Суроватъчен протеин ?

07.06.09
16:07

Прочетох важните теми и реших да си взема суроватъчен протеин. Разбрах също обаче че в някои се слага аспартам като подсладител, който знам, че доста вреден. Видях, че някои се месят със соев протеин, а за него четох, че има фитоестрогени  а и не ми трябва въобще соев. Та значи трябва ми  суроватъчен протеин без аспартам и соев примес. Цена около 80 до 100 лв. Качеството за мен е по-важно от количеството. Целта както се сещате е качване на маса.

Ами заложи на хубави реномирани марки, които са се доказали на пазара освен като цени така и като качество, NOW, Optimum, BSN, Gaspary, Syntrax, и т.н. и т.н. Бтв количеството също е важно, често е не по малко важно от качеството.

07.06.09
16:23

Правилно си разбрал за соята.Колкото до протеина има доста избор на пазара!Ето няколко,които ще ти предложа-Sytrax Nectar,Matrix 5.0 пак на Syntrax,MyoFusion на Gaspari,Syntha 6 на БСН,Gold Standarta на Оптимум,също NOW Protein isolate.Подредих ги както ми дойдоха на акъла.
Ако търсиш изгодното то това е ASN bargain whey-2 кг-80-85 лв.
Тук пък трябва да се спомене и протеина в доза,като АСН има 20 гр.,а другите вариращ средно 22-24 гр. в доза.Сега някой ще кажат 1-2 грама какво са,но все пак трябва да се спомене и този показател.
Успех

Докато го напиша и Иван ме изпреварил :P

Мнението беше редактирано от Финдо на 07.06.09 16:25.

1-2 грама наистина не са много, но като ги сложиш напред във времето примерно за месец пиеш 60 дози тогава тия 1-2 грама стават 60-120 което никак не е малко. БТВ retro във форума има тонове изписани за протеина, разрови се малко поинтересувай се за какво служи какви са разликите между видовете протеин прочети кога какъв се пии и си прецени какъв ще ти трябва бърз ли бавен ли матрица ли.Може да започнеш от :

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28223/

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 07.06.09 16:36.

07.06.09
19:07

Също така е от значение тези 80-100 лева дали си готов да ги даваш примерно регулярно (относително казано).

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.06.09 19:07.

07.06.09
20:51

Ако видя резултат, да склонен съм да давам.  Този ASN bargain whey-2 от това което прочетох май има аспартам като подсладител значи отпада. Потърсих във форума, обаче  въпроса с аспартама май не е разсикван много обширно, а това е което ме интересува доста

Мнението беше редактирано от retro на 07.06.09 20:52.

Има нова разфасовка без аспартам.

DR

07.06.09
22:37

SCITEC NUTRITION 100% Whey protein professional
-High Biological Value Protein
-Now with Dygestive Enzymes!
-Superb Anabolic Amino Acid Content
-Aspartame free

преписано от опаковката

Това не е реклама!!!!
Просто го пия вече повече от половин година и съм много доволен,парите му са доста но мисля че си струва

07.06.09
22:51

А за Prolab Pure Whey някой да сподели впечатления? Че нищо не намирам да се е писало тука за него...

ЕД

08.06.09
08:24

Освен 2-3 грама протеин в повече има и много разработени блендове, които ги няма при други протеини.

08.06.09
09:02

Трябва да спомена , че в клинични изледвания не е установено соевият протеин да намалява нивото на теста или да покачва това  на естрогена.А все повече се увелечават мненията за ползата му от гледна точка на бързина на усвоявяне и аминнокиселинният профил.

08.06.09
09:11

казано от Hristo Chenov на 08.06.09, 09:02:

Трябва да спомена , че в клинични изледвания не е установено соевият протеин да намалява нивото на теста или да покачва това  на естрогена.А все повече се увелечават мненията за ползата му от гледна точка на бързина на усвоявяне и аминнокиселинният профил.

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=698242&highlight=soy
;-)

Мнението беше редактирано от exstasy на 08.06.09 09:14.

12.05.12
14:51

искам да попитам някой ако знае дали от сурватъчния протеин може да се образува бирено коремче,абе някаде май го чувах ама не съм сигорен и затова питам вас.

12.05.12
23:03

казано от petar ivanov на 12.05.12, 14:51:

искам да попитам някой ако знае дали от сурватъчния протеин може да се образува бирено коремче,абе някаде май го чувах ама не съм сигорен и затова питам вас.

хаха, ти луд ли си ? замисли се малко

17.05.12
14:37

казано от petar ivanov на 12.05.12, 14:51:

Прав си! Със сигОрност .. :D

31.05.12
17:01

хич не слушай глупости каквито ти говорят

хич не се връзвай на американски боклучави марки ако имащ такъв правилен здравословен подход към това което се опитваш да правиш

Европейски протеин е без хормони за разлика от американските - в тази страна кравите са претупканни със стероиди

най-добрия вариант е неовкусен,неподсладен това е на кото се казава 100% протеин.

много малоумници дет глупости говорят

направи тест на кръвна захар след 1 час прием( на неовкусен и на овкусен(сукралосе) и дори да не си диабетук провери за себе си каква е разликата

и протеина ти е абсолютния минимум + или - за тегло и не само от него зависи а как тренираш

HE

31.05.12
17:45

казано от Тони неАнтон на 31.05.12, 17:01:

хич не слушай глупости каквито ти говорят

хич не се връзвай на американски боклучави марки ако имащ такъв правилен здравословен подход към това което се опитваш да правиш

Европейски протеин е без хормони за разлика от американските - в тази страна кравите са претупканни със стероиди

най-добрия вариант е неовкусен,неподсладен това е на кото се казава 100% протеин.

много малоумници дет глупости говорят

направи тест на кръвна захар след 1 час прием( на неовкусен и на овкусен(сукралосе) и дори да не си диабетук провери за себе си каква е разликата

и протеина ти е абсолютния минимум + или - за тегло и не само от него зависи а как тренираш

Толкова глупости в един пост не бях виждал отдавна! Да не си търсил форум за “не се сърди човече”?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1