Дневникът на V :]

Прескочи до:

Славко, когато видя някакви подобни изпълнения при теб, се спуквам от смях :) Много ме развеселяваш.
Някак си не те свързвам със суперсерия бицепс/трицепс, примерно :D :D :D

03.10.14
09:35

Аз мисля така да си напасна кардиото и тренировките, включващи крака, че в неделя като ме видите с Росен да не се откажете от мен хахаахах :D

ХАХАХХАХХАХАХ
Няма бе, ще си играем хорото и ще го извиваме в кръшни форми дълго време; как ще се отказваме :)

Аз съм го подготвила, че задържаш вода, пък и той е на ясно с това.
Обаче, ако наистина направиш така, че да ти видим краката “студени”, ще е много добре.

03.10.14
09:48

казано от veronique на 03.10.14, 09:30:

Славко, когато видя някакви подобни изпълнения при теб, се спуквам от смях :) Много ме развеселяваш.
Някак си не те свързвам със суперсерия бицепс/трицепс, примерно :D :D :D

Аааа, ще ти покажа какви записки съм си водил и какви схеми съм напасвал. И Роско ще остане впечатлен, или втрещен:))) Даже сега ще си потърся перфектния билдърски сплит, така съм си и кръстил файла.

Аз и сега си припопвам бе, ама тайно:)

казано от slavko на 03.10.14, 09:48:

Аз и сега си припопвам бе, ама тайно:)

Сега вече направи и моя ден! (party)
Славко-срамежливо припомпващият ти казваха навремето, нали? (sun)

Славко, бреее..... ХАХХАХХАХАХХАХАХА
Ама това са ценни спомени; винаги можеш да се върнеш  към тях и да видиш през какво си минал:)
И аз имам едни файлове “билдърски експерименти” и “вечната борба с килата” :D
А тефтерите със сплитове май вече са над 7-8.
Храната и тя не отстъпва.
Но... край с тези книжни записки. За това от време на време пиша тук:)

03.10.14
09:55

Като цяло повечето неща съм си откраднал от най-добрия профи билдър, излязъл от Плевен. Ама не с питане, ами с гледане и опитване:)
Най ме кефеха на т.н. “нули”, как припомпват бицагите по 50+ санта с 40кг.:)
Много неща можеш да научиш от тях, стига да знаеш от кой и ако те интересуват.

Коле, аз затова тренирам сам, за да не се вижда какво правя, че даже и Марги ми се смее, как скришом сгъвам за бицепс между отсечки по 250м.:)

03.10.14
09:57

Сега,като си промених тренировките,а при нас са свикнали да ме гледат само в “мъжката част” на залата,там при стойката и лежанката,и ме гледат странно :D Чак някой път ми става неудобно,особено ако ме видят на пътеката :D
Предпочитам да съм сама в залата в тази връзка ..:Д

Мнението беше редактирано от Juls на 03.10.14 09:58.

казано от slavko на 03.10.14, 09:55:

Коле, аз затова тренирам сам, за да не се вижда какво правя, че даже и Марги ми се смее, как скришом сгъвам за бицепс между отсечки по 250м.:)

Хах... това, обаче, прави огромната разлика между кварталния сгъвач на дъмбели и теб! ;)

03.10.14
10:02

казано от Juls на 03.10.14, 09:57:

Сега,като си промених тренировките,а при нас са свикнали да ме гледат само в “мъжката част” на залата,там при стойката и лежанката,и ме гледат странно :D Чак някой път ми става неудобно,особено ако ме видят на пътеката :D

На мен откровенно ми се подиграват и викат... и какво от това? Чак и Роберт Михайлов ме навика оня ден така стабилно, че не вдигам за олимпийски спорт.
Важното е, че гледаш на себе си като жена и искаш да си подобриш тялото. Сега ще те гледат странно, после ще ти задават въпроси :)
С новите ти тренировки ще научиш и много нови неща.

Мнението беше редактирано от Блажка на 03.10.14 10:02.

ДА ТРЕНИРАШ КУЛТУРИСТИЧНО НЕ Е СРАМНО!
! !
!

Стига да не го правиш така, че да е срамно:)

Моля, да не се засягаме на тема сплитове, че ей сега ще стана лоша, и всичките ви ще изям. В добавка с тахан :)

03.10.14
10:07

казано от Наталья Заболотная на 03.10.14, 10:02:

казано от Juls на 03.10.14, 09:57:

Сега ще те гледат странно, после ще ти задават въпроси :)

Немат шанс !! :D Аз тренирам със слушалки,умишлено,избягвам разговори в залата докато тренирам,а като приключа изчезвам по-най-бързия начин.И слушалките ми са с такъв звук,че и бомба да падне,няма да разбера :D
Много рядко отговарям на въпроси или се включвам в разговори,от каквото и да е естество.Темерут :) Аз нямам време за тренировка,камо ли за разговори..

Мнението беше редактирано от Juls на 03.10.14 10:07.

03.10.14
10:08

Единственият ущърб е, че не можеш да си галиш егото, пускайки във фейса клипове с максимални постижения :D
Макар че тази нощ сънувах, че правя гребане със 140кг ( фитили естествено) и пускам клип във фейса.

Мнението беше редактирано от Блажка на 03.10.14 10:09.

03.10.14
10:09

казано от veronique на 03.10.14, 10:04:

ДА ТРЕНИРАШ КУЛТУРИСТИЧНО НЕ Е СРАМНО!
! !
!

Стига да не го правиш така, че да е срамно:)

Моля, да не се засягаме на тема сплитове, че ей сега ще стана лоша, и всичките ви ще изям. В добавка с тахан :)

Тъкмо и аз щях да кажа нещо подобно. До гуша ми е дошло от ехидното и подигравателно отношение на “функционално” трениращите, извесни поновому като кросфитъри, както и на разни бивши билдъри, от някой и друг месец “скъсали за цял живот със сплитовете”. Достатъчно сме се нагледали на хипстъри и елитарно отношение в областта на културата и модата. Не му е мястото в спорта, особено пък в аматрьорския.

03.10.14
10:11

Рони,не целя да засегна никого,просто споделих впечатления :) Реакцията им е такава,все едно в очите им пише-Абе ти защо не се напъваш там,ами тука помпиш..Все едно не съм им оправдала очакванията,не че ми се присмиват или нещо такова.Просто не са го очаквали..от мен.

03.10.14
10:13

казано от veronique на 03.10.14, 09:47:

ХАХАХХАХХАХАХ
Няма бе, ще си играем хорото и ще го извиваме в кръшни форми дълго време; как ще се отказваме :)

Аз съм го подготвила, че задържаш вода, пък и той е на ясно с това.
Обаче, ако наистина направиш така, че да ти видим краката “студени”, ще е много добре.

Разчувствах се млако ассс

Боби, съзнавам, че има такова подигравателно отношение сред някои от споменатите от теб групи.
Също така има и подигравателно отношение спрямо Кросфит в билдърските среди.
Тези неща, за съжаление, са често срещани.
Не смятам, че е правилно.

Вярно е, че има хора със сплитове, които са просто “гледаш и не вярваш на очите си”, но такива хора има и сред кросфитърите и ред други спортове.
Сигурно един ден и тези неща ще отминат, но трябва време :)

Спрямо мен открито не е имало никога подигравка (не знам вече зад гърба ми дали и какво се говори); даже в залата идват да ми искат съвети за техника на упражнения; питат ме за какво ли не и като видят тежестите ми и интензивността, просто мълчат.

Аз се забавлявам.
Знам какво искам и няма с какво да ме засегнат. Мога във всеки един момент да покажа колко съм “функционална”.

А тук (в дневника ми и последните мнения) смятам, че хората са добронамерени и просто се забавляваме на ниво “над нещата” :)

Блага, този тип ми е ааадски симпатичен!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 03.10.14 10:17.

03.10.14
10:23

Като бивш всякакъв атлет, точно жени кросфитъри ако започнат да ми се смеят на билдърските тренировки и хранене, съм способна да ги запратя на кучето в г**а, отделно на това, че ако реша пак ще ги нацепя на някой комплекс :D

Първо, според мен кросфита в чистата му форма и идея на тренировка, изобщо не е подходящ за жени, познавам много кросфитърки из БГ и с всяка изминала наша среща виждам каква щета им нанася визуално тренирането на този спорт. Знам, че е забавно, знам, че е яко да се състезаваш с време и да подобряш резултат.
Ама на цената на какво? Мазни крака, замазани НЯКОГАШНИ преси, буцести мазни ръце, задържали вода лица, именно висок кортизол, оттам естроеген и не на последно място ВМ-то, което спазват има основна роля, но както те си казват: ” Ама ако не ям ядки и масло, няма да има енергия за този комплекс!!!”
Аха... добре ;)

Мнението беше редактирано от Блажка на 03.10.14 10:35.

Аз не чувствам кросфита като нещо свое, макар да съм пробвала не един комплекс и да съм оставала доволна от натоварването.
Просто, както казах, знам какво искам и кой е моят път.

Но по никакъв начин не го омаловажавам като спорт.

Но! Много хора нямат основната база, от която да тръгнат; много хора не чуват телата си и не напасват натоварването с хранителния си режим.
Много хора не периодизират, не дозират.
Не малко хора попадат на “треньори”, които изобщо не знаят какво правят.
От там тръгват бая проблеми :)

03.10.14
10:44

Сега само забележи от шегички накъде отиват нещата, пак:))))))))))))))))))))))
Кросфитъри в БГ няма бе, това не го ли разбрахте:)
Когато някой влезе в топ 50 на Европа с разумно изготвена програма, постижения, визия и т.н. е тогава вече излез и кажи, ЯЗЕ съм кросфитъро:) Дотогава, бърпита, бради и мръсни погледи:)))))

Бодибилдинга е супер, всички ще сме бодибилдъри в един момент, запомнете ми думата:)

03.10.14
10:44

Хората си променят мнението, желанията, възприятията за живота си и спорта в него. Самата Блага мина през множество експерименти в различни спортове. Вярвам, че всеки от тях има огромни достойнства и нежелани странични ефекти. Вероника, не можеш да кажеш след 15-20-40 год какво ще те привлече най-много. Когато си почвала с водната гимнастика, мислила ли си за трибой, или нейсе- културизъм?
Важното според мен е да можем да се възползваме предимно от положителните ефекти на всяко начинание. Истината е някъде там.

Нещата се свеждат до това дали и кога човек ще установи какво му носи щастие. Един се кефи, когато бяга бързо, друг - когато скача високо, трети - да вдига тежко, следващият се радва на големите мускули, а този до него предпочита да бъде все по-издържлив... за някои фитнесът е помощно средство към друг основен спорт, за други - единствена физическа активност. Някои виждат чар в състезателния елемент на кросфита, за други пък футболчето с приятели в неделя следобед е над всичко. На всичкото отгоре често човек има нужда или намира по нещо интересно в няколко посоки, та комбинациите стават практически безкрайни. Мога още доста да изброявам. Та... най-грубата грешка е да се слагат тези неща под общ знаменател.

Парадоксът е, че наистина има нужда от периодизация и правилно дозиране на усилието, но твърде малко хора осъзнават това. И не - пролетното чистене за плажа и зимното насвинване не са периодизация, категорично...

03.10.14
10:53

Аз не говоря за това кой какво трябва да прави и как да тренира. Говоря за пренебрежителното и подигравателно отношение към моите тренировки отпреди 2-3 години да речем на някакъв си 25-годишен пикльо, на когото на практика не му личи, че в живота си е пипнал щанга, обаче върти разни WOD-ове, прави набиранията с кипинг и може да изтласка 30 кг над главта си. Такива образи ги има не един и двама дори в този форум. Както се казва, всяка жаба да си знае гьола - нега си гледат в техните паници, аз ще си гледам в моята и няма да си пречим взаимно. Това ми е идеята.

03.10.14
10:58

казано от Boby_ на 03.10.14, 10:53:

прави набиранията с кипинг и може да изтласка 30 кг над главта си.

Това е така, Боби, напълно съм съгласен с теб, но смятам, че след като ние търсим уважителното отношение и се възпротивяваме на пренебрежителното такова, 30-те кг над глава са нещо, което не бива да изтъкваме в подобни разговори.

Мнението беше редактирано от Петър на 03.10.14 10:59.

03.10.14
11:00

казано от Петър на 03.10.14, 10:58:

Това е така, Боби, напълно съм съгласен с теб, но смятам, че след като ние търсим уважителното отношение и се възпротивяваме на пренебрежителното такова, 30-те кг над глава са нещо, което не бива да изтъкваме в подобни разговори.

Извинявай ама... за тласкане става въпрос :D Природно ми се струва напълно възможно за МЪЖ да вдигне дори стриктно 30 кила над главата си, недай си Боже такъв да ми се подиграва, и аз смятам като Боби.

03.10.14
11:02

казано от Наталья Заболотная на 03.10.14, 11:00:

Извинявай ама... за тласкане става въпрос :D Природно ми се струва напълно възможно за МЪЖ да вдигне дори стриктно 30 кила над главата си, недай си Боже такъв да ми се подиграва, и аз смятам като Боби.

Блага, не говоря за конкретика в килограмите, говоря за изказ, отношение и нагласи. Иначе, що се отнася до останалото и аз мисля като Боби и вече го казах :)

Мнението беше редактирано от Петър на 03.10.14 11:03.

03.10.14
11:02

казано от Петър на 03.10.14, 10:58:

Мисълта ми беше друга - не да омаловажавам постиженията им, а да покажа, че това отношение е най-типично именно за хора, които нямат такива в своя спорт и заради това черпят гордост и избиват комплекси само от факта, че изобщо го практикуват. :) Когато напреднеш, когато се поизпотиш, когато се сблъскаш с някоя и друга контузия, обикновено започваш да се отнасяш с по-голямо разбиране и към останалите, макар че и там има изключения и хора с херметични мозъци. :)

Мира, аз като цяло не съм вярвала, че ще се занимавам някога със спорт; камо ли пък това да е моя професия.
Наистина няма как да предвидим какво ще се случи в бъдеще.
Говоря за настоящия момент.
Вярно е, че съм сменила три спорта, но всъщност не съм зарязала нито един.
С водна аеробика са занимавам вече 7ма година; трибоец по душа съм и тежки клек, лег и тяга се намират тук там в тренировките ми на културист :) Някак съчетавам всичко, така че да ми е добре.

Това, което искам да кажа, и което се доближава до мнението на Боби, е че не бива да омаловажаваме други спортове, само защото нещо в тях не ни кефи.
Да си гледаме в паничката, а ако имаме нещо да казваме - да го направим интелигентно, с аргументи и да сме готови да защитим позицията си.
Защото, всъщност, много хоря плюят злобно, но ако ги попиташ “защо?”, започват да те псуват :)

Славко е прав. Въртим, сучем, и пак до някоя тема за спор стигнем:)
Явно в хората ни е заложено да спорим кой е по-по-най :):)

03.10.14
11:08

И моята мисъл е друга - не е редно според мен да се търси постижение в собствения спорт, което чак като постигнеш да ти позволява да назовеш гласно позицията си. Не е редно някой, който не е вдигнал 30кг над глава да му се отнема правото на позиция по даден въпрос, колкото и неправилна да е тя. Всички имаме еднакво право да се изказваме, да грешим и да ставаме смешни в това, което казваме :)...
Говориш срещу елитарността, а самият твой изказ звучи елитарно :).
Много обаче отнесох въпроса в друга посока. Както казах, напълно съм съгласен с теб за уважението в аматьорския спорт. Затова и се включих по-горе.

Мнението беше редактирано от Петър на 03.10.14 11:10.

03.10.14
11:12

казано от Петър на 03.10.14, 11:08:

И моята мисъл е друга - не е редно според мен да се търси постижение в собствения спорт, което чак като постигнеш да ти позволява да назовеш гласно позицията си. Не е редно някой, който не е вдигнал 30кг над глава да му се отнема правото на позиция по даден въпрос, колкото и неправилна да е тя. Всички имаме еднакво право да се изказваме, да грешим и да ставаме смешни в това, което казваме :)...
Говориш срещу елитарността, а самият твой изказ звучи елитарно :).
Много обаче отнесох въпроса в друга посока. Както казах, напълно съм съгласен с теб за уважението в аматьорския спорт. Затова и се включих по-горе.

Презрителното отношение към нещо, което не разбираш, не е позиция, а израз на невежество и комплексарщина. Също като ксенофобията например.

03.10.14
11:53

Марти (Intolerante) го е казал: “По-добре на хероин, от колкото бодибилдър”!

03.10.14
12:04

Не се подигравай на орела, че не може да плува.
Марк Твен ли го е казал, не се сещам.
Аз мога да неглежирам нещо, ако съм го практикувал достатъчно време и до някакво ниво поне над средното, за да успея да го усетя, оценя, направя съпоставка.
Затова не се подигравам на кросфитърите, билдерите и еле пък тежко и леко атлети.
Тип : “намазани зумба прически и татуси” по залите има колкото щеш. Те най заглеждат и коментират. Не съм видал един сериозно трениращ(колкото ги има) да стои и да коментира кой какво прави.

Боби, пак ще кажа...разбирам те и си прав, но си достатъчно голям, за да не реагираш на такива хора и ситуации. НО, кросфитъри няма бе човек...няма!!! Има здраво трениращи момчета, но просто погледни какво умеят хората в топ-а на Европа. Далече сме и като поведение и като отдаденост и т.н.т.н.т.н.т.н.

Мила

03.10.14
12:06

казано от Витан на 03.10.14, 11:53:

Марти (Intolerante) го е казал: “По-добре на хероин, от колкото бодибилдър”!

Ся...Витооо не си прав:))) Нали всичко е до цели и пътечки. Има цели, които се постигат вървейки по пътечка 1 при индивид А, но пък същата цел при идвидид Б се получава по пътечка 2.

Аз се отказах от функционалното трениране или кросфит или каквото е там. Отказах се след направа на изследвания на няколко хормона. Видях, че при мен цел еди-каква-си ще се получи, като вървя по другата пътечка. Значи да започвам да се боцкам:))))

Аз като бивша баскетболистка,понастоящем играеща в аматъорски отбор, която от година и половина тренира билдърски и в същото време ходи и на кондиционни тренировки с кросфит елементи (а преди 2-3 години бях ходещ скелет и фото модел! - как се променя животът, а?) , ще кажа,че и от трите неща съм научила много, трите неща са коренно различни едно от друго.. и трите,ако не се правят правилно, могат да ти донесат ред проблеми и т.н. Важно е човек да преценява възможностите си и да знае каква цена е готов да плати, за да направи дадено нещо. И да се обърнеш към точните хора, които да ти помогнат да постриш правилно основите на къщата, за да не се срути.. Но и от трите съм научила много и съм извлякла позитиви, важното е да намериш някакъв баланс и да правиш това, което ти носи щастие и лично самоудовлетворение. На този етап тренировките тип кросфит останаха на по-заден план за мен, но тъй като покрай Ефтим и Ралица успях да науча доста и да поопозная нещата от по-близо, въпреки че в момента предпочитам да се занимавам с бодибилдинг, не мога да отрека тотално и категорично кросфита. По-скоро търся хармонията и баланса от всичко, което може да ми донесе някаква полза

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.10.14 12:11.

03.10.14
12:28

казано от Мила на 03.10.14, 12:06:

Аз се отказах от функционалното трениране или кросфит или каквото е там.

Кое не разбра от него?

03.10.14
12:35

Мила, няма да ми се разсърдиш, ако кажа, че точно ти беше единия човек, на чието тяло кросфита оказа ужасна щета, която сега много успешно оправяш, браво :*

От

<бодибилдинг>

до

<бодибилдинг>

има разлика колкото от небето до земята :)
Между скобите може да бъде поставен всеки спорт.
Няма смисъл да се отрича, омаловажава или плюе по нещо, само защото сме попаднали на неоптимални примери.

Както не веднъж съм казвала, бодибилдингът не е просто сгъване за бицепс и ядене на пиле с ориз. :)

03.10.14
13:50

Добре де, хубаво. Аз съм любопитен какво толкова е станало.
Сега не почвайте да ми се заяждате, защото АЗ съм питал. Интересно е и мисля, че е полезно за другите да не правят.
Пак си почвате ваш’та си песен и е все тая за четящите.
Задавам елементарен и безобиден въпрос.

Мнението беше редактирано от slavko на 03.10.14 13:59.

03.10.14
14:04

Аз мисля, че не е кросфита виновен за щетите по женските тела, а това, че има тенденция жените да се тъпчат като невидели след всеки комплекс, с успокоението “аз кросфитя и изразходвам много енергия, имам нужда да превъзстановя”. Другата причина са състезателните “добавки” на “каките”, които гледате на Игрите.
Не трябва нещо, което не сме употребили както трябва да се отрича категорично. Не казвам, че на мен кросфита ми допада, не е моя тип натоварване, но при някои този тип тренировки са ок - правилно дозирани и изпълнени.

Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.14 14:06.

Мила

03.10.14
14:15

Малко съм болна и не съм постоянно онлайн.

Кросфита/функционалното трениране ми беше страст и съм се раздава на 100 про. Издръжливо копеле съм със здрави баджаци и със физическите възможности да практикувам този спорт.

Това, което исках е - да бъда изчистena и в същото време яка, здрава, бърза, функционална. Не стана. Реших накрая да пробвам по-леко и със функционални тренировки да се изчистя (оставих амбицията за големите и бързи тежести) Не стана. Сметнах, че имам проблем с храната - циклично и ВМ. Празвихме промени в схеми, храни. Не стана, това което исках.

Реших да си направя изследвания главно на кортиозола - със не знам колко си стотин х 10 над тавана ми беше. 2 месеце не тренирах кросфит - сплит, умерени тежести, умерени повторения. Начина ми на живот не се е променял през това време (като стрес на работно място и стрес в ежедневие) След 2 месеца си направих изследвания на кортизола и беше в норма. Видим свалих мазнини (и продължавам)

Знам, че е нормално при практикуване на този спорт да има малко по-висок кортизол, в случая моя беше над, над нормата. След като спрях да тренирам функционално, целта ми да се изчистя прогресира.

Просто това, което исках - да тренирам кросфит, да съм изчистена и да си живея забързаното ежедневие не се получи. Вероятно ако имах време за възстановяване, не работих по 10-12 часа на ден нещата можеха и да са различни.

п.п 1 - при мен хормоналния проблем на 100 про не  беше от храната.
п.п 2 - никога не съм се тъпчила след комплекс и като цяло не съм
п.п 3 - никога не съм употребявала забранени медикаменти, с изключение на клен (което е като ефедрина в Тейлол хота-а :d)

Мнението беше редактирано от Мила на 03.10.14 14:19.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1