21.04.09
13:36
Някой използва ли тази методика - разделяне на упражненията за плътност и за ширина в отделни тренировки?
И ако да, какви точно упражнения биха били най-ефективни за този метод?
Чувал съм, че се получават добри резултати.
Струва ми се безсмислено.Няма упражнение което да натоварва САМО латисимусите или само друга част на гърба.Можеш да разделиш тренировката за гръб,например като тренираш еректорите отделно, но така не виждам смисъл!
И аз не виждам смисъл. Това е голяма група и като направиш упражненията за “плътност и ширина” в един ден като цяло тренировката ще е по-пълноценна. Това е така тъй като при повече повторения гърбът ще се напълни по-добре с кръв.
Прави примерно 2 седмици първо упр. тяга 2-ро гребане и после на скрипеца(ако имаш сила за набирания).Следващите 2 седмици започвай с набиранията и после гребането и тягата.
Аз като тренирах за маса, правех по 5 упражнения за гърба, и редувах 1 седмица 3 за широчина и 2 за плътност другата седмица обратното и мисля, че добре се отрази...
различно се отразява на различните хора.Гледах наскоро тренировката на един култорист ,който тренираше гърба именно по този начин:1пат за широчина другия път за Маса(плътност)
Моя съвет е да пробваш и да видиш как ще го почувстваш по-натоварен и дали ще можеш да вложиш повече сили в 2 отделни тренировки.Пробвай и виж,Успех...
От 3-4 месеца тренирам по този метод. Мисля, че има резултат, но дали е по-добър от смесеният .. не съм сигурен.
21.04.09
18:03
И аз прочетох в 1 списание за културист които е на този принцип 2 пъти в седмицата гръб и при него има ефект. Според мен ако тренираш повече пъти в седмицата ще има и при теб.
Мнението беше редактирано от Kristiqn1992 на 21.04.09 18:03.
Веднъж седмично го правя за сега.
Предложете програма, която да включва 2 тренировки за гръб седмично и какви точно упражнения да включват, моля.
21.04.09
18:06
ето 1 от саита http://www.bb-team.org/workout/2904/?utm_source=forum&utm_medium=footer_link&utm_campaign=article_refs
А тази от списанието ако ти я дам проблем ли е?
според мен няма смисъл ,по-добре 1 пулноценна тренировка ,от колкото 2 по-малки...и този начин за трениране на гърба с 2 дена е за професионалисти
Не разбира се, дай я.
А иначе, аз я гледах тази, която си линкнал, но .. как да вмъкна самите дни за гръб.
В момента тренирам така:
ден 1 - гърди
ден 2 - гръб
ден 3 - рамо
ден 4 - кардио + корем
ден 5 - бицепс + трицепс
ден 6 - крака
ден 7 - почивка или кардио + корем
Макар, че всичко се влияе от другите ми дневни задължения и понякога не се получава точно така.
Предполагам, в случая най-удачно ще е да вместя втората тренировка за гръб в ден 7, но на следващия ден правя отново гърди и .. не знам дали няма да се отрази на силата ми..
21.04.09
18:40
Eто ти я точно както е в списанието , ти разбирасе ще си я коригираш като за теб. Той тренира гръб сряда и събота.
21.04.09
18:41
ето и втората
Благодаря ти!
Общо взето в тренировката за ширина забелязвам, че се набляга на набиранията, което сигурно е добре, но .. на мен са ми труднички и най-много две упражнения да направя. До сега наблягах на скрипеца (3 упражнения там) и само едно набиране.