лежанка-подхват

DI

09.06.09
16:55

Изкам да ви попитам нещо относно лежанката за долна част с подхват.Изкам да разбера за какво е това упражнение.Аз си мисля че е за долната  част на гърдите.Също изкам да знам каксе хваща широко или тясно защото аз го правих с широк хват но имам чувстото че не се напрягат гърдите апредното рамо и ръцете.На крадко казано ,какво е правилното изпълнение на упражнението и коя мускулна група натоварва?

09.06.09
17:37

Подхват, не те съветвам и да пробваш.

Колкото по-тесен е хвата, толкова повече прехвърляш усилието на трицепсите.
При прекалено широк хват, скъсяваш амплитудата на движението, което също не е добре.
В подхват рискуваш да си изпързаляш щангата върху тялото, дори и с доста малки килограми.

10.06.09
05:12

казано от С7АЛК3Р на 09.06.09, 17:37:

....
В подхват рискуваш да си изпързаляш щангата върху тялото, дори и с доста малки килограми.

Това го видях на живо - пича за малко да си счупи челюстта. Ако мислиш да пробваш задължително да те пази някой.

10.06.09
06:16

опитвам се да си го представя, ама освен сериозна контузия, май друга файда няма да има

10.06.09
13:26

Аз преди време гледах едно такова клипче в youtube и го пробвах,ама нещо не ми допадна много много,ама това може би е,защото аз обичам да си правя с дъмбели и рядко правя ЛЕГ с лост.Иначе не е лошо понякога да пробваш ей така,току виж ти допадне нещо нетрадиционно и ти влия добре!

DI

11.06.09
15:56

Значи да си правя нормален хват. така ли?

12.06.09
08:09

Освен негативната му страна, подхвата чисто технически би вършил по-добра работа при тесен хват за трицепс, имам предвид, че по-добре се натоварва мускула. Един единствен път съм го пробвал с минимални килограми просто да усетя движението. Но наистина е немислимо да се товари
с повече килограми.

12.06.09
10:03

Подхвата си е ок, за трицепса предимно. И гърдите участват, но по-малко, от колкото при надхвата.
Негативни страни не виждам да има. Контузии и травми също не виждам как ще станат, освен ако не държите щангата без палеца, т.е., с отворен хват. Което обаче важи и за надхвата :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1