05.03.10
20:03
Аз вече сериозно се чудя дали да не спра да чета каквото и да било - лутам се из мнения и теории всеки път, шашкам се допълнително. Колкото повече се интересувам, толкова повече се чудя къде е истината.
След срещата ми със страхотната жена хомеопат-лечител: според нея много по-голям проблем са ми червата. А СПКЯ - вероятно от стрес. Направи ми точков масаж, изпукване и доста други болезнени неща - разревах се и имах синки накрая. Сега всичко е ОК. Според нея начина ми на хранене не се отразява добре на организма и на проблема ми. Затруднява се и вместо да давам енергия, аз го затормозявам с разграждането на по-сложна храна. Да намаля яйцата, да намаля маслото. + че при синдром на ПКЯ не трябва да се приемат млечни (вижте блога на Венци). и то какво излезе - почти вегетарианство. Тотално, ама тотално не знам какво да правя с тази храна. Реших да експериментирам (за кой ли път) - намалих яйцата до 2, веднъж месо, веднъж въглехидратни /картофи ориз и тн, 1-2 плода. сутрин и мед с орехи.
Сутрин и вечер сушени сливи заради WC, сутрин на гладно зехтин + гореща вода. През другото време чай от лайка.
Айде, ще опитам. Ако всичко се оправи - значи наистина не ми е понасяло ВМ яденето. Ако ли не-едва ли ще ми навреди.
Лошото е че ще се чудя как да си набавя белтък. Ще стана бетер бодибилдърите.. и протеин да си купувам. ХАХА
минус на новото хранене е че вместо по 4-5 сливи, ям по над 10. Но хайде 4ти ден ми е, докато вляза в релси.
Супер ш*бано е без месо. с малко яйца...с малко масло. Искрено се надявам поне накрая всичко това да си заслужава и да оправи проблема...
стига толкова, че наистина съм объркана..
тия дни тренирането
02.03.10 - тежести 71: клек 1х560кг 4х5-70кг
пуш преса, преминаваща в оувър хед клек - 3х5-20кг
бицепс 3х6-20кг лост
напади 30кг 3х6 на крак
ренегатстко гребане 3х2-12кг ръка
+ 1 час водна, 2 часа суха
03.03.10 - 2 часа суха, 1 час водна
04.03.10 - тежести 72: кратко, но имах 30 минути до аеробиката: тяга 1х10-60кг 4х5-80кг 2х3-90кг 1х100кг 1х100кг. тягата ми става все по-добра по мое мнение, все по-силна съм
+ 1 водна, 2 сухи
05.03.10 - тежести 73: клек 1х10-50кг 5х5-60кг, дълбоко
пуш преси 1х10-20кг 2х6-25кг
трицепс на скрипец 1х10-31кг, 2х10-37кг + бицепс/скотово 3х10 - крив лост + 5кг
бедрено разгъване 3х10-41кг + прасец на машина 3х20 повторения
+ 1 водна, 2 сухи
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.03.10 20:16.
Аз вече сериозно се чудя дали да не спра да чета каквото и да било - лутам се из мнения и теории всеки път, шашкам се допълнително. Колкото повече се интересувам, толкова повече се чудя къде е истината.
След срещата ми със страхотната жена хомеопат-лечител: според нея много по-голям проблем са ми червата. А СПКЯ - вероятно от стрес. Направи ми точков масаж, изпукване и доста други болезнени неща - разревах се и имах синки накрая. Сега всичко е ОК. Според нея начина ми на хранене не се отразява добре на организма и на проблема ми. Затруднява се и вместо да давам енергия, аз го затормозявам с разграждането на по-сложна храна. Да намаля яйцата, да намаля маслото. + че при синдром на ПКЯ не трябва да се приемат млечни (вижте блога на Венци). и то какво излезе - почти вегетарианство. Тотално, ама тотално не знам какво да правя с тази храна. Реших да експериментирам (за кой ли път) - намалих яйцата до 2, веднъж месо, веднъж въглехидратни /картофи ориз и тн, 1-2 плода. сутрин и мед с орехи.
Сутрин и вечер сушени сливи заради WC, сутрин на гладно зехтин + гореща вода. През другото време чай от лайка.
Айде, ще опитам. Ако всичко се оправи - значи наистина не ми е понасяло ВМ яденето. Ако ли не-едва ли ще ми навреди.
Лошото е че ще се чудя как да си набавя белтък. Ще стана бетер бодибилдърите.. и протеин да си купувам. ХАХА
минус на новото хранене е че вместо по 4-5 сливи, ям по над 10. Но хайде 4ти ден ми е, докато вляза в релси.
Супер ш*бано е без месо. с малко яйца...с малко масло. Искрено се надявам поне накрая всичко това да си заслужава и да оправи проблема...
стига толкова, че наистина съм объркана..
тия дни тренирането02.03.10 - тежести 71: клек 1х560кг 4х5-70кг
пуш преса, преминаваща в оувър хед клек - 3х5-20кг
бицепс 3х6-20кг лост
напади 30кг 3х6 на крак
ренегатстко гребане 3х2-12кг ръка
+ 1 час водна, 2 часа суха03.03.10 - 2 часа суха, 1 час водна
04.03.10 - тежести 72: кратко, но имах 30 минути до аеробиката: тяга 1х10-60кг 4х5-80кг 2х3-90кг 1х100кг 1х100кг. тягата ми става все по-добра по мое мнение, все по-силна съм
+ 1 водна, 2 сухи05.03.10 - тежести 73: клек 1х10-50кг 5х5-60кг, дълбоко
пуш преси 1х10-20кг 2х6-25кг
трицепс на скрипец 1х10-31кг, 2х10-37кг + бицепс/скотово 3х10 - крив лост + 5кг
бедрено разгъване 3х10-41кг + прасец на машина 3х20 повторения
+ 1 водна, 2 сухи
Ами да ти кажа, храненто
Оф, пусто много е важно храненето. Аз вероятно никога няма да съм мазнинно адаптирана. Ама и зърените са ми проблем, че и млечните. Трудно е, но поне го знам и се ограничавам. Лошото е тепърва да се мъчиш да нагаждаш храната така, че да се хареса на жлезите, на хормоните, на мозъка и на душата. Ама хайде дано успееш.
Риба не обичаш ли? Тя определено е подходяща за всички режими
05.03.10
22:15
а бе чудно ми е, от любопитство - какви са нормативите за жени по силов трибой?
търсих, но намирам само резулати от състезания :)
Нормативи в коя категория? :)
Лега ти е слаб, но ще направиш над 100 клек и тяга и ще компенсираш ;) Имаш реални шансове да се класираш на челните места.
Мнението беше редактирано от Петко К на 05.03.10 22:59.
Верка, докато човек не опита, няма как да се убеди, че даден съвет ще му помогле или не. За пореден път казвам, че при всеки организъм реакциите са различни и докато сама не се убедиш в това, няма кой да го направи. Лошото е, че постоянно трябва да експериментираме с телата си, докато стигнем до това, което ни се отразява добре, а това иска и време, за да може да се адаптира организма. Не може да чакаме чудеса за месец два, (както аз се надявам) всичко се случва с времето. Успех и дано това, което сега си предприела работи за теб! :)
06.03.10
06:15
S_L, вярно е, но и постоянните експерименти едва ли се отразяват толкова добре. Предполагам, че действието им се натрупва с времето.
Петко, категория 70, 75, 80кг там някъде :)
лега ми е слаб, но с повече мъка може и да се засили... гледах едни снимки, една мацка клякаше със 70. друга, класирала се на челни места имаше тяга 120.. тези цифри са съвсем реални :)
Верка, подхвърляш еретични мисли из форума :lol: Накара ме да се замисля...за колко кг общо говорим? Ако потренирам леко, изхождайки от сегашните си резултати, мога да “предложа” 250-260 кг. Твоите ще са повече и да знаеш, че ще дойда да гледам. :)
Ами по спомени, Ралица Джамбазова май стана републиканска шампионка при девойките с трибой от 320кг, иначе бях попаднала и на някакъв неин резултат - 370кг общо - лег 90кг, тяга и клек почти на равно, с малко по-силна тяга :) При лично тегло към 68кг май :) Тъй че V, ако си го поставиш за цел, при твойте сегашни постижения, и с правилните тренировки , не мисля, че е непостижимо ;)
Успех и поздрави!
06.03.10
11:12
370 са нейните, да:) лег 80, клек 130, тяга 160
подхвърлям си мисли хаотично из кратуната, не само из форума :D
07.03.10
15:17
от утре ще правя 5 дни житен режим. когато ми го препоръчаха (жената, при която ходих) гледах с недоверие и бях сигурна, че няма да го правя. оригинала е 10 дни.. но ще видим;
по 100г попарено жито на ден, 3 ябълки, 9 ореха, мед.
смятам да ям повечко мед, че тренировките няма да спирам...
пречиства организма. след това малко захранване и сериозно се захващам с новия режим, че моето нищо не е... 4-5 сливи стават на 200гр, хапка шоколад става на 100; не може така да продължавам, ако искам наистина да разбера дали проблема е в храната
И аз днес четох за този режим в един друг форум. Една жена, която спортува, сподели, че не е издържала и на 4-5 ден е прекъснала. Иначе останалите доста убедително говореха за качествата на режима, чак аз повярвах :lol:
07.03.10
15:58
Мда, за това съвсем съзнателно ги намалих на 5. Ако усетя, че няма сили - няма да вдигам тежести, или ще ги намаля на 50%..
Едно време правих само на ябълки, сега поне има и нещо друго - меда си е бая добре. Знам, че на човек за ден се пада толкова грамаж мед, колкото е теглото му. Имам мегдан за 80грама :D Аз със сигурност ще изям не повече от 40-50
Шефката ми е сега на някаква изкелифирчена диета. Пие само някакъв чай от клен, мисля, че е и струва бая пари. И само това 10 дена :) На 6-я ден беше свалила 8кг (държа да отбележа, че тя е 120 сигурно, та има мегдан да сваля), ама си е жив глад и си е нездравословно според мен...
Мнението беше редактирано от Lenks на 07.03.10 16:27.
Верка, ще си позволя да споделя някои скромни познания относно пречистването.Интересувам се доста от тези неща и контактувам с разни природолечители и т.н
Житния режим е хубаво нещо принципно, обече не е за всеки. Житото е глутеносъдържащо и ако ти имаш непоносимост към глутен ще стане доста зле.Тоест ще натрупащ токсини вместо за ги изчистиш.Колкото и да е странно при пречистването е необходимо да има някакъв белтък за да помага на бъбреците и черния дроб. Най-добре растителен от сурови ядки или кълнове.
За пречистване не са подходящи фибрести плодове, като ябълките, защото и те задържат метаболитите в квървта и им пречат да се изхвърлят. Пресни сокове от плодове и зеленчуци е по-добре. Орехите пък са възможно най-неподходящите ядки, защото имат йод и дразнят щитовидната жлеза-за добро или за лошо. На всичко отгоре са киселинни.
Медът е хубаво нещо, обече хич не прочиства както си мислиш. Той пък е толкоз киселинен и концентриран продукт, че може да ти е..е мамата на кръвоносните съдове. За инсулина да не говорим.
С две думи този режим е базиран на храни които са силни алергени и са киселинни и могат да ти навредят, ако не си напълно сигурна че нямаш непоносимост към тях.
Плюс това и пречистването на черния дроб е на цикли, асега му е раничко още и ще го изнасилиш.Изчакай да се постопли малко
Това са само препоръки, които не енеобходимо да взимаш под внимание.Споделям знания/и опит тук-там/
07.03.10
20:07
Благодаря!това определено е доста нова и полезна информация за мен :) не съм се интересувала никога от гладолечение, пречистване и тн..единствено знам повечко за захранването.
нямам си идея дали имам непоносимост към глутен, но някак си усещам, че с всички тея продукти съм ОК. ще опитам.. връщане назад няма - житото е разделено на по 100гр, купих орехи, аз ще включа и сливи. ако усетя дискомфорт голям - спирам.
край вече, взимам се в ръце :)
07.03.10
20:19
Успех ! :) Да знаеш ,че в началото - първите 3 дена е нормално да се чувстваш като парцал , защото се пренастройва организма от по-концентрирана храна , към по-лека и фибреста :) Така , че реално след 3-ти ден , а дори и след 5-ти може да изпиташ реалните ползи ;)
08.03.10
10:15
Честит празник, дами:)
днес - 1 час водна.
житото е много, много вкусно (баси к’ва съм смотана, всичко ми е вкусно :D) - особено с мед. Даже мисля да си го включа за в бъдеще към закуската... за сега всичко е супер, но тежести няма да има. Ще го карам по-разумно, до колкото е възможно.
Честит празник, дами:)
днес - 1 час водна.
житото е много, много вкусно (баси к’ва съм смотана, всичко ми е вкусно :D) - особено с мед. Даже мисля да си го включа за в бъдеще към закуската... за сега всичко е супер, но тежести няма да има. Ще го карам по-разумно, до колкото е възможно.
Успех Верка, стискам палци това да е решението за теб
10.03.10
10:43
Щастие. Вчера ми дойде. Не знам какво направи тази жена, но няма друга причина. Благодарна съм, много!......
Дано да се задържи и да е редовно вече. Имам надежда, че ще се оправи всичко, но сигурно ще трябва доста време.
3ти ден на жито. Хапвам повече орехи и сливи, но се чувствам доста добре.
изобщо не усещам глад, даже съм сита, но разбира се това се дължи на поне 100 и отгоре грама орехи и още толкова сливи, които изяждам на ден. + доста мед: )
вчера 3 часа подскачане на сухо. без тежести, после сигурно ще се мъча докато влезна в ритъм :D
Верка, браво на теб. Радвам се, че този режим ти се отразява добре и си доволна. Аз малко се притеснявах.
Пък за тежестите - хич не ги мисли, 1-2 седмици пауза няма да ти навредят, даже ще си още по. Няма да се мъчиш.
10.03.10
13:29
Щастие. Вчера ми дойде. Не знам какво направи тази жена, но няма друга причина. Благодарна съм, много!......
Дано да се задържи и да е редовно вече. Имам надежда, че ще се оправи всичко, но сигурно ще трябва доста време.
3ти ден на жито. Хапвам повече орехи и сливи, но се чувствам доста добре.
изобщо не усещам глад, даже съм сита, но разбира се това се дължи на поне 100 и отгоре грама орехи и още толкова сливи, които изяждам на ден. + доста мед: )вчера 3 часа подскачане на сухо. без тежести, после сигурно ще се мъча докато влезна в ритъм :D
V, виждаш ли какво доказателство, че организма НЕ ТРЯБВА да се лишава от нищо, както ти правеше с това ВМ-НВД.
Мисля, че е време да сложиш край на тези измислени диети и да се наслаждаваш на живота и храната по нормален начин :)
Радвам се, че всичко се нарежда.
Ураааа, ама на 8 март трябваше бе драга :-P
Хахаха Смешко :)
СУпер Ви, keep up the good work :)
12.03.10
19:14
Мда, ще се уча да ям от всичко и да не се страхувам от въглехидратите - плодове, варива.
аз сега ям много, много мед и орехи, сигурно си докарвам преспокойно 1800-2000ккал, ако не и повече дневно. - 3/4 кг съм.
10.03.10- 3 часа суха, 1 аква спининг
11.03.10 - 3 часа суха
днес - 3 часа суха аеробика. вечерните ми часове са точно един след друг..разбих се днес, защото и хрема имам, и гърло ме боли, а с викането постоянно го дразня.. :D
ПП: от др. седмица - малко тежести, и влизане във вода всеки ден.. гледайте, че спрях и веднага ме хвана настинката ха-ха.
следваща цел: тяга 150
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.03.10 19:16.
Мда, ще се уча да ям от всичко и да не се страхувам от въглехидратите - плодове, варива.
Нямя тежести, няма белтък, няма растеж, има цикъл, хормоналните бури утихват. И още ще свалиш, сигурна съм
13.03.10
14:41
Верка Браво! Адмирирам. Израстваш. Успокои се :)
13.03.10
16:50
не съм се успокоила, но имам малка вяра, което все пак е нещичко:) :) благодаря!
аз упорито отказвам да приема, че тежестите допринасят за засилване на проблема при мен, защото цикъл нямах от август 2009, а за първи път започнах с такива тежести /в живота си!/ през октомври 2009 :)
моментното състояние не е розово - коремът зле; по краката доста повече мазно. но пък ръцете са ми по-плътни.
усещам, че след този житен режим ще спра да озверявам за мед - наситих се много..за два дни изяждам един буркан. споко - от по-малките хаха, но едно 300гр че и отгоре сигурно има.. опитах днес от магарешки бодил - вкусна работа, заедно с орехите.
утре последен ден, от понеделник захранване - и по-скоро запознаване с ‘новите’ храни, защото аз определено не гладувах :д
първият ден ще е с варени картофи, 2-3ти ден още варени зеленчуци + орехите, плодовете, меда, 4-5 млечни, печени храни, 6-7 месо, яйца (ох, ядат ми се много) и тъй.. по план:)
не съм се успокоила, но имам малка вяра, което все пак е нещичко:) :) благодаря!
аз упорито отказвам да приема, че тежестите допринасят за засилване на проблема при мен, защото цикъл нямах от август 2009, а за първи път започнах с такива тежести /в живота си!/ през октомври
Верка, радвам се че има положително развитие на нещата при теб и дано и за напред да е така. Аз нямам цикъл от май 2009 :(, наистина проблема идва от 1/главата, 2/храната и вероятно на последно място са тренировките, знам ли и аз вече... :(
Мнението беше редактирано от S_L на 13.03.10 17:31.
аз упорито отказвам да приема, че тежестите допринасят за засилване на проблема при мен, защото цикъл нямах от август 2009, а за първи път започнах с такива тежести /в живота си!/ през октомвриВерка, радвам се че има положително развитие на нещата при теб и дано и за напред да е така. Аз нямам цикъл от май 2009 :(, наистина проблема идва от 1/главата, 2/храната и вероятно на последно място са тренировките, знам ли и аз вече... :(
Храната ти е малко.Мазнините са ти малко, въглехидратите ти са малко, тренираш.На режим за сваляне си.Нервната система и имунитета се чудят откъде да вземат енергия, пък камо ли да има излишна за възпроизводителните ти функции. Срив в системата общо взето, тялото ти те пази да не забременееш, защото няма да можеш да износищ дете
аз упорито отказвам да приема, че тежестите допринасят за засилване на проблема при мен, защото цикъл нямах от август 2009, а за първи път започнах с такива тежести /в живота си!/ през октомвриВерка, радвам се че има положително развитие на нещата при теб и дано и за напред да е така. Аз нямам цикъл от май 2009 :(, наистина проблема идва от 1/главата, 2/храната и вероятно на последно място са тренировките, знам ли и аз вече... :(
Храната ти е малко.Мазнините са ти малко, въглехидратите ти са малко, тренираш.На режим за сваляне си.Нервната система и имунитета се чудят откъде да вземат енергия, пък камо ли да има излишна за възпроизводителните ти функции. Срив в системата общо взето, тялото ти те пази да не забременееш, защото няма да можеш да износищ дете
Колко много си права Дива, това е точно така, организмът ми е блокирал възпроизводителните ми финкции, точно по тази причина, че не е готов да износи плод, аз това го осъзнавам повярвай ми, но все си мисля, че храната ми напоследък е малко по-добре, но знам че е въпрос на още по-дълъг период за да се възстанови организма ми, може би месеци, години знам ли...Не мога да очаквам промяна за един месец, аз съм си виновна, но вече не знам какво да правя наистина, това е притеснително..
Мнението беше редактирано от S_L на 13.03.10 17:46.
Колко много си права Дива, това е точно така, организмът ми е блокирал възпроизводителните ми финкции, точно по тази причина, че не е готов да износи плод, аз това го осъзнавам повярвай ми, но все си мисля, че храната ми напоследък е малко по-добре, но знам че е въпрос на още по-дълъг период за да се възстанови организма ми, може би месеци, години знам ли...Не мога да очаквам промяна за един месец, аз съм си виновна, но вече не знам какво да правя наистина, това е притеснително..
Просто промени нещо, както Верка. Виж промяната какви чудеса прави. Отпусни си душата, хапни си нещо което ти се яде,отиди някъде където ти се ходи, вдигни калориите и излез малко от рутината. Живей,мисли позитивно, самолекувай се отвътре навън
П.П Верка сори за спама но има връзка с твоя проблем та затова...
13.03.10
21:55
изобщо не е спам - точно по темата си е..
S_L, Дива е много права - но ако смяташ, че храната като количество ти е добре, тогава иди просто на профилактичен преглед. да отхвърлиш една от причините.
много са вариантите за получаване на проблема, но без съмнение един от основните е стрес и ХРАНАТА. успех! явно ще си се лутаме доста :)
ПП: S_L, храната ти е малко
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.03.10 21:58.
17.03.10
10:28
15.03.10
тежести 74
Б
тяга 1х10-60кг 2х5-80кг 1х3-90кг 1х100кг 1х100кг
гребане с щанга 1х12-30кг 3х8-35кг
лежанка 3х5-35кг + скрипец 1х6-45кг 2х8-40кг
бедрено сгъване 3х10-30кг + прасец
+ 4 часа суха аеробика
16.03.10
тежести 75
А
клек 3х10-50кг
2х5-60кг
пуш преси 30кг лост + бърпита 3х8/6
бицепс 20кг лост 3х8-20кг
трицепс скрипец 1х10-32кг 2х10-36кг
бедрено разгъване 3х10-42кг
+
1 час водна, 3 часа суха
! житният режим не се отрази чак толкова зле, но не е и много добре. клек с 60кг ме измори! и то никакви за мен 2 серии по 5…при условие, че без проблем правех десетки на 70кг едно време. но се надявам да си дръпна отново бързо до положение, в което 100кг клек няма да е мор:):)
при тягата обаче нямам проблем, въпреки че при 100кг имаше маалко повече зор.
трябва да засиля лежанка.искам да увелича там
сега съм на захранване. вчера и онзи ден картофи +останалите неща.. аз само въглехидрати ядох, много мед(200г), орехи/180/, сушени кайсии/250-300/, ябълки. днес включих леща, печени зеленчуци, малко мляко и си обещах да не си купувам повече мед и сушени захари:)
голям, голям минус - липсата на белтък, не мога да се възстановя добре.имам мускулна на краката и заспивам къде ли не. след ден-два включвам месо (оо най-накрая) и по-нататък ще редувам: ден с бобови и малко млечни; ден с месо, без бобови; риба; понякога яйца. такъв е плана.
18.03.10
06:14
17.03.10
една полутренировка
тежести 76
тяга 1х6-70кг 1х5-80кг 1х2-100кг 1х110кг 1х0-110кг 1х2-100кг 1х2-100кг
лежанка 2х5-35кг 1х8-30кг
не ми се тренираше много
+ 1 час водна, 3 часа суха
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 18.03.10 06:14.
20.03.10
09:59
18.03 - 1 час водна, 2-суха
вчера- 4 часа скачане на сухо, 1 час във водата. Вчера батериите ми сдадоха багажа. Накрая краката и ръцете ми трепереха, не помня кога и как съм заспала. Трябваше да клякам, но само като си се представих с щангата и ми стана зле.. Много мори скачането покрай басейн с топла вода + температура на въздуха около 27-28 градуса
21.03.10
11:45
вчера 4 часа ходене по баирите, беше страхотно: )сега има болки в крачетата, но си струваше.
днес 2 часа колело - видяхме 4 щъркела. за съжаление нито един не летеше... един от тях литна все пак по някое време, дано да се брои :)
за протокола: все така си стоя, няма напредък във визията или пък в мислите ми - понякога се депресирам доста; особено след като се случва и други хора да ми казват “ти си започнала да наддаваш”. стига бе, вярно ли? сигурно си мислят, че не ги забелязвам тези 10кг отгоре..
Не знам какво има за депресиране с тези постижения! Дори да има някакъв застой го давай по-ведро, все пак голяма част от успеха е в главата : )
22.03.10
10:25
Аз се радвам за постиженията си, нека не съм разбирана погрешно:). Проблема е, че визията ме тормози и по-конкретно - не се чувствам добре в кожата си. Килцата в бонус ми тежат и ги усещам.
Ето още един + в твоя полза щом си доволна. Очевидно имаш опит, знания и мотивация(всички необходими “инструменти”). Тогава не трябва нищо да те притеснява, че няма да постигнеш желаната визия, знаеш кое кога и как. Господарка на тялото си си, тъй че : ) и ще постигнеш целта.
Аз се радвам за постиженията си, нека не съм разбирана погрешно:). Проблема е, че визията ме тормози и по-конкретно - не се чувствам добре в кожата си. Килцата в бонус ми тежат и ги усещам.
Знам че го знаеш, ама да кажа...Колкото повече го мислиш толкова повече го виждаш и усещаш, дори в пъти повече отколкото е в действителност.Занимавай си мозъчето с нещо друго, далеч по-интересно. Направи си IQ тест, чети книги, гледай филми и т.н