Дневникът на Елена /не от Троя/

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.05.09
05:50

Здравейте!На 34 г съм, 170 см, 65кг.Второто ми дете е на 1.6 и то беше причината за около две години и половина да спра всякакво физическо натоварване. Първо бях бременна, и след безкрайни забежки по фурнички и сладкарнички качих 35кг, с раждането 10кг изчезнаха, след това до август, миналата година -и останалите.Не съм спортувала, но недоспиването и дългите разходки, лекият хранителен режим си казаха думата. Добре, обаче като сравних снимките от миналото лято с тези от предишни лета-разликата беше очавадна-при едни и същи кг тренираното и нетренираното тяло изглеждаха различно.Добре поне , че по кожата ми няма поражения, че това ми бяха най-големите притеснения зо рязкото напълняване.
Тази зима, обичайно за “моите” зими, съм качила 5 кг, та целта ми е да махна тях, и да си върна релефа .Харесвам добре оформени рамене, ръце, корем...Не харесвам прекалено слаби фигури, рядко се качвам на кантар, и критерият ми е следния-имам любима кройка и дължина -като облека тази дреха, ако ми стои добре, не се интересувам от килограмите.Виждала съм се след дълго боледуване на 52-55кг, ами грозна работа-кости и кокали стърчаха отвсякъде, краката ми направо изглеждаха криви. Та 58-60 кг са идеални за мен.Вече две седмици съм във фитнеса, тъкмо минах през етапа на мускулните трески. Тренирам по програма за изгаряне на мазнини от тук, за сега ми е достатъчна-три пъти седмично, и два пъти седмично се старая да правя кардио -записах се на народни танци. Мога да отделям по час-два всеки обяд за тренировки.Помагам си с Л-карнитин.Според изчисленията калорийният прием трябва да е около 1200 калории.Лошото е , че понякога изпускам хранене, на работа нямам възможност да съм максимално точно.За сега не ме ” гони” по-голям глад до следващото хранене, но знам ,че е само за сега...Освен това като че ли менюто ми е с по-малко калории, и много не ми е ясно може ли това да навреди на целите ми-5кг и лек релеф?
Закусвам овесени ядки с кис мляко, обяд-пастет, или шунка, или сирене, или яйца, сушеница, за вечеря-месо или риба на скара и прясна салата. Понякога си позволявам  малко мед.
Това е! Сега ако има нещо -казвайте! В момента се чувствам прекрасно, тонусът ми скочи невероятно, но знам, че ако греша някъде, скоро ще ми се отрази.Поздрави!

26.05.09
08:13

Тука съм...Три дни не можах да се докопам до компа в къщи-едното чааве е с натъртени ребра от тренировка, другото с настинка беше...Днес съм на работа вече. Ако не се наложи да се прибера по-рано заради нечии течащ нос-ще стигна и до залата. В петък имах купища служебни ангажименти и не можах...Събота наблегнах на кардио в къщи-имам крос тренажор, обаче с малката гнида ми беше трудно-качва се при мен, или бута по уреда, изнервих се яко.В неделя заредих-комбинирах с много приятно мероприятие-селски сбор, беше вкусно и весело, докато бебето не се превъзбуди и не си тръгнах рано, рано...
Днес пропуснах закуската-отново ангажименти в работата, за обяд-шунка...Вечеря-пиле със салата някаква, ако намеря извара-ще сменя менюто.

27.05.09
07:36

Здравейте! Съставям си менюто за днес, обаче се чудя дали зеленчукова супа е подходяща за вечеря. Става въпрос за бакла. Баклата е бобово растение, май не е добро решение ...Дано някой да чете.

27.05.09
07:38

казано от elita на 27.05.09, 07:36:

Здравейте! Съставям си менюто за днес, обаче се чудя дали зеленчукова супа е подходяща за вечеря. Става въпрос за бакла. Баклата е бобово растение, май не е добро решение ...Дано някой да чете.

Мисля че ще е по добре да си  я хапваш на обяд :)

27.05.09
07:49

Зрелите семена са богати на белтъци (22-35 %)

Според мен си става за вечеря, още повече на супичка.

27.05.09
07:58

На работа съм-днес за обяд не става, но за утре по-може. Хубаво, че имам избор. Мерси!

28.05.09
05:30

Добро утро! За вечеря беше.
Днес е ден за мерки и теглилки, нещо не ми  комфортно.Поледен  ден, в който ще тренирам общо цялото тяло. От понеделник минавам на “тридневен сплит”, взет пак от тук.Обаче въпросите са много и се чудя тук ли е мястото да питам, или в някой от друг раздел на форума?Не се чувствам сигурна така сама, а нашия град е малък-има наистина 3-4 зали, обаче никъде няма инструктор?!Храната ми е много зле, ама айде-за нея ще прочета повече, и пак от тук.
Днес вероятно закуска чак около 11, за обяд идеи нямам, ...Вчера-кис.мляко, сушеница, супа и  салата от домати със сирене и много зелени подправки.

01.06.09
11:16

Тук съм...Кратък отчет-петък без фитнес и танци- бебето не беше на ясла.Събота-зареждане, по не особено подходящ начин. Имахме гости, много чакани от мен, така че се бях постарала с храната, а лично на мен ми е много трудно да приготвя нещо за хапване и да не опитам :coolhmm: . Ама  то ако минаваше само с опитване, и пийнах-не много, обаче все пак...Неделя-плах опит “да се върна в системата”-имаше тук “Празник на суджука”-ами и аз сърце нося-валеше дъжд, не можах да изляза с бебето, обаче съпружеското тяло ми донесе суджучец  в къщи /да не съм “капо”/ . Днес вече всичко е О.К.-първи ден за гърди, бицепс, корем, кардио. Програмата е пак от тук. Вече около месец тренирам общо цялото тяло в една тренировка с цел да подготвя мускулите. Сметнах, че е време да разделя мускулните групи. Увеличих  само броя на сериите, че ми идваше малко леко като че ли.Всъщност не знаех кое е по-правилно-така , както направих, или 3х10-15 повторения , но с по-големи тежести?!Днес  отново не закусвах, фитнесът мина току-що, хапнах извара и две яйца, следобяд-шунка, довечера-зелева салата с пиле.
Обаче се чудя, след месец ми се иска да започна да работя по индивидуална програма, ще съм достатъчно добре подготвена. Тук, в сайта , никъде не видях какво правят потребителите от по-малки градове, където инструктори липсват, сами ли се оправят с програмите, или ползват услугите  на някого през НЕТ-а?
И май тук е мястото да кажа “браво” на момичетата, чийто дневници вече изчетох почти от край до край-чудесни резултати, красиви и здрави тела, от които личи много, ама много упоритост и самодисциплина.Голям стимул са ми...

02.06.09
05:27

Добро утро! Днес е нетренировъчен за мен. Бебето временно е в нова ясла, и сега се налага да прекося целия град, за да дойда на работа. Поне ще се движа повече, а и мога да си подредя хранителния режим за деня-минавам покрай читави магазини.За днес закуска-мляко с овесени ядки, обяд-2 кюфтета с домат, вечеря-салата от извара с краставица. Междинни закуски-варени яйца. Днес съм решила да започна да се уча да пия достатъчно вода, защото по принцип не пия изобщо течности.Купих си 1.5 , ще се насиля  с малко лимон, предполагам с времето ще се получи.

02.06.09
06:20

Ели, привет!

За програмата: като ти стане лекичко, имаш два варианта - или повече бройки/ серии; или повече кила. Спокойно можеш да пробваш и двете и да решиш как ти харесва повече да тренираш. Някои жени се чувствам по-добре с повече повторения на по-малко кг; други (като мен) са по-агресивни и им харесва да размятат по-големи железа. Сама трябва да откриеш от кой тип си ти :)

Храната ти е ок - кюфтаците можеш да ги замениш с някакво чисто месо...поне да знаеш какво ядеш. Колкото по-чисто, толкова по-добре... :) Водата е много важна, зеленчуците - също. Така че от двете по-много :)

П.П. Страхотно е, че мисълта ти тече гладко и на един дъх, но ако искаш можеш да улесниш малко нас, които те четем, като отделяш отделните мисли с параграфи ;) Само ако искаш :)

02.06.09
06:42

Здрасти! Ще опитам с параграфите . За кюфтетата съм съгласна, чесно казано не знам защо точно това си купих, после пък премислих...нищо, за утре.
Вчера , по време на тренировката , се ръководех от вътрешния си усет какво точно трябва да направя, и затова реших да увелича сериите за сметка на тежестта. Днес обаче нямам никаква мускулна треска-това трябва ли да ме притеснява?
Май не съм писала за мерките си-ханш-94, талия 74, подгръдна обиколка-79, над коляно-37, бедро-53. не ме е срам-мои са си, ама нали от тук нататък ще падат.Сега като гледам мерките, май целите се увеличават, а?
Харесвам коремите ви ,момичета, чудесни са. При мен нещата там се получават трудно, защото имам голяма операция по дължина от нивото на гърдите, до около сантиметър над пъпа.Шевът е направен много качествено, вече почти не личи, обаче тази линия винаги разделя коремните ми мускули, и изисква много, ама много работа...
И още нещо да споделя-големият ми син е петокласник и ходих вчера  до училището-има вече някой пубертетски прояви...Случих края на голямото междучасие-отвратих се от това, което видях да носят децата като закуски-дюнери, пица, и едни джобове надути-направо огромни ми се видяха...Всяко второ-трето дете-пълно, или направо дебело, или просто дупесто...Грозна работа! И синът ми е с наднормено тегло, тренира ръгби обаче и треньорът му не разрешава да губи форма. Миналата седмица имаше натъртване в областта на ребрата, трябва и оток да е имало, обаче то от сланинки нищо не личеше. В къщи имаме всякакви дъмбели, крос тренажор, гребен тренажор-никакъв интерес. Дали да не го замъквам с мен в залата през лятото?!

02.06.09
06:59

Хехе, мерките ти са много добре..Като се замисля, настоящите ти мерки се въртят около моите целеви :) (поне частта с ханша и бедъра ;) )

За коремът: виж Жени Калканджиева, и тя си има белег, но си го носи гордо! Той си е част от теб и от твоя чар и предполагам ще стои по-добре на стегнатокоремче отколкото на желирано такова ;)

Наистина е възмутително че в / около училищата децата могат да си купят само джънкове... А за сина ти и тренировките - май е по-добре да предизвикаш интереса му, отколкото да го юрнеш насила...

02.06.09
07:11

Какво да ти кажа-пуберитетът вече така ме плаши, а още колко има да видя сигурно...Коремчето , като стане като твоето, ще го снимам, за да видиш как белегът прави тънка линия по средата на корема. След летния плаж, като почернее кожата, почти не личи, а и аз свикнах с него, май почти го обичам...

02.06.09
09:44

Денят преполви, а аз съм изпила окол литър вода, че и по-малко, а тоалетната ми стана пръв приятел в последните два часа. Как ще се прибера-не знам. Смях, голям смях...

02.06.09
09:53

казано от elita на 02.06.09, 09:44:

Денят преполви, а аз съм изпила окол литър вода, че и по-малко, а тоалетната ми стана пръв приятел в последните два часа. Как ще се прибера-не знам. Смях, голям смях...

Точно така, аз на ден мин. изпивам по 3л. ще свикнеш :)

02.06.09
10:04

Това е едно от нещата , които забелязах ,че не са така, както трябва.Вероятно има и друго, но в момента още не съм готова да пиша за това. Вчера обаче, като надничах по дневниците, намерих нещо и за този, “тайния” си проблем.Имало и други като мен.Мисля си, че ако преди петнадесеттина години имаше толкова информация за спорт и хранене, вероятно сега щеше да има по-малко болни хора.

02.06.09
10:16

казано от elita на 02.06.09, 10:04:

Това е едно от нещата , които забелязах ,че не са така, както трябва.Вероятно има и друго, но в момента още не съм готова да пиша за това. Вчера обаче, като надничах по дневниците, намерих нещо и за този, “тайния” си проблем.Имало и други като мен.Мисля си, че ако преди петнадесеттина години имаше толкова информация за спорт и хранене, вероятно сега щеше да има по-малко болни хора.

Не се притеснявай да споделяш тук със нас, затова са тия дневници, да споделяме и да се подкрепяме :) няма тайни, няма срам, всички имаме, имали сме или ще имаме някакви проблеми, така че :) смело :)

Мнението беше редактирано от Vess на 02.06.09 10:16.

02.06.09
10:22

Става въпрос за хранителен проблем. Започнах с фитнеса преди 5-6 години точно за да си помогна да го реша. Успях до някъде, но все още го имам.Не е приятно, но обещавам, когато имам с какво да похваля, ще го направя!
И благодаря за окуражаването и подкрепата!

02.06.09
11:28

Днес нямам много работа, и по количество писаници си личи. И заваля дъжд...Аз си изпих последната глътка вода, голяма мъка.Тежко ми стана, имам чувството че ми стига до гърлото тая вода. Да излиза по-бързо, че ще гръмна ;-P

03.06.09
06:26

Добро утро и спорен ден на всички! На себе си пожелавам 2л вода ;-P !
Снощи, докато сновях между печката и мивката, реших да си приготвя нещо за хапване за днес. Остане ли да решавам в последния момент-става лошо, защото избирам неподходящото.Така че: вече закусих мляко с овесени ядки, за обяд-сварени пил. сърца и домат, вечеря-печено заешко месо и някаква свежа салата, за междинни закуски-варено яйце, сирене. Днес към обяд имам тренировка-гръб, трицепс, кардио . И вода, много вода...
Тази сутрин се чувствах много добре. Вчера надвечер водата толкова много ми тежеше, че щях да се пръсна. Тази нощ ставах два пъти до ОО, на сутринта-лека като пеперуда :-) .Обаче не можах да се наспя,защото бебка вече няколко нощи не и спори със съня, та и аз покрай нея.А като не спя добре няколко нощи подред,хич не ми е добре.
Обаче има “светлина в тунела”-нали в събота се открива риболова, та реших и аз да отида.Синът ми и милото са много запалени, имаме кампер и каравана, и мисля ,че чистият въздух ще се отрази добре на всички, а специално за мен липсата на бебето ще ме разсее и зареди доста добре.Храната няма да е проблем-барбекю и пресни салати, рибена чорба, екстра ще е .Ще си отспя за месец напред,ще се разходя, ще направя малко снимки...и така.
Сложих малко снимки в акаунта си, малко и много бременна-т.е. от преди 1.6 години.
Тук ще пусна няколко линка с “по-пресен” маТРял. В края на лятото ще пусна актуални, и много ще се радвам, ако разликите са видими, и то към по-добро.
http://media.snimka.bg/0481/007218314-big.jpg
http://media.snimka.bg/0487/007228995-big.jpg
С розовата рокля.И  двете снимки са от миналото лято, около 60+ кг съм там, тегля се много рядко. Не са крайно зле, но липсата на оформено рамо, ръка, корем е очебийна.

Мнението беше редактирано от elita на 03.06.09 06:51.

03.06.09
08:11

Каква е драмата с водата? Колко пиеше преди? За успокоение - свиква се... Просто не се наливай, а пийвай честичко по малко. Поне на мен ми помага това, дори дотолкова съм свикнала, че ако не изпия 2-3 литра, се чувствам зле.

Хубави снимки :)

03.06.09
08:14

Драма си е направо-усетих се, че изобщо не пия , като пиша “изобщо”-означава никаква чиста вода. И сега наистина се наливам, а чувството за тежест е  :cheese: . Днес по-полека я карам, да видим...

NE

03.06.09
08:36

и аз от начало не можех да пия вода и пиех максимум половин литър на ден но след това свикнах и сега съм достигала 7-8 литра,но по принцип си пия 2-3 литра като задължително след ставане изпивам 1л :)

03.06.09
11:24

Върнах сееее. Стигнах до фитнеса, и там видях ,че съм си забравила записките с упражнения, а пък аз това, което си записвам, не се опитвам да го помня /моя логика/.И карах по спомен, защото преди да тръгна прегледах набързо всичко ли ми е ясно. Учудващо, но съм запомнила всичко.
С водата днес не ми върви, обаче няма да си легна, преди да съм изсмукала този литър и половина.Айде със здраве!

03.06.09
12:39

Изпих я. След малко отивам да взема малката от ясла-напоследък разходките с нея са доста..., как да кажа, “аеробни”-тичане и гонене на безобразно бързо бебешко дупе. Чао и приятни емоции довечера ;-P !

04.06.09
05:29

Добрутро! Разставих чааветата -кой на училище, кой на ясла...
Снощи малко прекалих, бях сама с децата, и от нямане какво да правя-повече зелена салата, с яйце, че и със сиренце /домашно/, и заешко печено-пак повече. Като комбинация бива, но като количество беше прекалено. Не че бях толкова гладна, ама си стоях ей-така, самичка, и като нямаше с кого да си бъбря, хапвах и гледах телевизия. Днес ще направя всичко възможно най-сетне да ми остане повече време за кардио, защото вчера не успях.
Закусих мляко с 5-6 черешки, яйце на 10ч, за обяд -заешко с домат,закуска-яйце вечеря-салата с печена риба.
Тренировката трябваше да е утре, но ще я направя днес, защото за утре ми се отвориха други ангажименти.За този месец оставих варианта с повече повторения с малки тежести.Следващия месец ще вкарам по-къси серии с по-тежко. През уйкенда мисля да  наблегна на коремни преси и упражнения за корем, а също и на бързи разходки /в почивките-сън, сън, сън.../.Това е за днес. В общи линии като че ли кардиото не е достатъчно. По-лесният вариант е в къщи на крос тренажора, обаче напоследък не мога да се организирам добре.

05.06.09
05:37

Добро утро!
“Не пей ми се”, както някой беше казал....Никъде няма да ходя, ще си стоя с бебето  у дома.
Вчера пропуснах тренировката-бях сама на работа. Днес ще наваксам, но я ме питайте как мина снощи...например с храната. Нали бях бясна за провалените си планове, и мернах някъде престояли цял ден принцески в хладилника-ми не ми дойдоха много, и един домашен сладкиш с череши, собственоръчно правен, а снощи -и хапнат...Това е. За днес планове нямам, нито за хранене, нито за тренировки...Ще помисля малко...
Чета една дискусия в съседен дневник, опитвам се да обърна нещата към себе си. Целите на момичето се припокриват с моите.Дали не греша със схемата 4х15, като се има предвид, че ползвам гумираните гирички-3кг и 4кг, взависимост от упражнението?

Мнението беше редактирано от elita на 05.06.09 05:55.

05.06.09
06:55

Спешно си планувам ден:закуските така или иначе пропуснах. Обяд-сирене и домати. След обяд-малко бадеми.Вечеря-риба със зелева салата.
Тренировка:
Програма за пети ден

* раменна преса пред врат - 4 серии по 8 повторения
  * раменно разтваряне встрани - 3 серии по 12 повторения
  * повдигане на дъмбел пред гърди - 3 серии по 12 повторения
  * клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
  * бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
  * бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
  * сгъване за адуктори на машина - 4 серии по 15 повторения
  * клякане с щанга - 4 серии по 15 повторения
  * повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
  * кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
  * повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения
Слизах до банката, и ме видя една позната “Леле това, леле онова, леле, ама колко кг си...бла-бла-бла...”Аз не съм се теглила, не съм се мерила, но явно си личи , че правя нещо.Та за това се вдъхнових отново.Баси, може ли да ми действат хорските приказки така.Суета, суета...

05.06.09
06:56

Ели, аз описана тренировка не видях...Само разбрах, че е от сайта, но какви упражнения правиш и по колко...

05.06.09
06:58

Инис, писали сме почти едновременно, и сме си мислили за едно и също нещо :-) .

05.06.09
08:30

Днес всички дневници са особено слънчеви...Радвам се за всички пътуващи през уйкенда.Ей, хубавелки, приятна почивка!

08.06.09
10:56

Ехооо,днес нямам много време за отчети, но накратко-
-хранене през уйкенда-всичко според НВД, без кардиото , предвидено за почивните дни, но с комплекс от коремни преси.
-децата бяха много лоши, малкото отново не спа. При мен нервирането и недоспиването ми действа на апетита-мога да не се храня с дни. Насилих се в името на режима.
-От днес съм на нова програма-старата тридневна ми дойде лека.Пробвах и да увелича тежестите /но пък с по-тежко не изпълнявам всички повторения правилно/, пробвах и с малки тежести с повече повторения-ами имах още вътък след тренировките. Днес тренирах гърди и предно рамо, общо четири дни е програмата, следват крака-корем, гръб-задно рамо-трапец, бицепс-трицепс-корем. По собствена преценка вкарвам малко кардио и допълнително корем всеки път.
-Днес закусвах кис.мляко с овесени ядки, после яйце, на обяд-салата домати и шунка, следобедна закуска-яйце, довечера-салата с нещо на скара, още не съм решила какво.
Не съм се теглила, но от петък до днес толкова много комплименти отнесох, че май се взех много на сериозно-явно резултати има.Урааа...а, и днес си облякох любимата лятна рокля /щом се събрах вътре, не ми трябва да се тегля/.

08.06.09
19:55

Бравооо!Поздравявам те..поредната осъзнала,че не са толкова важни килограмите,колкото мерките,това ка се чувстваме и ....хорските приказки.Нормално е ,и на мен ми действат супер зарибяващо и си казвам-Давай,трябва да отнесеш повече комплименти  ;-P .Нормално е това,не бива да те притеснява.ако ти действа като стимул,защо да не се възползваш???!!!Но най-голямото предимство е ти как усещаш нещата,как се чувстваш  :-)
Давай все така и успех....ще следя напредъкът ти с интерес

09.06.09
05:25

Добро утро и весел ден на всички!
Абигейл, много се радвам на положителни оценки , обаче меслех ,че е твърде рано , за да се забележи промяна отстрани.Погледнах си записките /преди да си направя този дневник, си водих записки за тренировките и храната в една тетрадка/, начало-20.04 ,обща програма за трениране на всички мускули в една тренировка, Л-карнитин , лек хранителен режим по моя преценка. 20.05-НВД, разделяне на мускулните групи.През цялото време не отделях достатъчно внимание на кардиото в залата, вкъщи имам крос тренажор, но заради бебето в почивните дни почти не го ползвам, а през седмицата съм на работа.Танците в петък-за последните два месеца съм ходила само три пъти, пак заради бебето  пропускам.Извадих си кантара, но се оказа ,че му трябват нови батерии, и така си остана ...неработещ.В тренировките на този етап по-скоро съм постоянна, отколкото старателна, това е лична оценка.Обаче...явно се получава, което ме радва много.
Аз съм леко притеснена-залата , в която ходя, ще затваря за ремонт. Ходя точно на обед, няма хора, дори в повечето случаи съм сама. Сега имам два варианта-или да ходя в по-посещавана зала /над която между другото живея-една плоча ни дели/, или да тренирам две седмици в къщи-с упражнения със собствена тежест, дъмбели, крос тренажор и гребен тренажор.Отплеснах се, ще го мисля това...
Понеже нямам никакви идеи за храната днес, ще отскоча по чуждите дневници да си “открадна” нещо ;-) ...

09.06.09
05:31

Не мисля,че има от какво да се притесняваш.И аз като отидох за 1ви път яко се бях спекла,но в един момент вече не ми пукаше,дори залата да е препълнена.Та нали и вътре има такива като теб.Пък и ако случайно те са по-напреднали..спокоино,и те са минали по твоя път.Я се стягай, момиче.На снимките си супер симпатична,никой няма да да те гледа накриво.Пък и тъкмо ще ти е близко залата.Хайде,хващай сака и бегом в залата под вас  ;-P

09.06.09
06:00

Сега остава да си повторя стотина пъти колко съм симпатична, и в понеделник -право в залата. Шегичка, стана ми весело. То наистина защо пък не...като че ли ме е страх от критики относно програмата, но който има забележки, да ми направи нова, нали?
Преди 6 години за първи път влязох в същата тази съседна зала, но с едно опитно момче.То ми изготви програма, беше привърженик на силовите тренировки и вманиачен на тема “корем”. За два месеца резултатите бяха потресаващи. Първите няколко седмици имах такива тежки мускулни трески, че на моменти се съмнявах за скъсан мускул. Веднъж паднах в банята-подхлъзнах се, имах време да се хвана за нещо, обаче толкова ме болеше цялото тяло, че просто си хванах главата да я предпазя, и се оставих да падна.Имам прекрасни спомени от тренировките-всички бяха много мили, никой не се натрапваше, не съм се чувствала неудобно, пазеха ме, когато упражнението го изискваше...Обаче сега един срам ме гони...Малката често хвърля през нашата тераса разни неща на терасата на фитнеса, и като отида да си ги прибера...боже, иска ми се изведнъж да стана невидима...А в работата си работя основно с мъже-продавам авточасти и по принцип не съм срамежлива.Но в залата, първо-още ползвам гумираните гирички, второ-залите ни са пълни със спортисти-тук школата на канадската борба е много популярна и добре развиваща се. Та май от тези неща ми идват притесненията.
Я да попитам-днес ще тенирам крака, и искам да вкарам допълнително упражнение за вътрешната част на бедрата.Нещо от годинките ли, от що ли-виснали са, не ми харесват. Предложения?

09.06.09
06:06

Я издай малко от тайните на опитнот момче  за коремната мукулатура.Стана ми интересно.Ако не нахалствам ,естествено.
Иначе не се притеснявай,спортистите в заата са наясно,че не всеки е като тях.А и те вероятно са достатъчно заети ,за да изучват програмите на другите.Но този жъпрос го прекратявам.Отиваш и това е  ;-P
Относно упражненията за вътрешната част на бедрата..не съм мн компетентна.Засега се сещам за аддуктор и примерно клекове,при които коленете ти са настрани,за да се оказва напрежение именно в тази част.Но по-добре да се вклучат по-опитните с мнение

09.06.09
06:19

Ами сигурно точно това е упражнението, защото  току-що видях същото, изпълнявано с дъмбел.В раздела за упражнения го видях.
А за корема-всяка тренировка свършваше с него:стандартните коремни преси, на серии, като последната-до отказ/коремни преси с дъмбел зад врата/вдигане на краката от вис-ей такива стандартни упражнения, обаче многото повторения в няколко серии и това “до отказ” в края на двучасова тренировка направо ми вземаше здравето.Комбинирано с подвикване отстрани “изправи гърба”, “оправи си дишането”, “не те чувам -дишай/издишай/, “ей ся в момента нищо не правиш”-абе нахъсваше ме така, че в дните за почивка задължително си правех коремните преси в къщи, като се опитвах да са по неговите правила.На дишането много държеше-като обясняваше някое упражнение, задължително акцентираше върху това кога се вдишва и кога се издишва.Не че помня нещо...

09.06.09
06:22

19,30 - салата домати, пресен лук, сирене, олио, тиквички поляти с яйца на фурна, това е много вкусно smile
ей това си “откраднах” от дневника на Веси за довечера :-)

09.06.09
06:23

казано от elita на 09.06.09, 06:22:

19,30 - салата домати, пресен лук, сирене, олио, тиквички поляти с яйца на фурна, това е много вкусно smile
ей това си “откраднах” от дневника на Веси за довечера :-)

Аз ги настъргах тиквичките и така в тавата, като се запекът, поливаш с яйцата и става мммм..... :)

09.06.09
06:32

Чудесна идея, мерси!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1