Y34RZ3R0: Start the Dance - Дневник на Юли (а.к.а. Oranje)

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.12.10
21:17

казано от Oranje на 12.12.10, 20:43:

казано от river на 12.12.10, 20:23:

Винаги ми е бил много интересен и в същото време странен този дневник. Виждам, че доста неща знаеш отностно тренирането, храненето и какво ли още не, но в същото време ти си постигнал сравнително малък резултат за тези 20 и няколко години тренировки(не искам да те обидя, ако стане така - не ми отговаряй). На какво ли може да се дължи това ? Под “малък резултат” имам предвид силата на някои упражнения, някои мускулни групи, които би трябвало да са доста по-развити и т.н.

Нека ти го обясня с коли:
На 14 виждаш, че мацките си падат по скъпи и лъскави коли и почваш да си се представяш зад волана на Ламборджини и т.н. С течение на времето се оказва, че дори да имаш колата, ти не можеш да сипваш само бензина, камо ли да си платиш застраховките или сервиза. И се ориентираш към друга кола. Ако не ми вярваш - излез пред вас и виж колите.
И все пак мисля, че ръка над 40см с плочки, които са направени само с хранене каквото ядат обикновените хора (т.е. не съм ял повече яйца или месо заради тренирането) и без добавки (дори и витамини) не се среща често сред хората с тънки кости. За справка - на Винс Жиронда ръката също е била малко над 40см.
Та от тия 20 години трениране сигурно още на втората вече не съм искал да съм като този на аватара ти, защото съм разбрал какво коства това.
Познавам хора, които нямат една книга вкъщи. А е можело да имат цяла библиотека. Но може би не целят това. Познавам хора, които не могат да направят и една лицева, но се хвалят на колко места по света са били. Или пък такива, които живеят до прекрасен парк, но никога не са излезли да потичат из него. Просто, изглежда, те нямат цели като моите. Представи си, че аз нямам цели като твоите и ще разбереш :)
Както и да е, изкарай 20 години трениране без добавки и зоб, без да се откажеш и т.н. и ще говорим пак. Успех :)

Прав си. Дано и аз изкарам 20 години, но силно се съмнявам. Успех ти желая, друго няма какво да кажа.

13.12.10
22:01

Гледам не се лишаваш и от биричката. Поне вкусна ли ти е?

казано от the_ace на 13.12.10, 22:01:

Гледам не се лишаваш и от биричката. Поне вкусна ли ти е?

Зимата пускат тъмна по магазините и ми е малко по-вкусна. По принцип пия по чаша бира и вино защото е полезно и да правя компания на съпругата с виното, тъй като на обяд не се храним заедно, а тогава пия бирата. Спокойно мога да си мина и без тях, на мен ми се услаждат разни храни, а не напитки. Даже допреди 3 години не лизвах никакъв алкохол.

20101214

Хранене:
8.10
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Грейпфрут
11.40
50гр протеин
13.20
Протеин в домашно кисело мляко
2 препечени филии
Ядки
17.40
50гр протеин
3 препечени филии
21.00
Свински котлет и кръгчета лук на скара
2 препечени филии

Тренировка:
А1. Лицеви опори на халки: 33
А2. Набиране на провесено въже: 8
Б1. Plance прогресия: 2 х 5 сек
Б2. Предна везна прогресия: 2 х 10 сек
В1. Лег: 3х63, 3х83, 3х93, 3х103
В2. Набиране надхват: 3хСТ, 3х1о, 3х20, 3х25
Г1. Гилотина преса на Жиронда: 5,5,5,4 х 83кг
Г2. Набиране: 8,7,7,6
Д1. Жиронда кофички: 8,8,8,7
Д2. Обратно гребане на халки с крака на лежанката: 8,7,7,6
Е1. Пулдаун с въже на горен скрипец: 8,8,7,7 х 40кг
Е2. Пулоувър с дъмбел: 8,8,8,7 х 22кг
Ж. Комплекс:
Максимален брой рундове за 10 минути от:
* 5 х преси от стойка на ръце (HSPU)
* 20 х клек с прегърнат 15кг диск
* 5 х ренегадско с 12кг дъмбели (на ръка)
5 пълни рунда

Добавки:
Рибено масло
Витамини
БЦАА
Креатин
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе
Чай x3
Домашно бяло вино

20101215

Хранене:
8.00
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Портокал
11.40
50гр протеин
13.20
Свински котлет на скара
2 препечени филии
17.40
50гр протеин
Препечена филия
21.00
Свинско с картофи и моркови в плик

Тренировка:
няма

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин

Напитки:
Кафе х2
Чай x2
Бира
Домашно бяло вино

15.12.10
20:24

Oranje,извинявам се, че въпросите са ми малко offtopic,но от теб очаквам компетентно мнение:
1.Какво темпо препоръчваш за 5х5?
2. В момента съм на 10х10, дали ще наруша “принципите” на програмата, ако вместо 10х10 скрипец, правя набирания, но като сменям хвата. т.е. например 4серии надхват,3серии подхват, 3 серии неутрален(защото с това темпо няма да издържа 10серии само надхват) ?
Благодаря предварително!

казано от edin_tam на 15.12.10, 20:24:

Oranje,извинявам се, че въпросите са ми малко offtopic,но от теб очаквам компетентно мнение:
1.Какво темпо препоръчваш за 5х5?
2. В момента съм на 10х10, дали ще наруша “принципите” на програмата, ако вместо 10х10 скрипец, правя набирания, но като сменям хвата. т.е. например 4серии надхват,3серии подхват, 3 серии неутрален(защото с това темпо няма да издържа 10серии само надхват) ?
Благодаря предварително!

1. Експлозивно в позитивната и контролирано в негативната част.
2. Ще нарушиш, но това не означава, че няма да има ефект. Някои треньори слагат 2 упражнения по 4 серии и 1 по 2 серии, други в х 5 серии, вместо 1 х 10 серии, в техни си вариации на системата.

15.12.10
21:54

аватарът е убиец !

16.12.10
14:33

Аватара наистина е много впечатляващ!Страхотно е, че дори с такава травма си в подобна форма.Би трябвало да мотивира тези, които “нямат ген”!

Аватара го виждам същият, който беше преди. Нов ли има?

П.П. А сега го видях ;) Поздравления за яката преса! :)

Мнението беше редактирано от Мирослав на 16.12.10 17:37.

20101215

Хранене:
8.10
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Портокал
11.40
50гр протеин
13.20
Свински с картофи и моркови в плик
17.40
50гр протеин
3 препечени филии
21.00
Пилешко филе
Ядки
Супа
2 препечени филии

Тренировка:
А1. Помпички на халки: 26
А2. Сгъване с олимпийския лост: 4 на ръка
Б1. L-sit на халки: 2 х 15 сек
Б2. Задна везна прогресия: 2 х 10 сек
В1. Кофички: 3х25, 3х35, 3х45, 2х55
В2. Набиране подхват: 3хСТ, 3х10, 3х25, 2х35
Г1. Сгъване с дъмбели от наклонена лежанка: 10,10,10,10,8,8,7,8,8,7 х 10кг
Г2. Разгъване на дъмбели от обратен наклон: 10,10,10,9,8,7,7,6,7,6 х 10кг

Добавки:
Рибено масло
Витамини
БЦАА
Креатин
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе х2
Чай x2
Италианско бяло вино

Бележки: Две снимки от днес.

16.12.10
20:44

Доста добра форма,браво!Гърдите изостават леко като че ли,но всичко друго е чук!  :)

ПП. От толкова клек и тяга през годините,д***то ти е направо “огромно” :D

16.12.10
20:45

Супер, ръцете къртят.

16.12.10
20:49

Супер си ! Много атлетичен вид !

казано от vortex на 16.12.10, 20:44:

Доста добра форма,браво!Гърдите изостават леко като че ли,но всичко друго е чук!  :)

ПП. От толкова клек и тяга през годините,д***то ти е направо “огромно” :D

Гърди, предмишници и прасец са мускулите, на които трябва да наблегна. И ръце, за да имам по-билдерски вид, но за тях още се чудя дали да им сложа 3-4см.
Откакто съм започнал да тренирам обиколката на талия, ханш, китка и глезен не е мръднала, а съм качил 8см на височината. Е, на талията и ханша е имало флуктоации в периоди за маса. Всъщност в момента и бедрото ми е колкото е било в първия ден в залата. Демек от толкова клек съм качил 11см на ръцете без прираст в обиколките на задника и бедрата :D

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 16.12.10 20:51.

AZ

16.12.10
21:05

Гърбът е просто убиец!Иначе цялостната визия е супер :)

16.12.10
21:05

От колко годишен тренираш?Сериозен си и резултатите са на лице, но най-много ме кефи, че тялото ти е супер хармонично и придава свежест.

казано от martinski на 16.12.10, 21:05:

От колко годишен тренираш?Сериозен си и резултатите са на лице, но най-много ме кефи, че тялото ти е супер хармонично и придава свежест.

От 16 годишен, но с каквото се яде в нас. Започнах да обръщам внимание на храненето много по-късно, когато вече бях изградил основите.
И на мен хармонията ми харесва повече от обемите, поради което не се стремя към големи обиколки.

Браво, луд :) адския аватар си сложил :D

16.12.10
21:37

казано от Oranje на 16.12.10, 20:50:

казано от vortex на 16.12.10, 20:44:

] Демек от толкова клек съм качил 11см на ръцете без прираст в обиколките на задника и бедрата :D

Ай стига, ве! Плажнобилдърската мечта! :d

17.12.10
10:34

казано от Oranje на 16.12.10, 20:38:

...
Бележки: Две снимки от днес.

Thumbs up! (y)

17.12.10
14:53

С най-добро чувство го казвам, ама си си баш плажен билдър :D

казано от korpusito на 17.12.10, 14:53:

С най-добро чувство го казвам, ама си си баш плажен билдър :D

Сигурен съм, че никой кросфитър, гимнастик, лекоатлет, трибоец и т.н. няма да се обиди, ако е добър в своята област, но му казват, че изглежда като целта на всички трениращи за външен вид.
Обидно за горните е, ако им се каже, че те тренират за тази цел само. Мисля, че всеки може да прегледа дневника ми и да види колко често използвам машини, скъсвам ли се от концентрично сгъване и т.н.
Аз искам да съм атлет, което включва хубаво съразмерно тяло без излишна и груба форма плюс атлетични качества. Радвам се, че съм постигнал едното в твоите очи, а резултатите ми в различните критерии за атлетичност ще покажат справям ли се с другото.

17.12.10
17:48

Какво имаш на предвид под атлетичност?

17.12.10
18:10

Например нисък процент мазнини, голяма издражливост и пропорционално тяло с функционални мускули.

Оранж, останах с отворена уста когато видях аватара ти. Как е възможно от всички зали в София, да се окаже че тренираме в една и съща ? :)

20101217

Хранене:
8.10
4 яйца със био-сирене
3 препечени филии
Портокал
11.40
50гр протеин
13.20
Протеин в домашно кисело мляко
Ядки
2 филии
17.40
50гр протеин
Препечена филии
19.30
Пилешки дробчета с домашно масло на фурна
2 препечени филии
Морков

Тренировка:
няма

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин

Напитки:
Кафе х2
Чай x2
Италианско бяло вино

Бележки: @Михаел: Позна залата или мен :)

Познах залата веднага. Изглеждаш ми познат. Съжелявам ако го пише някаде, но вечер ли тренираш ?

казано от Михаел Иванов на 17.12.10, 19:45:

Познах залата веднага. Изглеждаш ми познат. Съжелявам ако го пише някаде, но вечер ли тренираш ?

Вечер. През деня само уикендите, ако ходя.

17.12.10
21:54

Такам, имам един можеби малко глупав въпрос, но ще рискувам. Виждам че пиеш по 150 гр. протеин на ден. А колко Пари даваш на месец? Моя протеин е на Scitec и 1кг ми струваше малко над 40лв. Никога няма да похарча толкова пари отново за протеин.

казано от the_ace на 17.12.10, 21:54:

Такам, имам един можеби малко глупав въпрос, но ще рискувам. Виждам че пиеш по 150 гр. протеин на ден. А колко Пари даваш на месец? Моя протеин е на Scitec и 1кг ми струваше малко над 40лв. Никога няма да похарча толкова пари отново за протеин.

Грубо 20лв килото. Аз си купувам 2-3 пъти годишно по-голямо количество и ми излиза по-евтино.
Ето ти да се посмееш:
http://oranjeblog.blogspot.com/2010/05/blog-post_14.html

Здравей, изгледах клипа ти със един рунд Синди в блога ти. Заради травмата ли изпълняваш клековете с по-ниска интензивност?

17.12.10
22:29

а видя ли коментара отдолу, дето някаква скала е споделила “комплекса за загрявк”...охххх колко са ми смешни такива изказвания на хора, дето като решат да си изпробват способностите и реват по 2 седмици след това, че не могат да мръднат от някои загряващ комплекс......сладури:)))

17.12.10
22:30

Хубава е статийката. Определено ми хареса. Аз бих казал че съм от втората планета :) . Но не знам от каде да си намеря такъв безвкусен протеин. Разликата идва 20 лева вкуса... Купих си соев, който даже е ужасен. А хората от втората планета от каде си взимат протеин?

@GreyKnight: да, темпото е забавено с цел превенция.
@slavko: може да си е помислил, че се прави само 1 рунд заради клипа.
@the_ace: моят протеин също е овкусен.

Самият кросфит не ти ли помага за по-бързо излекуване? Аз имах проблеми с “мързелив” кръст, но откакто започнах кросфита не съм имал абсолютно никаква травма, макар отвратителните меткон комплекси. Пожелавам ти бързо възстановяване и много “Елит” ниво комплекси!

18.12.10
14:35

Добре а от къде намираш толкова изгоден протеин, че ти излиа 20лв на кг. и сигурен ли си, че не е нишесте. На мен ми предложиха 7 лв на кг 1 трибоец но се осъмних в качеството и отказах. И от статията разбрах, че не пиеш протеин след тренировка, а тогава какво?

18.12.10
14:41

Кой пък трибоец познаваш от Плевен ? :D :D

18.12.10
14:52

Валери 10 клас е в момента. Всъщност е бивш трибоец ;)

18.12.10
15:13

Каза го все едно познаваш Бок :d

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1