Дневникът на V :]

Прескочи до:

23.04.15
16:03

казано от Вероника Налбатска на 23.04.15, 15:57:

В началото на тренировката ми се случи нещо, което много ме разконцентрира в последствие

Позинг :P

гледам днеска е модерно дамите да се резконцентроват от такива неща :D

Едит: въх нова страница започната с глупост .... по твоя традиция ... Много успехи в тренировките и постигане на каквото си си наумила :)

Мнението беше редактирано от MartiG на 23.04.15 16:06.

Чудех се дали да го напиша, но прецених, че трябва, за да напомня на всички за нещо важно.

Понякога си мисля, че имам много недоброжелатели, въпреки че съм добър човек. Да, добър човек съм и го казвам с ръка на сърце.
Защо тогава ми се случват гадни неща, ако не са замесени злорадстващи хора?
Но нали съм добра, може би изобщо никой не ми мисли лошото, а нещо иска да ми даде урок и да предотвратя в бъдеще по-лоши неща.

Днес се случи нещо, което ако беше станало 1 мин по-късно, щеше да има фатален край за мен - най-малкото щях да бъда с 2 счупени крака на няколко места + таз.

Тренировка за крака - започвам да редя тежести на лег пресата, но изобщо не ми хрумва да проверя как е оставен лостът, който застопорява платформата.
Лег пресата е такава, че има едно гнездо, в което лостът влиза - това е единственият начин за правилно поставяне.
Да...ама не. Някой преди мен не е бил бутнал лоста в гнездото, а го е оставил под ъгъл. В залата не тренират с големи тежести, а на лег пресата рядко изобщо слагат нещо допълнително. И така - привидно уредът изглежда наред и аз започвам да си редя дисковете.
Трябваше да сложа 180 кг. Стигнах до 150 кг и в момента, в който тръгнах да слагам 1х15 кг, лостът не е издържал (понеже е бил поставен не на място) и цялата платформа барабар със 150-те кг дискове падна напред и се строполи на седалката.
Буквално, ако беше станало и минута по-късно (да си сложа и другия диск от 15 кг и да седна), цялата тази тежест неочаквано щеше да се стовари върху мен.
Тя не е голяма тежест за възможностите ми - мога да я удържа в изометрия за известно време, докато дойде някой обаче това с падането на платформата не е такъв случай - става изневиделица и не може да реагираш.
Мисля, че счупените ми крака щяха да са най-малкото. Може би и гръбнак?
Не знам.
Беше страшно, сега ми се реве, сърцето ми е свито.

Колегите казват - за урок. Сега ще гледаш винаги обстойно всичко.

Този урок давам и на вас:

ВИНАГИ оглеждайте предварително всичко, което ще ползвате в залата - може заради нечия чужда немърливост да пострадате сериозно. Дори и на пръв погледпда ви изглежда наред, презастраховайте се. Може да се изненадате от хорските постъпки.

Физически съм добре, само съм мко повече стресирана от мисли какво можеше да стане :)

Де да беше позинг, де да беше.... :)
Благодаря за пожеланията! Всичко добро и на теб! :)

казано от Владимир92 на 23.04.15, 15:58:

Откъде взимаш патешкото? Много обичам, а трудно намирам хубаво...

Любимото ми месо! Това е от Кауфланд и за съжаление е замразено, но е много добро качество! :) Поне на мен така ми се струва.

23.04.15
16:21

Разхождаш се някой ден до Раковски и си взимаш цяла патка за 6 лв броя. Само трябва да и махнеш кожата с мазнината, че се гледат за дроб.

Абе няколко пъти подминавам с колебание замразени патешки сърца в Кауфланд... много са ми вкусни! Подминавам винаги с нагласата да си взема охладени месища, а не замразени, ама...

Инцидентът с машината е показателен за нивото на отговорност, което имат мърлячите по залите. Мисля си, че шансът да пострадаш е наистина много малък, тъй като ти е нужно твърде много време да заемеш работна позиция, а (както си забелязала) платформата пада до-о-оста бързичко. Много по-реална е опасността от изненада докато нагласяш краката на платформата - ако тогава тя тръгне надолу има чудесни възможности да те затисне и да направиш разтежение от рязкото неконтролирано движение.

Човек се подвежда от собствената си отговорност в такива моменти... решаваш, че всички имат грижата за следващия.

23.04.15
16:28

казано от Вероника Налбатска на 23.04.15, 16:12:

казано от Владимир92 на 23.04.15, 15:58:

Откъде взимаш патешкото? Много обичам, а трудно намирам хубаво...

Любимото ми месо! Това е от Кауфланд и за съжаление е замразено, но е много добро качество! :) Поне на мен така ми се струва.

До преди 10 години гледахме патици и бяхме едни от първите, които започнаха... Но по стечение на обстоятелствата минахме на друго.
Тогава бях злояд и едва ме караха да опитам, а хладилниците бяха пълни до горе с дроб и месо :D

Ако сега се върне това време, както и на мен ми е любимо, ще стана 100кг хаха. Иначе в Кауфланд това е на Челебиев майче - ок е :)

П.с. Веганите и природозащитниците ако видят как се угояват тези животни... Лошо ще им стане.

23.04.15
16:37

За случката...
Няма нищо случайно и всичко се случва с някаква цел. Просто се случва. Дори и на добрите хора, и на по-добрите от тях, на лошите още повече. ( :D ) Защо? Всяка наша мисъл има енергия и тази енергия не се изпраща само до мускулите, а витае доста извън нас.  Нещо като връзката мозък-мускул, но в по широк аспект. Затова опитай се да не мислиш за това. Приеми го като  урок, който ти дава  ценни знания за напред. Мисли позитивно и вярвай, че няма да се повтори, защото винаги ще си проверяваш уреда от тук нататък. Повярвай наистина в това, в това, че можеш да се справиш и няма да не провериш уреда.
Салустий е казал - “Всеки е ковач на своето щастие” и според мен е доста прав. Нещата, които се случват покрай нас “зависят” от самите нас по един или друг начин.

PS Има доста филми и книги на тази тематика, звучаща сигурно налудничево за повечето хора. Можете да гледате филма ” Тайната” :)

Мнението беше редактирано от Nachev на 23.04.15 16:39.

Сашо, ще разуча!

Ванка, да, Челебиев (излетя ми от главата).

Paulo, позитивна съм, но се уплаших... :)

Коле, абе тая лег преса е малко шашава. Според мен имаше опасност да има счупено по мен. То беше егаси тътена - разхвърчаха се и болтове... абе.. здраве да е.

Продължаваме напред! :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.04.15 16:46.

23.04.15
18:41

Случката звучи стряскащо, но ако това те успокоява, в живота такива случки са като греда във футбола - предизвикват вълнение, но не водят до резултат. За щастие. :) И няма вселенска, божествена или друга счетоводна сметка, карма или нещо такова, което да мери доброта, справедливост и принос и да раздава неприятности според тях. Вселената е безразлична, а според законите на ентропията - дори враждебна към живота. само че не дава на всички по равно, а буквално играе на зарове с нас.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.04.15 18:41.

23.04.15
22:25

казано от Boby_ на 23.04.15, 18:41:

И няма вселенска, божествена или друга счетоводна сметка, карма или нещо такова, което да мери доброта, справедливост и принос и да раздава неприятности според тях. .

Ми да...ето например аз ,не съм от най-добрите(злобен с комплекси и отмъстителен),при мен се счупи стойката за хиперекстензиите докато бях с 50кг зад врата-ми много приятно за фейса...,падна седалката на лег пресата докато бутах...пък като скъсах фитил на мащината за гребане беше чуден цирк с кръв по стената... :D :D

23.04.15
23:20

Лош късмет, някой е бързал, недогледал. Пак хубаво, че на теб се е случило докато товариш тежестите, а не някой да натовари 2 диска и да му се изсипят докато се намества. На мен на Славия постоянно ми се налага да местя разни дискове, втулки, лостове в непосредствена близост до подиумите и все си мисля как един път ще ме домързи и на някой акълия ще му дойде акъла (или ще изтече колкото и малко да е :D) по трудния начин.

Благодаря на всички, че се включихте по темата с моите неволи!
Днес се чувствам много по-добре и вече съм спокойна. :)

Черпя ви с една лесна рецепта:

казано от Станимир на 16.04.15, 01:04:

казано от Вероника Налбатска на 15.04.15, 23:50:

Измислих страхотен двупластов десерт, който се прави за има няма 15 минути! Снимала съм всичко и някой ден ще ви го покажа. :) Това беше тортата за Роско вчера, но днес имаше второ издание - да почерпя хакерчето и майка ми, които се вдигнаха от Ботевград, за да спасят положението :D.

Сподели с нас тази бърза рецепта :)

Рецептата - точно тегло на продуктите и коментари по приготвянето

Видео инструктаж:

Месец 5. Седмица 1/21

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 4 серии коси коремни с тежест (наведи)

Рамо 4 кръга от:
раменна преса с дъмбели от стоеж: 4 х 14 кг на ръка
вертолет: 8 х 26 26 24 24 кг
задно рамо на портален скрипец с кабели: 15 х 10 кг на ръка

4 кръга от:
раменни преси с дъмбели от седеж и бавна негативна фаза (5 сек): 4 х 12 кг на ръка
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 7 7 7 кг
Вертолет зад гърба, с дискове и от седеж: 15 х 5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели от полулег: 4 х 10 кг на ръка
Долен скрипец с прав лост: 8 х 25 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 4 4 3 кг

Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 40 40 40 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 40 35 35 35 кг
2 х долен скрипец - разгъване на въже над глава / 2х горен скрипец с V лост: 15 х 10кг / 15х 10 кг

Баниците ми гръмнахаааа! Всичкото рамене и ръки се подуха :D

20 мин пътека, пулс 136-140

Храна: около 700 г пиле, 2 парчета сладък кекс с царевично брашно, мляко от кокосови стърготини и стевия (250 г); 40 мл оризово олио, глава карфиол на пара, но ще има и втора, защото не ми стигна ииии една комбуча с джинджифил :D

Днес трябваше да започна рисунки по стените в стаята на моя кръщелник, но не успях:
вчера на басейна ми лютеше много на очите, снощи започна невероятна хрема, а през нощта се будих, за да се опитвам да я спра;
събудих се тази сутрин с подути очи, течащ нос и бях убедена, че е алергична реакция от басейна (заради хлора).
Все пак с приятелката ми решихме да не рискуваме - да не би пък да е вирус някакъв и да е странно съвпадение с басейна и си останах вкъщи.

Е, бях права, че е алергична реакция, тъй като вече няма и помен от хремата, а не съм правила нищо специално - просто днес не съм стъпвала на територия с хлор.

Работих на компютъра, спах, ядох, разходих се и си купих мечтаните кутийки за подправки! Не са най-качественото изпълнение, но не бях попадала на такива и просто не издържах. :)))))))))))))))

Храна: 500 г пуешко, 2 кг броколи на пара, 1 бр айсберг, 50тина мл мазнина, 100 г (сурово) ориз с коприва, 5-6 фурми, 1 доза телешки протеин с вкус на бял шоколад и кокос; какао с джинджифил и стевия

Менюто: 550 г свинско, 2 кг краставици, 500 г печени картофи

Бях и на традиционната ни сбирка на целия отбор в “шефката” ни (a.k.a. Вожда) и освен положителен заряд, награбих и много печени зеленчуци на плоча, салата от домати и краставици, 70тина г пилешко, 1 с.л. ориз с гъби, кафе, 6-7 бр шам фъстък, домашни гръцки маслини.
Даже и за вкъщи остана! Винаги месото отива в моята торбичка :D Така че за утре няма да готвя.

Хубава вечер на всички! :)

Месец 5. Седмица 2/22

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 серии на машина с тежести

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 60 кг (от другия път ще увелича в първа серия. Чаках този момент - да успея да направя и 4-те трисета с 60 кг)
чукчета: 8 х 60 6б 60 56 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 35 30 30 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 55 55 55 кг
пулдаун: 8 х 40 кг
2х хиперекстензии с тежест /2х супермен: 15 х 30 кг / 15 х собствено тегло

Задно бедро
4 кръга от:
румънска тяга: 8 х 70 70 70 60 кг
бедрено сгъване от лицев лег: 8 х 35 40 35 35 кг
хиперекстензии с акцент задно бедро: 15 х

20 мин пътека, ходене, наклон, пулс 138

храна: 600 г пиле, 2 кг тиквички, 40 мл тиквено масло, 2 парчета (300г) кекс от гречка с банани + страхотен натурален шоколад (ам-ам-мм)

Тази седмица ще направя тренировките си в 4 поредни дни (вместо да почивам в сряда), за да си освободя петък заради Джони спорт. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 27.04.15 20:41.

28.04.15
12:44

казано от Вероника Налбатска на 25.04.15, 19:48:

Днес трябваше да започна рисунки по стените в стаята на моя кръщелник, но не успях:
вчера на басейна ми лютеше много на очите, снощи започна невероятна хрема, а през нощта се будих, за да се опитвам да я спра;
събудих се тази сутрин с подути очи, течащ нос и бях убедена, че е алергична реакция от басейна (заради хлора).

Рони, и малката щерка е със страшна хрема и голямо кихане - дори в басейна още. А на Боби така му изсъхва кожата, че му предизвиква невероятни сърбежи. Изглежда химиите в басейна наистина се отразяват зле на хора, страдащи от алергия. Аз засега се разминавам само с леко течащ нос, но това може да се дължи и на поемането на вода :) Може би трябва нещо антиалергично да се пие преди тренировка...

Уф... гадна история! Гаден хлор! :(
Аз пробвах разни неща с по-алтернативна медицина, но без успех.
Не знам колко още ще мога да я карам така, но се надявам да има подобрение, защото предстои ремонт на басейна.
Четох за Боби, но не знам с какво може да се маже. Аз нямам изсушаване, а нещо като пъпки и лишеи (когато влизам).

Месец 5. Седмица 2/22
Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии повдигане на крака от лег до позиция свещ

Гърди
4 кръга от:
лег с дъмбели: 4 х 24 22 20 20 кг на ръка
обратен наклон на земя от позиция мост: 8 х 18 18 18 16 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 10 9 кг на ръка

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 54 кг доб.
Лицеви на колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 7 7 7 6 кг на ръка

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 130 кг доб.
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 50 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х

20 мин пътека, пулс 135

Храна: пак пиле (500г), 2 бр. айсберг, 1 краставица, 15 мл мазнина, 200 г царевичен “хляб” с кокосово мляко и чубрица, кафе

Лелееееее днес опищях залата от болка :D :D :D

Почвам пак да задържам вода, скоро ще ми идва. Явно само 10тина дни в месеца ще се чувствам супер, а другите дни ще съм bulk mode ON. :)

28.04.15
19:34

казано от Вероника Налбатска на 28.04.15, 16:16:

Почвам пак да задържам вода, скоро ще ми идва. Явно само 10тина дни в месеца ще се чувствам супер, а другите дни ще съм bulk mode ON. :)

И аз съм 10 дена в екстра форма и останалите 20 като плондер :D

28.04.15
22:14

казано от Ste La на 28.04.15, 19:34:

и аз бях така..преди да забременея. Хормони...

28.04.15
22:32

казано от diva 97 на 28.04.15, 22:14:

казано от Ste La на 28.04.15, 19:34:

и аз бях така..преди да забременея. Хормони...

Мдааа и като забременях бях плондер 9 месеца почти :D но пък беше яко

Еми хайде и аз да забременявам, че поне да има смисъл от тези плондерски истории. :D

Но като цяло, въпреки че е често срещано, не е много нормално 20 дни в месеца да сме водоноски. Аз се надявам с времето и това да се нормализира.
Много е забавно как днес ти казват “оо..изчистила ми се струваш”, а след 2 дни “абе, ти да не би да си качила кг” (разбирай - “к’во направи, много си се наляла”). :D
Днес те виждат без гърди, а утре “леллее какво направи ти?”... :)

28.04.15
23:56

Е, стига дееееее, пропаднаха ми надеждите, аз мислех, че тия хормони някога спират да се нагаждат и ще съм си плондер редовно само още една-две години... :( Измаменото камилче..

29.04.15
00:04

какао с джинджифил и стевия

Това една комбинация ли е?

29.04.15
00:37

казано от Вероника Налбатска на 28.04.15, 23:42:

Еми хайде и аз да забременявам, че поне да има смисъл от тези плондерски истории. :D

Но като цяло, въпреки че е често срещано, не е много нормално 20 дни в месеца да сме водоноски. Аз се надявам с времето и това да се нормализира.
Много е забавно как днес ти казват “оо..изчистила ми се струваш”, а след 2 дни “абе, ти да не би да си качила кг” (разбирай - “к’во направи, много си се наляла”). :D
Днес те виждат без гърди, а утре “леллее какво направи ти?”... :)

Това е по-добрият вариант от “Ти си същата” (свалила 7 кг) Е как точно съм същата, като не съм (headbang)

казано от Pavel D на 29.04.15, 00:04:

какао с джинджифил и стевия

Това една комбинация ли е?

Дам :)
Стоплям вода, настъргвам на ситно джинджифила.
Събирам в чаша: водата (250 мл), сокът от настъргания джинджифил (10 мл), 2 ч.л. натурално какао, стевия на вкус.

Nickie, мислех си, че повечето жени са така 1 седмица преди цикъл. Със себе си го обяснявам заради проблемите, които имам... но явно масово сме водоноски. :D

Zozo, е това вече наистина е гадно. Но много зависи и кой точно ти го казва, защото повечето хора и понятие си нямат и е съвсем възможно да не забелязват (въпреки че 7 кг надолу са си доста видни; ако ги беше качила - със сигурност щяха да ти го натъртят).

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.04.15 08:45.

29.04.15
09:45

Мерси :) Винаги има какво да се научи в женските дневници (sun)

Имам някакъв джинджифил на прах, но със сладко досега не го бях комбинирал. Ще пробвам задължително

Като сме на темата - препоръчай(те) други подправки за сладкиши, съвместими с НВД. Досега съм “открил” какао, кокос, канела, рожков, смляни бадеми, ванилия...

Ааа за какаото ти трябва сок от пресен джинджифил.
Коренче си вземи. :)

В някои от нещата, които си посочил, си има въглехидрати, но предполагам знаеш и си сметнал всичко.
Освен изброените от теб, ползвам и кашу, слънчогледови семки, есенция ром, настъргана кора от лимон, кокосово мляко. Ако се сетя още, ще добавям.

казано от Nickie на 28.04.15, 23:56:

Е, стига дееееее, пропаднаха ми надеждите, аз мислех, че тия хормони някога спират да се нагаждат и ще съм си плондер редовно само още една-две години... :( Измаменото камилче..

Аз лично задържам само няколко дни преди цикъл :) Наистина е въпрос на хормонален баланс, с който също имах проблем преди време (ПКЯ)

29.04.15
13:30

Стига сте се оплаквали, аз задържам винаги преди състезание, особено по културизъм е много приятно :D

Блажуно, това е твой избор и ти си запозната, че такива неща около състезанията се случват. :)
Приемаш го като нещо, през което трябва да преминеш до достигането на сцената (и след това).
Аз нито искам да излизам за състезание, нито да се готвя.
Искам целогодишно да поддържам нормално количество водна задръжка :D

Толкова ли много искам?! :)

Ади, и на мен е от поликистозата.

29.04.15
14:04

Имах предвид, че винаги ми идва преди състезание :D

Ааааа...е да, ти си нечовек-мегажена :)

Месец 5. Седмица 2/22

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем -по 3 серии от 2 упр. (Повдигане на крака от вис и V преси)

Квадрицепс
4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 44 40 40 40 кг доб.
хакен клек: 8 х 80 кг доб.
сиси клек със собствено тегло, от стоеж: 15 х
4 кръга от:
преден клек на смит: 4 х 30 24 24 24 кг доб.
хакен клек: 8 х 80 кг доб.
екстензия: 15 х 15 кг

Глутеус
4 кръга от:
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 4 х 40 кг доб.
плие: 8 х 34 кг
магарешки ритници: 15 х

4 кръга от:
“Суинг” на долен скрипец с въже: 4 х 40 кг
клек плие с дъмбел: 8 х 34 кг
2х абдуктор/ 2х глутеус мост със стъпала на пейка и задържане: 15 х всички плочки/ 15х собств. тегло

Без кардио. Много тежко ми беше днес, но като цяло ми е заспало.

Манджа: 3 пъстърви (малки), 100г оризовки, ориз с коприва (към 300г), 1.5 кг зеле, 50 мл мазнина, пих и кафе.
За вчера добавям и 1 грейпфрут. :)

Като виждам ,че почвам да задържам вода си правя отвара от магданоз, 500мл.вода и една шепа магданоз с дръжките, прави се запарка ,прецежда се и се пие през целия ден, използвала съм и други отводнителни от аптечната мрежа пак на билкова основа, най фрапантният ми случай беше -4 килограма от задържана вода , изчистване точно за 2 дни

Благодаря за включването!

Всичко това е тествано от мен и не работи в моята ситуация... за съжаление. :)

29.04.15
20:48

Аз си изяждам прясна връзка магданоз и действа прекрасно при задържана вода. Не мисля че термичната обработка на магданоза му е от полза.

И аз предпочитам суров магданоз (и смятам, че е по-добре), но съм опитвала и други варианти (запарки и прочее).

За днес добавям и слънчогледов тахааааан:)))))))

Месец 5. Седмица 2/22

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 3 серии коси коремни, упражнения от водната аеробика

Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели от седеж и вертикална облегалка: 4 х 16 14 14 14 кг на ръка
вертолет: 8 х 26 26 24 24 кг
вертолет зад гърба с дискове, от седеж: 15 х 5 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кт
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 8 7 7 кг на ръка
задно рамо с дъмбели от наклон напред: 15 х 4 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с щанга от стоеж: 4 х 20 кг
скотово с крив лост: 8 х лост + 16 14 12 10 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга от:
горен скрипец с прав лост: 4 х 40 45 45 45 кг
горен скрипец V: 8 х 15 кг
долен скрипец - разгъване на въже над глава: 15 х 10 10 5 5

20 мин пътека, 135 пулс

храна: 650 г риба талисман, карфиол, 500 г картофи, 60 мл мазнина, кафе

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1