Дневникът на Десо - вече истинско нацепване с тежки двусети!

Прескочи до:

Минах трапа с боледуването, вторник бях най-зле, не можех дори да мръдна, бях се превърнал в призрак. Събраха ми се 5 дни без тренировки, може би заслужена почивка за тялото, но днес вече не издържах и направих една лека.

А: Power Clean - 80kg - 5x3
Б: Преден клек - 80кг - 5х3
В1: Набирания надхват - 3х10
В2: HSPU - 7,8,7
Г1: Суингове до вертикала с 32кг пудовка - 3х10
Г2: Кофички - 3х10

Леко, без да се напъвам особено, само за раздвиждване. Засега се чувствам изключително добре.

Днес леко:
Няколко серии L-sits на халки
Няколко серии задна везна прогресия
няколко опита за Muscle ups на халки
няколко единици Muscle ups на лоста
50 набирания в 6 серии.

За днес:

A: Power Snatch - 60kg - 5x3
Б1: Мъртва тяга - 120кг - 3х5
Б2: HSPU - 10,9,9
Сначове с 16кг пудовка - няколко серии по 10

Много слаба и мъчна тренировка. Общо взето силите ми стигнаха само за изхвърлянията. Тялото все още ми е изключително слабо, днес си беше като същински ад. Тягата за тежест, с която загрявам, ми тежеше изключително много. Рамото ме заболя, кръста ме заболя, само коляното мълчи още. Мисля, че наближава момента, в който ще умра.

ПП: А, и съм свалил 2 кг, но пък си имам плочки :D

За днес горна част:

A1: Лежанка - 90кг - 5х5
А2: Hang Clean от рак-стойка - 75кг - 5х3
Б1: Лег с дъмбели - 25кг - 5х10
Б2: Набирания подхват СТ - 5х10

Лека тренировка за горна част, гърба ми беше добре, в раменете усещах напрежение, но по-малко отпреди. Утре долна част.

Днес уморено и мързеливо:

Преден клек - 90кг - 5х3
4 серии задна везна прогресия

Днес също беше уморено и тегаво.

Общо взето ми се събраха:
53 набирания с надхват и подхват, като имах 3х5 с 24кг тежест
3 серии л-ситс, не съм засичал
3 серии задна везна или поне опит за такава :D
около 30 кофички, от които 10 на халки
преди това хубава загрявка

Утре вече мисля, че трябва да се размажа.

За днес тренировката, първата натоварваща от известно време насам.

Силов блок:
А: Power Snatch - няколко единици на 40, 50 и 60 кг и две 1-ци на 70кг, след което още няколко единици с по-малка тежест
Б: Power Clean - няколко единици на 70кг
В: Преден клек - 1х70,80,90,110,120 кг

Комплекс:

21-15-9 от:
Мъртва тяга с 2х24кг пудовки
Кофи
Inverted Rows

Време: 6:47

Изхвърлянията и обръщанията бяха по-скоро вработване, на предния клек си тествах макса, който засега е 120кг. Тежеше много и малко ми се изви гърбът. На 110кг техниката беше много добра. На комплекса имах въздух, но ме предадоха предмишниците и бицепсите и стана много тегаво, затова и изпусках на мъртвата тяга и гребането, това ми забави и времето. Но като цяло съм доволен.

За днес:

А: Hang Clean от рак стойка - 80х3х3, 85х2х3
Б1: Заден клек - 100кг - 3х5
Б2: HSPU - 3x9
В1: Набирания - 3х10
В2: Кофи - 3х15

Пак леко, много съм доволен от обръщанията.

За вчера:

Тяга - 140кг - 5х5

Комплекс 21-15-9
Суинг до вертикала с 32кг пудовка
Бърпита
време не засичах

Не се изсилвах на тягата, от три седмици не бях правил, а и тялото ми е още слабо. И съвсем леко си изкарах с много чиста техника. Комплекса също беше лек... не...излъгах... умирах агонично :D Отдавна не бях правил бърпити, хубавото е, че рамото ми ги понася, въздух нямаше, ентусиазъм донякъде. Кратка тренировка, но съм доволен.

Знаех си, че тайничко харесваш бърпитата, миличък...

11.08.11
13:13

Знам че се придържаш към ВМ хранене,но мисля че бе споменал в интервюто към сайта,че лятото не ти понася много много и си наблягал повечко на въглехидратите.Ако е така би ли описал един храноднев?
Благодаря!

Ами в момента се храня като нормален човек, не изпадам в подробности, пия си протеина и съм щастлив.

Например срядата беше:
9:20 - 400 грама пълномаслено кисело мляко, 100 грама овес и 1 доза Myofusion
13:00 - винен кебаб с ориз
16:30 - около 500 грама грозде и 20 мин по-късно доза и половина Myofusion
19:30 - 250 грама филе от бяла риба с варени картофи

22:30 - след тренировката доза мyofusion
23:30 - 4 цели яйца с 100 грама кашкавал

това е пример за по-качествен храноден.

За днес:

A: Hang Clean от рак стойка - 90х3, 90х1, 85х4х3
Б: Squat Clean - 85x3, 90x2 (на третото се пребих :D) , 85x3x3
В: Силов Комплекс
4 рунда:
В1: HSPU - 10,6,8,6
В2: Набирания - 10,10,10,8
В3: Суинг до вертикала с 32кг пудовка - 10,10,10,10

Минимум почивка, исках да гоня 5 рунда, но ми падна много кръвната захар и сега още ми е лошо. Доволен съм от тренировката.

Сега отивам да се възстановявам и да видя някои много специален за мен човек.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 13.08.11 16:50.

Страхотен киберсекс - благодаря ти, десо! :*

Видя ли, че съм най-добрия!!! :D

Най-добрата pocket whore си, скъпа

За днес , тестове на 100 и 400 метра:

100 метра - 13:61 (може и да греша за точното време)
400 метра - 1:18 (също може да греша)

След, което няколко опита за задна везна, първия сравнително успешен и няколко опита за muscle ups, но не се получи.

Комплекса беше Jonesworthy
6 рунда за време от:

Клек 80-64-50-32-16-8 повторения
Суинг до вертикала с 24кг пудовка 40-32-25-16-8-4 повторения
Набиране 20-16-12-8-4-2 повторения

Добре започнах, но една грешка от вчера и още една от днес ме провали напълно. Вчера не разтягах еректорите след тренировка, както и днес не свърших тази работа, защото и без това закъснях за тренировката. И така от клековете ми се вдърви кръста и суинговете бяха мъчение, стигнах до средата на втория рунд и се отказах.

та общо взето направих
80 - 64
40 - 16 (отказ)
20

Издръжливостта не е на най-доброто си ниво, откакто спрях кондиционните тренировки за три седмици и боледуването, въздух имам, но мускулите ми се сковават. Малко адаптация и ще съм ок.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 16.08.11 15:33.

Днес краката ми бяха смазани от бяганията вчера, но след едни обръщания се почувствах като нов и тренировката протече добре, макар и само горна част.

А: Rack Hang Clean - 85кг - 5х3
Б1: Полулег с дъмбели 30 кг - 8,10,10,10,8
Б2: Набирания с тежест подхват - +20х5, +25х4х5
Една гигантска серия, не мога да го нарека комплекс:
В1: Лицеви опори - 3х20
В2: Гребане на хоризонтален скрипец с 35кг - 3х20
В3: Коремни преси - 3х20

Доволен съм, утре почивка.

http://www.savagechickens.com/images/chickenhateyou.jpg

АЧ

16.08.11
18:32

Във фитнес зала ли тренираш някои път или другаде ? :) Имам предвид, когато правиш упражнения като полулег, гребане на хоризонтален скрипец......

Тренирам само в една зала в студентски град или на откритите тренировки при Юли, там си има всичко.

За днес:

Редуване силово обръщане с обръщане с клек
А1: Squat Clean - 85x3, 85x3, 80x3, 80x3, 80x3
A2: Power Clean - 90х3, 85х3, 80х3, 80х3, 80х3
Б1: HSPU - 10,10,10,8
Б2: Набирания надхват - 12,12,12,12
В: Лицеви опори - 20,15,20

Днес имах много издръжливост, краката малко ги пренебрегнах, но тях ще ги оставя за утре. Тогава мисля да направя и някои друг комплекс.

За днес сутрешна тренировка.

Силов комплекс:
А1: Мъртва тяга - 160 кг - 3,2,1,3,2,1
А2: Rack Hang Clean - 70 кг - 6,4,2,6,4,2
Изпълнявам А1 , правя 10-20 сек почивка, изпълнявам А2, след което 3 мин почивка между рундовете.

Кондиционен комплекс:
4 рунда от:
HSPU - 5 повторения
Набирания - 5 повторения
Бърпити - 10 повторения
Суинг до вертикала с 32кг пудовка - 10 повторения

Много съм доволен от тренировката. Тягата беше надхват и ми беше много лека. Кондицията ме измори много, исках да врътна повече рундове, но гоних автобус за работа. Този път силова издръжливост имах, малко въздуха куцаше :)

Такааа, 2 дена бях на тийм билдинг и хапнах здравооо, също така побягах от колегите, имаше и малко граплинг, но така и не можаха да ме хвърлят насила в басейна :D

Дясната ми ръка е малко осакатена, имахме турнир по канадска, подут и ожулен лакът и малка травма в дясното рамо е резултата, но важното е, че бих билдърите с големите ръце :D

Днес, ще тренирам. Няма големи промени в храненето или добавките. Единствената е, че увеличих приема на рибеното масло, магнезия и витамин C, да го боря това възпаление на рамото.

Такааа, днес нов рекорд на тягата.

А: Тяга - 140х1, 160х1, 180х1, 195х1, 200х0, 160х3х1
Б1: HSPU - 10,8,7
Б2: Набирания подхват - 3х12
В1: Кофи - 3х12
В2: Hang Clean - 60kg - 3x5

Тягата си ме изцеди, след това отпочивах. Яд ме е, че не сложих 200 вместо 195, защото 195 бяха леки, но ме измориха.

Доволно, макар и страничния размисъл последните дни :)

22.08.11
23:02

Браво :) и 200 ще станат!

Можеше още тази вечер, ако си бях разчел силите, но не бях уверен. Нищо, креатинчето върши страхотна работа :)

22.08.11
23:23

Аз за туй казвам ще станат- визирам, че и сега имаш силите за тях ;)

Пише ми за другия въпрос- сериозен съм!

Какъв друг въпрос бе скоте, изпуснал съм :D

22.08.11
23:35

Чети си съобщенията- помага :D

Таакааа, за днес:

А: Power Clean - 90x3, 80x4x3
Б1: Полулег с дъмбели 25кг - 4х12
Б2: Набирания подхват - 4х12
В: Коремни преси - 3х20

Възстановяваща тренировка след вчера, но стана един проблем. При третото обръщане на 90кг, почувствах остра болка в дясното рамо, където ме болеше от канадската борба в събота. Съответно спря и продължих тренировката. Като приключих, започна една постоянно тъпа болка, която ми обхвана цялата ръка - рамо, бицепс, лакът предмишница и досега продължава с пълна сила. Дори побледнях и ми прилоша от болка по едно време. В момента заледявам и ме боли при движения. Май прецаках и дясното рамо...

АЧ

24.08.11
18:26

Power Clean какво е ?

SP

24.08.11
19:16

Обръщане, започващо от пода. Когато пише “Hang Clean” , се започва когато щангата е на нивото на коленете.

Не е само това, при Power вариант няма клек, а по-скоро скок.

Тааа днес:

A: Power Clean - 80x5, 85x3, 90x1, 85x3, 80x5
Б1: HSPU - 10,10,10,8
Б2: Гребане с лост надхват - 80кг - 10,10,8,8
В: Преден клек - 90кг - 5х3

Като за 4 часа сън и много физическа и емоционална умора, тренировката мина повече от добре. На обръщанията, някои опити минаха много добре, други не толкова. Усещам, че напредвам малко, много ми се ходи на щанги, но да ходя до славия толкова рано е непосилна задача. Ако има тренировка в събота, мога да правя 1 щангистка тренировка в седмицата. Гребане отдавна не бях правил, беше ми по-леко отпреди. Явно обръщанията и тягата помагат. Мога да вкарам силово гребане 5х5 от време на време.

1:
Floor - от пода
Block - от блокове (поставки)
Hang - щангата се държи на бедрата
====
2:
(squat) clean - обръщане, при което коленете се сгъват на по-малък от 90 градуса ъгъл
Power clean - обръщане, при гоето градусът при коленете не става по-малък от 90 градуса, т.е. с лек приклек
======
От горните следва, че един clean може да е power и да е hang или floor. Просто комбинирайте група 1 с група 2.

Юли го е обяснил най-точно.

Трябва малко да си систематизирам програмата. Имам възможност да ходя на тренировки по гимнастика , в гимнастическа зала, с гимнастик, а евентуално да се запозная и със самия Йовчев. Но само рамото ме спира. Имам възможност да тренирам и щанги, но рамото и разстоянието ме спира. През седмицата няма как да ходя на откритите тренировки, защото работя до 20:00. Остава програмата да я наглася с три силови тренировки през седмицата, които ще балансирам и разбира се, една или две кросфит през уикенда, в зависимост от възстановяването ми.

Та общо взето ще въртя А и Б

Ден А
Обръщане - 5х3
HSPU - 3-4 до отказ
Набирания - 3-4 до отказ
Преден клек - 5х3 или 5х5
Гимнастически елемент - задна везна

Ден Б
Мъртва тяга - 5х3 или 5х5
Набирания с тежест - 5х3 или 5х5
Лег/Полулег с дъмбели - 3-5 до отказ
Гребане с лост или дъмбел - 3-4 до отказ
Гимнастически елемент - раменни стойки/л-ситс

Събота - лека тренировка
Малко спринтове с Кольо
След това раменна стойка за време - около 1:48
След това двубой с Юли на набирания на халки, достойно спечелен от него (слаби предмишница мамка му)
след това пак едно състезание с изометрични лицеви и къси спринтове между конусите

иии след което ме заболя растежението на десния бицепс/рамо и ми се скъса обувката :D , та бях дотук.

Неделя - разходка в планината, натоварихме краката.

Вторник ака днес:
Суперсерии 1:
А1: Мъртва тяга - 160кг - 5х1
А2: Power clean - 70кг - 5х5
Суперсерии 2
Б1: Полулег с дъмбели - 25кг - 3х12
Б2: Набирания подхват СТ - 3х12
Б2: Toes to bar - 3x10

И толкова за 40 мин. Стречинга и загрявката отнеха много време. Растежението ми се е оправило почти, а лявото рамо е много по-добре от преди, вече правя раменни преси само с лоста и няма помен от болката. Мразя да тренирам сутринта, тягата беше мноооого тежка, а аз бях много вдървен. Планираните 5х3 станаха 5х1, на обръщанията също нещо не се получи. За сметка на това, втория рунд беше на ниво. Изключително леки преси и набирания, чувствах се като перце и на първата серия набирания можех да врътна едно 20. Без стимуланти, сутрин не ми се получава тежко. За сметка на това издръжливостта ми е на топ ниво и упражненията с по-ниска интензивност ми се получават, за сметка на тези с висока интензивност.

Вчера двуразово. Отбелязвам и вечерна тренировка.

А: Power Clean - 80kg - 5x3
Б: Пуш Преса - 50кг - 5х3
Ротации и разтяжки
един кратък комплекс
в началото на всяка минута
5 суинга до вертикала с 32кг пудовка
5 бърпита
и така изкарах 5-6 минути и ме домързя.

За днес, доста добра тренировка:

A: Power Snatch - 60kg - 5x3
Б1: Набирания с тежест - 7х3 - +20, +30, +30, +30 (надхват), +30, +30, +30 (подхват)
Б2: Преден клек - 100кг - 7х1
В1: HSPU - 10,9,8,8
В2: Гребане с щанга надхват - 80кг - 4х8

Доволен съм, размазах се, отивам да възстановявам.

АЧ

01.09.11
23:36

Има ли разлика от предния клек и класическия, освен положението на щангата ?

01.09.11
23:48

Разликата е съществена! Най-общо казано при предния ползавш предимно квадрицепсите, но пък движението е по-пълно и се товари повече коремната област- мускулите на колема стабилизират торса. При задния пак се товари корема, но не толкова- поема се от кръста по-голяма част от това натоварване, освен това задника участва повече и съответно тежестите се предполага да са по-големи. въобще и двата клека имат място в тренирвките, но понякога поради определени причини за даден индивид може би е по-добре да наблегне на единия от двата повече.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1