добре! Което е голям напредък на фона на предишни години. Всъщност по документи вече не се водя с поликистозни яйчници, а с дребнокистозни яйчници... Няма да ви разправям колко често посещавах лекарските кабинети, за да следим цялостната картина.
Различни точкови терапии очевидно дават резултат.
Но нещата се развиват на по-дълбоко ниво и търсим взаимовръзката между храната и приемането и в организма.
Вероятна причина за СПКЯ, за нарушения воден метаболизъм и резките колебания в теглото, може да са резултат от непоносимост към конкретен вид храна, група храна или подправки.
Предстои тестване.
Като тук не става въпрос за вега тест.
А тестване с кръвна проба и как кръвта реагира на проба от определена храна.
След празниците ще го направим, пробите се пращат в чужбина и сигурно ще отнеме повече от месец цялата процедура, но е много интересно и ще споделя.
Може и на други да е интересно :)
Толкова от мен за сега. Не съм редовна, но изобщо нямам настроение. Пиша най-важните моменти.
Желая весели празници и не преяждайте:)
На мен ще ми е интересно това с тестването. :)
А изследвала ли си щитовидните хормони?
25.12.13
20:54
Да. Ок са.
И точно заради това, по принципа на изключването, остава храната.
Ще споделя непременно :)
30.12.13
18:58
До преди два дни не знаех коя кръвна група съм. Дори майка ми не знаеше. Просто при раждането не са и казали, после нещо нещата са се замотали, не ни е трябвало... и така в неведение 25 години.
Покрай последните проби, реших да поискам и определяне на кръвна група.
A1B+ съм.
Стана ми интересно за хранене според кръвната група - излиза, че трябва да ям месо в минимални количества, по-скоро с вегетарианска насоченост, но не съвсем.
Още една причина да ми е страшно интересно какво ще покаже бъдещият тест. Дали ще съвпаднат нещата.
Но се оказва, че човек може да развие алергия към храна следствие употреба на медикаменти или след болест, които нарушават по някакъв начин чревната лигавица, тя става пропусклива - част от храната попада извън тях и имунната система я приема като антигени. Срещу тях се изработват специфични антитела, имунни комплекси... които може да са в цялото тяло - в различни тъкани и органи.
В един момент това става хронично - ние не променяме храната, а напротив - употребяваме една и съща.
Много лошо е еднообразието. Част от лечението, след като се установи към кои храни тялото образува антигени, те се премахват за период от 2 месеца до една година. Набляга се на храните, към които имунната система не образува антигени. Но много важен момент - за да не се предизвика алергия и към тези храни, те трябва да се повтарят най-рано след 4 дни. Тоест ако днес ядем свинско, утре телешко, вдругиден пуешко, след него заешко - едва тогава трябва отново да ядем свинско. Същото важи за използваните мазнини, за вида на въглехидратите.
Та накратко - ако следствие боледуване ползваме сериозни медикаменти (в моя случай хормонални лекарства и противозачатъчни), можем да увредим лигавицата на червата и да създадем алергия на тялото към храните, които обичайно ядем ( а аз от година и половина си въртя едни и същи и определено ги повтарям по-често от колкото горния пример), следствие на тази алергия - отпадналост, умора, наднормено тегло и още куп нежелани реакции.
След като хормоните са ми ОК, остава този вариант. А причината, освен медикаментите, може да датира още от ранна тийнейджърска възраст - безумни диети с липса на мазнини, които тотално прецакват хормоните.
Само да минат тези празници, че почти нищо не работи - и действам:)
21.01.14
18:11
Резултатите са готови и на този етап освен да споделя какво НЕ мога да ям, няма друг вариант:)
Разбира се имам и списък с какво мога, но той е по-голям и в случая храните, които не трябва да се приемат са по-важни.
Останалите трябва да са разнообразни - тоест да не ям два поредни дни свинско, примерно.
Принципът на изследването го обясних по-горе.
След време ще се включвам с инфо дали се чувствам по-добре и къде (знам си оплакванията)
Та сега с нов режим и ще видим до къде :)
28.01.14
09:38
До сега нещата имат такъв вид:
Първи ден: пилешко, тиквички, леща, слътчо тахан.. мандарини
втори ден: свинско картофи портокал карфиол тиквен тахан какао
трети ден:: хек броколи зехтин царевично брашно, качамак кафе чай мента телешки протеин фурми
Четвърти ден: телешко айсберг червен и черен пипер магданоз слънчо тахан ориз канела
В следващата четворка включвам пуешко, скумрия, ананас, грейпфрут, спанак, моркови, оризово олио
интересно е, изисква добра организация, вкусно е, не ми е чак толкова трудно без яйца:))) и по-разнообразно не съм се хранила скоро