09.06.09
16:55
Изкам да ви попитам нещо относно лежанката за долна част с подхват.Изкам да разбера за какво е това упражнение.Аз си мисля че е за долната част на гърдите.Също изкам да знам каксе хваща широко или тясно защото аз го правих с широк хват но имам чувстото че не се напрягат гърдите апредното рамо и ръцете.На крадко казано ,какво е правилното изпълнение на упражнението и коя мускулна група натоварва?
Подхват, не те съветвам и да пробваш.
Колкото по-тесен е хвата, толкова повече прехвърляш усилието на трицепсите.
При прекалено широк хват, скъсяваш амплитудата на движението, което също не е добре.
В подхват рискуваш да си изпързаляш щангата върху тялото, дори и с доста малки килограми.
казано от С7АЛК3Р на 09.06.09, 17:37:
....
В подхват рискуваш да си изпързаляш щангата върху тялото, дори и с доста малки килограми.
Това го видях на живо - пича за малко да си счупи челюстта. Ако мислиш да пробваш задължително да те пази някой.
опитвам се да си го представя, ама освен сериозна контузия, май друга файда няма да има
Аз преди време гледах едно такова клипче в youtube и го пробвах,ама нещо не ми допадна много много,ама това може би е,защото аз обичам да си правя с дъмбели и рядко правя ЛЕГ с лост.Иначе не е лошо понякога да пробваш ей така,току виж ти допадне нещо нетрадиционно и ти влия добре!
11.06.09
15:56
Значи да си правя нормален хват. така ли?
Освен негативната му страна, подхвата чисто технически би вършил по-добра работа при тесен хват за трицепс, имам предвид, че по-добре се натоварва мускула. Един единствен път съм го пробвал с минимални килограми просто да усетя движението. Но наистина е немислимо да се товари
с повече килограми.
Подхвата си е ок, за трицепса предимно. И гърдите участват, но по-малко, от колкото при надхвата.
Негативни страни не виждам да има. Контузии и травми също не виждам как ще станат, освен ако не държите щангата без палеца, т.е., с отворен хват. Което обаче важи и за надхвата :)