Y34RZ3R0: Start the Dance - Дневник на Юли (а.к.а. Oranje)

Темата е заключена.
Прескочи до:

30.11.10
23:54

Грешката ми е, че съм чел лявата страна като преди дясната като сега.. Браво за резултата в такъв случаи !

30.11.10
23:55

Юли, дано всичко е добре : )
Евритайм, формата е ново/старо ;)

30.11.10
23:55

Положението на главата е грешно при стойката на ръце. Ако имате желание - ще има статия в бб-тийм.

Една статия по въпроса би била чудесен коледен подарък! Мерси предварително :)

П.П. Това 1 % боди фет  е свалена мазнина или толкова ти е наличната телесна мазнина? Май второто е невъзможно всъщност...

20101201

Хранене:
9.50
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Грейпфрут
11.20
50гр протеин
Препечена филия
13.20
Кюфтета на скара
2 препечени филии
Домашна лютеница
17.20
50гр протеин
Препечена филия
20.30
Пържоли свински врат на скара
2 препечени филии
Салата със зехтин

Тренировка:
няма

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин

Напитки:
Кафе
Зелен чай х 2
Бира
Домашно червено вино

Отговори: 1% по-малко мазнини имам в сравнение с предното измерване.

20101202

Хранене:
7.50
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Киви
11.20
50гр протеин
Препечена филия
13.00
Пържоли свински врат на скара
2 препечени филии
17.20
50гр протеин
4 препечени филии
21.00
Кюфтета на скара
2 препечени филии
Салата
Кисели краставички

Тренировка:
А1. Помпички на халки: 23
А2. Сгъване за бицепс с една ръка: 12@17
Б1. Балистична преса на смит-машината: 2х5
Б2. Задна везна на халки прогресия: 2х10сек
В1. Помпички: 3@10, 3@20, 3@40, 3@50, 1@60
В2. Набиране подхват: 3@СТ, 3@10, 3@15, 3@25, 3@30
Г1. Сгъване с дъмбели от наклонена лежанка: 7,5,5@18
Г2. Френско с дъмбели от обратен наклон: 5,4,5@22
Д1. Зотман сгъване: 8@10; 6,6,6@12
Д2. Разгъване с въже на горен скрипец: 4х8@40
Е. Комплекс
всяка минута по рунд Синди за 8 минути

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин
БЦАА
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе
Зелен чай х 2
Бира
Домашно червено вино

Бележки: Официално вече съм напреднал атлет по едно от уменията, след като направих помпичка с .75хСТ :)
Всъщност всеки тренировъчен блок ще гледам да покривам всяко покрито ниво, вместо да лежа на старите лаври.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 02.12.10 21:17.

03.12.10
23:06

Oranje много рядко виждам в менюто ти ядки(орехи,бадеми..), апък овесени ядки никога не съм виждал да слагаш в менюто си.
Има ли някаква причина да си ги спрял ? :)

20101203

Хранене:
7.50
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Грейпфрут
11.20
50гр протеин
13.20
40гр протеин в домашно кисело мляко
Ядки
2 филии
17.20
50гр протеин
2 препечени филии
21.00
Свински котлети с кост на скара
2 препечени филии
Салата

Тренировка:
А. Сгъване на краката на швейцарска топка: 25
Б1. Преодоляващо изометрично сгъване на бедрата в 3 точки: 5х7сек
Б2. Plance прогресия: 5х7сек
В. Сгъване на един крак на швейцарска топка: 3х15 (на крак)
Г. Глутеус мост швейцарска топка: 3х15
Д. Обратни хиперекстензии швейцарска топка: 3х15
Е. Комплекс
20 секунди работа / 10 секунди пчивка
Коремни преси: 11,11,10,10
Лицеви опори: 19,13,10,7

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин
БЦАА
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе
Зелен чай
Черен чай
Домашно червено вино

Бележки: Рени остана след работа да довършват проекта си и затова вместо негативни GHR правих малко изометрия за задното бедро. Него с гъз* и кръста, както и предното, тренирам вкъщи. А е време да започна да правя и прасец вече.
@Julius: не мога да ям яйца без хляб. Ако ям овесени ядки ще ми трябва друг източник на около 30гр качествен белтък сутрин. Което е кг мляко, т.е. - пак не става. Друг вариант е ядките в мляко и протеин, но така вече ми идват 3 пъти протеин дневно. Отделно накиснатите ядки заемат повече място в тумбака ми и ме издуват. Тъй като нито продавам ядки, нито ги смятам за вълшебна храна за отслабване (ще се смаете колко го правят), то не виждам смисъл да ги ям. Същото и с другите ядки - тях ги вземам за да вдигна мазнините, както на обяд в този случай. Те, обаче, трябва по-често да присъстват, прав си.

20101205

Хранене:
9.50
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Ябълка
13.00
Телешко в гювече
2 препечени филии
Салата
17.00
40гр протеин в домашно кисело мляко
2 пържени в домашно масло и яйца филии
20.00
Винен кебап
Салата

Тренировка:
CrossFit complex Tabata Something Else
набиране: 17,12,12,9,8,9,9,7=83
лицеви: 20,15,11,9,8,9,8,7=87
коремни: 14,14,12,11,10,9,9,9=88
клекове: 19,19,18,18,16,16,16,15=137
Резултат: 395 (Ниво III Напреднал атлет >393)

Добавки:
Рибено масло
Витамини

Напитки:
Кафе
Чай (1 х шипка и каркаде, 1 х зелен с жасмин)
Домашно червено вино

Бележки: В целите ми за тренировъчния блок имаше >330 на комплекса, което е за ниво средно-напреднал. Изненадах се от резултата, не го очаквах. Дори и не се подготвих за него, а веднага след като завърши кросфит тренировката и другите релаксираха тръгнах да го правя.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 05.12.10 20:01.

Вместо да пусна днешния ден съм объркал и съм редактирал вчерашния. Оправих датата, а вчера така и така нямаше нищо за отбелязване.
P.S. Ето и една снимка от по време на коремните преси :)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 05.12.10 19:15.

20101209

Хранене:
9.50
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Киви
11.40
50гр протеин
13.20
Кюфтета от свинска кайма на скара
Ориз
17.40
50гр протеин
21.00
2 препечени филии
Салата

Тренировка:
А1. Помпички (dips) на халки: 26
А2. Сгъване с 1 ръка: 12х17кг (на всяка)
Б1.Помпички (dips): 3х10, 3х30, 3х40, 3х50, 2х55
Б2. Набиране подхват: 3х5, 3х15, 3х25, 3х30, 2х35
В1. Сгъване с дъмбели на наклонена лежанка: 3х5х18кг
В2. Френско с дъмбели от наклон: 3х3х20кг
Г1. Зотман сгъване: 3х8х12кг
Г2. Разгъване с въже на скрипец: 8,7,7х25кг (с 2 макари)
Д1. Разтваряне встрани с дъмбели на наклонена лежанка: 3х5х10кг
Д2. Суинг с дъмбели на Жиронда: 3х5х5кг на всяка страна
Е. Комплекс:
5 рунда от
* 5х Ренегадско с 12кг дъмбели (на ръка)
* 20 х Клек с щангата над главата с 20кг (бавно)

Добавки:
Рибено масло
Витамини
БЦАА
Креатин
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе х2
Чай (1 х шипка и каркаде, 1 х зелен)
Бира
Домашно червено вино

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 09.12.10 20:53.

06.12.10
21:12

Юли, добре ли е във вечерята(последното ми хранене) да заложа на мазнини(зехтин) и протеин(телешко) ,за да се усвоява по-бавно протеина от месото ?

казано от brusakch на 06.12.10, 21:12:

Юли, добре ли е във вечерята(последното ми хранене) да заложа на мазнини(зехтин) и протеин(телешко) ,за да се усвоява по-бавно протеина от месото ?

Ако си разпределил добре мазнините през деня и няма да надвишиш необходимия грамаж (и калории съответно) - ок.

20101207

Хранене:
9.50
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Ябълка
11.40
50гр протеин
13.20
Винен кебап
17.40
50гр протеин
2 препечени филии
21.10
Свински ребърца и бут в плик
2 препечени филии

Тренировка:
А1. Лицеви на халки: 36
А2. Набиране на въже: 6
Б1. Лицеви с 1 пляскане: 2х5
Б2. Задна везна прогресия: 2х5 сек
В1. Лег: 3х50, 3х60, 3х80, 3х90, 3х100, 2х105
В2. Набиране надхват: 3хСТ, 3х5, 3х15, 3х20, 3х25, 2х27.5
Г1. Гилотина преса на Жиронда: 5,5,4,5х80
Г2. Обратно гребане на халки: 4х5
Д1. Помпички (dips): 8,8,8,7
Д2. Набиране надхват: 8,8,7,6
Е. Комплекс
15 минути АМRAP
3 L-набиране
7 хвърляния на 3кг медицинска топка от гърди
15 клека с 10кг диск

Моят резултат: 12 рунда

Добавки:
Рибено масло
Витамини
БЦАА
Креатин
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе
Чай (1 х шипка и каркаде, 1 х зелен, 1 х черен)
Бира
Домашно червено вино

Бележки: Комплексът бе по двойки и трябваше да изчаквам, иначе можеше да направя повече рундове.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 09.12.10 20:55.

20101208

Хранене:
9.50
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Грейпфрут
11.40
50гр протеин
13.20
Свински ребърца и бут в плик
2 препечени филии
17.40
50гр протеин
Препечена филия
21.10
2 препечени филии
Домашна лютеница

Тренировка:
няма

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин

Напитки:
Кафе х2
Чай (1 х шипка и каркаде, 1 х зелен)
Бира
Домашно червено вино

Незнайно защо днешният ми отчет се появи няколко поста по-нагоре, вместо най-отдолу.

20101210

Хранене:
7.50
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Ябълка
11.40
50гр протеин
13.20
Ориз
17.40
50гр протеин
Препечена филия
19.50
2 препечени филии
Кисели краставички

Тренировка:
няма

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин

Напитки:
Кафе х2
Чай (1 х шипка и каркаде, 1 х ябълка и канела)
Домашно червено вино

20101211

Хранене:
6.50
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Киви
11.10
50гр протеин
13.00
2 препечени филии
Кисели краставички
17.40
50гр протеин
Препечена филия
20.00
2 препечени филии
Кисели краставички

Тренировка:
няма

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин

Напитки:
Кафе х2
Чай (1 х шипка и каркаде, 1 х планински)
Бира
Домашно червено вино

11.12.10
21:23

Може някъде да съм пропуснал в дневника, но съм забелязъл че филииките винаги са препечени. Първият ми въпрос е защо, а втория - от какъв хляб?

казано от the_ace на 11.12.10, 21:23:

Може някъде да съм пропуснал в дневника, но съм забелязъл че филииките винаги са препечени. Първият ми въпрос е защо, а втория - от какъв хляб?

Симид, Савимекс, Аро - зависи от кой магазин сме пазарували. Препечени са по-вкусни. А едно изследване показало, че ГИ се намалява, ама това не ми е толкова важно, ен съм около 8% мазнини, за да ми е проблем.

11.12.10
21:33

Трябва да ги пробвам. Аз си взимам на BUTA. Чувал ли си нещо за тази марка. Пише че е без брашно

казано от the_ace на 11.12.10, 21:33:

Трябва да ги пробвам. Аз си взимам на BUTA. Чувал ли си нещо за тази марка. Пише че е без брашно

Чувал съм. Имаше подпис на един от съфорумците, дето се чуди защо всеки пише като му е Вита хлябът, а не пише марката на месото или яйцата :)
Хлябът и глутенът не са ми проблем докато съм на двуцифрено число телесни мазнини.
Иначе имаме и домашна пекарна, но не я позлваме от лятото. И в нея си правехме хляб с бяло брашно, а не само с черно и пълнозърнесто...

11.12.10
21:45

Благодаря, но мисля че се падам ендоморф и доста бързо ми се наслагва по корема и дупето, за това ще хапвам пълнозърнест :)

казано от the_ace на 11.12.10, 21:45:

Благодаря, но мисля че се падам ендоморф и доста бързо ми се наслагва по корема и дупето, за това ще хапвам пълнозърнест :)

И аз съм ендоморф с тънки кости, т.е. трудно качвам мускул и лесно се омазнявам.

11.12.10
22:14

Приличаш ми по скоро на мезоморф. Тялото ти е страхотно. При мене костите ми на ръцете са тънки, гръдния кош - голям, а костите на краката - дебели. Както и в ханша съм доста широк.

казано от the_ace на 11.12.10, 22:14:

Приличаш ми по скоро на мезоморф. Тялото ти е страхотно. При мене костите ми на ръцете са тънки, гръдния кош - голям, а костите на краката - дебели. Както и в ханша съм доста широк.

Облечен няма да кажеш, че тренирам. Дори, според майка ми, приличам на алкохолик, който само пие и не яде нищо :)
Ханшът ми е с широки кости, всички останали са ми много тънки. Китката ми е 16,5см. Запонал съм 59кг с ръка 29,5см и 6х18кг на лежанката. За сведение съпругата ми започна с 4х25кг на лежанката. Смятай...

Лолл... радваш Оранж :)

11.12.10
22:25

Леле направо ти се възхищавам. С желание и търпение всичко става. Естествено и малко финанси :D

Здравей! Видях резултата ти на Табата комплекса. Интересно ми е доста разпределението на резултатите. Много добри набирания. но слаби лицеви. Ще обясниш ли как се чувстваше? А и клековете със собствено тегло те затрудиха, нали? Виждам, че навлизаш в Кросфита и искам да знам как се адаптираш и кои са ти силните/слаби страни :)

казано от GreyKnight на 12.12.10, 10:40:

Здравей! Видях резултата ти на Табата комплекса. Интересно ми е доста разпределението на резултатите. Много добри набирания. но слаби лицеви. Ще обясниш ли как се чувстваше? А и клековете със собствено тегло те затрудиха, нали? Виждам, че навлизаш в Кросфита и искам да знам как се адаптираш и кои са ти силните/слаби страни :)

Лицевите са си ми слаби открай време, а и никога не съм работил върху тях конкретно. Клековете - дясното бедро ми е далеч от формата, която имах преди травмата. Просто хернията е засегнала нервно коренче и все още ми е изтръпнал при дясното коляно, както и немощен в част от движението. Оттам и левият крак го отнася повече и т.н. Затова и карам на унилатерални като тренирам бедрата, но възстановяването ще е дълго.
Другото, което е добре да се спомене, е че правя упражненията по стандартите - на клек поне до паралела и горе заключен таз, на лицевите гърдите опират пода и горе заключени лакти и т.н. Това също губи от времето и бройките.
Силни и слаби страни...нека се оправя и тогава ще говорим. Сега просто правя само каквото ми позволява травмата.
Навлизам в кросфита казваш, а :)

Ми да, днес сгази Дет бай пулъпс. Пробвай Даниел - доста е неприятен, поне за мен :)

казано от GreyKnight на 12.12.10, 18:01:

Ми да, днес сгази Дет бай пулъпс. Пробвай Даниел - доста е неприятен, поне за мен :)

Забранено ми е да тичам, вдигам над глава тежести, вдигам от земята наведен и всякакви резки движения.

20101212

Хранене:
8.50
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Ябълка
13.00
2 препечени филии
Домашно кьопоолу
17.30
50гр протеин
Филия
20.00
Свински врат с картофи и лук в плик

Тренировка:
JT – 10:10
Death by…pull-ups – 18 рунда

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин
БЦАА
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе х2
Чай (1 х зелен с праскова, 1 х лайка)
Домашно червено вино

Бележки: Днес на кросфит тренировката бяхме в камерен състав, защото грипът бе повалил част от кросфитърите. Затова почетохме JT с ‘неговия’ комплекс, а после почетохме и недошлите с Death by…набиране. Не ми достигнаха 10 секунди за ниво напреднал на JT, но започнах по-рано след обяда тренировката, а не, както по принцип правим с групата, след като другите свършат техните упражнения и комплекс.

Нищо ли не ядеш след последното (в случая 4то) хранене :|?

казано от Миsh0 на 12.12.10, 19:12:

Нищо ли не ядеш след последното (в случая 4то) хранене :|?

Не, достатъчно ми е.
Ако тръгна да качвам повече от няколко килограма, то може да сложа още едно хранене преди лягане, но засега нямам такива идеи.

12.12.10
20:23

Винаги ми е бил много интересен и в същото време странен този дневник. Виждам, че доста неща знаеш отностно тренирането, храненето и какво ли още не, но в същото време ти си постигнал сравнително малък резултат за тези 20 и няколко години тренировки(не искам да те обидя, ако стане така - не ми отговаряй). На какво ли може да се дължи това ? Под “малък резултат” имам предвид силата на някои упражнения, някои мускулни групи, които би трябвало да са доста по-развити и т.н.

казано от river на 12.12.10, 20:23:

Винаги ми е бил много интересен и в същото време странен този дневник. Виждам, че доста неща знаеш отностно тренирането, храненето и какво ли още не, но в същото време ти си постигнал сравнително малък резултат за тези 20 и няколко години тренировки(не искам да те обидя, ако стане така - не ми отговаряй). На какво ли може да се дължи това ? Под “малък резултат” имам предвид силата на някои упражнения, някои мускулни групи, които би трябвало да са доста по-развити и т.н.

Нека ти го обясня с коли:
На 14 виждаш, че мацките си падат по скъпи и лъскави коли и почваш да си се представяш зад волана на Ламборджини и т.н. С течение на времето се оказва, че дори да имаш колата, ти не можеш да сипваш само бензина, камо ли да си платиш застраховките или сервиза. И се ориентираш към друга кола. Ако не ми вярваш - излез пред вас и виж колите.
И все пак мисля, че ръка над 40см с плочки, които са направени само с хранене каквото ядат обикновените хора (т.е. не съм ял повече яйца или месо заради тренирането) и без добавки (дори и витамини) не се среща често сред хората с тънки кости. За справка - на Винс Жиронда ръката също е била малко над 40см.
Та от тия 20 години трениране сигурно още на втората вече не съм искал да съм като този на аватара ти, защото съм разбрал какво коства това.
Познавам хора, които нямат една книга вкъщи. А е можело да имат цяла библиотека. Но може би не целят това. Познавам хора, които не могат да направят и една лицева, но се хвалят на колко места по света са били. Или пък такива, които живеят до прекрасен парк, но никога не са излезли да потичат из него. Просто, изглежда, те нямат цели като моите. Представи си, че аз нямам цели като твоите и ще разбереш :)
Както и да е, изкарай 20 години трениране без добавки и зоб, без да се откажеш и т.н. и ще говорим пак. Успех :)

12.12.10
20:45

Върни се и задай този въпрос след 20 години, когато си го стигнал и задминал ;)

20101213

Хранене:
8.10
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Ябълка
11.40
50гр протеин
13.00
Свински врат с картофи и лук в плик
17.30
50гр протеин
Препечена филия
20.00
2 препечени филии
Домашно кьопоолу

Тренировка:
няма

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин

Напитки:
Кафе х2
Чай х2
Бира
Домашно бяло вино

Пожелавам ти скоро поздравяване с това: Надежда
Силните ръце сграбчиха гърлото и го стиснаха. Въздухът секна, светлината в очите започна да си отива. Сърцето спря и мракът дойде. Краката спряха да се борят, юмруците се отпуснаха. Очите изгаснаха и тялото замря. Смъртта дойде за него, погали го и прошепна в ухото му „Отдай ми се, всичката болка ще си отиде, всяка тревога, всеки страх ще изчезне, само ела с мен“ , целуна го по студените устни и погали мъртвото му лице. Тя се сепна и изпищя. Бяла светлина сграбчи ръката и я избута далеч от тялото му. Сграбчи раменете му, избърса кръвта от лицето му. „Надеждата ни прави силни, с нея се борим, когато всичко друго е загубено. Тя е пламъкът, който руши страха. Тя е бронята, която пази гърдите от ударите на съдбата. Тя е стената, която спира злобата на света. Тя е целувката, която събужда предалото се сърце. Тя е прегръдката, която бърше тежките сълзи. Тя е твоята душа. Надеждата е в теб! Не умирай, не сега, не, когато в теб пламти надеждата за живот! Слей се с нея и отвори очи!“. Смъртта изпищя и изчезна. Сърцето заби бясно, дъхът се върна. Очите се отвориха и се впиха в чуждите. Силен вик. Чуждите ръце пуснаха гърлото. Силни удари. Чуждият живот изчезна. Той докосна земята и една сълза ороси меката трева. Красивата жена и малкото момиченце му махаха отнякъде, той чуваше вика им, но той щеше да ги намери. Надяваше се, че щеше да целуне съпругата си отново, че щеше да прегърне дъщеря си пак.
Не изгубвай надежда никога, колкото и да е мрачно. :)

@GreyKnight: Настръхнах, красиво е. Мерси!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1