Дневникът на V :]

Прескочи до:

01.08.09
21:11

Днеска наистина много POWER!
А чудно, но и намен ми харесваше как мерише огъня. Дори още си спомням :)

При теб особено много - с толкова червено ;)

Кажете ми, нормално ли е това? Неделя, по-късно съм на работа, имам възможност да спя да 8, а аз съм будна в 5:50! Спах на отворена тераса и ми стана студено + че котака се разигра и направи пакост.
Дори вече закусвах хаха

казано от veronique на 02.08.09, 03:34:

Кажете ми, нормално ли е това? Неделя, по-късно съм на работа, имам възможност да спя да 8, а аз съм будна в 5:50! Спах на отворена тераса и ми стана студено + че котака се разигра и направи пакост.
Дори вече закусвах хаха

Добро утро .Нормално е - аз станах в 6 :) Можем да си основем клуб :)

02.08.09
04:19

Дори вече закусвах хаха

Аз съм така всеки ден :) През седмицата трябва да ставам 5:30 и като го правя вече 1 година привикнах и не мога да спя до по-късно...

Мнението беше редактирано от Lenks на 02.08.09 04:20.

02.08.09
04:24

казано от Венцеслава Атилова на 02.08.09, 03:39:

Дори вече закусвах хаха

Добро утро .Нормално е - аз станах в 6 :) Можем да си основем клуб :)

И аз съм вътре.

Доброо!!:) Ранобудници такива хаха!
Венци, Тони, жалко, че живеем далече едни от други. можеше да хапваме яйца и свинско..
Lenks, сигурно и рано лягаш?

Не знам, хора, с тренировки, работа, това онова, трябва да спим повече

02.08.09
06:00 - 3 яйца, 10 масло, домат
07:30 - 100 кис.мл, 2 нектаринки
  *09:30 - ф2
  >10:30 - ва(сухо)
  >12:00 - -//-
13:45 - 300гр овчарска салата, в която бяха сложили 1/5 от яйцето:( + 300гр гъбки в масло. Ако си бях в нас щях да оближа купичката, ама сега сложих вътре малко от руколата, с която бяха украсили, та хубаво си изпапках всичкото масло :D
  *16:00 - ф2
16:30 - 125 извара, 10 масло, корнишон, яйце, сусамка
вечерята ще е: пил. бут + 300гр маруля, рукола и малко сметана
преди лягане: извара 125, лен семе, масло

много жега днес, прегрях
и гърба ми е зле на всичкото отгоре.
хубаво стартиране на седмицата; )

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 02.08.09 14:39.

03.08.09

07:30 - 3 яйца, 10 масло, домат, 100 котидж; 2хпраскови
  * 09:00 - ф2
  >09:30 - ва
10:45 - праскова, мляко с какао и мед
  >11:30 - ва(сухо)
13:40 - свинска пържола, корнишони, 10 масло, 100сметана 20%
  * 16:00 - ф2
16:30 - 125 извара, 2 яйца, корнишон
  >19:15 - ва(сухо)
21:30 - свинско, масло, корнишони, 125 извара, лен

днес съм като смазана от тая жега:( иначе на тренировките е супер
гърба продължава да ме боли, снимка и преглед - другата седмица

това е:)хубав ден утре и приятни тренировки

Привет:)
Пиша отчета, че съм на ясно с него, общо взето почти като вчера, това ми е най-обичайното меню:Д

04.08.09

07:15 - 3 яйца, 10 масло, корнишон, 100котидж, праскова
  * 08:45 - ф2, малко след това кафе с мляко и мед
14:00 - свинска пържола, по която имаше малко кръв, но какво ми пука:D, 10 масло, домат и краставица
  * 16:00 -ф2
16:30 - 125 извара, масло, 2 яйца, корнишон
  >19:15 - ва(сухо)
21:30 - свинско, масло, краставица

Увеличих малко яйцата, и мислех като цяло калориите, щях да го направя днес със синьо сирене (покрай tonu взе да ме човърка мисълта за вкуса му), НО магазина беше затворил инцидентно :) next time

Сутрин яйцата ги ям със шарена сол или чубрица - това не го пиша, все пак не са кой знае какви количества.
Що се отнася до Огъня - такова горене от вътре не усещам, но си имам енергия определено. Наистина ми се искаше подробно да описвам впечатления, но нищо странно не се случва. Понякога ме боли глава и се потя повече, обаче с това време отвън можеш ли да прецениш от какво е :)
Днес ми казаха, че съм се вталила - а дано !
Усмивки

05.08.09

07:15 - 3 яйца, 1/2 краставица, масло; 2хмалки кисели ябълки
  * 08:45 - Ф2 + кафе с мляко и мед-15гр
  “09:30 - ва, веднага след това - 40гр шоколад с бадеми
  “11:30 - ва(сухо)
13:30 - 300гр паниран пилешки дроб, 200гр зеле с моркови, И!!! 50 гр синьо сирене (била съм глупава да не го опитам до сега, именно заради “синьото” в него, а то се оказа толкова вкусно!!!!), като цяло обяд за шампионки :Д

Предстои:
  *17:00 - ф2
17:30 - извара 150, домат, маалко гауда
  “19:15 - ва(сухо)
21:30 - свинско, масло, краставица, извара и ленено семе

Ако има промени ще дописвам. Edit: Гаудата не беше маалко :) към 70гр си отнесох сигурно. Вкусноо
Вчера и днес много ме валя, малко се поразболявам, гадничкоо.

Сега да споделя 2 неща, които не се отнасят пряко до моя дневник, но все пак свързани с мен:)
1. Майка ми ме помоли да и съставя меню - тя работи на стол главно, но има и физическа активност (склад за хран. стоки), има виско кръвно и сърцето не бива да се товари много, за това рядко спортува - колело или разходки. Та направих и НВД, с риба, пиле, ядки, пълнозърнест хляб,яйца, сирене, извара, зареждащи дни,овес, плодове и тн:) за почти 2 седмици е свалила 4кг, сигурно от тях има и вода, но много се радвам - явно добре съм се справила. Напоследък имала глад за сладко, тъй че мисля да включа мед и дори “райските” хранения на Иван - до колкото разбрах от дневника му, имат по-скоро влияние на психиката. Ще видим:) Но ми е много интересно и определено бих се занимавала един ден с това. знае ли човек

2. Matrix и Nectar на Syntrax: Занесох на брат ми няколко еднократни дози. Очарован е от вкуса им - то това е ясно, но ми сподели, че се чувствал много по-енергичен от обикновено. А сега е започнал и нова програма със суперсерии. Явно наистина си е добър продукт:) Може понякога да заделям пари и да му правя малки подаръци (брат ми, прави се, че не си прочел :D)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 05.08.09 14:37.

05.08.09
13:23

По-добре недей да и включваш сладко в менюто! След още малко време организма ще свикне с ниския инсулин и няма и да и се помирисва сладко, поне докато е на НВД де :) В общи линии ще остане само “психологическия глад”, който е породен от това, че се лишаваш от нещо...

Прав си, тя тъкмо навлиза. Може би само мед по лъжичка - като ѝ се иска, по-добре отколкото да се лишава и изведнъж да ѝ прещрака:)
Мерси!

05.08.09
14:00

Не знам, аз никога не съм обичала сладко...заобичах го, като минах на НВД, защото ми е забранено. И вече съм му фен...и за да не ми е проблем, сутрин ям овеса с мед. Нямам неконтролируеми пристъпи, а закуската ми е най-вкусното ядене за деня. Мисълта ми е, че тоя психо глад...аз си повтарям, че просто трябва да почакам до сутринта, макар че не винаги действа. Но винаги ям, ако непреодолимо ми се яде, че иначе е по-лошо.

Има и такъв момент - със забраненото, за това не трябва да разглеждаме така храната хаха:) Но всички го правим.

Пускам отчета за днес отново по-рано, но сега имам възможност.
Не си разпределих добре храненията, но пък се очерта отново вкусен и приятен ден :)

06.08.09

07:15 - 3 яйца, масло 20, краставица; 2хябълки
  * 08:45 - Ф2 + кафе с мляко и мед
10:45 - чай с мед - гадна кашлица на моменти..
~14:00 - Tri-O-Plex бисквитка - ябълков пай. ВКУСНО!!!
  * 15:30 - ф2
16:00 - пил.пържола, краставица, домат, 50гр синьо сиренце :)
18:00 - извара, малко гауда, краставица
  “19:15 - ва(сухо)
21:30 - свинско, масло, извара, лен семе

айде до скоро :)

Как може да ви харесват тези бисквити.За тази цена, като вкус са абсолютни боклуци :)

06.08.09
15:48

казано от RogerF на 06.08.09, 15:10:

Как може да ви харесват тези бисквити. За тази цена, като вкус са абсолютни боклуци :)

х2

Мнението беше редактирано от maria на 06.08.09 15:48.

Определено не смятам да си купувам, точно, че за тази цена ще си взема пържола - а в момента мръвки ми се ядат повече :)
Вкуса обаче е страхотен и не сте прави, деца: ))

06.08.09
18:56

казано от Мария Никифорова на 06.08.09, 15:48:

казано от RogerF на 06.08.09, 15:10:

Как може да ви харесват тези бисквити. За тази цена, като вкус са абсолютни боклуци :)

х2

оо да точно това и очаквах “технолози” ....
за тази цена го предпочитам пред дюнер /например/ който на вкус мога да ти гарантирам че е по-гаден, с по-лошо качество и по-ниски хранителни вещества.
Допълнително като добавиш и храната от която го правят го прави “най-здравословно” продавания продукт в студентски. Но въпреки всичко вие не коментирате и грам нещата. То винаги има недоволни. ...Но като говорите поне взимайте под внимание, това е от мен и Вероника извинявай че пиша неща може би които не са за дневника.
Всъщност ако някои модератор може да се по раздвижи малко но не се стърпях.

06.08.09
19:06

Тони, логично е да ги защитаваш. Не съм “технолог”, а потребител. Освен това както всички знаят, моята слабост са именно бисквитките. И щом тия Тri-O-plex (а си купих цяла кутия - 12 броя) не ми харесаха и ми се сториха меко казано изкуствени.... смятай. За тия пари - аз предпочитам обикновенни или овесени бисквитки, с извара или мляко. Кой ти говори за дюнери и боклуци. Ама, че и сравнение направи. И аз се издразних, но просто не обичам да се хвали нещо, което не си заслужава. Според мене де. Не са вкусни, бухани са със захар, чак горчиво сладки.... има нещо много странно в тях....  >:(

06.08.09
19:12

казано от Мария Никифорова на 06.08.09, 19:06:

Тони, логично е да ги защитаваш. Не съм “технолог”, а потребител. Освен това както всички знаят, моята слабост са именно бисквитките. И щом тия Тri-O-plex (а си купих цяла кутия - 12 броя) не ми харесаха и ми се сториха меко казано изкуствени.... смятай. За тия пари - аз предпочитам обикновенни или овесени бисквитки, с извара или мляко. Кой ти говори за дюнери и боклуци. Ама, че и сравнение направи. И аз се издразних, но просто не обичам да се хвали нещо, което не си заслужава. Според мене де. Не са вкусни, бухани са със захар, чак горчиво сладки.... има нещо много странно в тях....  >:(

Всеки си има вкус и това е хубавото, ако всички хора бяха с вкуса на Мария Никифорова тази компания да е фалирала......

06.08.09
19:21

Глупости. А ПРОМАКСА?? (или производителят не е един и същ?!) Тия които съм ги опитала много ми харесват.... даже утре мисля да хапна един Промакс сутринта. Матрикса също е готин, макар че много ми се иска да си купя бананов, ягодов или ванилия, но не смея да го направя преди да ги опитам, ама няма налични дози.... А за уредите, които си купих от Health Store: Швейцарската топка, постелката, въженцето, шейкъра дори - СТРАШНО МНОГО СЪМ ДОВОЛНА!! КАЧЕСВЕНОТО СИ Е КАЧЕСТВЕНО!! Само от Файъра и тия Три-о-плекс съм много разочарована, какво толкова и си го казвам. Да, Мария Никифорова има вкус и МНЕНИЕ!!!!

П.П. Вера, сори, че не се удържах....

06.08.09
19:24

Говорех за ChefJays company не за представителите му в БГ ...

Ако ми казваш,че бисквитите са вкусни, то наистина мазнините са ти увредили вкусовите рецептори :) Не, че се лоши, но на тази цена човек очаква много повече, но така като не съм технолог кат вас господин Антонио, то мнението ми няма никаква стойност.

И сравнението ти с кучешките деликатеси от Студентски е напълно нелогично...

Лека вечер :)

06.08.09
19:48

казано от RogerF на 06.08.09, 19:44:

Ако ми казваш,че бисквитите са вкусни, то наистина мазнините са ти увредили вкусовите рецептори :) Не, че се лоши, но на тази цена човек очаква много повече, но така като не съм технолог кат вас господин Антонио, то мнението ми няма никаква стойност.

И сравнението ти с кучешките деликатеси от Студентски е напълно нелогично...

Лека вечер :)

И кое е не логичното, на сравнението ?? Цената е точно колкото на един дюнер.......
Аз пък ще кажа, че от слин-сане имаш сериозни проблеми с мисловните процеси. Впрочем кои вкусове си опитвал ти на бисквитите ?

06.08.09
19:59

Отговарям вместо РF (чета му дневника). Ял е “Бял шоколад с боровинка”, “Ябълка с канела” (май такъв беше) и с “Фъстъчено масло”!! Ей, Бебо, много бре.... ето защо компанията няма да фалира!!  :lol:

Мнението беше редактирано от maria на 06.08.09 20:01.

Опитвал съм фъстъчено масло,гореспоменатата ябълка и боровинка с бял шоколад , и определено не ми харесаха.Не ти е уместно сравнението, защото това са два типа напълно различни храни и и биха били консумирани по напълни различни поводи.По удачно е да ги сравниш с някой мизерни бисквити от пазара, които като захар ще го докарат същото количество, но вкусът ще е многократно по-добър.Определено прозводителя може да се постарае още, но и без това Хамериканите са с доста лошо чувство  за вкус :)

Приятелю, определено мисловните процеси са ми напълно в ред.Ако имаш проблем с това, не мога да ти помогна :)

06.08.09
20:24

казано от RogerF на 06.08.09, 20:00:

Опитвал съм фъстъчено масло,гореспоменатата ябълка и боровинка с бял шоколад , и определено не ми харесаха.Не ти е уместно сравнението, защото това са два типа напълно различни храни и и биха били консумирани по напълни различни поводи.По удачно е да ги сравниш с някой мизерни бисквити от пазара, които като захар ще го докарат същото количество, но вкусът ще е многократно по-добър.Определено прозводителя може да се постарае още, но и без това Хамериканите са с доста лошо чувство  за вкус :)

Приятелю, определено мисловните процеси са ми напълно в ред.Ако имаш проблем с това, не мога да ти помогна :)

Виж сега тези бисквити имат 20 грама протеин и вярвай ми са с класи над класическите бисквити за 80 стотинки които купуваш от фантастико. Идеята на тези бисквитки е коренно различна, а именно да заместват хранене и да бъдат по полезни от парче пица или пък дюнер и те са. На всеки му е ясно че оптималният вариант е 200 грама пилешко месо със салата , но има много ситуации в които човек не може да се храни по ноти.

Относно вкуса мога доста да поспоря, но не искам да го правя още повече че тези бисквитки трябва да се сравняват с останалите протеинови десерти и бисквити на пазара, а тук определено Chef Jays са лидери - и това може да се види от множество форуми в САЩ. И въпреки всичко вкуса на Trioplex e доста по-добър от junk бисквитите в суперите.

Разбирам че на вкус не са ви харесали, колкото Промакс-а - всеки си има вкус. Но нека си спестим коментари от типа - производителя трябва доста да се постарае или пък - не стрували - защото все пак това е световно доказала се компания и е малко смешно да се говори че не са се постарали едва ли не ;) Още повече и ти и Мария имате доста скромен опит с протеиновите десерти и ако ви накарам да опитате на конкурентни фирми ще се влюбите и в Промакс и в Chef Jays.

06.08.09
20:30

АЗ ПРОСТО ИЗРАЗИХ ЛИЧНО МНЕНИЕ И ВПЕЧАТЛЕНИЕ!!!!  :P   Май ще трябва да те водя в Слънце и Луна да видиш за какви бисквитки говоря аз. Не говоря за тия от Фантастико, макар че и на тях нищо им няма. Но вкуса на Nairn’s е уникален. Гарнирани с малко извара - и ето ти протеинови бисквитки. Но да бе, каква съм аз, кой е Десо, че да даваме мнение!!  :zip:

П.П. Излизам от тоя дневник. Но Три-О-Плекс - опитах ги, емииии не мога да кажа на черното - бяло, сори!!!

В никакъв случай не съм отрекъл хранителните качества на бисквитите, определено са един не лош заместител на храненето превъзхождащ абсолютно всички захарни изделия по щандовете и всякакви бързи закуски, именно и затова съм ги консумирал :)

Основната ми критика е именно вкуса.Консумирал съм и други протеинови продукти освен промакса и триото и определено останалите са по-овратителни на вкус.Извинявай Калояне , но едни напълно джънк захарни изделия с цена под левче имат по-добър вкус от тези бисквити.Първо вкусът не е нищо впечатляващо и второ, са прекалено сладки.

Разбира се , всичко е лично мнение :)

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 06.08.09 20:35.

06.08.09
20:37

Само не мога да разбера защо ми се палиш? И с малки букви да пишеш пак мога да чета.

И точно това ти и написах - можеш да изказваш мнение, но глупави коментари от типа на “производителя да се постарае” са излишни. Още повече казвам и двамата сте опитвали точно 2 вида протеинови десерти - Chef Jays и Promax - има още над 30-40 производителя само в САЩ - пробвайте ги за да имате база за сравнение.

С колко грама протеин са Nairns? Гарнирани с извара и пържените картофи стават заместител на хранене нали? Карай малко по-спокойно и не се пали защото има още много experience да трупаш в света на фитнеса и здравословното хранене :)

06.08.09
20:39

казано от RogerF на 06.08.09, 20:00:

Не ти е уместно сравнението, защото това са два типа напълно различни храни и и биха били консумирани по напълни различни поводи.По удачно е да ги сравниш с някой мизерни бисквити от пазара, които като захар ще го докарат същото количество, но вкусът ще е многократно по-добър.

Е тези бисквити не са храна за мъжаги където вдигат 200 лег,..... това си е един удобен заместител на хранене. Разчупи си малко мисленето. Не всички имат време в ежедневието да готвят и да се занимават с още 500 задачи.
А виж вече да сравняваш тези мизерни бисквити с три о плекс си е не уместно.
Бисквитите от пазара могат да докарат някакъв вкус, но дали ще е и такова съдържанието ? Същото важи и за любимите ми дюнери.

Мнението беше редактирано от tonu на 06.08.09 20:40.

Божеее! (ето споменах напразно името господне)

Отново подчертавам, че имах предвид вкусовите качества на продукта :) Протеина си е протеин, това не го отричам :)

06.08.09
20:42

казано от Мария Никифорова на 06.08.09, 20:30:

П.П. Излизам от тоя дневник. Но Три-О-Плекс - опитах ги, емииии не мога да кажа на черното - бяло, сори!!!

Най-накрая.

06.08.09
20:43

казано от RogerF на 06.08.09, 20:33:

В никакъв случай не съм отрекъл хранителните качества на бисквитите, определено са един не лош заместител на храненето превъзхождащ абсолютно всички захарни изделия по щандовете и всякакви бързи закуски, именно и затова съм ги консумирал :)

Основната ми критика е именно вкуса.Консумирал съм и други протеинови продукти освен промакса и триото и определено останалите са по-овратителни на вкус.Извинявай Калояне , но едни напълно джънк захарни изделия с цена под левче имат по-добър вкус от тези бисквити.Първо вкусът не е нищо впечатляващо и второ, са прекалено сладки.

Разбира се , всичко е лично мнение :)

Точно това искам да се коментира - че на фона на останалите бисквитки промакс и триоплекс са доста по-вкусни (макар че вкуса е нещо относително).

Иначе е ясно че всеки си има вкус... аз обичам пица и паста и за мен няма нещо което да замести вкуса на пицата, но когато човек е на път и не може да се храни с нормална здравословна храна е нормално да прибегне до заместител на хранене. И тук е въпроса дали да хапнеш парче пица или вафла мура - която е с транс фатс и 0 грама протеин. Или протеинова вафла която все пак съдържа 20 грама протеин и един доста приличен вариант.

Нямам претенции триоплекса или промакса да са най-вкусното нещо на света, но от протеиновите десерти на пазара определено са лидери. И нямам нищо против да коментирате вкуса независимо дали ви харесва (има хора на които и матрикса не им харесва което на мария може да и се стори странно), но е наивно да плюете компанията все едно хората нарочно не са се постарали и не са си свършили работата.

Марките които предлагаме ги побираме доста прецизно и се стремим да предлагаме само най-доброто от САЩ - не ви сервираме каквото ни падне без да го обмислим и преценим ;)

06.08.09
20:48

казано от tonu на 06.08.09, 20:42:

казано от Мария Никифорова на 06.08.09, 20:30:

Най-накрая.

Емииии трябва да се спи....  :lol:  :kiss:

Мнението беше редактирано от maria на 06.08.09 20:49.

Оо правили сте си лафче без мен, не ви е срам!:)
Споко, нямам нищо против - все пак е разговор около нещо, което съм консумирала. Така че модовете могат да си спестят работа ;)

И аз ще изкажа мнение за бисквитките.
1. Вкус. Не съм опитвала кой знае колко протеинови барове и десерти, всъщност това ми беше вторият. за съжаление не си спомням марката на предишния, беше бар и определено тази бисквитка го превъзхождаше на вкус! + че и аз имам опит със сладките боклуци за по левче, и аз съм била въглехидратно чудовище.
2. Цената. Аз разсъждавам така: тези бисквитки, барове и тн все пак е най-удачно да си ги взимаш, за да заместят хранене, а не като десерт към основното такова. Е, в такъв случай цената е оправдана, защото ако ида да хапна някъде салата с месо ще ми излезе даже повече! Добро количество протеин, от там нататък всеки си преценява :)

Хайде, отивам на работа, после ще пусна отчета.
Сутринта започна с гаден вкус - вчера се прецаках с друга марка синьо сирене и никак не съм доволна - адски солено, гадно и мирише ..

07.08.09
06:07

И аз бих си купила отново Три-О-Плекс, все пак от всичките видове един ми допадна и на мене. Има един овесен такъв. Той е готин. Естествено, всичко е въпрос на вкус. И естествено като заместител на едно хранене, а не като десерт към основното.  :)

07.08.09

07:15 - яйце, 20 масло, краставица, домат, извара
  * 08:45 - ф2, кафе с мляко и мед
  >09:30 - ва(сухо)
  >10:30 - ва - спретнах си самичка страхотна тренировка! накрая какво дишане ударих... хаха
  * ф2
15:00 (знам! голяма дупка; ( + че активната част на деня ми е била сутринта, а аз концетрирам хапването следобед) - пил.пържола с кашкавал, краставица, домат
18:00 - пил.пържола с мазна кожа и кашкавал, домат, сирене:) при мама е най-вкусно, страшна мръвка! хаха
по-късно - извара

общо кашкавал за деня ~100гр, изварата - към 300-350

:)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.08.09 15:00.

08.08.09
00:19

3 хранения са си напълно нормално, евентуално можеше да изместиш по-късно вечерята.

Малко яйчица, произведени с любов от свободни кокошки; парченца ароматна луканка, сушена из китни селца; хапка сиренце, топящо се в устата... Всичко поръсено с благоуханни подправки в тигана.. Какво повече му трябва на човек в 7:00 , събота сутрин? :)

Каня ви на омлет !

Макар да е мрачно, настроението ми е леко повишено; снощи си гледах снимки от април насам... има малко прогрес ;)

EDIT:Пускам нагледно, за да не са ми празни приказките:
април съм била на класическо НВД + тичане почти всеки ден, отделно аеробика + тридневен сплит с малки тежести във фитнес. Не особено голям резултат. Края на април спрях фитнеса, имах преяждащи дни. 18.05 започнах ВМ-НВД, спрях тичането или най-много 2 пъти седмично; от 21.07 - стартирах файър. Така като гледам по снимките, огъня може би дава ефект, нищо че не го усещам както повечето ползвали го. Добре, че са снимките, в огледалото се виждам ужасно !

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.08.09 04:52.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1