Търся съвет за изграждане на режим.

04.06.09
18:53

Нов съм в сайта и моля да ме извините ако съм объркал нещо.

Тренирам от 3 години джудо и се ми се налага да повиша мускулната си маса с няколко килограма за да мога да се състезавам (минимум 6, но е препоръчително 8-9). Записах се на фитнес и се сдобих с програма за трениране (всеки ден без неделя).От събраният опит знам че ако качвам без хранителни добавки ще трябва да чакам няколко години (за 3 години качих около 6-7 килограма ), треньорът потвърди това и ме посъветва да си купя протеини и още нещо.Досега не съм използвал такива добавки и не зная дали имат странични ефекти (разбиват ли метаболизма, чувал съм че могат да доведат до ракови заболявания) и най-важното след година, година и нещо като натрупам тази мускулна маса ще спра да ходя на фитнес (и няма да приемам тези добавки ) и ще ходя само на тренировките, мускулната маса ще започне ли да се разрушава в отсъствието на тези добавки (естествено ще си набавям нужните протеини на тялото 0,8 - 1 gr/k от естествени източници ).

Също ме интересува какъв протеин + още нещо бихте ми предложили (горе долу да е в границите на 100-150 лева на месец по възможност) и разбрах че трябва да регулирам хранителния си режим - какво означава това (досега винаги съм ял каквото ми падне и не съм пазил някакви диети).
Аз съм на 16 години , 179 висок , 71 кила 

Много ви благодаря за помощта !

не о,8- -1 гр на килокрам а 2-2,2 гр на килограм и доста въглехидрати.Трябва ти хранителен режим за ММ и ще качиш

05.06.09
11:39

Знаете ли към кого да  се обърна за съвет как да изградя хранителния си режим и какви марки хранителни добавки да взимам.

Мнението беше редактирано от simeon93 на 05.06.09 16:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1