Ицо Хазарта го е казал много добре: “Тряя да знайти как са продадети ве”
В тоя ред на мисли, съгласна съм с всичко гореказано от Марги, Иглика и най-вече Дарина.
Това е положението - чистият вид и секси мускул ( казвам секси, не волтрон) продава, и пак зависи в коя сфера искаш да се развиваш като треньор. НО виждаме, че фитнес индустрията процъфтява и хората гледат външния облик.
Когато жена види стегнато и вирнато дупе, хубаво задно бедро, готова да ти плати, за да разбере как да ги постигне. Дали ще го постигне наистина - от нея зависи.
Мен ме е яд не по-малко, защото аз мога да науча човек да вдига щанги сигурно с перфектна техника, да дърпа конвенционалона тяга, да кляка, да прави лежанка, все упражнения застъпени в боди билдинга, но като ме видят какъв съм мазен тюлен... просто се плашат и отиват при нацепената кака, дето кляка с колената напред ;)
За съжаление, си права. Хората гледат външния вид. Не казвам че е съвсем маловажен, но след повече от десетилетие по зали, стадиони и др. спортни съоръжения, човек разбира че той не е всичко, и започва да се съсредоточава върху по-важните аспекти на движението. Бързите резултати, колкото и да са съблазнителни, не са особено трайни, нито здравословни в дългосрочен план.
В светлината на това, с което аз се занимавам, бих казала, че ако ми дадат възможност отново да започна да се занимавам с йога и да съм гъвкава като жената-каучук, бих отказала. Именно липсата на някои природни дадености ме е научила на това, което знам в момента. Естествено, има още много да се учи, но не бих заменила опита си, макар и осеян с много грешки и контузии, за нещо, което ми е дадено и което не разбирам.
ПП: Забелязала съм, че хората хич не обичат да им е трудно и да се изисква напън от тяхна страна. Биха заменили всяко усилие за магическо хапче, което би ги довело по-близо до целта, независимо каква е тя. В момента, в който им се обясни, че това, което искат да направят отнема изключително много воля, постоянство и труд от тяхна страна, просто губят интерес.
Мнението беше редактирано от Margi на 05.10.14 12:37.
05.10.14
13:09
Отново добре казано :) Само бих добавила,че има и тип хора, които харесват яки каки и батковци, но са ДОВОЛНИ от стила си на живот и не биха се лишили от шоколада, баниците, биричката, картофките, лежането на дивана и други угодийки.
П.П. Блага, никога не е приличала на това. Даже не се и доближава :)
Волтрон :
05.10.14
13:21
Външният вид е до време.
Като видят, че нацепената кака с кофти клякане не им помага, ще се преориентират.
И аз се ядосвам на много неща в родната действителност, обаче КАЧЕСТВОТО и СЪВЕСТТА, вярвам - винаги ще побеждават накрая :)
В нашата водна среда, пък, хората не идват заради това как изглеждаме ние (инструкторките), а заради това, което правим (ние и водата) с душите и телата им.
Не че няма други места, на които да идат, места с гръмки реклами.
Та, рано или късно нещата ще си дойдат на мястото.
Вярвам в това :)
казано от Queen Cobra на 05.10.14, 13:09:
Волтрон :
(bow) :D
казано от Наталья Заболотная на 05.10.14, 14:15:
казано от Queen Cobra на 05.10.14, 13:09:
Волтрон :(bow) :D
Вчера за пръв път гледах някакво видео от някакво предаване с тази “многократна шампионка по фитнес” (мислех че отдавна се е оттеглила от “фитнес - сцената”, където по мое мнение никога не е била на точното си място)...първите 2-3 минути не разбирах какво се случва, после ми стана много тъжно. :D :D :D ...както казва Боб Марли - so much trouble in the world…
Мнението беше редактирано от Margi на 05.10.14 14:19.
06.10.14
16:34
Не ми е особено приятно, че това фитнес величие се озова И в дневника ми :D
Така! Оказа се много полезно, да имаш пулсомер!
Явно е трябво да си дам повече зор в много от случаите (за кардио говоря), за да стигна желаните снойности на пулса.
Но така е, като в покой ми е под 50.
Днес - гръб, задно бедро, корем
Направих 3 загряващи серии на горен скрипец, широк надхват,
3 серии с негативни набирания (по 4 повторения) в суперсерии с повдигане на прави крака от вис
Чукчета с 50 и 60 кг (3 серии) + някакви опити за драконов флаг, и подобни модификации
Дърпане горен скрипец, тесен хват, успореден - 3 серии до отказ + коремни преси на машина
Гребане от седеж на долен скрипец, тесен хват - 3 серии, последната - дроп + странични коремни преси
Пул даун - 3 серии по 10-12 повторения
Glute-Ham raises - 3 серии до отказ + хиперекстензии с акцент върху задно бедро (от както правя редовно ghr, имам развитие в задните бедра. А вече дори мога да направя по 2 пълни движения в серия - т.е. да пусна тялото бавно напред и надолу, след което да се върна без да ползвам ръце за опора. Много съм доволна)
Бедрено сгъване от лицев лег - 2 дроп серии до откази на всяка тежест
Кардио 20 мин, пулс 133-141 ;)))))))))))))))))
Храната: скумрия (повече няма да ям, нещо не се разбира с мен), краставици, картофи, оризово олио
Честит рожден ден и тук. (cake) Много здраве и късмет...таханова торта, предполагам, си имаш. ;)
Честит рожден ден! :) Пожелавам много здраве и щастие на теб и близките ти! Другот се оправя лесно. ;)
Хайде и тук :)
Честит Рожден Ден, V! Силна, здрава, успешна и обичана! (party)
07.10.14
10:21
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ МЕН ! ВСЕ ТАКА ЗДРАВА И СИЛНА! ПОЖЕЛАВАМ ТИ МНОГО УСПЕХИ И УДОВЛЕТВОРЕНИЕ ОТ ЖИВОТА, СЛЕДВАЙ МЕЧТИТЕ СИ И ВИНАГИ СЕ СТРЕМИ КЪМ ПО-ДОБРО! НАЗДРАВЕ!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.10.14 10:22.
07.10.14
13:40
Честит рожден ден Верка! Все така, готина, креативна, здрава и позитивна!
07.10.14
15:22
Честит рожден ден! :)
07.10.14
18:15
Благодаря на всички от сърце :)
Желая и на вас здраве на първо място, след което - много хармония (тя всъщност има връзка със здравето), яки тренировки и постигане на всички желания:)
Днес съм много щастлива, но не толкова, че имам рожден ден, колкото заради хората около мен.
Изненади, пожелания... Чак ми се реве от хубави емоции!
Черпих със специални бонбони - горчиви и сладки (явно на подсъзнателно ниво съм се повлияла от бонбоните на Блажка за външния им вид, защото и нейните, макар и с други съставки, бяха черно-бели ... няма случайни неща, Блаже:)).
Реших да споделя рецептата за тях, за да почерпя виртуално всички, които отделиха от времето си, за да ми честитят.
Съответно, споделям и тук: Бонбонка от Ронка
Днес - гърди и прасец
Лег - няколко загряващи серии + 3 основни, холистичен принцип
Полулег с дъмбели - 3 серии, 12-6 повторения, до отказ
Долни глави - на крос-оувър - 3 серии с около 12-15 повторения
Избутване на машина за гърди - широк хват (3 серии, тежко) + тесен хват (акцент на вътрешната част) - 3 серии, леко, до отказ
Повдигане за прасци от стоеж (на смит машина) в смесена серия с повдигане собствено тегло (до отказ) - 3 серии
Прасци на лег преса - 3 серии до отказ
Кардио - 20 мин пътека, ходене срещу наклон + бягане, пулс 138-141
Храна
Свинско, тиквички, гречка с канела и банани; бонбонка от Ронка, малиново вино
Много добре изглеждаш ;) Да се отчета и тук - да си жива, здрава, слънчева и да намираш винаги хармонията. ( хората вече ще си помислят, че се базикам с тая Хармония и че Дънов ми е дал хонорар да проповядвам учението на Бялото братство, но ДА, наистина смятам, че балансът е определящ за щастието) Така че, бъди Happy Veronic :*
Мнението беше редактирано от Блажка на 09.10.14 11:20.
08.10.14
11:16
Днес: квадрицепс, глутеус
Лег екстензия - 3 загряващи
3 смесени серии от лег екстензия (30 повт до отказ) + лег преся с акцент на квадрицепсите (20 повт до отказ)
Преден клек на смит машина - 3х10-15
Напади, статични 3х20 на крак с 2х8 кг дъмбели (първо 20 с десен, после 20 с ляв и така нон-стоп :))))
2 смесени серии Лег преса широк разкрач (глутеус) 20 повт + магарешки ритници (20 на крак)
2 смесени серии: клек широк разкрач на машина (15 повт) + магарешки ритници с два крака (отказ)
3 серии абдуктор с изнесен торс напред (30 повт до отказ)
3 серии аддуктор (30-40 повт до отказ)
30 мин пътека: първити 10 мин редуване на 2 мин бягане с 1 мин ходене срещу наклон (пулс 160-170); 20 мин ходене, наклон, пулс 130-135
Храна: патешко, червени и зелени чушки, броколи, червен ориз
09.10.14
10:57
Със закъснение, но то сърце Честит Рожден Ден :)
Здраве, късмет и успех в начинанията !
09.10.14
11:56
Благодаря, Сашо!!! :)
Днес:
Почивен ден от тежести;
планирам плуване - кроул, бруст и гръб
Храна: телешко, пъстърва, айсберг, сладък кекс от царевично брашно и кокосово мляко, оризово олио
Кафе
09.10.14
12:58
казано от Наталья Заболотная на 05.10.14, 12:07:
Това е положението - чистият вид и секси мускул ( казвам секси, не волтрон) продава, и пак зависи в коя сфера искаш да се развиваш като треньор. НО виждаме, че фитнес индустрията процъфтява и хората гледат външния облик.
казано от cocobutt на 05.10.14, 09:06:
Нека това се разчете като препратка към “спортната мода”, в която за кратко време се превърна т.нар. културистичен метод, а не като осъждане на нечий избор на трениране. Преуспява това, което се търси, всичко друго се заклеймява, а когато аз започнах да пиша във форума, това бяха кросфитът и НВД-то. Овесът и пилешкото бяха ерес, дамският цикъл се регулираше с масло и сланина. Къде заминаха тези славни времена?!
Това е така от много години. Просто вие сте малки и нямате поглед назад във времето.
Трениращите масово се интересуват от външен вид. Малцина се интересуват от качества.
казано от cocobutt на 05.10.14, 09:06:
Сашо, къде са ти клиентите, бе?
...
В мазето, тренират, носят бъчви, бих казала аз :D
Никой не иска да носи бъчви, щото ръцете са заети и не можеш да си направиш селфи през това време :P
В залата са, някои са вечер, други сутрин и по обед, трети са в техните си зали и тренират по програмите си. Лично аз предпочитам да ги приемам като приятели вместо като клиенти :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.10.14 12:58.
09.10.14
13:43
забравих букета за рождения ти ден вчера :)
(увеличи снимката :) )
09.10.14
14:51
Изяждам го!!!! :)
09.10.14
15:14
:)
09.10.14
23:09
Много хубави подаръци ми направи ти:)
Аз обичам животните.
Обичам и да ям (букети).
Така.. днес плуването мина по план.
Споделяла съм (мисля), че от стиловете мога да плувам добре бруст (даже дооста добре, да не кажа отлично) и гръб; делфин не мога, а кроул - кофти техника.
Е, от миналата седмица реших ЦЕЛЕНАСОЧЕНО да сложа край на тази кофти техника.
За две тренировки имам прогрес, голям. Разбира се, не без помощ:) Помага ми една от треньорките на басейна.
Много се кефя, защото до сега знаех всичко прекрасно на теория, но аз самата все не съумявах да го приложа.
Вече усещам кога и какво да правя, визуализирам си крайниците в пространството.
Ще стане.
Нямам амбиции да стана перфектната плувкиня, но просто ме разтоварва много и ми е приятно. Свободна съм там, долу, под водата :)
10.10.14
11:40
Днес: рамене, бицепси, трицепси
Раменни преси с дъмбели, холистичен принцип /седеж, 90° облегалка
Раменни преси на смит машина; отпред; седеж - лек наклон 4 серии 12-12-10-8 (откази)
3 суперсерии Вертолет с дъмбели/ отпред за средно рамо- Вертолет с 2х5кг диска/ отзад за задно рамо (12-10 повт)
3 суперсерии Разтваряне встрани с дъмбели от стоеж (12 повт, отказ) - Портален скрипец с кабели, за задно рамо (8-10 повт, отказ)
3 суперсерии Сгъване с прав лост за бицепс (стоеж, гръб и раменна кост до стената, крака - изнесени напред) - лег с тесен хват (откази, по 8-10 повт)
3 суперсерии Сгъване с дъмбели от седеж/ наклон - Горен скрипец с V-ръкохватка (12 повт)
3 суперсерии Сгъване на долен скрипец с LZ ръкохватка - въжена ръкохватка, горен скрипец за трицепс (По около 10-12 повт)
15 мин пътека (нямаше време за повече), но направих яки интервали с бягане-бързо ходене срещу наклон.
Храна: хек, картофено пюре, краставици, лешников тахан
Довечера ще имаме гости и ще правя от моите бонбони и разни други нещица.
10.10.14
18:56
Цял следобед се въртях в кухнята, но съм доволна. Скромно, от сърце и билдърско :)
11.10.14
15:54
Искаш ли един треньор по плуване? :) (луднала съм по фотографа/така де снимките му, така де... :) )
11.10.14
17:19
Наистина хубава снимка :)
А относно плуването - не бих си избрала треньора по външен вид:)
На един от басейните старши треньорът (над 60 години е) е идеалният за мен професионалист!:)
Днес: почивен
Храна: свинско, тиквички, гречка, зелен боб, домашен суров крем (прибрахме се на Ботевград и мама ме изненада - направила крем според нашия режим, с ядки, какао..)
12.10.14
16:11
Днес: почивка
Храна: телешко, зелени чушки, спагети от оризово брашно и брашно от тапиока (много добро попадение) + коприва, тиква
Днес също очаквам гости (момичетата от водната аеробика) и съм направила изцяло сладко меню.
Причината е, че повечето от тях обожават шоколад и ядат доста неща със захар.
Исках да им покажа, че може да се яде сладко и без това (без добавена трапезна захар; в моите неща има доста фруктоза, но идваща от целите плодове) :)
Та, готвейки и облизвайки купи и чинии, почти не съм усещала глад :D
Менюто е:
палачинки с овесени ядки, подсладени със стевия (2 вида - с канела и натурални)
4 вида сурови бонбони - сусамов и лешников тахан, какао, кафе, инка, рожков, стафиди, слънчогледово семе, кашу, смокини, кокосови стърготини, сусам, стевия
Шоколадов крем от какао, авокадо и банан, за да си мажат палачинките.
И още за мазане върху тях: домашна сладост от сливи и смокини (расли в двора ни)
Банани (ако желаят да си сложат в палачинките)
Вода
Чай от мента и шипка
Предупредила съм ги вчера и днес да не са яли въглехидрати :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.10.14 16:45.
12.10.14
18:40
Искам да ти дойда на гости! :D
12.10.14
22:13
Не е много хубаво да си ми на гости, ако броиш калории... Защото нещата са свръх-бомби :)
Такааа, щом лешниковият тахан се оцени от най-големите почитателки на Нутела, които познавам, значи наистина е Таханът N1 :)
Харесаха всичко и аз се радвам, че се наслаждаваха.
За тях беше изключително странно, че ядат сладки неща пред мен и не им се карам за това :D
Но смятам следващите поне 10 дни да не ям тахан, защото прекалих и се наситих, и просто... прекалих!
Между другото, кремът с авокадо е още по-наситен с 1 цяло авокадо и 2 банана (и няколко капки стевия)...и е чудесен за мазане върху овесени палачинки!
13.10.14
17:08
Гръб, задно бедро, корем
3 загряващи серии на горен скрипец, широк хват (15-12 повт)
2 серии с негативни набирания до отказ /в суперсерия с повдигане на прави крака от вис и опора на ръце
още 3 серии на скрипеца, тежко и до отказ (6-8 повт) /в суперсерия с повдигане на прави крака от баш си вис:)
Гребане с дъмбел 3х12 на ръка (последната до отказ)/ в суперсерия с повдигане на крака от хоризонтален лег, с вдигане на таза
Привеждане на горен скрипец с раменен подхват 3×12 /в суперсерия с корем на машина, с тежести
Хоризонтално гребане от седеж 3х10-8, до отказ / в суперсерия със странични коремни
Чукчета за плътност на гърба 3х12
Glute-Ham Raises - 3 серии до отказ
3 смесени серии екстензии с акцент върху задни бедра (20-25 повт) + бедрено сгъване от лицев лег - откази, по 15-20 повт
30 мин пътека с пулс 135-143 (наклони, бягане, ходене)
Храна: 2 пъстърви, китайско зеле, царевичен кекс с кокосово мляко, оризово олио, какао, джинджифил.
Първи ден БЕЗ тахан :))) :) :))) :)
13.10.14
17:25
казано от veronique на 13.10.14, 17:08:
Първи ден БЕЗ тахан :))) :) :))) :)
Почти 1/3 от денонощието тепърва предстои... ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.10.14 17:26.
13.10.14
17:37
Много подъл Коле. Много подъл...
Но да! Блажка е права.... ние сме по-силни! :)
Искам да изкарам поне 10 дни без тахани (и съответно - ядки).
Причината е, че около рождения ми ден се наситих в повече. Все пак гледам да спазвам ротация.
Ядките са силни алергени, а аз до скоро имах непоносимост към сусам, орехи и лешници (именно от прекаляването с тях).
За това ги изключих за дълъг период от време.
Не е редно сега изведнъж да прекалявам ;)
Иначе - ако не си гребна веднъж, нямам проблем да не ям. Но отворя ли бурканаа.... ;)
13.10.14
21:35
Споко, аз ще ям и за вас :Д
14.10.14
12:10
казано от veronique на 13.10.14, 17:37:
Много подъл Коле. Много подъл...
Но да! Блажка е права.... ние сме по-силни! :)Искам да изкарам поне 10 дни без тахани (и съответно - ядки).
Причината е, че около рождения ми ден се наситих в повече. Все пак гледам да спазвам ротация.
Ядките са силни алергени, а аз до скоро имах непоносимост към сусам, орехи и лешници (именно от прекаляването с тях).
За това ги изключих за дълъг период от време.
Не е редно сега изведнъж да прекалявам ;)
Иначе - ако не си гребна веднъж, нямам проблем да не ям. Но отворя ли бурканаа.... ;)
Замени го с нова страст, ама по-полезна : ) Някакви кремести смутита (знам рецепта за епично кокосово смути с ягоди, боровинки, спанак и други работи) , енергизиращи сокове .... мойта страст сега е зелена салата и като го кажа на някого получавам подигравателна усмивка, но действително това ми е най-вкусното нещо през деня : )
П.С. И изглеждаш супер добре :) Оня ден си мислех как повечето момичета, които са по-дълго време във форума, си постигнаха целите, независимо какви са те. Кеф ми е да виждам резултати :) Което доказва, че само постоянството и никаквото отказване са пътя :)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 14.10.14 12:21.
14.10.14
15:58
На мен храната си ми е достатъчно вкусна; по принцип нямам усещане, че ми липсва нещо... Просто тоя лешников тахан пречупи нещо в мен :)
Благодаря ти. Не съм сигурна, че съм постигнала целта си. Но се радвам, че научавам много неща и че от много време насам съм се приела, без да си правя психически самоатаки (че видиш ли не съм 13% мазнини на 75кг лично тегло, примерно) :)
Днес: гърди, прасец
Лег с дъмбели, холистичен принцип
4 серии лицеви до отказ
3 серии полулег с дъмбели (8-6 повт, до отказ)
долна част на гърдите на горен скрипец (правих разни модификации) 3 серии
3 серии избутване на машина за гърди, до отказ около 12 повт
3 смесени серии повдигане за прасец на смит машина (12-15 повт) + избутване на лег преса за прасец до отказ
Няколко серии повдигане със собствено тегло
30 мин пътека, вело, пулс 135-140 (голям зор днес с тоя пулс)
Храна: хек, краставици, картофено пюре, кафе
После може да има и някакъв плод