Y34RZ3R0: Start the Dance - Дневник на Юли (а.к.а. Oranje)

Темата е заключена.
Прескочи до:
BR

26.01.10
12:50

На места имаш повече от 3 часа интервал между храненията.Според мен ако замениш хляба с въглехидрат с по-нисък глиценичен индекс,каченото ще бъде по-чисто.Ще си позволя да дам едно мнение,а ти ако искаш го приеми.Колкото по-дълъг ти е основния пориод,повече време ще ти трябва за да се изчистиш(с минимум загуба на мускул).Не си позволявай да загубиш много релефа.Иначе като ти чета постовете си в час,поздрави ;)

казано от Brute на 26.01.10, 12:50:

На места имаш повече от 3 часа интервал между храненията.Според мен ако замениш хляба с въглехидрат с по-нисък глиценичен индекс,каченото ще бъде по-чисто.Ще си позволя да дам едно мнение,а ти ако искаш го приеми.Колкото по-дълъг ти е основния пориод,повече време ще ти трябва за да се изчистиш(с минимум загуба на мускул).Не си позволявай да загубиш много релефа.Иначе като ти чета постовете си в час,поздрави ;)

Мерси за поздравите и комплимента. Прав си за въглехидратите, но побирам много малко храна и затова използвам хляба, като източник на въглехидрат с малко вода.
Релефът го загубих нарочно, за да покажа, че не бива да се плашат от мазнини докато качват, както и че чистенето не е минаване през ада.

казано от Oranje на 26.01.10, 13:06:

чистенето не е минаване през ада

:lol:

BR

26.01.10
15:08

Зависи до каква степен се чистиш и за какъв период от време.Такова нещо като качване на чиста маса натурално няма,или дори и да има е супер супер бавно.Лесно е да се наядеш и да станеш голям,а колко хора могат да пазят целогодишно стриктна диета и да се поддържат релефни при добри обеми на мускула.

казано от Brute на 26.01.10, 15:08:

Зависи до каква степен се чистиш и за какъв период от време.Такова нещо като качване на чиста маса натурално няма,или дори и да има е супер супер бавно.Лесно е да се наядеш и да станеш голям,а колко хора могат да пазят целогодишно стриктна диета и да се поддържат релефни при добри обеми на мускула.

Чистя за 2-3 месеца макс до формата от галерията, не ходя на състезания, така че това за мен си е доста приемлива.
При мен проблемът е финансов, не психологически, в пазенето на диетата. Последните години бях и си стоях чист на 78кг, сега ще съм на повече. И въобще не е лесно да станеш голям като се наядеш, повечето дори и това не го могат. Виж в залите и дневниците тук колко хора са в период за маса с месеци и ... нищо :)
Точно така: забележимо във времето чисто качване има само при начинаещите, както и след края на период за релеф с много точно изчислено хранене (като тук вече се ‘пълнят’ мускулите и съвсем малко се качва). Колкото по-близо си до генетичния си праг, толкова по-трудно качваш дори и с мазнини.

BR

26.01.10
15:37

Съгласен съм с теб за качването,но като преглеждам дневниците на други момчета дето искат да качат и срещам храни които въобще не са подходящи.Мускул се качва от бодибилдинг хранене,а със салата снежанка,пица,вафли пак се качва тегло,само дето е вода и мазнини и после ако случайно се изчистят(в което силно се съмнявам )разбират,че са качили 8 кг мазнина и 1 мускул.Който както може,а и никой не се е родил научен.Успех ти желая в постигането на целите :)

Мнението беше редактирано от Brute на 26.01.10 15:38.

20100126

Хранене:
07.40
130гр домашен кекс
Ядки
50гр протеин
10.35
130гр домашен хляб
50гр протеин
12.25
Пилешко
Масло
130гр домашен хляб
17.00
130гр домашен хляб
50гр протеин
20.35
3 жълтъка + 6 белтъка с лук на тефлонов
Подправки
130гр домашен хляб

Тренировка:
1. Power snatch, Snach & Оverhead squat - заучаване на техниката
2. Набиране надхват: 4@BW; 4@5; 3@10; 4х4@15
3. Гребане с една ръка на хамър-машина: 4х10@40

Добавки:
Мултивитамини
Рибено масло
БЦАА
Протеин
Декстроза
Мостра IntrAbolic

Напитки:
Кафе х3
Зелен чай
Чаша бяло домашно вино

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 26.01.10 18:57.

Какви са хранителните стойности, на домашния кекс, и домашния хляб. При положение, че сам ги правиш, можеш да ги докараш каквито решиш в определени граници.

Oranje, не итговаряй за доброто на форума(всъщност за доброто на един човек само)  :lol:

казано от Владимир92 на 26.01.10, 19:51:

Oranje, не итговаряй за доброто на форума(всъщност за доброто на един човек само)  :lol:

Ха сега “Да бъдеш или не туй, е въпроса”, предполагам за форума (не само за мен) би било интересно да се разбере как човек може да си насоса хранителните стойности на продукт който приготвя чрез домашната си фурна за хляб. Ако си забелязал Владо, в тази статия:
http://www.bb-team.org/articles/3727/
доста хора проявиха интерес към подобен електроуред.
Слагаш малко повече ядки и става с повече мазнини, чукваш някое яйце и става с повече белтъчини.
Ако искаш отговаряй Оранжев.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 26.01.10 19:58.

Хаха, днес докато си правех хляба и си помислих утре да направя една калкулация и да сложа снимката на Count von Count, или, както е известен в бг - Броячът от Улица ‘Сезам’.
Хлябът (1кг) е от:
-400гр вода;
-640гр типово/ръжено брашно (слагам само от единия вид);
-20гр масло;
-1 и 1/2 суп. лъжица кафява захар;
-сол и мая.
Утре ще напиша стойностити и сметките за хляба и кекса, но ако някой иска - да сметне за хляба.

Иване, да не се засегна нещо ? Майтап си правя. Пределно ми е ясно какви са плюсовете на Pimp My Bread с участието на Х-Оранж.

Кафява захар (за 100гр):
400ккал
0,2гр белтъчини
0,1гр мазнини
99,4гр въглехидрати

Ръжено брашно (за 100гр):
350ккал
8,3гр белтъчини
1,0гр мазнини
75,7гр въглехидрати

Странно мислех, че слагаш повече масло в хляба, но явно ядките са достатъчно

казано от Иван Шишманов на 26.01.10, 20:27:

Странно мислех, че слагаш повече масло в хляба, но явно ядките са достатъчно

Не слагам ядки. Слагах няколко пъти да опитам как е, но предпочитам да си ги хапвам сурови сутринта с кекса, а не на всяко ядене на хляб.

Домашен ръжен хляб (за 100гр):
Б - 5гр
М - 2гр
В - 51гр
К - 249ккал

Кекса сигурно е с малко повече въглехидрати, и по висок глицемичен индекс.

казано от Иван Шишманов на 27.01.10, 10:36:

Кекса сигурно е с малко повече въглехидрати, и по висок глицемичен индекс.

Кексът има над 200гр стафиди, 220гр (по рецепта, иначе слагам макс 150гр) масло... Не помня точните пропорции, така че довечера ще ги напиша.
Няма нужда да се плашиш от косъмчетата по тялото си, ако плуваш за здраве. На олимпиадата ли си - могат да попречат.
Няма нужда да се плашиш от неточно уцелена вакса, ако се спускаш за удовлствие със ските. В Торонто ли си - много е важна ваксата.
Няма нужда да се плашиш от тежестта на плеъра ти, ако тичаш за здраве. Ако си на 100-те мили - ще го усетиш доста тежък.
Предлагам сам да довършиш следното: Няма нужда да се плашиш от малко въглехидрати с висок гликемичен индекс сутринта...

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 27.01.10 11:30.

Сутрин даже са препоръчителни по-прости карбс, за да спреш катаболните процеси, протичали през нощта.

27.01.10
11:52

казано от Владимир92 на 27.01.10, 11:49:

Сутрин даже са препоръчителни по-прости карбс, за да спреш катаболните процеси, протичали през нощта.

Ако се нахраниш добре точно преди лягане и не се успиш, едвали ще има такива.

27.01.10
12:02

казано от HealthStore Консултант на 27.01.10, 11:57:

казано от Pandiz на 27.01.10, 11:52:

казано от Владимир92 на 27.01.10, 11:49:

Ако се нахраниш добре точно преди лягане и не се успиш, едвали ще има такива.

Сънят е създаден за друго, не да се натъпчеш :)

Никой не е говорил нещо за натъпкване.

казано от Oranje на 27.01.10, 11:26:

Предлагам сам да довършиш следното: Няма нужда да се плашиш от малко въглехидрати с висок гликемичен индекс сутринта...

Считам, че достатъчно пъти сме обсъждали захарта и приложението и във фитнеса, за да го правим отново.

казано от Oranje на 27.01.10, 10:22:

Б - 5гр
М - 2гр
В - 51гр
К - 249ккал

100% Ръжен Вита е:
Б-6,8
М-1,8
В-48,7
К-219ккал
Има и влканини 11,7 гр, тоест по хранителни стойности са много много близо.

Стойностите няма как да се различават с повече от няколко процента, тъй като и при двата основата е ръжено брашно, а различните видове не се различават кой знае колко. В моя има кафява захар, която изглежда липса в другия. Аз слагам масло, там не знам какво използват за мазнина.
1кг ръжено брашно е 82ст -> 60ст излиза за 1кг хляб. Като сложиш захар, сол, мая... ти идва на около левче килото без тока.

27.01.10
17:48

казано от Oranje на 27.01.10, 10:22:

Б - 5гр
М - 2гр
В - 51гр
К - 249ккал

Да те попитам как точно направи така че от 350ккал ръжено брашно направи хляб 250ккалории, като се изпече му се намалят калориите ли ? Може ли да ми обясните :)

казано от Oranje на 27.01.10, 17:37:

тъй като и при двата основата е ръжено брашно

Казах го по повод това, че  много  хора имат съмнение дали има нещо ръжено в хлебчетата на Вита.
Иначе една машина е около 750 вата, и може да се изчисли колко електроенергия харчи. При положение, че има функция “отложен старт” винаги може да ползваш нощна тарифа, а цената на електроенергията за различните ЕРП може да се види от
http://www.dker.bg/prices_el.htm

Както виждаме някой тинейджър може да се затрудни със сметките, но други силни по математика могат с много голяма точност да изчислят крайната цена.
При всички случаи явно излиза по евтино да си го правиш сам.

27.01.10
17:57

казано от Иван Шишманов на 27.01.10, 17:55:

казано от Oranje на 27.01.10, 17:37:

тъй като и при двата основата е ръжено брашно

Казах го по повод това, че  много  хора имат съмнение дали има нещо ръжено в хлебчетата на Вита.
Иначе една машина е около 750 вата, и може да се изчисли колко електроенергия харчи. При положение, че има функция “отложен старт” винаги може да ползваш нощна тарифа, а цената на електроенергията за различните ЕРП може да се види от
http://www.dker.bg/prices_el.htm

Както виждаме някой тинейджър може да се затрудни със сметките, но други силни по математика могат с много голяма точност да изчислят крайната цена.
При всички случаи явно излиза по евтино да си го правиш сам.

Иване, не че искам да те разочаровам за Вита-та, аз също го ям, нооооооо майка ми намери в един хляб Вита зърно от кафе... прави си изводите... ;) така че домашният хляб, ако ще и със 100калории отгоре да е...поне знаеш, че е истински... :)

Както казах скоро някъде из форума, очаква ме бонус към заплатата и ако е приличен, като нищо и аз да се обзаведа с една фурна (споко като дойдеш да живееш  при мен в Бургас, ще я ползваме заедно  :lol: ).
Както виждаме домашния не е нито с повече нито с по малко калории или хранителни вещества.
Сигурен съм, че майка ти (моята тъща) не е консумирала специално 100 % ръжен

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 27.01.10 18:27.

казано от Иван Шишманов на 27.01.10, 18:05:

Както казах скоро някъде из форума, очаква ме бонус към заплатата и ако е приличен, като нищо и аз да се обзаведа с една фурна (споко като дойдеш да живееш  при мен в Бургас, ще я ползваме заедно  :lol: ).
Както виждаме домашния не е нито с повече нито с по малко калории или хранителни вещества.
Сигурен съм, че майка ти не е консумирала специално 100 % ръжен

Добро попадение, а и това вече е приказка на мъж.
Подсили атаката с “Вече съм говорил с двама много добри треньори по плуване” и “Оказа се, че от фирмата ни дават безплатна целогодишна карта за двама за фитнеса в (слагаш най-якия)” ;)
На мен, като сватовник, някоя шаферка да предвидите  :coolsmirk:

27.01.10
18:18

казано от Oranje на 27.01.10, 18:13:

казано от Иван Шишманов на 27.01.10, 18:05:

Сигурен съм, че майка ти не е консумирала специално 100 % ръжен

Добро попадение, а и това вече е приказка на мъж.
Подсили атаката с “Вече съм говорил с двама много добри треньори по плуване” и “Оказа се, че от фирмата ни дават безплатна целогодишна карта за двама за фитнеса в (слагаш най-якия)” ;)

Хахахахахахахахахахахаххаа :) Не мога....ще ме разплачете :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

С тренери по плуване не съм говорил, обаче лятото обожавам да плувам по море и то срещу вълните. А къде плуват най много, ми по морето :).
Шакита винаги мога да я уредя като спасителка на плажа  :lol:

Ами считам, че е време да ми кажеш, коя от онези девойки които ти показах на скайпа си си харесал ....в краен случай, просто кажи за да търся някоя друга.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 27.01.10 18:21.

20100127

Хранене:
07.40
130гр домашен кекс
Ядки
50гр протеин
10.15
130гр домашен хляб
50гр протеин
12.15
Пилешко
Масло
130гр домашен хляб
17.10
130гр домашен хляб
50гр протеин
19.55
3 жълтъка + 6 белтъка с лук на тефлонов
Подправки
130гр домашен хляб

Тренировка:
няма

Добавки:
Мултивитамини
Рибено масло
Протеин
ЗМА

Напитки:
Кафе х2
Зелен чай
Чаша червено купешко вино

казано от Иван Шишманов на 27.01.10, 18:19:

С тренери по плуване не съм говорил, обаче лятото обожавам да плувам по море и то срещу вълните. А къде плуват най много, ми по морето :).
Шакита винаги мога да я уредя като спасителка на плажа  :lol:  Това след първата година от брака, но не съм чул да има акули там.

Ами считам, че е време да ми кажеш, коя от онези девойки които ти показах на скайпа си си харесал ....в краен случай, просто кажи за да търся някоя друга. Дядо Поп отишъл на събор в едно село. Попитали го ракия или вино ще пийне и той казал: “И бира” :lol:

http://dnes.dir.bg/2010/01/28/news5774586.html

:lol:

Ванка, всяко нещо е полезно в съответната доза. И бицепсовите сгъвания са полезни, но не и ако правиш 5 упражнения за бицепс. И тренировките са полезни, но не и ако стигаш до отказ и форсираш на почти всяка серия и прекарваш часове в залата всеки ден. И бягането е полезно, всяко съпротивление на стъпалото със земята масажира сърцето, но ако си 200 литра не е хубаво да бягаш...
Тъй че е глупаво да се спори ‘за’ или ‘против’ хляба, по-добре да се намери оптималната ‘доза’ от него в зависимост от целите (разбира се, ако си решил да приемаш хляб). А тя е, както знаеш, различна за всеки. Лошото е, че това изисква време и постоянство.

Както знаеш приключвам с хляба, тъкмо ще си спестя 110 лева за машина :) (ще останат за подарък на Шакита кандидат Шишманова  :lol: )

казано от Иван Шишманов на 28.01.10, 08:17:

Както знаеш приключвам с хляба, тъкмо ще си спестя 110 лева за машина :) (ще останат за подарък на Шакита кандидат Шишманова  :lol: )

И като приключиш с хляба ще направиш тяло тъничко като стръкче цвете. Даже знам кое точно - като герберче ще станеш. И ще ти тичка много, не за друго, но защото ще се оплакваш непрекъснато от доген и сприхлеб, все ще са ти виновни за всичко, а ти все така ще продължаваш да не правиш нищо. Така де, всеки може да направил едно цикълче за слабеене и да свали 5-10-15кг за месец-два, но това изисква да свършиш нещо и да имаш основата, а ти основата я нямаш заради горните двама виновници, пък не може да тренираш, щото не ти остава време от появяване във форума...

Ето така би изглеждал след 2 месеца.

28.01.10
13:54

казано от Oranje на 28.01.10, 08:33:

казано от Иван Шишманов на 28.01.10, 08:17:

И като приключиш с хляба ще направиш тяло тъничко като стръкче цвете. Даже знам кое точно - като герберче ще станеш. И ще ти тичка много, не за друго, но защото ще се оплакваш непрекъснато от доген и сприхлеб, все ще са ти виновни за всичко, а ти все така ще продължаваш да не правиш нищо. Така де, всеки може да направил едно цикълче за слабеене и да свали 5-10-15кг за месец-два, но това изисква да свършиш нещо и да имаш основата, а ти основата я нямаш заради горните двама виновници, пък не може да тренираш, щото не ти остава време от появяване във форума...

Браво бе, бате. Трябваше много по-рано да му го кажеш.

20100128

Хранене:
07.40
130гр домашен кекс
Ядки
50гр протеин
10.15
130гр домашен хляб
50гр протеин
12.20
Пилешко
Масло
130гр домашен хляб
17.05
130гр домашен хляб
50гр протеин
20.20
6 белтъка + 3 жълтъка с лук на тефлонов
Подправки
130гр домашен хляб

Тренировка:
Strenght WOD
1. Тяга: 3@70 до 150 през 10кг
Hypertrophy WOD
1a. Клек с тесен разкрач на смит: 2х13@10
1b. Сгъване на уреда от лег: 13,9@45

Добавки:
Мултивитамини
Рибено масло
ЗМА
БЦАА
Протеин
Декстроза
Мостра IntrAbolic

Напитки:
Кафе х3
Зелен чай
Чаша червено купешко вино

Бележки:
Отначалото имаше 20-тина минути разучаване на техниката на Press & OHS. Днес по-скромно, малко ‘дилоуд’ го раздадох.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1