Дневникът на V :]

Прескочи до:

Такава мускулна треска на гърдите имам от вчера, че ми беше трудно да си водя часа по аеробика :)
На всяко подскачане подскачаха и гръдните мускули :) :) и просто болката беше непрекъсната... хахах

Днес: квадрицепс и глутеус

3 серии лег екстензия, загряващи
45-градусова лег преса, серии до отказ с много бройки 1х100 2х70-80, последната не броих
3х12-10 преден клек на смит машина (откази)
3х15 - клек на хакен машина (откази... след тази лег преса отказите идваха бързо)
3х20-15 сумо клек на смит машин
3х20 лег преса широк разкрач
български клек 2х15 на крак
3х30-25 абдуктор
3х30 аддуктор

15 мин пътека, пулс 135-140

Храна: свинско, тиквички, гречка, телешки протеин

Добавки (те са от доста време, но не ги пиша всеки път): омега 3, витамин Ц, кре-алкалин, глутамин, аргинин, уотър аут, витамин Д, диоскорея

Трети ден БЕЗ тахан ;)

15.10.14
16:20

Събрание на анонимните ТАХАНОхолици ще има ли?

Ама ние изо-о-общо не сме анонимни, а горди! :D

15.10.14
16:46

Значи и аз мога да си призная ? ... ;)

Горди сме и си имаме дори група, в която се събираме и си говорим само за тахан:)
Много е хубаво, че имаш съмишленици и знаеш, че никой няма да ти се смее, когато говориш за тахана, сякаш е любовник.

Но нека да се концентрираме върху щангите следващите 7 дни...

15.10.14
17:41

казано от Queen Cobra на 15.10.14, 16:20:

Събрание на анонимните ТАХАНОхолици ще има ли?

Аз признавам, да...имам тежък проблем с лешниковия тахан:)

15.10.14
17:44

И аз му бях фен :) Няма да казвам колко кашона съм изкупил. . . :D

Малко четиво—-> Phytic acid

Благодаря за четивото.
В момента нямам възможност да го прочета цялото, но хвърлих око на заглавията и подзаглавията.
Искам да те попитам дали го пускаш във връзка с това, че ядейки тахан от ядки, ние не ги накисваме във вода предварително, за да премахнем фитиновата киселина?

Всъщност, сега се замислих преди да направят ядките на тахан, как точно ги обработват? :)
Нали има тахани от печени, сушени или сурови ядки. Интересно ми е как стои въпросът със суровите.

15.10.14
18:05

Сложих го, защото предполагам, че има хора като мен, които прекаляват с ядки, тахан . . . (аз съм вече бивш прекаляващ :D)
Доста време го консумирах в големи количества, като с него замествах едно цяло хранене.В същото време хапвах доста ядки, кашу, бадем.

За този период (не съм си играл да смятам точно колко), се появиха проблеми със стомаха, кървене при ходене до WC и един кариес.Слагам една голяма удивителна, че до този момент нямах нито една пломба, редовно съм ходил на зъболекар и всичко е било изрядно.
След спирането на ядките и тахана, всичките проблеми от по-горе изчезнаха веднага ! :)

Не казвам да ги изключвате напълно, но опитът ми казва да имате едно на ум с тях.

Ооо ти си прекалявал доста...
Приказката, че разликата между отровата и лекарството е в дозата, важи и тук :)
Лично аз, колкото и да се правя на пристрастена, не прекалявам.
Когато ям тахан, не ям ядки.
Не ям всеки ден тахан (а веднъж на 4 дни), ядки ми се събират за 8-10 дни около 100 гр.

Балансирам омега-6 с мазни риби и завишени дози омега-3 като добавка.

Много е хубаво, че си усетил къде е причината за твоите неволи :)

Днес: втора тренировка за корем

плуване 30 мин - редуване на 40 м бруст, 40 м кроул, 40 м гръб

+ 5 часа водене на водна аеробика

Храна: телешко, оризовки, броколи, чушки, банани

Имам си нови очила за плуване и съм като малките деца :))))

16.10.14
15:56

Аз КУГА банани :(

След плуване :D :D :D

На този етап от подготовката ти, смятам, че може да се вмъкне банан :) разбира се, не всеки ден и при конкретни условия. Говори с главния тренер :D

16.10.14
16:27

казано от veronique на 16.10.14, 16:04:

След плуване :D :D :D

На този етап от подготовката ти, смятам, че може да се вмъкне банан :) разбира се, не всеки ден и при конкретни условия. Говори с главния тренер :D

Не знаааамммм.. сещам се само за един вид банан, който може да се вмъкне в подготовката ми :D :D :D

Рамо, бицепс, трицепс

Раменни преси на смит машина 1х8,7,7 (откази)/ зад врат
Рамени преси с дъмбели от седеж и лек наклон 3х8
3 смесени серии: вертолет с щанга (12-10 повт) + разтваряне встрани с дъмбели (12-10 повт, а третата серия - дроп)
Вертолет с дъмбели, отзад, за задно рамо; седеж и вертикална облегалка - 3х12
Задно рамо с дъмбели от наклон напред 3х12-10
Сгъване за бицепс с дъмбели, полулег 3х8-6 в суперсерия с разгэване на дъмбел над глава 3х10-8
Бицепс с прав лост на долен скрипец 3х8+ разгъване за трицепс на горен срипец 3х10-8 (последната дроп)

30 мин пътека пулс 136-141

Храна: пъстърва, айсберг, царевичен кекс, чай, олио от гроздови семки

ПЕТИ ДЕН БЕЗ ТАХАН.
;)))

17.10.14
18:03

Струва ми се че всеки следващ ден без тахан, шрифта става все по-голям. ;)

Смея се с глас :))))))))))
Просто виждам, че не съм изобщо зависима от него, ако не го ям. Не го мисля, само инспирирам други хора да го мислят:)
Нооо... другата седмица като го опитам, пак ще се започне:)

Колето е прав, има нещо дяволско в него...

17.10.14
22:44

На мен ми стои по месец отворен буркан в хладилника. И то не защото не ми харесва - в състояние съм да изям цял буркан без мед или други “подобрители”. Само че като взема да си смятам калориите за деня, дори две лъжици сусамов тахан ми идват в повече. :) Има и по-обемисти неща, с които мога да си доставя 1000-1500 ккал от няколко лъжици. :)

Радвам се, че не смятам калории...:)
Така е, Боби, наистина с лъжичка, две (лесно стават три, четири) можеш да чукнеш минимум 50 гр тахан (100 гр при 4 лъжици), а това са си къде 300 калории :)
Това за супените...
А чаените лесно стават с връхче :D

17.10.14
22:53

казано от veronique на 17.10.14, 22:47:

Радвам се, че не смятам калории...:)
Така е, Боби, наистина с лъжичка, две (лесно стават три, четири) можеш да чукнеш минимум 50 гр тахан (100 гр при 4 лъжици), а това са си къде 300 калории :)
Това за супените...
А чаените лесно стават с връхче :D

За какви чаени ми говориш? :) Аз греба със супена и под половин бурканче досега не съм успявал да се спра. Без едно мога, с едно не мога. Затова - никакъв тахан.
Ако трябва да сме честни, е доста излишна храна - висококалорична, с много мазнини. Вярно, полиненаситени, но ALA, а не EPA и DHA, което на практика означава, че само малък процент от тях се преработват до EPA и DHA, тоест са непълноценни. В общи линии тахан=сладолед да речем с тази разлика, че ни е спестена фруктозата и наситените мазнини.

Принципно съм съгласна, но само, ако се прекалява с него (както обсъдихме по-горе).
Аз заради това не ям всеки ден и до скоро дори купувах рядко, за да не става свинщина.

И да ти кажа (в кръга на шегата), някак не ми е приятно да говорим негативно за тахана... ами, ако ни се разсърди? :D

18.10.14
07:44

Абе, не знам, ама последните ти рецепти в сайта все ме карат да ми текат лигите рано рано...

18.10.14
07:59

Аз лично затова харесвам тахана - не е обемист, а като закуся 2-3 супени лъжици от него, ме държи сита поне докъм 12-13 часа на обяд. Това, че не съдържа ЕРА и DНА, не може да му се сърдим, той си е растителен. Когато измислят тахан от морски продукти, тогава ще търсим тези неща там - дотогава, си имаме рибено и крилово масло. Доколкото ми е известно, никоя сухоземна храна не ги съдържа, така че не би следвало да го отчитаме като недостатък. ;)
На мен лично ми е много странно, че хората прекаляват с тахана, и още по-странно ми е като го ядат намазан на филия...за десерт! За мен той си е съвсем отделно хранене.

И аз не бих го намазала на филия, но на оризовки е добре дошъл :D :D :D

Днес: нетренировъчен... и цял ден бях в нас (с една малка пауза да напазарувам храна), за да работя върху няколко проекта. Трябваше да наваксам с времето, което не ми достигна през делничните дни.

Храна: малко риба тон, хек и краставици.
Часовете се нижеха неусетно със заниманията ми и имах чувството, че само ям :D А то - три часа между храненията минаваха като 3 минути.
Ядох и ориз с коприва, както и много специален шоколад. Роско ме изненада :) Без млечни, без захар, чудна работа!

Днес трябваше да ходя до басейна за една подводна лечебна гимнастика, мислех да се възползвам и да играя водна аеробика, но на пациента му изникна работа и отпадна.
Съответно, имайки предвид колко работа ме чакаше вкъщи, реших да я свърша (от нас до басейна в едната посока е 1 час път при нормален трафик).
Е, доволна съм - заплануваното е отметнато!

Храна: 500 г свинско, доста тиквички (2+ кг), гречка с какао и стевия, 1 ябълка

Утре вече фитнес:)

Снимката, на която режа банан, показва част от почерпката ми за колежките - палачинка от овесени ядки, яйца, канела, стевия, carbo gain, намазана с лешников тахан и отгоре резени банан.

Другата снимка е на пица с нутела, в която нямам нищо общо. Просто искаха да ме снимат с нея :D даже ми набутаха ножа, който както се вижда е леко не както трябва:)

20.10.14
10:15

Плачеш ли? ;)

Смея се до плач... Бяха много бързи експедитивни - едната ми слага тавата, другата - бута ножа, третата - снима. И ти се чудиш как да реагираш :D

Гръб, задно бедро и корем

Горен скрипец широк надхват - 3 загряващи, в суперсерии с вдигане на крака и таз от вис.
3 суперсерии негативни набирания (с променящ ширината хват) + вдигане на прави крака и таз от лег
3 СС дърпане на машина с тесен подхват (отгоре) 12,6,6 повт + коремни на машина с тежест (около 20 повт)
3 СС последователно гребане с дъмбел от лицев полулег (12,10,10) + странични коремни (много специални, каквито давам във водата, но са супер и на сухо)
Гребане от седеж, долен скрипец 3х12-8
Пулдаун 3х12
Хиперекстензии с акцент на задно бедро и много бавна негативна част - 3 серии до отказ (около 20 повт)
Тяга с прави крака (3 до отказ)
Glute Ham Raises - 2 серии до отказ (и по-точно докато вече не мога да противодействам на земното притегляне в негативната част и скоростта не е бавна). По принцип е нелогично, за мен, да сложа това движение като последно, но исках да се убедя, че наистина задните ми бедра имат развитие. Щом като след 6 серии до отказ успях да направя 2 хубави серии при GHR, ама наистина хипер бавна негативна фаза (5-6 секунди), значи Колман е мноого яка ;))))

пътека 30 мин, бягане, пулс 135-150

Храна: телешко с кимион, китайско зеле и олио от гроздови семки, амарант със стевия и шоколадов протеин

Гърди, прасец

лежанка, холистичен принцип
лицеви опори 4 серии до отказ
полулег на смит машина 1х12,8,6+6 (последната дроп серия)
Полулег с дъмбели (с по-малък наклон от предходното) - 1х12,12,7+7+7 (последната серия - дроп, която ме разби)
машина за гърди 3х12 (по-тесен хват)

гигантска серия за прасец - 3 кръга от повдигане на смит машина, повдигане със собствено тегло и лег преса с промяна положението на стъпалата (при всяко упражнение по 20-15 повт)

20 мин бягане на пътека, пулс 140

храна: пъстърва, карфиол, червени чушки, картофено пюре; ще прибавя и малко домати и 30г суров десерт без тахан ;:)

Днес квадрицепс и глутеус.
Реших да направя по-специфична тренировка - да тренирам основно едностранно, и съм много доволна.

3х20 повт. загряващи серии лег екстензии с 2 крака
3 едностранни смесени серии: лег екстензия (20повт) + лег преса (със същия крак, 15 повт); общо взето до откази
3х15 на крак - статични напада на смит машина (откази)
3х10 на крак - клек на хакен машина (откази)
3х20 на крак - глутеус мост
2х20 на крак - хип тръст (цифрите са ориентировъчни... някъде правех 18, на др серии 20+ повторения :)
4х15-20 на крак - български клек
3х30+ абдуктор
3х25+ аддуктор

20 мин пътека, бягане, 140 пулс

Много яко натоварване!

Храна: тилапия (#дасибилдър #дензарелеф #даправишкатофитнесгуруто), краставици, прекрасни оризови спагети

Тилапия - хапнеш нещо, глътнеш нищо. :D

22.10.14
15:41

От може би 4 месеца вече правя на уредите за крака с един крак и усещам натоварването по съвсем различен начин. Също съм ЗА.
А тилапията е единствената риба, коятоо ям с кеф задушена :D The only why I should.
#дасизадължен :D

Тъкмо щях да ти пиша да направиш тая тренировка :)
Аз винаги включвам едностранни изпълнения (и за останали мускулни групи), но изцяло да правя само това - не бях :)
Тилапията не ми е любима риба, просто трябваше да избирам между нея, хек и скумрия :) Нямаше херинга, каквато исках.

Да избереш тилапия пред скумрия.... :(

22.10.14
16:06

Не ми казвай, че правиш хип тръстър на един крак с щанга :D
Преместих си треноровката за глутеус нарочно в събота, когато съм при Росен, защото там мога да използвам машината за задно бедро И ПАК ми е трудно да си вдигам големия гъз, а с щанга трагедията е пълна...

Е, разбира се, че без щанга:)
Използвай и машината за глутеус ритници. Помоли Росен да ти покаже техниката как да ги правиш освен едностранно, така и с двата крака. Той има система на захващане. Брутално е:D И още една идея: за долната зала - направи вертикална лег преса с по-широк разкрач (ако позволява платформата).

Херцоже, обичам скумрия, но когато е прясно изпечена. А аз си правя храната от предния ден и съответно - цял ден си нося с мен рибата. И в този случаи, скумрията нещо не ми понася. Последният път ми стана доста кофти и реших да не се насилвам.
Иначе, няма база за сравнение между двете риби - нито по вкус, нито по хранителен състав:)
Много обичам и паламуд... но не съм срещала в моите магазини:)

ПП: ДНЕС е ДЕСЕТИ ДЕН Б-Е-З Тахан! Успях ;)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.10.14 16:43.

казано от veronique на 22.10.14, 16:31:

И още една идея: за долната зала - направи вертикална лег преса с по-широк разкрач (ако позволява платформата).

О, това беше изключително болезнено преживяване, което изживях миналата седмица :)

П.С седми ден без тахан :Д

Вертикалната лег преса дава много :) Яд ме е, че сега нямам такава под ръка. Но пък си измислям други, не по-малко болезнени преживявания:)

Съжалявам, че си Без тахан.
Аз утре ще ям печена тиква, намазана с тахан, по специална рецепта на Блага, която бе така добра да ми сподели и да ми влезе под кожата с тая тиква.
Вече си успокоих страстите с лешниковия тахан и ставам нормален човек :) Ще ям разумно :D

Тиква, намазана с лешников тахан (сложих само 20 гр) - епично! :)

Идея и рецепта: изцяло принадлежат на Блага! Аз нямам принос, освен да я сготвя и да я изям!

Феноменално!

Блага, обичам те!
Обичам те, Блажуна!
Блаж, много те обичам!

Ах, как те обичам....

Много е вкусно!
Чаооо :)))))))))))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1