Дневникът на Десо - вече истинско нацепване с тежки двусети!

Прескочи до:

10.04.11
19:45

казано от Десо на 10.04.11, 19:01:

Опа тропа хоп, от днес съм горд собственик на 32 килограмова пудовка. Да си я вдигам със здраве (sun)

Ха така, със здраве да си я лашкаш или там каквото правите с тия пудовки - не ги разбирам много.:D

Аз се замислих тия дни дали да не си взема две големи дръжки за дъмбели фи 30 + 100-150 кила дискове за тях и да си ги нося, като тренирам, ама освен цената на желязото, ме спира и чисто практическия аспект да ги влача в багажника на колата. :D
Много станаха залите, в които дъмбелите вървят 30-40-50 кг без нищо между тях. Вчера питах как се сглобява 70 кг дъмбел в една зала и младежът на рецепцията взе да ми обяснява, че съм първият, който пита за нещо над 50 кг. Идвали предимно студентчета и нуждите им били други. Е, щанги поне навсякъде има. :)

За днес:

А:Клек - 80х5, 90х5, 100х5, 110х5, 120х5
Б1: Лежанка - 80х5, 90х5, 95х5, 102.5х5, 112.5х4
Б2: Гребане с щанга подхват - 70х5, 75х5, 80х5, 85х5, 90х5
Гимнастически елементи
В: L-Набирания надхват - 8,6,6
Г: L-Стойка (или опити за такава) на успоредка - 3х5 секунди след което кофи СТ 3х10

Чудя се как да разделя силовите щанги с гимнастиката и кондиционите. Може би два пъти в седмицата яко щанги и два пъти съчетание гимнастически елементи последвани от меткон.

12.04.11
11:50

L стойка = L sit или е друга бира :P

Същото е :D

12.04.11
12:54

казано от Десо на 12.04.11, 11:47:

За днес:

Чудя се как да разделя силовите щанги с гимнастиката и кондиционите. Може би два пъти в седмицата яко щанги и два пъти съчетание гимнастически елементи последвани от меткон.

Може да пробваш един ден щанги,един ден гимнастики по лостовете като меткон,ден почивка и после пак същото.Аз така тренирам и съм доволен.Зависи и какви са ти целите,ако не искаш да ставаш машина на лостовете може в края на силовата с щанги да правиш малко гимнастики.

Еми трите елемента, които искам да вкарам, са тежки щанги (W), гимнастика (G) и кондиционите (M).

В момента клоня повече към четиридневна тренировъчна седмица , като принципа ще е

Пон - W
Сряда - WG
Петък - WM
Събота или неделя - GM

Тук определено акцента е върху тежките силови упражннеия. Втората опция е

Пон - W
Сряда - GM
Петък - W
Събота или неделя - GM

като под гимнастика имам предвид включително всякакви набирания, кофи и inverted rows, изпълнявани в серии, различни стойки, докато метконите ще са си меткони.

Gymnastics and conditioning

Реших да пробвам днес нещо като Max Effort на двете основни гимнастически упражнения - кофи и набирания

А: Набирания надхват - +15кг(5), +20кг(5), +30кг(5)
Б: Кофи до долу - +30кг(5), +45кг(5), +60кг(4)
L-Стойка на успоредка - 3х няколко секунди , доста по изчистена отпреди

Меткон
максимум рундове за 10 мин от следното:
10 повторения тяга 80кг
10 бърпита

моето постижение е “почти” 7 рунда. Май избрах доста тежък вариант :D Спокойно, нервната система ще се настройва

15.04.11
21:53

Десо,извинявай,че ти спамя в дневника,но тук ще ми отговориш по-бързо.Би ли ми пояснил колко грама е мерителната лъжичка на White Flood,защото,ако са 25 дози само,хич не ми се нрави.Говоря за разфасовката от 610гр.Навсякъде се препоръчва прием на две мерителни лъжички,което ще рече 24,4гр,или ?

Виж сега , проблема е в някой опаковки където пише 2 мерителни лъжици, но там посочената доза е 11-12 грама и в скоби пише 2 scoop, но дозите пак са 50. Има други опаковки където посочената доза е 5,5 грама за 1 scoop и на тях примерно за малката опаковка от 310 грама пише , че има 50 дози по 5,5 грама (1scoop). На голямат пише че има 50 дози 11 грама (2 scoops). От там идва голямото объркване и разминаване, защото на различните партиди пише различни неща. Ефективната доза е някъде около 11 грама , така че за голямата опаковка си имаш точно 50 дози.

Днешната тренировка. Усещам, че напоследък се храня малко, също така вече няма стимуланти и креатин в режима ми, но силата изобщо не спада драстично, напротив чувствам се в добра форма. Днес си пих Xtenda заедно с 3 грама бета аланин по време на тренировката и резултата беше повече от задоволяващ. Мисля да си направя един експеримент и например бета аланина, креатина и бцаа-то да ги пия само по време на тренировка. Засега забелязвам, че от бцаа-то и бета аланина резултати за малко по-добри.

Самата тренировка:

А1: Мъртва тяга - 130х5, 150х5, 170х3, 120х10, 120х8
А2: Военна пресса - 60х5, 65х5, 75х5, 60х8, 60х8
Б: Power Clean & Jerk - 50x3, 60x3, 70x3, 80x3, 60x3
В1: Ренегадско гребане - 30кг - 3х8
В2: Пулоувър с лост 20кг - 3х8
Г: Лицева опора с едната ръка на пудовката и постоянно сменяне на ръцете (абе не ме разбрахте, ама няма как да го опиша) - 4х10

Днес имаше сила и издръжливост.

15.04.11
23:46

Е,значи да дишам спокойно.50 реални дози си е друго нещо.Какъв бета-аланин пиеш ?

Iforce обикновен бета аланин. Ще си направя лятото почивка от него, след което скачам на този на NOW, той поне е патентования Carnosyn, което се явява нещо като микронизиран бета аланин. Все едно говорим за обикновен монохидрат и CreaPure.

16.04.11
00:08

Така като гледам описанието,пише,че успешно се стаква с L-Proline, Витамин C и L-Lysine,които си купих онзи ден за травмата в лакътя,което е повече от добре и трябва да ти призная,че вече започнах да чувствам облекчение.

Аз не знам какво точно си замислил като добавки, но ако комбинираш White Flood с Purple Wraath или PurpleInTrain , ще си набавяш необходимото количество бета аланин. Да знаеш само, че Purple In Train вече не се произвежда и са останали в БГ много малко количество. Заменен е с новия Purple Psyko, което е много орязан Intrain и ако цената не се различава много, продукта ще е по-слаб според моето лично мнение.

16.04.11
00:22

Ами имам почти пълна кутия ПИТ.Жалко,за този хубав продукт.Дано да измислят нещо сходно поне.Еми значи ще мина само с White Flood.Трябва ми повече издръжливост,защото започвам сериозно с упражненията за armwrestling,а след като се завърнат юнаците от ‘’Адреналин’’ от Републиканското утре,смятам да направя първи стъпки и на масата.

ПП:Хайде и един Green Mag от мен да мине.:D

Мнението беше редактирано от Любо на 16.04.11 00:33.

Любчо от понеделник ще им се радваш.

Така, оформих вече и тренировъчната си програма. Общо взето се спрях на два дена яко щанги и два дена гимнастика с кондициони. Програмата ще представлява ето това.

Ден1
Клек      3х5, 2x10
Лежанка      3х5 2x10
Гребане с лост 3х5 2x10
Бицепсово с крив лост 4х8-12
Френско от лег  4х8-12
+ нещо за корем

Ден2
Гимнастика (набирания и кофи и повече стойки)
Меткон

Ден 3
Мъртва тяга 3х5 , 2x10
Военна преса 3х5, 2x10
Power Clean&Jerk; 5х3
Ренегадско гребане 3-4х8-10
+ някое друго асистиращо

Ден 4
Гимнастика ( повече работа на халки и кипинг набирания)
Меткон

Също така вече стака за май-юни ми е оформен.

Спортната част ще обхваща следните три продукта:
Протеин Syntrax Whey Shake
Азотен Буустър - Controlled Labs White Flood
Аминокиселини - Controlled Labs Purple Wraath

Здравословната част ще включва:
Рибено масло - NOW Omega-3
Мултивитамини и минерали - Controlled Labs Orange Triad
Продукта Х - ето тук не съм решил какво да сложа. Искам да ескпиремнтирам с някоя билка или антиоксидантен комплекс. Засега фаворит e Syntrax Radox, но понеже го пия в момента съм хвърлил поглед и на адаптогени като MACA и Rhodiola, а също и на продукта на NOW , Super Cortisol Support, който има наистина хубави съставки.

17.04.11
08:18

Нали имаше идея за бустер “home made”?
Ще си продължиш ли със сегашното хранене?

Home made се отлага за есента, засега имам някои други планове. За homemade комбото ще гледам да съм си дал почивка от аргининовите и креатиновите съставки и бета аланина за да започне всичко начисто. Иначе засега комбинацията ще е :

Предтренировъчно:

1) NOW Arginine/Ornithine или само AAKG
2) NOW Beta alanin (Carnosyn)
3) Citrulline Malatae
4) CreaPure
5) BCAA

Интратренировъчно - BCAA и Beta Alanine
Следтренировъчно - CreaPure с Протеин

Ще целя комбинацията да е Stimulant Free.

За момента споменах какъв ще ми е стака, а лятото ще го карам на продукт като jack3d или фетбърнър с много аминокиселини и евентуално kre-alkalyn.

Последните два дена хапнах много въглехидрати. Затова и днес имах много енергия и утре сутрин пак ще тренирам.

Тренировката беше:

Преден клек - стигнах до 80кг х 5
Максимум стриктни набирания в 1 серия - 15
L-Sit - 26 секунди

Табата mass suicide:

Лицева Опора на Халки (15 повторения за мен)
10 сек почивка
Суинг с 32кг пудовка (13 повторения за мен)
10 сек почивка
Повдигане на краката от вис - (8 повторения за мен)
10 сек почивка
Клек с 7.5кг bulgarian bag (20 повторения за мен, само единия рунд не чухме старта и направих 15 заради по краткото време)
1 мин почивка

Общо 8 рунда на този принцип със смяна на станциите.

След което малко Power Clean - 1 опит на 80кг да тестваме нервната система
и малко работа на халки като няколко серии кофи на халки (първата беше 8 повторения, следващите до 4-5) и опити за L-Sit на халки, но крайно неуспешни на този етап.

17.04.11
16:45

Говяда сте вие на другия комплекс дето бяхте : )
ПП Само като нямаш въглехидратите ще е стимулант фри, че днес нали те видяхме :D

Абе около 400 грама въглехидрати за два дена и изтрещях нещо :D

17.04.11
16:49

Нали имаш пудовка вече- праси едни бърпита и гоблет и снимай клип :D

Ще си позволя да ти цитирам едно мнение на Владимир Недков от моя дневник. Не знам дали си го видял, когато дискутирах подхода с азотните прекурсори:

казано от Владимир Недков на 06.04.11, 11:31:

...Колкото до едновременният прием на NO буустери, BCAAs и глутамин, последните 2 инхибират усвояването на първият. Аргининът и орнитинът имат обща транспортна верига, спекулативно мога да предположа че глутамина и разклонениете ще инхибират частично и орнитина.

Виж тук: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1432-1033.1968.tb19577.x/pdf Вярно е, че е от 68-ма, но те на учените аминокиселините баш тогава са им били тръпка. :) Сега са на друга вълна - пептиди и протеини.

Поздрави!

Владо

17.04.11
20:22

казано от CKOTA на 17.04.11, 16:49:

Нали имаш пудовка вече- праси едни бърпита и гоблет и снимай клип :D

И аз искам да го гледам :D :D :D

Подигравайте се вие, ама като стана машина ще видите... :D

17.04.11
22:14

казано от Десо на 17.04.11, 20:42:

Подигравайте се вие, ама като стана машина ще видите... :D

Ама не, бе, ние не се подиграваме, напротив, надъхваме те ;) :D :D :D

Аз пак ще ви накажа... Уий :D

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 17.04.11 22:20.

Макар вчерашното нелеко натоварване , днес се получи добра сутришна тренировка.

А: Клек - 80х5, 90х5, 100х5, 110х5, 120х5
Б1: Гребане с лост - 60х5, 70х5, 80х5, 85х5, 100х5
Б2: Лежанка - 70х5, 80х5, 90х5, 100х5, 110х4
В1: Бицепсово с крив лост - 40кг - 3х8
В2: Лег тесен хват - 70кг - 3х8
В2: Коремни с ролер с колене на земята - 8,8,6

Интензивна и плътна тренировка. Доволен съм. Гребането с лост на 100кг беше трагикомчина гледка, лоша математика ,трябваше да са 90 , а аз гледам 100 и се чудя за какво ми тежат толкова много :D

сутрЕшна, егати неграмотника :D

18.04.11
12:41

казано от Десо на 18.04.11, 12:14:

Макар вчерашното нелеко натоварване , днес се получи добра сутришна тренировка.
В2: Коремни с ролер с колене на земята - 8,8,6

На ей тия коремни преси ми се иска да видя клипче за първи път ги чувам. Явно са много специални. От тях правят ли се плочки за лятото :D?

казано от Десо на 18.04.11, 12:14:

Макар вчерашното нелеко натоварване , днес се получи добра сутришна тренировка.....
Интензивна и плътна тренировка. Доволен съм. Гребането с лост на 100кг беше трагикомчина гледка, лоша математика ,трябваше да са 90 , а аз гледам 100 и се чудя за какво ми тежат толкова много :D

Хубаво е да сме доволни от себе си, особено ако това, което правим ни харесва. А за гребането какво са 10 кила повече, та вие сте на ниво напреднал и елитен, нищо не са :) :D :D.

18.04.11
13:00

Дали т’ва не е просто AB wheel, пък Десо да го е усложнил малко като израз :D

18.04.11
13:05

Е точно това е, но явно още от въглехидратите е неадекватен :D

Бе същото е, какво се хващате за  красивите ми описания на шльокавица :D

18.04.11
15:43

казано от Десо на 17.04.11, 22:20:

Аз пак ще ви накажа... Уий :D

Значи, в моя дневник имаш специално съобщение, ако не си му обърнал внимание - коментар 226 :D :D :D Злодей такъв :D :D :D Какво да направя, мислех, че така се казва :D :D :D Сега ще ми се подиграваш цял живот, нали... :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.04.11 15:52.

Напоследък хапването ми е много малко за човек, който тренира 4 пъти в седмицата и то нелеки тренировки. Общо взето принципа е уикенда голям прием на калории и единия ден си пада здраво джънки, а през седмицата докато съм на работа едвам смогвам с храната. Сега като направя сметката единствено белтъчините си ги докарвам на ниво, почти винаги над 200 грама, въглехидратите си ги подържам 100-150 (много рядко горната граница), ноооо мазнините ми идват много малко. И въпреки всичко, силата и издръжливостта на този етап са ми на добро ниво, но съм се постопил, въртя се около 80-те килограма.

Power Clean / Burpees

Every minute, on the minute for 20 mins (всяка минута и в рамките на минутата в продължение на 20 мин):
* 1 Power Clean @ BW (1 силово изхвърляне, лично тегло на щангата )
* 5 Burpees ( 5 бърпита)

20.04.2011 - 20/20 @ 80 kg (BW - 80kg)

В рамките на 20-те минути можех да направя още един рунд, но реших да си почина. Комплекса е як, но не и от най-натоварващите. Следващия път ще пробвам обръщането с 85кг или както Вик ще добавя и изтласкване.

След което малко гимнастика:
А1: L-Набирания надхват - 8,8,6
А2: Кофички - 3х10
Б1: Dragone Flag - 1x5 (2 успешни, 3 негативни), 1х3(1 успешно, 2 негативни), 1х3(1 успешно, 2 негативни)
Б2: L-Sits - 3x 5-10 секунди
В: Корем с колелцето - 3х5 с колене на земята

Пресни мерки:

Тегло 79кг
Ръка - 38.7-39 см
Гръдна - 113 см
Крак - 63 см
Талия - 79.5 см
Корем - 82 см

Краката са се стопили, останалото е наред.

За днес тренировката:
А1: Тяга - 140х3, 155х3, 170х3, 160х3, 160х3
А2: Военна преса - 60х3, 67.5х3, 75х3, 75х3, 70х3
Б1: Горен скрипец надхват - 70кг - 10,10,10,8
Б2: Лежанка с лост - 70кг - 10,10,10,8
В1: Ренегадско гребане 30кг - 3х5
В2: Коремна преса с 15кг тежест - 15,10,10

Няколко серии за лека нощ Handstand push ups. В една от сериите направих 5 повторения.

23.04.11
00:24

Напиши и другата половина от сериите за лека нощ де :D

Тренировките за предмишница не ги описвам :D

Днес малко на лостовете - опити за кипинг, л-набирания и много опити за силово възлизане. Ех, мамка му , не се получава. Не мога да направя засилката, а силата я имам. Всичко е въпрос на техника. След което комплекса с дон Вито и компания беше:

400 metres burpees, тоест 400 метра скок от място и бърпи. Засега толкова, след няколко години burpees mile :D

време не сме засичали.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1