Дневникът на V :]

Прескочи до:

Длан, сочеща земята? Не, определено не ми е такава. :D

Месец 8. Седмица 2/38

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

Днес реших да работя повече едностранно - от сутринта тази мисъл ми се прокрадва в главата.
Съответно се самоунищожих. :D :D :D

корем - 3 серии на машина с тежести, бавна негативна

Едностранно: трисет с десен крак, трисет с ляв крак и така редувайки ги, докато направя 8 трисета на всеки крак:

(Работих с дъмбели навсякъде, пиша общото тегло на двата дъмбела)

Български клек: 4 х 40 40 36 36 32 32 32 32 кг
Step up: 8 х 20 20 20 20 20 18 18 18 кг
статични напади: 15 х 20 кг

Всичко това беше за 35 мин и без почивка, с изключение на 2 спирания да пийна малко водица.
Жестоко се получи!

После направих 3 смесени серии от:
Добро утро с 20 кг, на 2 повторения от отказа
обратни хиперекстензии - на 1 повторение от отказа

Естествено, че нямаше кардио. :D

Храна: 520 г пилешко бонфиле, 1 кг готвено зеле, 1 айсберг, 2-3 зелени чушки, 60 г оризовки, 20 мл оризово олио, какао, кокосово мляко (4 ч.л), 20 г шоколад, чай с вкус на ягода

Добро утро!

Такъв глад ми се беше отворил вчера след тази тренировка, че не мога да ви опиша!
Имах водна аеробика до 21 ч на басейните, имах храна обаче... ХАХХАХА
После в нас изядох и на Роско една пържола, която му беше останала... :D

За днес храната е: 540 г свинско, 2.5 кг краставици, 200 г сладки картофи с канела; 2 ч.л. какао + 1 ч.л. кокосово мляко + стевия.
После пътувам към Ботевград и вероятно ще има от домашното производство домати. Надявам се да съм обуздала глада си и да съм нахранила мускулите си. :D

По-късно ще добавя тренировката, мисля след силовата да поплувам 30-тина минутки.

Месец 8. Седмица 2/38

Тренировка 4 - рамо, бицепс, трицепс

Корем – 3 серии, коси коремни на машина с тежести

Рамо
4 кръга от:
раменна преса с дъмбели: 4 х 16 14 14 14 кг на ръка, седеж, вертикална облегалка
вертолет: 8 х 30 30 26 26 кг
Разтваряне с дъмбели встрани от наклон напред: 15 х 6 6 5 5 кг на ръка

4 кръга от:
изнасяне напред и повдигане с диск: 4 х 20 15 15 15 кг
разтваряния в страни с дъмбели: 8 х 9 9 8 8 кг на ръка
Вертолет отзад, седеж:: 15 х 6 5 5 5 кг на ръка

Бицепс
4 кръга от:
сгъване с дъмбели, полулег:: 4 х 10 кг на ръка
Долен скрипец прав лост: 8 х 30 25 25 20 кг
чуково с дъмбели: 15 х 5 4 4 4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга от:
лег с щанга и тесен хват: 4 х 44 44 44 40 кг
горен скрипец с въжена ръкохватка:: 8 х 25 20 20 20 кг
Кик бек:: 15 х 3 3 2 2 кг на ръка, със завъртане на китки в крайна фаза

20 мин пътека, пулс около 132-139

Плуването беше: 600 м бруст, 20 мин
Плувах по-кратко, тъй като имах строго ограничено време. Реших, че предпочитам да плувам малко, а остатъка от времето да го използвам за масаж на водна струя. :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.08.15 20:53.

Нетренировъчен.

Краката ми са леко гипс от онази тренировка. :D Забавно е.

Тъй като днес изнасяхме помен на дядо ми по бащина линия, се наложи да съм в позиция дълбок клек за час и половина - трябваше да повторя буквите на паметника, тъй като последно ги минавах преди 3-4 години.

Тогава ползвах бронз и жълтък на яйце, но този път реших да го направя с лакове, за да видим дали ще е по-трайно. Отне повече време обаче, защото имах и фиксиращ лак.

Тааа... добре е, че краката ще ги тренирам чак в четвъртък. :D :D

ХРАНАТА ДНЕС: 400 г сьомгова пъстърва, печена царевица - кочан и половина (нарязвате кочана на кръгчета с около 1.5 см и ги печете на оребрен тиган - бързо, лесно и в домашни условия :D), тиквички на фурна (2 кг), малко домати, чушка, лук, 2 пилешки крилца, 1 кафе
+ 3-4 ч.л. тиквен тахан

ПП: лъжичките тахан станаха лъжици:) правих едни палачинки с таханов крем за брат ми и негов приятел, който ни беше на гости и... ми се отвори апетииииит.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.08.15 22:37.

казано от Вероника Налбатска на 21.08.15, 11:00:

използвам за масаж на водна струя. :D

Тангенторна вана ли имаш предвид?!?

Абе то не е точно тангенторна вана, но е джакузи, което е пригодено за тази цел.
Има си апаратура, маркучи, струята се регулира, но няма вид на вана. :D

Аз обаче по-често ползвам струята в самото джакузи (от дюзите), която не е много силна, но ми е достатъчна за един тонизиращ масаж. При пациентите обаче процедират с тангентора.

Много е готино това тангентора ... така ми казват... до сега само съм правил ( но не са ми правили ) :D

Ее.. правете си взаимно, за да усетите и вие! :)
Хубаво е.. аз мога с часове да си лежа, но никога не съм имала часове на разположение! :D

За днес менюто: патешко, леща, домати, червено зеле, целина
ПП: добавям и кекс от просо, банани и какао.

Преядох тези дни с домати, тахан и кекс. Ужасна история.. :D :D :D Манджа с грозде!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.08.15 17:25.

Може да не вдигам 100 от лежанка (даже и собственото си тегло не вдигам), но поне го докарвам на вид, че мога. :D

Месец 8. Седмица 3/39

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 серии на машина с тежести

Гръб
4 кръга от:
2х негативни набирания/ 2х горен скрипец, широк надхват: 4 х собств тегло / 4 х 61 60 кг
чукчета: 8 х 64 64 62 62 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 40 40 35 35 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 55 55 кг
пулдаун: 8 х 45 45 40 40 кг
хиперекстензии с тежест: 15 х 35 35 30 30 кг

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 35 35 30 30 кг
румънска тяга: 15 х 30 кг

20 мин пътека, пулс 136-142

Храна: 500 г пилешко (гърди и бут); 300 г червена леща (мерена в готово съст.), 2 бр айсберг, остатък от вчерашното червено зеле и целина, 30 мл мазнина; чай (мента, мурсалски), джинджифил, какао

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.09.15 10:06.

Месец 8. Седмица 3/39

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 3 серии от 2 упр: коремни на земя със свити колене + вдигане на прави крака от лег до позиция свещ

Гърди
4 кръга от:
(Работих с дъмбели, пиша общото тегло и на двата)
лег с щанга: 4 х 48 48 44 44 кг
Флор преса от глутеус мост: 8 х 44 44 40 40 кг
полулег с дъмбели: 15 х 20 20 18 18 кг

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 60 кг доб.
Лицеви колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 8 7 7 7 кг на ръка

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 140 кг доб
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 60 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х

20 мин пътека, 143 пулс

500 г телешко (кюфтета), 300 г ориз и коприва (в сварено съст), 60 г оризовки, 30 мл оризово олио, 2.5 кг краставици, кафе, 50 г суров десерт с какаови зърна

От негативните набирания вчера имам мускулна треска къде ли не. Най-много латисимусите (разбира се), но и доста са го отнесли бицепсите.
Бях ги поизоставила тези набирания, но съм решила да ги включвам вече често, като целта е първо упражнение в първите трисети и да успея да направя 4 кръга с хубаво темпо на негативната фаза.
Вчера направих 2 кръга, а останалите 2 трисета бяха със скрипец. Не, че не можех да направя и 4-те първи трисета с негативни набирания, но темпото нямаше да ми хареса.

След това може и тежест да добавя, но има поне месец работа до този етап. :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.08.15 15:02.

25.08.15
15:25

А истински набирания? Ти си супер силна-защо не ги включваш?
Ориентирай ме каква е разликата между горен скрипец и пулдаун? Под пулдаун да нямаш предвид привеждането с прави ръце?

Не точно с прави - съвсем леко са ми свити лактите, но може да се категоризират като прави.:D

За набиранията - 2012-2013та година не бяха проблем макар да правех едва 3-4 серии с по 4 набирания успореден хват и 2-3 серии с по 2 набирания широк хват. (Лично тегло 72-73 кг).
После качих 11 кг за 4 месеца (покрай хормоналните лечения - т.е. супер неефективно тегло и доста вода) и набиранията станаха проблем.
Въпреки че вече свалих голяма част от това тегло, набиранията все още са предизвикателство. :)

Нищо. Където е текло, пак ще тече. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.08.15 15:35.

25.08.15
15:46

Сигурна съм, че скоро ще текне :) , даже се чудя защо не си започнала подготовка по-рано, имаш високо активно тегло.

Не ми е основна цел. :) И преди не беше. Преди да почна тежко-средно-леко висях като безпомощна на лоста. В момента мога да направя 2/3 от движението (широк хват).

Разчитам, че с времето пак ще успея, но не смятам да планирам нещо по-специфично като подготовка. Когато стане. :))

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.08.15 15:57.

Вчера и днес ми е много заспало, но все още не мога да установя причината.
Този месец цикълът ми закъснява леко, вероятно в момента тялото ми се подготвя за него, поне такива себеусещания имам. Най-вече като настроение и апетит + лека водна задръжка в краката. :D

Днес планирах рано сутринта да тренирам крака, на обяд да водя водна аеробика, а след това да плувам, но се събудих без никаква кондиция и реших да отложа плуването за петък, а краката да ги направя днес следобед (после ще опиша тренировка), тъй като между 13 и 16 ч се чувствам най-добре за тренировки. :)

Иначе силата е на много добро ниво, определено ме радва.
Както казах и вчера, чувствам се като малко животно. :D

Храната днес: 500 г свинско, 300 г крем супа от нахут, 5 оризовки, 30 мл мазнина, 2 кг чушки (червени и зелени), натурално какао

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.08.15 10:50.

Месец 8. Седмица 3/39

Тренировка 3 - квадрицепс, глутеус

корем - 3 серии колелце

Квадрицепс
4 кръга:

Екстензия: 4 х 60 55 55 50 кг с 4 сек задържане при разгъване
клек на смит: 8 х 30 кг добавена тежест
Аддуктор: 15 х всички плочки, бавна негативна

3 кръга:
(Дъмбели навсякъде, пиша общо тегло и на двата)

Едностранно

Български клек: 4 х 40 36 36 кг
Step up: 8 х 20 20 18
статични напади, изправен торс: 15 х 20 кг

Глутеус:

4 кръга:

глутеус мост с тежест: 4 х 110 кг
сумо тяга с малки дискове, торс напред, вертикална тибия: 8 х 60 кг
Абдуктор: 15 х всички плочки

3 кръга:

Сумо тяга, стандартна (не бях дърпала така от 2012 година): 2 х 100 кг
клек плие с дъмбел: 8 х 34 кг, задържане 2 сек долу
Обратни хиперекстензии: 15 х

без кардио :)

Месец 8. Седмица 3/39

Трен 4: рамо бицепс трицепс

корем: 3 серии на уред за хиперекст.

Рамо:
8 кръга

вертолет: 4 х 40 40 36 36 34 34 34 34 кг
раменни преси, седеж, вертикална облегалка: 8 х 10 кг на ръка
4 х разтваряния в страни с дъмбели / 4 х вертолет отзад: 15 х 4 кг на ръка / 15 х 6 5 5 5 кт на ръка

Бицепс:
4 кръга

сгъване с дъмбели, полулег: 4 х 10 кг на ръка
чуково с въже на долен скрипец: 8 х 20 20 15 15 кг
сгъване с лост, стоеж: 15 х 14 14 12 12 кг

Трицепс:
4 кръга

горен скрипец, прав лост: 4 х 40 45 40 40 кг
лицеви за трицепс: 8 х
Кик бек: 15 х 2 кг на ръка

20 мин пътека, пулс 136-140

“Моята” зала е в ремонт до понеделник.
Днес тренирах в залата на колегите от физиотерапията. Съответно тя е пригодена за физиотерапия, но с малко повече “хитринки” стана добра тренировка.
Там, където във всички трисети съм използвала една тежест, манипулирах отстоянието от отказа с темпото, задържане, променлив хват на места и т.н. Просто не разполагаме с кой знае колко тежести. :)

Храна: 490 г херинга на фурна, 100 г екструдирана царевица, 100 г царевичен кекс с доза протеин, 40 мл мазнина, зеле

И за вчера добавям доза протеин (доза шоколадов протеин, 1 ч.л. какао, 15-20 мл вода - бъркам добре и слагам в камерата за час; супер сладоледче). ;)

Апетитът ми е.. няма такъв. За сега го задоволявам, но се надявам скоро до ми дойде тоз’ цикъл. :D

Това е от мен. Хубав ви ден!

27.08.15
15:28

казано от Вероника Налбатска на 27.08.15, 15:05:

Апетитът ми е.. няма такъв. За сега го задоволявам, но се надявам скоро до ми дойде тоз’ цикъл. :D

А на мен като няма да ми идва, кой ще укроти апетита ми?

Ами вкарай в схемата планове за покачване на активно тегло. :D
Поне да има файда от този апетит. Прави мускулЕ, баце! Да има в излишък. :D

Днес: плуване

60 х 20 м за 40 мин

30 х 20 м /5 бруст - 5 кроул/
20 х 20 м /бруст/
10 х 20 м /гръб/

Ей.. разкошотия е водата! :)

Храна: 600 г пъстърва (тегло с глави и кости); парче и 1/2 кекс от брашно от просо и какао; корнишони, айсберг

28.08.15
14:26

казано от Вероника Налбатска на 28.08.15, 14:23:

Ей.. разкошотия е водата! :)

Не ме дразни, че ми е затворен до 14-ти септември басейнът... :(

Ммм да, то е често срещано това. И при нас голяма част от басейните са в профилактика по 2 седмици или август, или септември.
Ако можеш рано сутрин или по обяд да отскачаш за плуване по бул България, ще ти пусна на лично съобщение адреса на този, в който плувам. (Другият в района, който е проверен откъм чистота, е в профилактика).

Ако ли не - ще натискаш на щангите (ама без да се обаждат болежки), а то дните бързо ще се изнижат. :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 28.08.15 14:32.

28.08.15
14:41

Искам си олимпийски размер - ще преживея още две-три седмици без плуване. :)

28.08.15
14:50

Боби, не  се оплаквай, ти на морето плува достатъчно 20 дни :D

Почивен ден, работа вкъщи.

Храна: 480 г пилешко бон филе, 300 г сладки картофи с канела и малко стевия, 1 кг патладжани (печени във фурна), 1 червена зелка, какао; 30 мл шарлан;
после мога да добавя смути от магданоз и зелена ябълка.

:)

Ето ме в ролята на ВЕРминатор.

Храна: 500 г свинско, парче и половина гречков кекс “Рам и Рон”, 2 кг червени чушки, 30 мл мазнина, какао, 2 ч.л. кокосово мляко, 80 г шоколад със стевия

Почивен ден. Рисувах през по-голямата част от времето.

Трябва да призная, че съм в период, в който само ми се лежи... (wasntme)
...и ми се яде. (muscle)
Корем ме боля доста (ляв яйчник, за да сме точни), имам и вътрешен ечемик в лявото око, та се разправям с него усилено втори ден.

От утре почвам 4-та седмица от 8-ми месец по “тежко-средно-леко”! Надявам се, че ремонтът във фитнеса ми е приключил, защото не обичам да тренирам на други места - трудно се следи прогресът така. Пък и като си свикнеш с едно местенце... :D

За вчера добавям и доза протеин, защото измислих много лесни бонбони, които ще видите утре, ако следите изданието! :Р

В крайна сметка тренирах в другата зала.

Плюсовете: същата марка уреди, същите скрипци, дискове, дъмбели.

Минус: недостатъчно (за мен) свободни тежести, прекалено малко помещение и без кой знае какво разнообразие.

Е, когато знаеш какво искаш да постигнеш, можеш да се нагодиш къде ли не. Говоря за себе си. :)

Получи се супер тренировка, но останах без въздух. :D Добре, че имаше само още 1 човек вътре.

Месец 8. Седмица 4/40

Тренировка 1: гръб задно, бедро

Корем: 3 серии свити крака от вис

Гръб
4 кръга:

2 х негативни набирания / 2 х вертикален скрипец широк хват: 4 х собств тегло / 4 х 65 60 кг
Чукчета: 8 х 64 64 62 62 кг
Верт. скрипец, раменен подхват: 15 х 25 30 30 25 кг

4 кръга:
Верт. скр. раменен подхват: 4 х 60 60 55 55 кг
верт. скр широк хват: 8 х 40 40 40 37 кг
хиперекстензии: 15 х 15 кг (задържане в горна фаза; в първите 2 трисета по 4 сек, после по 2 сек)

Задно бедро:

4кръга
Glute-ham raises: 4 x
румънска тяга с щанга: 8 х 60 кг
бедр. сгъване лицев лег: 15 х 30 30 25 25 кг

20 мин пътека, пулс 136-142

Храна: 500 г телешко, 100 г оризовки, 30 мл зехтин, 2 ч.л. кокосово мляко и какао; 2 бр айсберг, 2 големи розови домашни домата

Много водна задръжка по мен. Пфу. :D

31.08.15
15:37

От утре почвам 4-та седмица от 8-ми месец по “тежко-средно-леко”!

Сериозна работа! (muscle) Да питам аз - имаш ли разписана прогресия за работни тежести или по усет?

Не, нямам нищо разписано в това отношение.

В началото, когато реших да тренирам по програмата, седнах да си нахвърлям сплита, както и да изградя основни рамки на упражненията (естествено, въпреки че се старая да се придържам през по-голямата част към тях, се налагат някакви промени).

Сметнах за излишно да разписвам и примерни прогресии на тежестите, защото реално нямаше как да предвидя какво ще се случи.
Карам единствено и само по усет.

За щастие 3 години преди това изпробвах какви ли не неща - тренирала съм в смесени серии, супер серии, дроп серии (до отказ), форсирани повторения, негативни повторения, повторения с променливо съпротивление (чрез комбинация на свободни тежести и вериги), частични повторения и т.н.
Общо взето бях свикнала с болката, да знам кога да преценя, че идва отказ, да контролирам темпото на движение, така че да регулирам отстоянието си от отказа и прочее.

Сега просто болката се извиси на друго ниво. :D :D :D Даже прескочи няколко нива. (wasntme)

Процедирам така:
- старая се да спазвам принципите винаги
- старая се да не се жаля
- стремя се към прогрес - бавен, но непрекъснат
- ако увелича тежестта при първото упражнение в трисета, се стремя това да не е за сметка на тежестите при второто и / или третото - т.е. като увеличавам на първото упражнение, при второто и третото да запазя постиженията си от предходната тренировка с тенденция в предстоящите тренировки да увелича и там; когато увеличавам във второто движение, се старая това да не става за сметка на първото.

Мисля ги нещата; записвам си стриктно тренировките - понякога се връщам назад, за да си припомням работни тежести. Старая се веднага след тренировката да си отворя дневника и да впиша, за да е прясна и сигурна информация. :)

И искам да събера такъв стаж по тежко-средно-леко, че да е по-голям от сумарния стаж на всички мъже от форума, които са пробвали програмата!!! Като това количествено натрупване НЕ означава занемаряване на качеството. Напротив. (muscle)

Ух, оказва се, че залата ми ще работи от понеделник... Което значи, че ще вкарам доста креативност тези дни... :D
Най-голям проблем ще е днешната тренировка (гърди), но имам нещо на ум.

Храната за днес: 500 г патешко филе, сготвено с кокосово мляко (жестоко), 200 г картофи на фурна с чесън и черен пипер; тиквички на фурна с чесън и червен пипер, корнишони; смути от 1 грейпфрут,30 г арония, стевия, 10 г джинджифил, вода; 50 г суров десерт с какаови зърна.

После ще добавя тренировката.
Най-вероятно ще правя едностранен лег с дъмбел (първо упражнение), после лицеви и полулег с дъмбели - така във всички трисети. Нямам много опции. На всеки трисет ще редувам ръката, с която почвам едностранното движение. Прасците... освен повдигания със собствено тегло, друго няма как да пригодя. Евентуално и смит машина. При тях не е страшно - и месец да не ги тренирам, пак няма да им се отрази негативно. :D Баджаци и прасци да искаш.

Слагам и снимки на смутито (много ми допадна тази комбинация), и на бонбоните, които... жестоки са! :D

Месец 8. Седмица 4/40

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем - преси на земя със свити крака

Започнах с прасците, тренирах ги с малки почивки, но не в трисети.
Повдигания на 1 крак със собствено тегло и повдигания с 2та крака (+ промяна положението на стъпалата).

Гърди
4 кръга от:

Едностранен лег с дъмбел: 4 х 22 22 20 20 кг
лицеви опори: 8 х
Полулег с дъмбели: 15,15,13,12 @ 10 кг на ръка

После 3 смесени серии от:
Класически лицеви (на едно повторение от отказа) + лицеви от колене (на 2-3 от отказа)

Накрая едно упражнение на горен скрипец, едностранно, с акцент на долната част.

20 мин пътека, пулс 130-136

Скромно, но от сърце. С наличните условия - толкова. :D
Едностранният лег ме поизпоти, но съм доста доволна от баланса си.

Сряда - ден за плуване

1100 м за 36 мин

30 х 20 м бруст
10 х 20 м кроул
10 х 20 м гръб
5 х 20 м само крака гръб

Поиздухах си мислите от главата. Обичам плуването. :)

Храна: 500 г пилешко бон филе; червена леща - пълна паница, 50тина г картофи от вчера; домашни домати и чушки (загубих им бройката на тези домати хаха), зеле.
Докато има домашни домати, ротацията им е мисия невъзможна. :D

Месец 8. Седмица 4/40

Тренировка 3. Квадрицепс, глутеус

корем: 3 серии на уред за хиперекст. (Обърнати)

Квадрицепс:

Едностранно

3 кръга от:
Бг клек: 4 х 30 кг
степ ъп: 8 х 20 кг

3 кръга от:
бг клек: 4 х 30 кг
Екстензия: 8 х 10 кг

тъй като нямах опция за повече тежести, при бг клек имах задържане в долна фаза; при екстензиите - задържане в горна фаза.

после двустранно:
3 смесени серии от

екстензии: 8 х 20 кг (4 сек задържане горе)
Сиси клек собствено тегло: 15 повт

Глутеус:
4 кръга от

Долен скрипец с въже - pull: 4 х 35 кг
сумо тяга с малки дискове: 8 х 60 кг
обратни хиперекстензии: 15 със задържане

Без кардио

Цикълът ми дойде и този месец си ме поизмъчи. Ето защо се наложи да намаля трисетите. Рядко ми се случва подобно нещо (почти никога), но в такива моменти се съобразявам с тялото си.
Все пак смятам, че си беше достатъчно. :D

Храна: 500 г свинско, 2 бр айсберг, 2 парчета кекс от просо, доза протеин, 30 мл оризово олио

Сега ми предстои голяма дупка до следващата тренировка по водна аеробика и смятам да я прекарам четейки полезни неща. :) на слънце!

Месец 8. Седмица 4/40

тренировка 4: рамо бицепс трицепс

корем: 3 серии за косите с тежест

рамо
4 кръга:

Вертолет: 4 х 40 40 36 36 кг
Преса с дъмбели, седеж, вертикална облегалка: 8 х 10 кг на ръка
разтваряне встрани от наклон напред (опора): 15 х 6 4 4 4 кг на ръка

4 кръга:
Долен скрипец, издърпване на крив лост с раменен подхват (аз съм с гръб към скрипеца): 4 х 25 20 20 20 кг
вертолет: 8 х 30 кг
разтваряне встрани от стоеж: 15 х 6 4 4 4 кг на ръка

Бицепс
4 кръга:

Сгъване с дъмбели от полулег: 4 х 10 кг
сгъване с крив лост от стоеж: 8 х 18 кг
чуково с дъмбели: 15 х 4 кг на ръка

Трицепс
4 кръга:

Кофички успоредка: първите 2 трисета пълно движение (в 1ви трисет 4 повт, 2ри трисет 3 повт); в останалите 2 трисета - 4 х негативни
горен скрипец, въже: 8 х 20 кг
кик бек: 15 х 2 кг на ръка

без кардио

Отново много игра с темпото, задържане и прочее. Тази седмица може да ми викате Рони TUT-а... :D
Екстра се получи, но просто не мога да си спомня къде колко секунди задържах, спусках и т.н.

И аз, като Петър, напомпах ръките обаче дискотеката липсва. :D

Храна: 400 г риба тон; 400 г сладки картофи с канела (почнах ги от снощи); 3 патладжана (почнах ги от снощи); айсберг, 30 мл зехтин

Сигурно ще има още зеленчуци. :D

ПП: имаше и още въглехидрати - 70-80 г оризовки с шарена сол и шарлан + 50 г царевични. Тоя глад... не ви го пожелавам.

С брат ми си взехме апликатори. Йееее :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.09.15 18:11.

Убедена съм, че някъде в дневниците бях мернала линк към e-bay за въпросния апликатор.
Обаче не мога да се сетя в чий дневник беше! Дали не беше мъжки?

Както и да е...
Искам много да благодаря, защото е доста яко. Дано да разбера на кой трябва да благодаря! :)

Бях чела дискусии във форума, че се смята, че е плацебо ефект, но тъй като колеги от физиотерапията са ми правели сходни процедури, за себе си смея да кажа, че се чувствам ок и че при мен не е плацебо.
Днес полежах малко. Ще съм редовна. :)

04.09.15
23:39

Плацебо е ефектът в случаите, в които се търси такъв върху зона, която не е “бодена” с апликатора. Например да си бодеш средната част на гърба и да чакаш резултати върху черния дроб. Но да очакваш локални ефекти върху зоната на приложение, например увеличен кръвоток и отпускане на еректорите след като си го прилагала в долната част на гърба си е съвсем в реда на нещата.

Разбрах!
В такъв случай съм абсолютно съгласна:
-аз не очаквам някакъв ефект върху даден орган, който примерно отговаря на точка на от стъпалото ми, която точка да бода;
-очаквам точно това, което ти описа и всъщност досега винаги така е било. :D

Обаче ми се искаше да беше по-голям този апликатор - да побере всичкото ми мускул на едно! :D

05.09.15
08:55

казано от Вероника Налбатска на 04.09.15, 23:30:

Обаче не мога да се сетя в чий дневник беше! Дали не беше мъжки?

Както и да е...
Искам много да благодаря, защото е доста яко. Дано да разбера на кой трябва да благодаря! :)

Всъщност, в моя дневник и в този на Слави се появи за пръв път апликатор. Нашия е с прилични размери, достатъчен е за да легнеш на него и да побере целия гръб. Вече и в България на няколко места мисля че продават подобни, въпреки че нашияе поръчан от различно място.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1