Дневникът на V :]

Прескочи до:

Много ви благодаря! (muscle)

:)

Днес:
разходка около 7 км + припичане на полянка

Храна: 500 г телешко, 50 г оризови спагети с куркума, босилек и зехтин; 2 червени чушки, 1 голям домат, тиквички (не знам точно количество, но на око си е баш по моите стандарти :D), кафе
+ oт разходката: шепа улични джанки, 5-6 сини сливи и няколко къпини

От началото на отпуските си развалих правилото да пия кафе само 2 дни седмично и съм започнала по-често. Не че имам нужда от него, не знам и аз защо се получи така. Съвсем скоро правилото ще влезе пак в сила. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.08.15 15:02.

08.08.15
16:14

Ако си в състояние да пиеш кафе само два дни в седмицата, защо не го спреш съвсем?

След емнайсе месеца по ‘тежко-средно-леко’ е нормално да те избие на стимуланти... :P

Да, Боби... доста логичен въпрос.
Преди малко и Росен ми зададе същия! :)

Ще се въвежда ново правило :D

Аз го бях спряла напълно за над година време, но после го въведох вторниците и четвъртъците, защото тогава ставам толкова рано, че ми е криво всичко. :D

Но да - определено мога без него, въпрос на нагласа.
Физически не съм пристрастена - така или иначе, когато почна тренировката си по водна аеробика в тези дни, се събуждам с или без него. :D

Колеееее, Рони Колман може и без стимуланти. Ша видиш тии!

Вечерно раздвижване с Роско:

колело
10.98 км
53 мин
средна скорост 12.2 км/ч
максимална скорост 21.2 км/ч

Лежерно, по любимия ми маршрут. :)

08.08.15
21:52

А какво му е лошото на кафето впрочем?  :)
Кольо, то стимуланти и стимуланти. Щото и “манго-шоколад-страчатела-дайте-менюто-че-ги-забравих..” нали.. :D

Теди Илиева

08.08.15
22:35

Кафето окислява организма, а Рони прави едни наблюдения на тема pH.

@Рони, да напомня, че обеща за резултати, като са готови де. Очаквам с интерес! (sun)

Ааа... тия не са от моите стимуланти! :D

Казусът ми с кафето е свързан със синдром на поликистозните яйчници, с който съм диагностицирана преди доста години.
Въпреки че последната година и половина имам значително подобрение в здравословно отношение (дори и повече от значително), аз все още организирам начина си на живот покрай това така, че да намаля (доколкото това е възможно) възможно повече фактори, които могат да влошават състоянието ми.
Предполагам, че дълго време ще го мисля това и занапред. :)

Преди години, когато състоянието ми не беше никак добро, спрях кафето изцяло, тъй като се смята (според повечето източници), че би могло да допринесе за задълбочаване на проблемите на жени със СПКЯ.
Тъй като самото възникване на СПКЯ е леко мистерия и съществуват много въпросителни около него, реших че не съм в позиция да оспорвам дали кафето вреди или не, а просто да го спра, тъй като не коства нищо. Ей така, за всеки случай. :)

В момента се наблюдавам стриктно - след като подобрих състоянието си (в следствие на много неща), въвеждането на кафето 2 пъти седмично не се отрази негативно за период от 6-8 месеца. Въпреки това някак си не ми се иска да тествам дали би повлияло при ежедневна консумация, нито пък да експериментирам с количества. Не ми се рискува, пък и нямам проблеми да му кажа “чао” /или пък да се появява епизодично - веднъж, два пъти месечно, ако излизам някъде и ми се допие (обичам вкуса му)/.

ПП: Теди, да, И това. :D
За кои резултати искаш да спомена - експериментът с водата канген и нейното pH ли?
Или за тоновете зеленчуци, които ям? :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.08.15 22:41.

Теди Илиева

08.08.15
22:47

И за двете, Рони!
Много ми е интересно дали количествата храна разделени на 30% / 70% в полза на алкалните е оптимално, както гледах една лекция в нета на Barbara O’Neill или е от типа нови митове. Правила ли си такава сметка?
А това за Kangen водата също си е много интересно.

Причината да отлагам обобщенията е, че все още се страхувам как биха били възприети те.

В никакъв случай НЕ искам да стават тема за спорове, както и НЕ искам да се възприемат от някои хора като “цяр”, “панацея”, “нещото, което и аз трябва да правя”.
Не. Защото всичко, което правя е обвързано със самата мен, с миналото ми, със здравословното ми състояние, с консултации с личен лекар и т.н.

Теди, приемам напомнянето ти като знак, че е дошло време да споделям това, което ми е направило впечатление до този момент. :)

Експериментите ми са:
- лични и напълно аматьорски
- без строго проследяване от специалисти (да, консултирала съм се за някои неща с определени хора, но за по-голямата част слушам себе си)
- вероятно и със субективни усещания - т.е. мисля си, че Х действа супер, но всъщност усещането може да е от комбинацията между Х+Y, няма как да изолирам едното от другото
- нямат за цел да твърдят нещо или да оспорват друго, нито пък да поставят гръмки заключения тип: “правете това, защото то е най-правилното”

И аз самата имам много въпроси, експериментирам, лутам се. Пиша ги тези уговорки, защото често хората ги забравят или не се замислят - не искам да подведа някой, да се подлъже по думите ми и после да каже: “Ама то не действа”.

Алкално-киселинен баланс
Интересите ми започнаха покрай едно лечение за СПКЯ, което е в графа нетрадиционна медицина и няма да задълбавам. Получих съвет да намаля месото (защото в този период ядях по 1 кг на ден), както и да увелича зеленчуците.
Тези неща съвпаднаха с проучванията ми покрай болестта на брат ми (болест на Бехтерев) - при него не само, че трябваше да се намали месото, но и по възможност да се спре (стигнахме до този извод още преди да почнем да четем задълбочено, тъй като болките в ставите му се изостряха пъти повече след консумация на каквото и да е месо), а в допълнение навсякъде се посочваше, че е добре да се храни с пресни зеленчуци.

Месото е киселинно.
Зеленчуците са алкални.

Храната НЕ влияе пряко върху pH на кръвта!!!
Но аз вярвам, че храната има отношение върху алкално-киселинния баланс по други пътища. Повече по темата, както и защо 30% от храната да е киселинна, а 70% - алкална, може да прочетете в статията ”Оцветете диетата си”.
За втори път тази седмица ще дам препратка към една дискусия във форума по темата: ТУК (в нея има и противоположни мнения, както и препратки към различни източници, така че който иска да си направи сам някакви изводи).

Аз не мога да кажа дали тези съотношения са ОК, нито пък дали са верни, но за себе си съм изградила някакво мнение. А и едва ли такава диета би могла да навреди, ако макронутриенти + калории отговарят на нуждите на тялото в здравословно отношение.
Все пак киселинни храни (освен месото, млечните) са и захарта, трапезната сол, сладките плодове (всъщност много малко плодове не са).
Алкалните са билките, зеленчуците (особено зеленолистните), зехтинът.

Колко пък да навреди, ако към сочната си пържола добавим голяма салата? Така имаме киселинна храна + алкална храна, която пък алкална храна има и други ползи.

Така реших да си направя експеримент: да добавям големи салати към всяко хранене с месо/риба. Захар не ползвам, а сол - в нормални количества, т.е. не прекалявам.

Забележка: количествата зеленчуци, които ям, са наистина големи и в очите на повечето хора вероятно е крайност. Неведнъж съм казвала - не съм за пример. Факт е, че се чувствам ОК, имам си подобрения в състоянието и е нормално да продължавам да правя нещата, които съм открила за себе си, че работят.
Това количество (2.5-3 кг дневно) идва от броя на храненията ми, които са 6 пъти дневно и на всяко хранене имам месо.
ТОЗИ БРОЙ ХРАНЕНИЯ СЪЩО НЕ Е ЗА ПРИМЕР и е строго обвързан с физическата ми активност.
Обяснявала съм и преди - ям по 80 г (сурово състояние) месо на хранене и е съвсем естествено да ми се хапва едно 400-500 г зеленчук, за да се заситя все пак. (не ям само протеин и фибри, имам и мазнини, както и въглехидрати, но това е друга тема).

Тъй като аз имам проблем с яйчниците и месечния цикъл, нормално е да проследя как ще ми се отрази храненето именно в тази посока:
януари 2014 съм имала цикъл на 22ро число, след което е пропуснал февруари и е дошъл на 9 март.
Нататък продължавам не по дати, а през колко дни:
50-ти ден (април 2014)
55-ти ден (юни 2014)
43-ти ден (август 2014)
80-ти ден (октомври 2014)
34-ти ден (декември 2014)
37-ми ден (януари 2015)
48-ми ден (февруари 2015)
39-ти ден (април 2015)
38-ми ден (май 2015)
28-ми ден (юни 2015)
29-ти ден (юли 2015)

Преди април 2014 година съм имала периоди от по 6 месеца без цикъл;
както се вижда е започнал да ми идва около 50ти ден, после е имало голям период от 80 дни, след което е почнал да идва на по-малки периоди (с едно изключение) до последните 2 месеца, когато вече си е абсолютно в нормалното.

От края на 2013 до есента на 2014 (говоря приблизително, тъй като в момента тефтерът, в който си водех записки, не е при мен) правех боуен терапия, която със сигурност повлия ПРИ МЕН. След това въведох правилото за повече алкални храни.

Кое е проработило най-много и дали ефектът не е комбинация от всички неща, взети заедно - това не мога да коментирам. Вероятно е второто.

Както се вижда обаче, от февруари 2015 насам цикълът ми е с най-добро развитие по отношение на честотата си.
От 2015 година не правя боуен терапия.

Какво се промени от февруари насам?

Добавих експеримент

Канген вода

Тъй като не искам да давам препратки към български вносители, ще кажа, че канген водата е пречистена и йонизирана чрез японски уред.
НЕ правя реклама и НЕ се обвързвам нито с производители, нито с вносители!
Уредът е изключително скъпа (поне за моите разбирания) инвестиция и Росен прекара няколко месеца в проучване + направени консултации със специалисти, на които НИЕ имаме доверие.

Ще дам данни като марка и кратко инфо на английски, за да не се свързва с българските вносители.

Уредът е на фирма Enagic: “For over three decades, Japan-based Enagic International has been the leading manufacturer of alkaline ionizers and water filtration machines. Kangen Water® machines are used in hundreds of thousands of homes worldwide to transform tap water into pure, healthy alkaline drinking water.”

Има няколко машини на тази фирма, а тази, с която експериментираме, е: LeveLuk JRII

Който желае, нека се разрови, за да си изгради собствено мнение - има както достатъчно текст, така и видеа.

Основното е, че тази вода помага (така се твърди) за по-добър тонус, здраве, енергия, има и детоксикиращо действие + оздравително действие спрямо определени заболявания (например ставни болки, стомашно-чревни оплаквания и др).

Уредът има опция за различни видове pH на водата - неутралното 7, 8.5, 9, 9.5 - тези са питейни;
силно алкална - 11 pH, която се ползва най-вече за накисване на месо, риба, зеленчуци
силно киселинна - 2.5, която е подходяща за дезинфекция, почистване (кухненски плотове, съдове, захабени повърхности и т.н.)
козметична - 5.5 - 6.5 pH, която е с pH на кожата

Ние пием 9.5 pH и накисваме месото, рибата и зеленчуците в 11 pH.

Ето кратки записки:
17.02.2015 г - първи ден с канген вода, 9 pH, впечатления: кристална, без мирис, като планинска. По-често уриниране. Тест с домати - накиснати в обикновена чешмяна вода (в една купа), а в друга купа - с канген вода с 11 pH. Водата от купата с канген вода стана жълта. Тест с пакетче чай - потопено в студена алкална вода за пиене - веднага пусна вкус и цвят, сякаш е залято с вряла вода и е оставено да се запари.

После следват тестове с месо - месото става по-крехко, когато е било накиснато в тази вода, готви се по-бързо и има по-наситен вкус.
По записките си виждам, че това ми е правело впечатление за всички храни.

Честото ходене по малка нужда продължи 10-тина дни, след което си стана обичайно за мен.

На 25.02 впечатление ми е направило, че предстои да ми идва МЦ, но няма подуване, голяма водна задръжка и острите симптоми на ПМС, които имах преди
На 26.02 ми е дошъл цикълът и аз си спомням този момент, защото се гледах в огледалото и не можех да повярвам - коремът ми беше плосък, даже леко си се очертаваха наченките на плочки; нямах излишна вода по краката. Имах само по-големи гърди.

Към края на февруари и началото на март са се появили обриви по корем и лява ръка, което в последствие прочетох, че е срещано и е нормален процес.
След като тези пъпки отшумяха, не съм получавала нови обриви.

Друго нещо, което съм отбелязала в записките си е, че съм била по-енергична вечер спрямо обичайното (имала съм предвид вечерните си тренировки по водна аеробика).

След 27.02 съм започнала да изхвърлям излишна вода. Тогава не съм била на калориен дефицит, а съм записала, че доста хора са ми казвали, че съм била отслабнала видимо.

След това съм спряла да водя записки, защото свикнах с вкуса на водата, с по-хубавия вкус на храната и очевидно съм започнала да забравям какво е било преди и да не съумявам да отбелязвам нови неща.

На морето (юли 2015) нямаше как да пием канген вода и определено направих разликата за 12 дни прием на минерална. Като вкус, подуване, тежест в стомаха, които при канген не ги усещам.

За сега е това.

Горните неща пък са изцяло обвързани със стриктно спазване на имунен протокол в храненето (кръвен тест за непоносимост към храни ImuPro300), което пък каква тежест дава в посока подобрението МИ - дори не мога да опиша. (Въпреки че имам наблюдения и върху не малко други хора относно този протокол, говоря само за себе си, за да е коректно).

Както виждате - изключително субективни наблюдения и не мога да кажа кое от нещата е натежало повече или по-малко, за да имам подобрение в здравословно отношение и да се чувствам по-добре. :)
Със сигурност е комплексно, но след като вървя в желаната посока, продължавам с тези си експерименти.

Съжалявам, че стана толкова дълго. Постарах се да орежа доста неща, които исках да кажа.
Надявам се да е било интересно на някой.
Много повече се надявам да не подвеждам с информацията, която пиша. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.08.15 23:55.

Теди Илиева

09.08.15
10:04

Благодаря за споделеното, Рони!

:*

Днес: кратка разходка около 3 км

Храна: 550 г патешко филе, 100 г оризовки, 50 г царевица, 1 чепка бяло грозде, 10 мл шарлан, краставици

Възнамерявам да ям и 80 г шоколад със стевия. Един от дните с повече калории.

Почивката ми в Ботевград приключи... за голямо мое съжаление. Беше една прекрасна и много слънчева седмица. :)
Определено не само физически, но и емоционално си починах добре.

Храната на моменти беше повече от обичайното за мен, но под формата на зеленчуци. Имах и няколко дни с повече мазнини и въглехидрати, но като цяло смятам, че ми дойдоха екстра през тази deloading седмица.

Хубав остатък от неделята на всички! :)

Месец 8. Седмица 1/37

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 5 серии на машина с тежести

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 62 60 60 кг
чукчета: 8 х 64 64 62 62 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 40 40 35 35 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 55 55 кг
Дърпане на машина със свободни тежести, вертикална, тесен успореден хват 8 х 40 кг добавени
хиперекстензии с тежест: 15 х 35 35 30 30 кг

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга с дъмбели: 8 х 30 30 28 28 кг в ръка
Хиперекст. за задно бедро със задържане:15 х

20 мин пътека, ходене, наклон, пулс 135

Много сила!!! :D

Храна: 500 г свински джолан, 200 г сладки картофи, 4 бр оризовки, 30 мл масло от авокадо, 2 краставици, 2 бр айсберг, няколко чая (мента, лайка)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.08.15 15:05.

10.08.15
15:22

казано от Вероника Налбатска на 04.08.15, 21:40:

Ще опиша и една бърза рецепта на мама - с тиквички, която вероятно повечето от вас знаят, но все пак:
тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се, объркват се със ситно нарязан копър и се слагат в тава + мазнина; заливат се с бъркани яйца със сирене и тавата се мята във фурната -> 200 градуса, около 40 мин (до зачервяване) /~ 8 яйца, 200 г сирене, 4 големи тиквички, 1/2 връзка копър/

Чудна...пробвах два пъти,като втория се получи по-вкусна.Тиквичките бяха дребни,а ги нарязах на 2х2см кубчета...така вкуса от кората на тиквичките излиза по-напред.(чесъна я прави още по ароматна)(handshake)

Оооо яко! Много се радвам и ти благодаря, че сподели своята версия! Ще я направим и ние. Аз определено обожавам тиквички с чесън. :D

10.08.15
15:59

Да споделя- настъргани тиквички със кайма 3или 4:1 и някое друго яйце- чудесни кюфтета :) Но трябва да отбележа, че тиквичките трябва да се изстискат добре от сока.

10.08.15
18:58

Еми добре, щом ще споделяме: 3 тиквички, морска сол, зехтин (да не обсъьдаме топлинната обработка, че ще ми дойде в повече :D), сух босилек, 7 яйца. Като беше топло, беше бижу. Обаче днес, след престоя в хладилника, е ... нямам думи. Адски вкусно! Много добре ми се получи! Благодаря за рецептата на мама, с удоволствие бих изпробвала други рецепти, включващи: морков, тиквичка, чесън, шарен патладжан, чушка, броколи, картофи, яйце, свинска плешка на кайма, кисело мляко, масло, (това е съдържанието на хладилника ни), подправки каквито щеш, гречка, нахут, просо, киноа, булгур, ориз, лимец, брашна....(това е съдържанието на шкафа с подправки и други храни)

Ама вие сте чудни. Честно, много се радвам на снимки, отзиви, на хора, които си готвят храната... На хора, които обичат да ядат. :))

Карфиче, ето ти една рецепта за зеленчуци, пък ти лесно може да бутнеш и мръве вътре:
режеш на кръгчета с дебелина не повече от 1 см: патладжан, лук, червени и зелени чушки, тиквички, домати.

После в една тава започваш да редиш кръгчетата в дълги редици, като важно условие е да ги слагаш изправени (е, леко полегнали) и да ги застъпваш. Нещо като  зеленчукови бойни редици. :D
Например: опираш кръгче патладжан в едната стена на тавата и го поставяш почти изправено вертикално, после слагаш кръгче лук, после кръгче домат, после тиквички, после зелени чушки, после пак патладжан-лук-домат-тиквички-червени чушки.
Поръсваш с любимите подправки, може да сложиш мазнинка предварително в тавата.
Буташ във фурната и печеш.

Мисля си, че ако изгребеш кръгчетата тиквички от семето и сложиш кайма в тях + кайма в кръгчетата чушки (но тогава ги направи по-дебелички), ще можеш да си направиш чудно протеиново ястие с гарнитура.

В същото време може да сложиш втора тава във фурната и да изпечеш картофи.

Друг вариант: в едната тава да сложиш зеленчуците, а в друга тава да направиш от моите гнезда със свинската кайма и яйцата: http://www.bb-team.org/recipes/4952_mesni-gnezda-s-carevica-i-yaica

Зеленчуците са от рецептите на мама!!! :)
Благодаря за интереса! И мама също благодари. :)

Каза, че тиквичките ги прави по принцип с чесън, но тези, на които и аз присъствах, умишлено са били без. И, nervak, оказа се, че тя е правила и във вариант с кубчета. :D

Сетих се и още една от на мама:

печеш патладжани, нарязваш на кубчета и правиш салата от тях + нарязани на кубчета домати + пресен копър и магданоз, сол, подправки
и към това сос от кисело мляко и горчица :D

Ии като ти гледам продуктите - пълнени с кайма и ориз тиквички, чушки -> това винаги е вкусно! :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 10.08.15 19:39.

11.08.15
13:24

казано от Вероника Налбатска на 10.08.15, 19:30:

После в една тава започваш да редиш кръгчетата в дълги редици, като важно условие е да ги слагаш изправени (е, леко полегнали) и да ги застъпваш. Нещо като  зеленчукови бойни редици. :D
)

Рататуй...

Да.. вярно, че можеше така да го напиша и да стане ясно. :) Много съм зле понякога. Изобщо не направих връзката, че това в тавата е било рататуй, пък... уж знам какво представлява рецептата. :D
Само че съм изпуснала доматения сос! :D

Ще използвам да си напиша храната в този пост, а тренировката после:
500 г пилешко бон филе; 70 г царевично брашно, 10 г шипково брашно, 1/2 доза протеин, стевия, сода, лимонена киселина, мазнина -> това в тигана; 1 зелка (готвена във фурна + на пара), 20 мл шарлан, смути от 1 грейпфрут и малко джинджифил, 50 г суров десерт с какаови зърна, чай, семена чиа (снощи и днес сутринта, с малко какао)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.08.15 13:37.

Месец 8. Седмица 1/37

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии на земя със свити крака

Гърди
4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 52 50 46 46 кг
Флор преса с дъмбели от глутеус мост: 8 х 22 , 6х 22 , 8 х 20 20 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 9 9 кг на ръка

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 60 кг добавени
Лицеви от колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 8 7 7 7 кг на ръка

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 140 кг добавени
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 60 кг добавени
повдигане със собствено тегло: 15 х

между трисетите за прасци - 30 сек почивка; при останалите - минута и половина, както обикновено

20 мин пътека, пулс 135

Много сила при гърдите днес, но това си има логично обяснение - тази седмица съм отпуск от водната аеробика, а обикновено тренирам гърдите след 2 часа водене на тренировки. :D

Днес: без тренировка

Храна: 450 г пуешко (на бавен огън в йенско стъкло), 300 г грах + гъби (сварени), чушки, домати, чай

Утре ще бъда в офиса, за да правя крака. :D

Месец 8. Седмица 1/37

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Корем -3 серии повдигане на прави крака от лег до поза свещ

Квадрицепс
4 кръга от:
клек на смит машина: 4 х 50 50 50 40 кг доб.
лег преса: 8 х 170 кг доб.
лег екстензия: 15 х 20 20 20 15 кг

4 кръга от:
Лег преса с бавна негативна: 4 х 200 кг доб.
Екстензия: 8 х 35 35 35 30 кг
аддуктор: 15 х всички плочки

Глутеус
4 кръга от:
лег преса широк разкрач: 4 х 200 кг
глутеус мост с тежест: 8 х 70 кг
абдуктор: 15 х всички плочки

4 кръга:
Глутеус мост с тежест: 4 х 100 кг
сумо тяга с малки дискове: 8 х 60 кг
обратни хиперекстензии: 15 х

Без кардио в залата, но предстои 1 час водна аеробика (ще съм във водата), а после плажче.

Храна: 500 г патешко (сготвено с кокосово мляко), 300 г (готово съст) каша просо с ванилия и стевия, краставици, чиа

От днес към добавките добавям и креатин монохидрат и съответно добавките са:

BCAA 10 г с витарго 10 г дневно
креатин 5 г дневно

после ще сложа и едно видео на 6-тия трисет за глутеус обачее..не е съвсем качествено видеото, че не се вижда всичко :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.08.15 17:59.

На хип тръста подпираш ли се с раменете някъде ? Ако не ,как не се пързаляш ?

На земята са ми раменете и не се подпирам никъде.

Постелката ми е гумена и прави добро сцепление с пода, не се хлъзга + гледам да контролирам така движението, че натоварването да пада основно на динамистите, т.е. старая се да не го пренасям по други звена и оттам да стане евентуалното пързаляне.
Маратонките ми също са с добра подметка. Kъдето легна и сложа стъпалата, такa се намират и при приключване. :D

Месец 8. Седмица 1/37

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 3 смесени серии от 2 упражнения за коси коремни, с тежест и със собств. тегло

Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели: 4 х 16 14 14 14 кг на ръка, седеж
вертолет: 8 х 30 26 26 26 кг
вертолет зад гърба с дискове, от седеж: 15 х 5 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 9 8 8 кг на ръка
задно рамо с дъмбели от наклон напред: 15 х 6 5 5 4 кг на ръка (с опора на гърди)

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с щанга от стоеж: 4 х 22 20 20 20 кг (облегната на стена)
сгъване с дъмбели от полулег: 8 х 7 6 6 6 кг на ръка
чуково с дъмбели: 15 х 4 кг

Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 44 40 40 кг
горен скрипец с прав лост: 8 х 40 35 35 35 кг
долен скрипец - разгъване на въже над глава: 15 х 10 5 5 5 кг

20 мин пътека, пулс 130-135

1 час водна аеробика (във водата) - предстои + плажче след това

храна (ден с повече калории): 400 г свинско, 200 г оризовки, 50 мл оризово олио, 2.5-3 кг тиквички на фурна, чиа

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 14.08.15 11:05.

Днес: без тренировка

Менюто:
- 2 пъстърви (600 г с глави и кости),
- 250 г сладки картофи (нарязани на кръгчета с дебелина 1 см, наредени на 1 ред в тава и поръсени с канела и мааалко стевия, на 200 градуса във фурната -> чууудни),
- дояждам корнишони, зелени чушки и тиквички (малко ми избяга ротацията, но не бива да оставям да се развалят, а се насъбраха и доста домашни, което е супер),
- чиа (много ми допадна следното кремче: накисвам 15 г чиа в 200 г вода + стевия + какао/шоколадов протеин и слагам в хладилника; по някое време местя в камерата и периодично разбърквам)

За вчера добавям и 150 г пъпеш.

Поработвам от нас, мачкане с фоумролер, пък по-късно може и да има някаква разходка. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 15.08.15 10:45.

Настоящата форма на гърбината ми:

(muscle)

Днес:
Плуване бруст 20 х 50 м за 32 мин

После събиране на слънчеви лъчи. :D

Храна: 520 г пилешко бон филе, нахутено хлебче (към 50 г въглехидрати), 3 бр айсберг, 15 г чиа, 3 фурми, 80 г шоколад със стевия

16.08.15
21:10

Рони, имаш страшни рамене, трапец и бицепс!
Изглеждаш много добре!

Благодаря, Зозо! :)

Месец 8. Седмица 2/38

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 серии повдигане на прави крака от вис

Гръб
4 кръга от:
горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 62 61 60 кг
Гребане с крив лост, подхват и хоризонтален торс: 8 х 40 кг (със задържане горе)
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 40 40 35 35 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 55 55 кг
пулдаун: 8 х 45 40 40 40 кг
2х хиперекстензии с тежест/ 2х супермен: 15 х 35 кг / 15 х собствено тегло

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга с дъмбели: 8 х 30 30 28 28 кг в ръка
Хиперекстензии с акцент върху задно бедро: 15 х 15 15 15 кг, собствено тегло в последния трисет

20 мин пътека, пулс 132-135

Така се напомпах, че ми поникнаха крила! :D

Храна: 500 г свинско, 100 г екструдирана царевица, 15 мл шарлан, 2.5 кг краставици (домашни), днес имаше и 1 нес кафе.

Месец 8. Седмица 2/38

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии на земя

Гърди
4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 52 50 46 46 кг
Флор преса от глутеус мост: 8 х 22, 6 х 22,  8 х 20, 7 х 20 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 9 9 кг на ръка

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 60 кг добавена тежест
Лицеви от колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 8 7 7 7 кг на ръка

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 140 кг доб.
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 60 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х

Всичко това за 45 мин.

После 20 мин пътека

Храна (ден с повече калории): 250 г пуешко от бут, 230 г риба тон, парче и половина кекс от брашно от просо и банани, 2.3 кг тиквички, 15 г мед, 20 мл мазнина, 50 г суров десерт, мурсалски чай, чай мента

Така се напомпвам по време на тренировка, че ще гръмна. Онзи ден ми се случи ръцете да ми се напомпат само от ходене....... :D :D :D

18.08.15
14:47

казано от Вероника Налбатска на 18.08.15, 14:40:

Онзи ден ми се случи ръцете да ми се напомпат само от ходене....... :D :D :D

Страховита походка имаш значи...

18.08.15
16:06

казано от Boby_ на 18.08.15, 14:47:

казано от Вероника Налбатска на 18.08.15, 14:40:

Онзи ден ми се случи ръцете да ми се напомпат само от ходене....... :D :D :D

Страховита походка имаш значи...

Аз имах мускулна треска на раменете след спускането от Вихрен онзи ден. ;)

Хахахахахха Боби, че имам шашава походка - имам...
Но тя си е била все такава. Онзи ден какво се случи, не знам.

Разходка от близо 5 км - по средата започвах да усещам напомпване в бицепсите главно и то само от движението, което ръцете естествено си описват напред и назад. На връщане вече тоолкова ме болеше от напомпване, че се наложи да си скръстя ръцете пред тялото и да си ги придържам. Не преувеличавам.
Росен се счупи от смях. :D

Може би настъпва Ерата на Колман! :D

18.08.15
18:59

казано от Вероника Налбатска на 18.08.15, 18:42:

Той ако Колман знаеше, че може само с разходки да си тренира бицепсите, нямаше да пипне дъмбел!

19.08.15
00:00

казано от Вероника Налбатска на 18.08.15, 18:42:

Хахахахахха Боби, че имам шашава походка - имам...
Но тя си е била все такава. Онзи ден какво се случи, не знам.

Разходка от близо 5 км - по средата започвах да усещам напомпване в бицепсите главно и то само от движението, което ръцете естествено си описват напред и назад. На връщане вече тоолкова ме болеше от напомпване, че се наложи да си скръстя ръцете пред тялото и да си ги придържам. Не преувеличавам.
Росен се счупи от смях. :D

Като каза, та се сетих, че Цецо Василев има доста добър поглед върху походки, стойки, ръкомахане и тн. :)

Екстра си ми е всичко! Просто съм толкова яка, че напира да излезе. :D
Според мен това се дължи на креатина, който от скоро пия и е нещо ново за мен (изключвам един тестов период с кре-алкалин от преди 3 години).
Не е следствие от проблеми с биомеханиката например, че да имам нужда от консултация по този въпрос. Сега да не си представите, че ходя като робокоп! Просто краката ми са големи. :D
_______

Менюто днес: 2 пъстърви на скара, 400 г грах, зелени и червени чушки (2-2.5 кг), какао с кокосово мляко (30-40 мл), малко чиа и доста домашни домати :D

Активността ще бъде плуване, защото сряда е ден за плуване! :) Вероятно ще се попека 30тина минутки.

Ето и плуването:
50 х 20 м за 32 мин:
10 х 20 м: 1 бруст - 2 кроул
10 х 20 м бруст
10 х 20 м: 5 бруст, 5 кроул
10 х 20 м бруст
10 х 20 м: 1 бруст, 2 кроул

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 19.08.15 17:40.

Gogo

19.08.15
08:23

Ако походката ти е  с въртене на китката и дланта сочеща земята, трицепсът ще се помпи.

Мнението беше редактирано от Gogo на 19.08.15 08:23.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1