Въпрос относно хранителна и тренировъчна програма

14.05.09
08:23

Здравейте на всички,

Това е първото ми мнение във форума, но да се надяваме, че няма да е последното 

Предполагам има още хиляди такива теми, но смятам, тъй че се извинявам предварително, ако нарушавам правилата на форума.

Ситуацията е следната, ходя на фитнес от около 10 месеца и напредвам бързо, ръцете и гърба ми растат и се оформят, както и гърдите. Тренирал съм 8 години баскетбол тъй че и с краката нямам проблем, но… (винаги има по едно но) имам известен проблем със намаляването на т.н. паласки и натрупаните мазнини в долната част на корема. Бях пуснал доста голямо шкембенце след като бях спрял да тренирам баскетбол, но то постепенно намалява, тъй като от миналото лято намалих храната. Въпреки тези усилия паласките и мазнините в долната част на корема, както и тези на гърдите не се стопиха кой знае колко много.

Ето защо от 1 седмица си съставих програма, на базата на различни мнения прочетени тук и ще ви помоля по-напредналите от мен, ако може да ми дадат полезни съвети, както и да ми кажете дали съм се справил със съставянето й.

1.  Относно тренировките – тренирам 3 пъти седмично и 2 пъти бягам – средно около 25 минути. Упражнения за корем правя в 2 от тренировките си – когато правя гръб и гърди.
2.  Храната – спрях тестените изделия, газираното, алкохола и сладкото, както и пържената храна. Ям основно варено и печено, като наблягам на салати (домати,краставици,извара), варени яйца, ориз, грах, боб и картофи (мусака например), киселото мляко(основно Cultura), мюслите и т.н. cereal. От месата - основно пилешко, шунка, но понякога ям и кайма.

Не взимам никакви хранителки добавки, обмислям варианта за L-carnitine, но не съм на 100% сигурен.

Всички полезни съвети, които ще ми помогнат в това тежко начинание за борба с натрупаните мазнини ще ми бъдат от полза. Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост.

Поздрави

Темата беше редактирана от 65daysofstatic на 14.05.09 08:25.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1