Каране на ролери - хубаво кардио?

13.05.09
08:02

Знам, че не може да замени бягането, но движенията доста го наподобяват. Едва ли има мускул, който да не функционира при бързо каране на ролери. Страшно много се потя, когато ги карам. Добро кардио ли са според вас? Според мен са в пъти по-добри от въртенето на педалите на колело...

Според мен всяко кардио си има своите предимства и недостатъци. А за да разбереш дали е добро кардио трябва да си следиш пулса. В крайна сметка всяко кардио е много по добро от никакво кардио.

Да, при каране на ролери има специфично движение на кръста, ръцете, краката, докато при колелото просто въртиш и въртиш...и следователно ако караш интензивно ролери обилното потене и високия пулс са гарантирани :) лично аз бих ги редувал, за да не ми омръзне само едното ;) въпрос на личен избор...

казано от Иван Шишманов на 13.05.09, 08:32:

В крайна сметка всяко кардио е много по добро от никакво кардио.

DE

13.05.09
17:24

Аз си карам блейдове и това ми е достатъчно за кардио. Пък дали е хубаво.. всеки сам си преценява :)

13.05.09
17:53

Аз бях забравил, че имам блейдове. Даже не знам къде са... :D
Но видях в раздела за покупки, че някакъв пич си търси ролери и се сетих, че не съм карал от 2 години. Сега много ми се кара и реших да разнообразя малко кардио дейностите с каране на блейдове. Според мен ефекта би бил добър.

Според мен всяко кардио си има своите предимства и недостатъци. А за да разбереш дали е добро кардио трябва да си следиш пулса. В крайна сметка всяко кардио е много по добро от никакво кардио.

Това не е вярно. Аз кардио Не правя :) Много зависи от типа на тренировките това дали изобщо имаш нужда от кардио.

казано от Венцеслава Атилова на 14.05.09, 12:35:

Това не е вярно. Аз кардио Не правя :) Много зависи от типа на тренировките това дали изобщо имаш нужда от кардио.

Мнозина споменават за типично мъжки болежки при прекаленото вманиачаване на колелото и при колоездачите. Все пак еректилната дисфункция не е нещо, което може да се подмине, но нека не плаша заклетите фенове на велото :)
Иначе напредналите могат да извлекат много повече полза от ХИЙТа, отколкото от кардиото, но това е за активно спортуващи от повече време.
На бившата ми работа имаше велоклуб, хората ходеха на велопоходи, дори из планините имаха маршрути. 80% от тях имаха доста сланинки, да не кажа доста КИЛА сланинки...
Въобще частта за пулса е много важна, но дори с идеален пулс и часове кардио на ден при лоша диета нищо няма да стане, тъй че Венцеслава е абсолютно права.

18.05.09
14:08

...

Мнението беше редактирано от stankida на 18.05.09 14:09.

21.03.10
16:23

Здравейте, от доста време ми е мерак да си взема ролери.
Живея близо до велоалеята на бул. Цар Борис, сег акато е обновена е идеална за каране на ролери, и подобни. Не далеч съм от Южния парк, виждал съм и там да карат, но асвалта нз дали е достатъчно гладък.

Значи мъчи ме една стара травма в коляното, нещо връзките са ми слаби ли нз (паднах на една трева преди години и го разтегнах), усещам доста разхлабено, като клякам понякога пука, на резонанс - нищо му нямаше... та полека искам да почна да спортувам пак.

Мога колело също да карам, но да тичам не!

Направил съм и нещо като дискова херния, всъщност това ми е основния проблем, до няколко месеца ще почна плуване, но искам и нещо аеробно , да ми се задвижи кръвта, метаболизма, от 3г нищо не съм пипал и се чувствам като развалина която всеки момент ще се разпадне.

Ще започна у нас с леки упражнения (за кръста и корема -мускулни групи) и каране на колело и ролери.

Коляното с наколенка в начало  удачно ли е да го предпазя (не протектор) - знам че изнежват но?! Натоварват ли се много колената и кръста?

Кои упражения могат да стабилизират колената? Преди да се кача на ролери, ще трябва малко да поработя над краката, заслабнали са от този застой. Колелото развива ли краката?

Като екипировка и ролери какво бихте препоръчали или не бихте, да знам и какви пари да заделя?! Худора добри ли са.
Само с ролери и каска може ли да се мине?
Мерси

28.04.10
19:32

Здравейте, понеже в тази тема ставаше въпрос за това че ролерите натоварват всички мускули искам да ви споделя откритието си. Намерих ето тези ролери (www orbitwheel bg), който нямат нищо общо с обикновените и натоварват доста равномерно цялото тяло според мен. Казват се Орбитуил и мисля да си купя. Кажете какво мислите..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1