30.04.15
19:31
Слагам си го в дневника, защото днес ми го изпратиха и ме изкефи много! :)
Все едно съм аз, но показвайки крака. :D :D :D
ПП: ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙ, как пък така пак си отворих сама новата страница...
Е, пожелавам си да бъда в хармония! :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 30.04.15 19:32.
30.04.15
20:02
Накрая тая мацка извади по-яки бицари от тоя с брадата май :Д
01.05.15
23:16
ДНЕС:
Джони спорт all day :)
Храна: (по план) 340 г свинско, 2 дози телешки протеин с вкус на бял шоколад и кокос, 1 кг тиквички на пара, 500 г моркови, 20 мл мазнина, 2 парчета гречков кекс с банани
Отделно (след турнира): 1 свинска пържола, салата със зеле, репички, царевица, моркови, домати.
Страхотно зареждащ ден и съм благодарна за него!
Много изморително физически, но цената си заслужава. Радвам се, че се видяхме с доста хора и ще се радвам това да бъде по-често.
Също така искам да кажа две неща:
- бирите около мен се лееха обилно, загубих бройката;
- стоях на състезанието от началото до края и излизах само в почивките, за да взема въздух!
Хубави хора сте, ей!
Па някои от вас и големи гири вдигате! :D
01.05.15
23:26
Това е един от малкото случаи, в които момиче да е изляло повече храна от мен. :D Не знам дали е нормално, но стомаха ми се беше свил на топка, даже вечерта като се прибрах едвам си изядох спагетите, а обикновено си сипвам допълнително.
01.05.15
23:33
Може би емоциите от днес са се отразили така, макар че аз след състезания поглъщах света.
Почини си добре и възстановявай! :)
Аз днес си хапнах точно 3 пъти по време на състезанието - докато ти вдигаш, аз ям... нормално е да те водя с някоя калория повече :Д
01.05.15
23:37
Може би емоциите от днес са се отразили така, макар че аз след състезания поглъщах света.
Почини си добре и възстановявай! :)Аз днес си хапнах точно 3 пъти по време на състезанието - докато ти вдигаш, аз ям... нормално е да те водя с някоя калория повече :Д
Не е само някоя. Сутринта преди състезанието тахан с мед, преди тягата кофичка кисело мляко с банан и като се прибрах една порция спагети болонезе една чиния, а обикновено ям по 2.
02.05.15
12:49
Храната днес: 500 г пилешко месо от бут, 300 г царевичен кекс, 2 бр айсберг, 250 г домати, 3 тиквички, 30-40 мл оризово олио, какао с кафе
добавям и: 80 г шоколад със стевия, смути от банан и киви
Вчера съм била мега изморена, защото спах над 10 часа! Не знам за състезателите... :)
Предстои ми среща с моите колежки от отбора по водна аеробика и днешният ден ще е едно продължение на вчерашния - пълен с много хубави емоции. :)
Слагам едно видео на моя Роско, за да си го гледам на тази страница.
От септември 2014 г не тренирам в залата, в която работи и съответно - не мога да тренирам заедно с него и да му се любувам. :D
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.05.15 23:20.
03.05.15
13:08
600 г телешки пържолки, 1 бр кит. зеле, остатък от айсберга, 100 г оризовки, 20 г оризови спагети, 50 мл мазнина, кафе, смути с грейпфрут и ябълков пектин.
Оказа се, че ябълковият пектин не ми понася (странно), защото в снощното смути имаше пектин и малко след това ми стана доооста кофти + разстройство.
Днес по същия начин. Интересно.
Иначе - наспах се много добре! Харесва ми да чувам птички от отворения прозорец, защото ми създава илюзия, че съм в къщата в Ботевград, която е до река с много липи...
<3
Е, илюзията изчезва, когато се събудя и видя високия блок срещу терасата. :D
Малко работа на компютъра отмятам, а после може и да излезем на разходка (макар, и аз като Ради често съм си една голяма
мърда... :D Защо да излизам, когато мога да спя?!).
Всичко това се дължи на факта, че ежедневието ми е адски динамично, не работя в офис, спортувам няколко часа на ден, ходя пеш, нося багажи... и в почивните дни искам да мързелувам безкрайно! :)
Рони, ако и да работеше в офис, не по-малко щеше да ти се спи, повярвай ми. :D Много хубаво звучи къщата с липите. (inlove)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 03.05.15 15:31.
03.05.15
16:00
Може и да си права...
Просто повечето ми познати, които имат седяща професия, използват почивните дни, за да се разхождат (в планина, в парка) и да почиват активно.
А аз - точно обратното.
Къщата в Ботевград наистина е едно чудесно място и може би заради това не мога да свикна с живота в София вече 7 години. Нямаме възможност за къща на този етап, а в блок не е никак същото. :)
04.05.15
15:45
Месец 5. Седмица 3/23
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем – 3 серии на земя със свити крака
Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 60 60 60 кг
чукчета: 8 х 60 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 35 35 30 кг
4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 55 55 55 кг
вертикално дърпане на машина със свободни тежести, тесен успореден хват: 8 х 40 кг добавени
хиперекстензии с тежест: 15 х 30 30 30 25 кг
Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга: 8 х 60 кг
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 25 25 кг
20 мин пътека, наклон, ходене, пулс 148
храна: 3 пъстърви, печени с билки (550 г с глави и кости), 400 г сварени и намачкани картофи, 30 мл мазнина, 1 кг броколи, остатък от китайското зеле, кафе, какао; планирам и едно смути от магданоз и ябълка.
Вчера направих “сладолед” - пасирах 1 банан с 50 мл вода, 1 с.л. какао, 10 г кокосови стърготини, 1 ч.л. кафе, 1 доза протеин с вкус на бял шоколад и кокос -> във формички и във фризера за 2.5 часа. Изядох половината, получи се вкусно! :)
За тренировката днес: Успях да вдигна тежестта при първата серия от вертикалния скрипец. Много добре! Това обаче ми е максимумът на този етап - т.е. другата тренировка ще ми е цел да задържа тези килограми, след което ще пробвам да направя двата първи трисета с по 65 кг.
От другия път ще увелича и чукчетата поне в първи трисет. Вече определено ще мога. :D
Не знам дали съм казвала, но имам много ниско кръвно, близки граници и понякога ме избива на сън. Вчера беше така и дори разходката не помогна. В резултат - не бях продуктивна, а лежах и тази нощ спах 11 часа! :D
Днес обаче след тази тренировка отново съм робокоп! :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.05.15 18:16.
Не знам дали съм казвала, но имам много ниско кръвно, близки граници и понякога ме избива на сън.
Как ти завиждам само! :)
05.05.15
13:53
Защо ми завиждаш, Боби? Че имам оправдане, когато заспивам права на масата? :D
_______
Месец 5. Седмица 3/23
Тренировка 2 - гърди, прасец
Корем – 3 смесени серии от повдигане на прави крака до поза свещ + коремни преси на обратен наклон
Гърди
4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 50 50 46 46 кг
флоор преса с дъмбели от глутеус мост: 8 х 18 18 18 16 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 10 8 кг на ръка
4 кръга от:
преси на машина: 4 х 54 кг доб.
полулег на смит машина: 8 х 4 4 4 2 кг доб
Кросоувър на портален скрипец: 15 х 10 кг на ръка
Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 140 кг доб.
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 50 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х
20 мин пътека, 145-148 пулс
Храна: 500 г свинско с черен пипер, 2.5 кг тиквички с червен пипер (на фурна), 20 мл тиквено масло, 2 парчета (250г) гречков кекс с банани, лимон и стевия, 80 г шоколад, кафе
Днес се наложи да тренирам веднага след часа си по водна аеробика (обикновено имам 45 мин между басейна и залата) и тъй като на басейна още сме със зимни температури, направо умрях от жега и недостиг на въздух. Смазах се!
Въпреки това - много сила при гърдите, но се зачудих какво ли ви е било на Джони спорт, момчета! :D
Все още не ми е дошло и все така си задържам вода, но като изключим това, се чувствам доста добре. :)
05.05.15
15:32
Въпреки това - много сила при гърдите, но се зачудих какво ли ви е било на Джони спорт, момчета!
Не питай! :-) Докато вдигах не ми правеше впечатление, но после беше смърт!
06.05.15
15:37
Дано другата година да имате повече въздух! :)
Честит празник! Бъдете здрави! :)
Много слънчев ден... налудничаво топъл дори!
Днес почивам и нямам нито щанги, нито водна аеробика. За сметка на това порисувах... доста - имах няколко поръчки, които все отлагах поради липса на време и използвах профилактиката на басейна, за да наваксам. Получи се.
Обаче много огладнявам от рисуването, честно! Особено пък, когато се налага да правя двоен портрет...
Храна: 500 г пилешко, 3 бр айсберг, мазнина (този път не мерих, но ще стане около 60-70 мл за деня), смути от: магданоз, бейби спанак и 2 малки зелени ябълки; сладък кекс от царевично брашно с протеин и стевия (300 г) иии май ще е това.
Слагам пак видео на Роско. Какво да правя... гордея се с него, пък и да видите кой ме е учил да работя с дъмбели. :D
07.05.15
16:07
Месец 5. Седмица 3/23
Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус
Корем -4 серии колелце до отказ
Квадрицепс
4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 44 44 40 40 кг доб.
лег преса: 8 х 160 кг доб.
лег екстензия: 15 х 20 15 15 15 кг
4 кръга от:
преден клек, смит: 4 х 30 24 24 24 кг доб.
лег преса: 8 х 150 кг
аддуктор: 15 х всички плочки
Глутеус
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 170 кг доб.
клек с широк разкрач на смит машина и стъпала, изнесени напред: 8 х 20 кг доб.
ритници на уред за хиперекстензия (наобратно): 15 х
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 170 160 160 160
клек широк разкрач на смит: 8 х 20 кг доб
2х абдуктор/ 2х глутеус мост със стъпала на пейка и задържане в горна позиция: 15 х всички плочки / 15 х собствено тегло
#lo6omie
Така си размазах краката, че кардиото беше мисия невъзможна. :D
На наклон и скорост, при които обикновено вдигам около 150 пулс сега с 300 зора усрях до 133 да докарам. Вървях 10 мин и слезнах - нямаше смисъл просто. Тренировката беше достатъчна. Сега седя на дивана и се чудя как КАК да се придвижа до другия басейн.......... :D :D
Храна: 450 г (на око) пуешко от бут, 2 кг краставици, 500 г моркови, 220 г оризов кекс с кокосово мляко, 4 бр оризовки, 30 мл оризово олио, кафе
Така си размазах краката, че кардиото беше мисия невъзможна. :D
Защо правиш кардио след тренировка за крака?
07.05.15
17:43
Няма сериозна причина за това. :) Единствено още малко енергоразход и да походя.
В интерес на истината, откакто правя “тежко-средно-леко”, доста често ми се случва да не успея да направя свестно кардио след краката и просто спирам или изобщо не правя.
Питах,тъй като от доста места съм чувал и гледал (Станислав Линдовер),че кардиото след тренировка крака в общи линии ги замазва...Някакъв културистичен опит-колко е верен не знам.
07.05.15
19:44
По принцип след като тренираш крака, те не само, че са загубили релефа си (какъвто е бил преди тренировката), но и изглеждат подути и... ние с Росен имаме определение за това - варени кремвирши. :D
Всички течности отиват там и се получава този замазан ефект.
А състезателите по културизъм спират да ги тренират няколко дни преди състезанието. Преди да излезнат на сцената (зад кулисите) обръщат внимание на горната си част и помпат нея (разбира се и там умерено, че да не предобрят работата), а краката не пипат.
Технически не е правилно да се каже, че тренировката/кардиото ги замазва, защото под замазва се подразбират подкожни мазнини (поне аз разсъждавам така). По-скоро визуално се придобива такъв ефект, но той е временно явление (при мен трае 2-3 дни като най-силно е в деня на тренировката и после полека “спадат”).
Може би при долната част се получава най-осезаемо този “ефект”, защото са най-голяма мускулна група. А пък и допълнително в ежедневието сме все върху краката. Тук се сещам да добавя, че състезателите ползват добре познатия метод да си вдигат краката на високо, за да намалят отичането.
Та... кардиото не ме притеснява заради това нещо, защото така или иначе то се случва по време на тренировката за крака и не е страшно. Е, поне не е за тези, които не носят тесни дънки. :)
Не говоря за загуба релеф,напомпване,временни промени-неща ясни като следствие от тренировката.Говорех за краен ефект от честото прилагане на кардио ,конкретно след тренировка за крака,а именно загуба на формата с едно повърхностно омазняване.Просто казах какво съм чул от разни клипове на хора от ниво близко до световното,като тренировки културистични.Трудно ще намеря клипа(доста са и по 20 мин) на Станислав Линдовер в който и Рони Колман казваше две три думи по темата.
07.05.15
21:34
Това е интересно.
Ще се разровя и аз. :)
08.05.15
10:21
Менюто днес:
600 г телешко месо на кайма и под формата на 6 кюфтета с 6 подправки (не ме питайте, Росен забърка магията); батати с малко обикновени картофи (готвени в йенско стъкло на бавен огън със сол и черен пипер, сладките картофи станаха НЕВЕРОЯТНИ, искаше ми се да изям всичките 2 кг, но уви, само около 450 г взех), 1 кг броколи (после или ще добавя още толкова или някакъв друг зеленчук), 40 мл мазнина, какао с джинджифил.
После ще опиша и тренировката. :)
Прилагам снимка на моята закуска в 7.30 ч:
08.05.15
15:11
Месец 5. Седмица 3/23
Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс
Корем – 3 серии, странични наклони с тежест
Рамо 4 кръга от:
раменна преса с дъмбели от стоеж: 4 х 14 кг на ръка
вертолет: 8 х 26 26 24 24 кг
задно рамо с кабели на портален скрипец: 15 х 10 кг на ръка
4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 8 8 8 кг на ръка
задно рамо с дискове - вертолет отзад: 15 х 5 кг на ръка
Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели, полулег: 4 х 10 кг на ръка
скотово с крив лост: 8 х лост + 16 14 12 12 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 кг на ръка
Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 40 40 40 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 40 35 35 35 кг
долен скрипец - разгъване на въже над глава: 15 х 10 10 10 5 кг
Трисетите за бицепс и трицепс ги правих в суперсерии.
20 мин пътека, наклон, ходене, пулс 140-147
08.05.15
20:59
Това заслужава отделен пост в моя дневник.
Тази вечер ще пия вино! :D
Да видите, че и аз съм човек. И аз имам нужда от ресвератрол!
Наздраве! Не мога да кажа, че обичам всички, но определено мога да кажа, че голяма част от вас са хубави хора!
И аз... такова... много ви уважавам! :)
09.05.15
17:51
500 г свинско, към 3 кг тиквички (като са изпечени и не усещаш теглото :D), 60 г слънчогледов тахан (може и мааалко повече, но за сметка на това нямам друга мазнина днес), 2 парчета гречков кекс с банани, кафе, ябълка
В Ботевград съм си и съм се разпльокнала от кеф - пълен релакс за тяло и ум. :) На центъра имаше празнична програма, но аз не стоях, само минах транзитно.
Мускулната треска на краката ми е доста гаднярска - беше ми трудно да отида до магазина (на края на града, около 20 мин в едната посока) :D Ти искаш да ходиш, те не слушат.. :)
10.05.15
00:05
Сигурна ли си, че краката не слушат заради мускулната треска... щото виждам няк’во вино има предната вечер :D :D :D
пп: шегичка
10.05.15
08:14
Ти се шегуваш, но всъщност не е невъзможно! Толкова съм загубила тренинг, че от 2 такива чашки ми се замайва погледът. :D Но вчера определено си беше от тренировката.
Менюто днес: 460 г пилешко, 2-3 бр айсберг, царевичен кекс, 30 мл мазнина. Може би ще има и 80г натурален шоколад със стевия.
Вчера хапнах повече тахан от предвиденото, но да кажем, че таханът е моята бира и поради тази причина е рядкост (вече) - умишлено се старая да няма запаси у нас. :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.05.15 08:15.
Гледам, че ееееееей там, много нагоре си споменала, че си с ниско кръвно и доближаващи се граници - как се справяш с него? И аз съм с такова по наследство и съня ме хваща във всякакви мега неподходящи моменти, ежедневно.
10.05.15
08:51
http://www.bb-team.org/articles/4886_nisko-kruvno-naliagane
Да си призная - нищо особено не правя. При мен не е ежедневие и нямам притеснителнш симптоми.
Пия много вода, а когато ми се случи такова заспиване на масата, се извинявам и се оттеглям да спя. За щастие се е случвало, когато съм била при близки приятели.
Заспивам при 90/70.
Нямам никакви други оплаквания или поводи за притеснение и търсене на лекарска намеса. Надявам се така да си остане.
Пия много вода и тъй като доста често съм права, гледам и да си полягам също толкова често. :) :) :)
10.05.15
09:16
И аз от време на време имам ниско кръвно, но нищо не усещам. По принцип е нормално 110-120 на 80-70. На преглед при личната през февруари сутринта ми измери доста внимателно 90/60, а уж бях супер стегната и стресирана в момента и грам не усещах заспиване или замайване. Странна работа.
Моето “нормално” е 90/60, никога не съм мерила повече, само ми се приближават границите, когато ми стане наистина зле - главоболие, замайване, припадам си от време на време, спя по 10 часа без никакъв проблем... :D Надявах се от тук да излезе някакъв неизпробван лек, ама явно моите проблеми са по-сериозни. Благодаря за статията, чела съм я, за това започнах да се занимавам с йога и да се опитвам да включвам витамини от B групата, за сега нямат особено влияние, надявам се след време да се подобрят нещата.
Юху, аз също съм с ниско кървно по наследство. Често ми мерят кръвното 70-75 на 40-45, рабира се има и моменти с 90 на 60, но често ме питат как ходя по улицата с това кръвно, като го премерят. Единствено, еединствено по време на бременността се беше нормализирало, та беше станало 110 на 80, дори 120 на 90. Сравнително често съм припадала в пубертета, и, както казах, е наследствено, но пък не го усещам сега, смисъл - чуствам се чудесно, макар да ми причернява понякога. Голям купон! След като съм родила, не са ми го мерили, но ще направя това тия дни, интересно дали има промяна.
Значи след пубертета, все пак, спря да припадаш? Супер! Има надежда! :D Писна ми да стресирам хората...
11.05.15
15:00
Месец 5. Седмица 4/24
Тренировка 1 - гръб, задно бедро
Корем –2 упр по 3 серии (V преси и повдигане на прави крака от вис)
Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 60 60 60 кг
гребане с крив лост, подхват, хоризонтален торс: 8 х лост + 30 кг (38 е всичко предполагам)
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 40 кг (друг уред е, стандартният беше със скъсано въже)
4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 55 55 55 кг
пулдаун: 8 х 40 кг
хиперекстензии с тежест: 15 х 30 кг
Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга: 8 х 64 60 60 60 кг
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 25 25 кг
20 мин пътека, пулс 148
Храна: 500 г патешки гърди в йенско стъкло на бавен огън, 2.5 кг краставици, 250 г домати, магданоз, 100 г оризовки, коприва с ориз - 2 паници, 40 мл оризово олио, какао
11.05.15
21:29
Новото мото в живота ми!
Моят пътеводител!
ИСТИНАТА!
If it doesn’t make muscles then it doesn’t make sense!
Благодаря на Херцога за това откритие и извор на щастието ми!
Прикачвам и оригиналната картинка, която ме вдъхнови. Може би нарочно е с граматическа грешка, но аз искам при мен всичко да е перфектно! :D
Също така искам да кажа, че един ден ще имам потник с този надпис и сега ще спя спокойно, защото всички знаете, че това ще е моят патент!
Лека нощ! :) :) ((((((((((((((((((((((((:
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.05.15 21:29.
11.05.15
21:34
Ама и със СТ Флечър ли на него? :)
11.05.15
21:41
Мислех само текст, без него.... но като се замисля... той си е образ. :D
Боби, патент ще е тази мисъл върху потник (и то ръчно рисуван), а не самата мисъл. :D Какво ми разваляш кефа сега? Не си мисли, че не съм видяла какво пиеш днес! :)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.05.15 21:42.
11.05.15
21:46
Ми, става за мото, обаче на мен най-много ми харесва девиза на Шер: If you don’t like what you see, change it! :D :D :D