Дневникът на V :]

Прескочи до:
Закрит Акаунт

22.08.16
19:16

Холандия, която е държавата с най-висок среден ръст на хората /поне от актуалните данни за последните години/, средният ръст на жените там е около 168 см. За БГ, жена с около 170 см. си е направо 100% висока. Жена ми е 171-172 см. и когато сложи токове, като я видя движейки в тълпата яко стърчи. Не говорим все пак и за такива по 180 см., има всякакви.

22.08.16
19:59

казано от Dydo на 22.08.16, 19:16:

Холандия, която е държавата с най-висок среден ръст на хората /поне от актуалните данни за последните години/, средният ръст на жените там е около 168 см. За БГ, жена с около 170 см. си е направо 100% висока. Жена ми е 171-172 см. и когато сложи токове, като я видя движейки в тълпата яко стърчи. Не говорим все пак и за такива по 180 см., има всякакви.

Какво говориш???На сватбата на сестра ми като дойдоха 40тина холандци,жените бяха...като нац.отбор по висок скок..ама и по копие)))Нямаше по-ниска от  182…Младоженеца беше най-ниския от мъжете...186.Говоря за настоящие голландцы...не някакви чернюги.

Мнението беше редактирано от nervak на 22.08.16 20:00.

22.08.16
21:38

Българите, статистически, не са сред високите нации. Аз съм 175, често нося токчета и минавам над 180. Мъжът ми е 188 см. Тук и двамата стърчим яко, в Дания сме около средния ръст, чак странно се чувствам като ходя там, с толкова много високи хора около мен, а  за Италия сме направо исполини. Ако бях с ръст 169-170 щеше да ми е доста по-лесно да си намирам дрехи и да се “скривам” в тълпата, когато имам такава необходимост.

Ако си 170 см, но с моето телосложение, вярвай ми - няма да ти е лесно нито да си намираш дрехи (с изключение на анцузи, клинове и потници), нито да се скриваш в тълпата, а точно обратното.
Така че ръстът не е единствено условие за това, което искаш. :D

22.08.16
22:01

казано от Вероника Налбатска на 22.08.16, 21:42:

Ако си 170 см, но с моето телосложение, вярвай ми - няма да ти е лесно нито да си намираш дрехи (с изключение на анцузи, клинове и потници), нито да се скриваш в тълпата, а точно обратното.
Така че ръстът не е единствено условие за това, което искаш. :D

Ама пък ми е криво, като отида на служебна среща с клиент или партньор и човекът срещу мен е 170. Виждам в очите им смущението.

Вярвай ми, и на мен кикак не ми е лесно с дрехите. Поне не спазваш всеки ден дрес код :)  . От много време мечтая да си намеря шивач, който да ми шие дрехите по поръчка :) . Обикновено купувам сака с 2 номера по-големи от панталоните. И саката и панталоните минават на поправка - саката, за да не ми висят в кръста, панталоните, които ми стават на дупето и бедрата също са ми широки в кръста и ако не ги оправят ми падат :) . Почти всичко ми е тясно на ръцете, да не кажа всичко. От 20 дрехи, ако една ми стане долу-горе, пак е добре.

22.08.16
22:08

Като цяло почти никой не си намира дрехи лесно. Аз пък съм 1.61 и да си намеря облекло, което да седи както трябва, е доста доста трудничко...

Това по принцип е казус при (почти) всички активно спортуващи хора (да ти става нещо на дупе и крака, а да е широко в кръста + да са ти тесни ръкавите).
Проблемът отново не е във височината. :)

Просто стандартните кройки, които се използват от повечето фирми са такива - те не са подходящи за спортуващи хора. По-голямата част от населението (и съответно - от клиентите) не са спортуващи хора. Напоследък обаче се вижда положителна промяна - срещала съм по разни онлайн реклами подходящи дънки за спортуващи, както и по-официални дрехи.

Не знам дали в България има такива магазини/производители/вносители - отдавна “скъсах” връзката си с модния дизайн.
Но съдейки по костюмите на младоженците от двете сватби на наши съфорумци, на които последно бях, е възможно да купиш готова официална дреха в България и с малки корекции от страна на модната къща, да ти лепне чудно на квадрицепсите, задните бедра, глутеусите + да не ти е като торба в стегнатата и спортна талия. :D

Към BP: така или иначе височината си сега не можеш да промениш. :) Идеята за шивач не е толкова лоша или пък за фирмен магазин, където предлагат корекции при тях.
Предполагам второто би било по-изгодно и бързо.
Просто бъди по-упорита в търсенето и успех! :)

ПП: (Към всички, взели участие в дискусията до тук) Моля, ако имате интерес към тази материя (ръст, официално облекло при високи/спортуващи/ниски и т.н. хора), да пуснете отделна тема във форума. Благодаря. :)

Месец 8. Седмица 2 - Тренировка Б1 (крака - акцент квадрицепси/рамене), “моята” зала

Корем на машина с тежести + по 2 вработващи серии клек и преси

5 кръга от (трисет крака + трисет рамене)

Крака:
хакен клек: 4х +100/ 4х +100/ 4х +100/ 4х +90/ 4х +90 кг
клек на гърди: 8х 60 8х60 8х60 6х60 6х60 кг
лег екстензии: 15х30 15х30 15х30 13х30 13х30 кг; със задържане горе

Рамене:
раменни преси, седеж, 90-градусова облегалка: 5х18 4х18 4х16 4х16 4х16 кг на ръка
разтваряне встрани, стоеж: 8х10 8х10 8х10 8х9 8х9 кг на ръка
разтваряне встрани от наклон напред и седеж: 15х8 15х8 15х8 15х7 15х7 кг на ръка

20 мин пътека, пулс 135-137

Разтягане
Контрастен душ

Храна
540 г телешко (кюфтета)
2 бр мъфини от царевично брашно, домашно мляна кокосова паста, стевия
2.5 кг тиквички (на пара и печени)
1 домат, 2 краставици
1-2 патладжана (евентуално ще добавя)
кафе

(muscle)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.08.16 17:38.

Снимах първи трисет за рамене:

23.08.16
21:49

Това разтваряне в страни съм се смазвал с 5кг гири....единственото условие е при изпълнението палеца да сочи надолу,ръцете да отиват поскоро леко и на пред , и да е по-бавно.

А аз - с 2 кг (при същите условия, описани от теб). :D

Има различни начини за изпълнение на упражнението, пробвала съм различни съответно. В момента се чувствам комфортно и усещам натоварването добре, но ако имаш (някой има) критики към изпълнението ми от видеото, съм винаги отворена да ги “чуя”, да си взема бележки и да преценя дали да правя промени. :)

Днес
Плуване

- после ще добавя какви съм ги свършила :)
—> 50х20 м за 32 мин:
10х20 м бруст
20х20 м:  редувано 5 пъти по 1 дължина от кроул, гръб, крака делфин, бруст
10х20 м крака кроул плавници
10х20 м бруст

разтягане във водата

Храна
6 яйца, XL, 2 моркова, сол, червен пипер—> мъфини
паница ориз + добавени към него задушени моркови, тиквички, патладжан, гъби + грах (ползвахме от буркан) (inlove)
1/2 от един останал от вчера мъфин
салата от глава бяло зеле, 4 моркова, връзка копър, 20 мл мазнина
кафе
-вероятно ще добавя още малко зеленчуци

Аз съм от закусващите хора. :)
Закуската за доброто ми утро:

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 24.08.16 14:42.

24.08.16
09:40

Относно клипа- достатъчно ли е да пускаш до тази позиция? Не е ли по-ефективно да пускаш до опиране на дисковете в рамото, те и без това са доста широки.
Разтварянето е много особена техника, която не съм правила - предмишниците ти сочат напред, лактите са сгънати и амплитудата е частична. Предполагам изолира средната част?

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 24.08.16 09:41.

Кобре, съобразявам се с лични усещания за комфорт, морфологични особености и един плексит (който обичайно не ми създава проблеми, но все пак имам едно на ум). Може и да греша, разбира се, но за момента са такива нещата. :)

Предпочитам раменните преси с дъмбели да ги правя по-тежко, но да спускам до ушите, а не до долу. Усещам движението и работата на мускулите си добре и смятам, че имам достатъчни амплитуда и ефективност.
Спускането ми до това ниво се дължи най-вече на дължината на предмишниците ми, които не са от най-късите - ако пусна до долу, усещам едно преразтягане на делтоидите, което се отразява в по-неефективното им участие при избутването нагоре (спрямо, ако пускам до ушите).

Абе, с няколко думи - мисля, че ми е достатъчна тази амплитуда.

При разтварянията ми встрани - да, това ми е основната цел и в действителност ми е едно от най-трудните движения (чисто технично). В началото (на тренировките си изобщо) бях истинска трагедия...

24.08.16
10:52

Питам, защото съм възприела раменната преса с пълна амплитуда на изпълнение - както лоста да мине под брадичката, така и дъмбелите да минат под раменете, и не съм пробвала частично само горната част. Щом увещаш дискомфорт и губиш ползата при дълбоко пускане, ясно. Разтвярянето ми се вижда сложно наистина, аз правя доста по простоя вариат с прави ръце встрани.
Чудя се дали вече не е време да включва упражнение за задно рамо да се пооформи-но не мога да намеря такова, което да го изолира- усещам че се включва трапеца кактото и да правя.

Аз обмислям да пробвам “full”, а не “empty can”, но не знам кога ще му дойде времето. :D

Месец 8. Седмица 2

Тренировка А - гръб/гърди. (В “моята” зала)

2 смесени серии корем (2 вида ножици с краката от позиция  L-sit на стенд) + по две вработващи серии на скрипец и лег.

Гръб/гърди 5 кръга от (трисет за гръб + трисет за гърди)

Гръб:
Вертикален скрипец, широк хват: 4х66 4х65 4х65 4х63 4х62 кг
Конвенционална тяга: 6х100 5х100 6х90 6х90 6х80 кг
Хоризонтален скрипец, тесен успореден хват: 15х42 15х42 15х42 15х42 12х42 кг

Гърди:
Лег с дъмбели: 4х26 4х24 4х24 4х24 4х24 кг на ръка
Лицеви: 8х +7 кг / 8х +7 кг/6х  +7 кг /8х + 5 кг / 6х +5 кг
Полулег: 15х14 15х14 13х14 15х12 13х12 кг на ръка

3 кръга от:
Сгъване с дъмбели от стоеж и облегната на стена: 10х7 8х8 8х8 кг на ръка
Разгъване с въжена ръкохватка, горен скрипец: 10х20 8х25 8х25 кг
GHR: 4x “гмуркане” / 4х изпънати ръце, само негативна 6 сес/ 4х стандартен, само негативна + 1/2 от позитивната

20 мин пътека, пулс 143

5-те кръга гръб/гърди + 3-те ръце и ghr - за 42:48 мин

Разтягане
Контрастен душ

Храна
500 г свинско бон филе (морска сол, 7-те подправки, кимион, чесън)
Паница печени картофи
20 мл мазнина
2.5 бр айсберг
3 домата
Кафе

Клиентите в залата казват, че се плашат от мен. Значи всичко е супер. :D

От 2 седмици усещам, че е време да увелича тежестта при лицевите и днес го направих успешно. Тъй като 10 кг диск ще ми е много на този етап (за работа в трисет), реших да направя междинно от 7 кг, като използвам 2 диска. Най-накрая намерих приложение на фитилите (е, днес взех чужди, но от другия път ще си нося моите, все пак да не събират прах) - удобно е да завържа двата диска, защото така не се местят и лесно ги поставям и махам сама.

(muscle)

Водна аеробика
активна част - 20 мин: преминах през упражнения за цялото тяло, но основен акцент беше ядрото

после: разтягане, шпагати на повърхността с макарони под стъпалата/под глезените

извън басейна: обработка на мазоли :D

Храна
500 г пилешки гърди (морска сол, 7-те подправки)
паница варена гречка (солен вариант)
1 мъфин от царевично брашно
20 мл оризово олио
0.5 бр айсберг
1.7 кг корнишони
ще добавя и домати
кафе

#flexfriday

#BBFoodFriday - три вида сандвичи с оризовки - със свинско месо с подправки (печено и нарязано); с козе сирене с шарена сол и зехтин; с яйце със сол и червен пипер (на тиган) + зеленчуци, зехтин

Парк и кафе с Баци.
И нейните приказни, вълнуващи чашки!!!!!!!!!!

(Чакаме Колето)
(Няма да има сладоледи)

26.08.16
16:48

Слава богу, че никой не е с моята жълта чашка!
Целувам ви, прекрасни :*

Не. И Колето не взе жълта.
И ние целуваме тееееб! :D

Месец 8. Седмица 2 - Тренировка Б2 (крака - задна верига/рамене), залата в квартала

2 вработващи серии клек гръб и раменни преси

5 кръга от (трисет за крака + трисет за рамене):

Крака:
клек на гръб: 4х100 4х100 4х95 4х95 4х90 кг
румънска тяга с дъмбели (пиша общото тегло на двата дъмбела): 8х68 8х68 8х60 8х60 8х60 кг
бедрено сгъване, лицев лег, бавна негативна: 15х39 15х39 15х34 15х34 15х34 кг

Рамене:
раменни преси, седеж 90-градусова облегалка: 4х20 4х20 5х18 4х18 4х18 кг на ръка
разтваряне встрани от наклон напред и седеж: 8х12.5 8х12.5 8х12.5 6х12.5 6х12.5 кг на ръка
разтваряне встрани, стоеж: 15х6 15х6 12х6 12х6 12х6 кг на ръка

3 кръга от:
коремни преси от лег: 3 вида, общо около 25 повт за всичките
прасец на лег преса: 40-50 повторения със смяна позицията на стъпалата

10 мин пътека, пулс 140-150

разтягане задни бедра/седалище
контрастен душ само задни бедра

5-те кръга крака+рамене, както и 3-те кръга корем+прасец: 41:11 мин

Храна
/ден с повече калории/

400 г пъстърва (печена във фурна)
пакет екструдирани царевични блокчета
25 мл мазнина
300 г ябълки с цейлонска канела
2 кг тиквички (печени с червен пипер и на пара)
1 бр айсберг
1 кг домати
кафе
предстои: Конфети - вероятно салата с пилешко

(muscle)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 27.08.16 15:49.

Почивен ден

Храна
6 яйца, размер Л + 2 моркова + сол, червен пипер—> мъфини (един мъфин изядох снощи)
80 г оризовки
20 мл шарлан
2 кг краставици
домашни розови домати (около 1 кг)
80 г шоколад със стевия
кафе
(две хапки печена царевица)

План за месец 8. Седмица 3:
понеделник - тренировка А (гръб/гърди), “моята” зала
вторник - плуване
сряда - тренировка Б1 (крака - квадрицепс/рамене), залата в квартала
четвъртък - плуване/водна аеробика
петък - тренировка А, “моята зала”
събота - почивка
неделя - по план тренировка Б2 (крака - задна верига/рамене), но нито знам къде, нито - дали ще се състои в този си вид, планираме пътуване

Месец 8. Седмица 3

Тренировка А - гръб/гърди. (В “моята” зала)

3 серии за косите коремни, на машина с тежести + по две вработващи серии на скрипец и лег.

Гръб/гърди 5 кръга от (трисет за гръб + трисет за гърди)

Гръб:
Вертикален скрипец, широк хват: 4х66 4х65 4х65 4х63 4х63 кг
Конвенционална тяга: 6х100 5х100 6х90 6х90 6х80 кг
Хоризонтален скрипец, тесен успореден хват: 15х42 15х42 15х42 15х42 13х42 кг

Гърди:
Лег с дъмбели: 4х26 4х24 4х24 4х24 4х24 кг на ръка
Лицеви: 8х +7 кг / 8х +7 кг/6х  +7 кг /8х + 5 кг / 8х +5 кг
Полулег: 15х14 15х14 13х14 15х12 13х12 кг на ръка

2 кръга от двусети бицепс (сгъване дъмбели с променлив хват - тежко + сгъване прав лост - средно) + трицепс (кофи - тежко + горен скрипец V - средно)

20 мин пътека, пулс 136-139

5-те основни кръга + 2-та за бицепс и трицепс = 45 мин

Разтягане
Контрастен душ

Храна
500 г мляно телешко на печени във фурна кюфтета (морска сол, кимион, чеснов пипер, червен пипер, канела, къри)
2 бр мъфини от брашно от просо, домашно смляна кокосова паста, стевия
5 бр оризовки
150 г домашни ябълки
10 мл мазнина
домашни домати и краставици в обичайни количества
кафе

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 29.08.16 15:05.

Плуване
60х20 м за 45 мин:
12х20 м от - бруст / крака кроул с дъска / гръб / крака делфин с дъска / бруст

Киснене в джакузито, разтягане.

Исках да направя 2 км, но щяха да ми дойдат в повече, а утре планирам да клякам тежко. :D

Храна
400 г пилешки гърди (морска сол, червен пипер)
към 300 г (готово състояние) печени сладки картофи
1 мъфин от вчерашните
15 мл мазнина
Глава бяло зеле, 3 големи моркова, връзка копър
50 г суров десерт с какаови зърна
кафе с аромат на лешник и кафе с какао и стевия

(sun)

Храната днес:
/ден с повече калории/

500 г свинско печено (сол, кимион, черен пипер)
1 мъфин от просо и кокосова паста
1 малка (50 г) ябълка
30 мл мазнина
2.5 кг тиквички (на пара + печени)
2 бр червени чушки
4 бр домати
кафе

Тренировката после. :)

Месец 8. Седмица 3
Тренировка Б1 (крака - квадрицепс/рамене) - залата в квартала

корем: 3 смесени серии от V преси и повдигане на прави крака от лег
2 серии колелце от колене (по 20 повт)

По 2 вработващи серии клек на гърди и раменна преса

5 кръга от (трисет за крака + трисет за рамене):

Крака:
клек на гърди: 4х85 4х80 4х75 4х75 4х70 кг  (muscle) (muscle) (muscle)
лег екстензии: 8х55 8х55 8х55 8х55 8х50 кг
сиси клек: 15х собствено тегло във всички трисети; регулирах отстоянието от отказа чрез темпото в негативната фаза

Рамене:
раменни преси, седеж 90-градусова облегалка: 4х20 4х20 5х18 4х18 4х18 кг на ръка
разтваряне встрани от наклон напред и седеж: 8х10 6х10 8х9 6х9 6х9 кг на ръка
разтваряне встрани, стоеж: 15х6 15х6 15х6 12х6 12х6 кг на ръка

прасец: 3 смесени серии от лег преса (тежко) и повдигане от седеж (леко);
2 серии лег преса (леко)

20 мин пътека, пулс 136-140

5-те основни кръга за 25 мин

разтягане квадрицепси
контрастен душ - крака

Забележка: разтваряне встрани от наклон напред е с нова техника (по съвети на Роско), което налага и по-ниски тежести от обичайните, защото е по-трудно + от миналата тренировка за рамене умишлено сложих упражнението на второ място в трисета (досега беше на трето) и така ще бъде известно време.

Защо няма емотикон на квадрицепси? :D :D :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 31.08.16 16:24.

31.08.16
16:27

казано от Вероника Налбатска на 31.08.16, 16:18:

Защо няма емотикон на квадрицепси? :D :D :D

Защото Big biceps are importanter :D :D :D

п.п. Сериозна, но страхотна си!!! (muscle)

Мнението беше редактирано от Sanya на 31.08.16 17:35.

:D :D :D
Абе бицепси... не е ли си баджакът да пори крачолите... :D

Санче, това ще свърши работа. :) Временно:

Водна аеробика
активна част: 20 мин - ядро, глутеус (основно, но направих няколко комплексни упражнения)
след което 10 мин разтягане с макарони под стъпала и глезени (основно задни бедра и аддуктори)

Храна
480 г котлети от сьомга
около 350 г в готово състояние печени картофи
няколко (5-6 бр) царевични блокчета
15 мл мазнина
2.5 кг краставици
малко домати
кафе
1 ябълка

Утре по план трябва да тренирам в “моята” зала, но реших да сменя схемата и да отида пак в квартала, защото ми се иска да направя една тежка сумо тягичка, а там условията за това са по-подходящи. Та мислено вдигам още от днес. :) Надявам се утре да нацеля празна зала и да се развихря.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.09.16 09:37.

01.09.16
17:03

казано от Вероника Налбатска на 23.08.16, 16:51:

Снимах първи трисет за рамене:

И аз трите движения - ужас за стави, пасивни структури и ротатори и неестествена траектория.
Въпроса е защо така, а не както би било най-подходящо спрямо тялото? Без обяснението с културистични неща, отсега не се зачитат :)

Уха... културистични неща няма да обяснявам, ама май няма да мога да бъда и много кратка.

Засега не съм имала никакви проблеми и настина се усещам (съм се усещала) комфортно, което разбира се не означава, че начинът ми на изпълнение не е могъл да доведе до проблеми в бъдеще. :D

На разтварянето от наклон напред нанесохме корекции, които доведоха до съвсем друго движение от това на видеото, както и го усещам по-добре. И Росен не ми го хареса, защото му показах и на живо, че искаше да ме види (нали последните 2 години тренирам сама), а той си е културист, така че явно и някои културисти мислят като теб и обяснение с културистични неща няма да има. :D

При разтварянето от стоеж съм в процес на промяна от последните 2 тренировки и мисля, че вървя в добра посока. Затова го сложих и на трето място в трисета, да работя с малко по-леки тежести на първо време, докато се съсредоточавам върху някои детайли, а после ще редувам протоколите.

При раменните преси не мисля да променям дълбочината и като цяло ми е комфортно движение, но има какво да се желае още за положението на лакти-предмишници-китки. И там ще работя (впрочем, вчера бях по-внимателна).

Честно казано до преди няколко дни мислех, че съм си добре при раменете и си харесвах техниката, защото знам каква бях в началото, но онзи ден (на живо, защото от видеото той не беше придобил 100% представа) Росен ме изравни със земята... и започнах работа, няма да рева, я. :D

Сега ще отговоря на въпроса ти “защо така” - защото последните 2 години тренирам сама, няма кой да ме гледа, движенията за рамене винаги са ми били ама наистина адски трудни технично, досега не се бях снимала за тези 2 години (мислейки си, че съм си напълно окей) и всичко това е довело с течение на времето бавно, но постоянно да си изменям нещата. Интересното е, че ако гледам някой отстрани, ще забележа евентуални грешки, а при себе си изобщо не ги виждам/осъзнавам (конкретно за раменете).

Абе ближа рани от заснемането на видеото насам, но се радвам, че го заснех. Не обичам да правя нещо неправилно, а още по-малко обичам да си създавам излишни илюзии, но пък така поне има накъде да се подобрявам и да се развивам.

Благодаря, че се включи, Сашо, наистина оценявам! Ще се радвам, ако имаш още нещо за казване, да го споделиш и обещавам да работя. Аз вече съм почнала, де. :)

02.09.16
00:06

На първо място - не имитирай движението, което правиш с щанга, когато правиш сходно движение с дъмбели. На второ - какво усещаш както субективни усещания от едно движение, в смисъл да те напомпва, да ти влиза, да те удря или каквото там се усеща и това как и защо работи тялото когато го изпълняваш са две различни неща в да кажем 90% от случаите.

Постепенно ще оправя всичко, което куца на този етап. :) (muscle)
—-
Храната днес:
около 500 г пъстърва (печена във фурна, само с морска сол)
100 г оризовки
20 мл олио гроздови семки
2 ябълки
зелени чушки (може би около 1.5 кг)
ще добавя и още зеленчуци, не съм решила какви
кафе + какао + малко кокосови стърготини

За вчера добавям още една ябълка + към още 20 мл мазнина (шарлан) + 1 бр айсберг + 2 червени чушки + 5-6 зърна грозде.

Днес се събудих прекалено ранo и прекалено гладна (заради това се събудих рано, впрочем), ядох, но нямаше как да си доспя, а така ми се искаше... Като цяло апетитът ми е малко по-висок напоследък (то не, че някога е бил нисък), а народните мъдрости валят като из ведро. :D

Тренировката - после.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.09.16 09:22.

...и тренировката:

Месец 8. Седмица 3
Тренировка А (гръб/гърди) - залата в квартала

по 2 загряващи тяга и лег

5 кръга от (трисет гръб + трисет гърди)

Гръб:
сумо тяга: 4х130 4х120 4х110 4х110 4х110 кг
вертикален скрипец, широк надхват: 8х50 8х50 8х50 8х50 6х50 кг
долен скрипец, тесен успореден хват: 12х35 15х30 15х30 15х30 12х30 кг

Гърди:
лег: 4х65 4х65 3х62.5 4х60 4х60 кг
лицеви: 8х +7.5 кг/ 8х + 7.5 кг/ 6х +7.5 кг/ 8х +5 кг/ 8х +5 кг
полулег, щанга, лост с по-голям диаметър: 15х30 15х30 15х30 12х30 10х30 кг

10 мин пътека, пулс 145

5-те кръга за 36 мин

(muscle)
  (muscle)(muscle)

(sun)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.09.16 15:58.

Почивен ден

Ще има обаче по-дълги разходки - имаме разни планове, включващи и Сара.
Тя така се зарадва, когато отворих вратата на двора. Даже прекъсна яденето си (мама тъкмо й беше сложила) и дойде да ме “прегръща”. Въпреки че не живея при нея и я виждам веднъж на 2 седмици, я чувствам много близка и съм се привързала страшно много. Жестоко куче. Пък и явно е взаимно, личи си, че и мен ме обича... Е, не колкото обича брат ми, но все пак.

Вчерашната тренировка си каза тежката дума. Усещам гърба си приятно сгазен, а и гърдите не отстъпват.

Мислех да бягам днес на стадиона (за да докажа на някой нещо :D), но аз не съм по бягането, а и се оказа, че няма какво да доказвам, понеже не съм разбрала точно какво са имали предвид, така че се отменя. :D

Храна
500 г мляно телешко на печени във фурна кюфтета (морска сол, кимион, чесън, червен пипер)
половин паница варена гречка
2 ч.л. слънчогледов тахан, объркани с 2 ч.л. кленов сироп
1.5 бр айсберг
4-5 домата, 2-3 чушки
ще добавя още зеленчуци
кафе

/за вчера изядох още 5 бр оризовки + 20 мл мазнина/

overkill, поздрав :D

03.09.16
12:37

Aз току що сгънах няколко лъжички и по късно ще има зала .......ама след тва пак ще си мушна ....пристрастен съм ....:D

И аз обичам. Много. :)
Но (вече) гледам и да съм разумна с бурканите. :D
—-
Ходихме до чешма “Трите пички”! (wasntme)

03.09.16
16:33

“Пичка ти материна” е много популярна румънска псувня. Аз нали съм спец по попържането. :D

Да, известна ми е и на мен, но няма общо с името на чешмата. :)

Храната днес:
/ден с повече калории/

450 г пилешки гърди (сол, червен пипер)
2 с.л. шарлан
слънчогледов тахан (около 100 г) и кленов сироп (2 ч.л.)
2.5 кг тиквички (печени във фурна)
1/3 айсберг, 2-3 краставици, малко домати (3 бр)
малко патладжан (скара)
кафе с 1 ч.л. домашен мед

Тренировка 1
20 мин изкачване и слизане върху/от стол с височина малко над коленете; пулс 136
комплекс от упражнения за корем със собствено тегло 

Тренировка 2

Месец 8. Седмица 3.
Тренировка Б2 (крака - задна верига/рамене), залата в Ботевград

/Т-С-Л само при раменете/

Рамене, 5 трисета с 1 мин почивка между тях:
раменни преси с дъмбели, седеж, вертикална облегалка: 5х17.5 5х17.5 4х17.5 4х17.5 4х17.5 кг на ръка
разтваряне встрани от наклон напред, седеж: 8х10 8х9 8х8 8х8 8х8 кг на ръка
разтваряне встрани от стоеж: 15х6 15х6 15х5 15х5 12х5 кг на ръка

Крака:
клек на гръб: 10х20 10х50 10х60 10х70 8х80 6х90 кг, през минута
румънска тяга, надхват и без да оставям щангата (долна точка до малко под коленете): 10х50 10х60 10х70 8х80 кг, през 30 сек
бедрено сгъване от лицев лег: едностранно 2х20х10 кг на крак; с двата крака 2х15х20 кг през 10 сек
хиперекстензии: 3х20 повт
обратни хиперекстензии: 3х20 повт със задържане горе

разтягане

План за месец 8, седмица 4:
понеделник - почивка
вторник - тренировка А (гръб/гърди), Ботевград
сряда - почивка/друго?
четвъртък - трен Б1 (крака - квадрицепс/рамене), “моята” зала
петък - плуване
събота - трен А (гръб/гърди), залата в квартала
неделя - почивка

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 04.09.16 16:18.

Почивен ден

Кратка разходка в планината и малко плевене на бурени

Храна
общо около 500 г свинско (на барбекю) и патешко (йенско стъкло, във фурната)
150 г готово състояние печени картофи и боб (повече картофи)
домати, краставици, чушки в обичайни количества
кафе с 1 ч.л. домашен мед

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1