Из дневника на "Ходещият Скелет". (Отново)

Темата е заключена.
Прескочи до:

Щеше ли да ги яде, ако не са му вкусни? Нито ги рекламира, нито някой го кара насила -> значи са му вкусни :)

02.07.09
09:36

Д**а що изварата няма вкус на Нескуик или на шоколад поне :)

Но и според мене 1 кроасан или 2 пък за след тренировка ми се виждат добре. Не за всеки, но за метаболизъм като неговия е иделно.

02.07.09
09:39

след тренировка - не , между основни хранения - да

02.07.09
09:42

Хм не е ли изцяло бърз въглехидрат въпросният кроасан. Но не знам може да бъркам, като се замисля никога не съм чел съдържанието му.

02.07.09
10:44

за кво говорите погледнете какво яде ,в менюто му няма повече от 100гр белтък,разбирам да има 2-3 качествени хранения,според мен с такова хранене няма шанс да качи качествена маса

02.07.09
10:47

И на мене ми се хапва един страшно безвкусен сникерс или кроасан....  :roll:

02.07.09
11:28

ilko, Да видим какво най често имам в менюто, все пак не хапвам еднакво, пилешкото свърши два дена съм на телешко но иначе, като цяло за последните две-три седмици, като дневника беше започнат по късно от започването на стабилното хранане, имам:

- Две дози гейнър по 30гр протеин. - 55гр , понеже винаги ми остава малко - отвратителен вкус!
- Пилешко 200-400гр на ден. - 50гр 
- 1.5 - 2l Мляко на ден - 30гр 
- Пет яйчни белтъка на ден - 30гр 
- Извара 100-200гр на ден - 25 гр 

Стойностите са относителни, тъй като изядената храна варира и дори съм писал малко по малко, от колкото би трябвало да е според таблиците.

И така, какво имаме грубо: 190 гр. белтъчини (протеини).

Не претендирам за свръх качествено хранене, но със сигурност се старая и си набявям поне по 160гр белтъчини на ден или по 2.7гр на килограм телесно тегло.

По темата за Junk: В такъв случай си продължавам със сникерсите и туксовете, хем сникърса и ядки има. Колкото до вкуса, няма какво да спорим - аз харесвам синьо, той бяло, другия червено - образно казано, две еднакви няма. Едно ще ти кажа - изключително ми е трудно да пазя положителен калориен баланс, когато наддам килограми ще трябва да скоча на над 4000ккал сигурно.

Някои “завиждат”, че щеки като мен могат да ядат каквото си поискат, но трябва да призная че при нас заглушаването на апетита е редовно и буквално се храня на сила, просто защото знам, че трябва а не защото съм гладен. С други думи, малките десертчета ме спасяват от още 200 гр. ориз и картофи, които вече ме вкарват в пълен дискомфорт.

02.07.09
11:30

НЕ знам какво мляко пиеш но в стандартното на един литър имаш 35гр белтък...сметките май не са ти вярни ;)
Моя съвет е да пиеш МЛЯКО!Адски калорично е,бързо се обработва в корема и много се качва от него.Перфектния натурален гейнър.

02.07.09
11:34

Знам те аз, че си фен на млякото. Умишлено намалих леко стойностите, със сигурност ще има дни в които няма да пия прясно мляко или само за разредител на гейнъра. Така че числото е “подбрано”, но да ако бъдем точни се падат поне по 30гр на литър. Не знам колко се усвоява от това, но тук не говорим за усвоени.

Както казах за млякото в по ранен пост, от два дена пия мляко от истинска крава, дядото зад блока е златен. :”))

Някъде във форума някой спомена за програмата GOMAD (Gallon of Milk a Day), цикъл с по 4 литра мляко на ден за един месец и резултатите, отидох да изчета и наистина имаше интересни завършеци на доста от дневниците.Е по 4 няма да мога, но ще се старая по 1.5 каот средно на ден.

Мнението беше редактирано от Somenone на 02.07.09 11:36.

02.07.09
11:36

казано от Somenone на 02.07.09, 11:34:

Както казах за млякото в по ранен пост, от два дена пия мляко от истинска крава, дядото зад блока е златен. :))

Това е П-Е-Р-Ф-Е-К-Т-Н-О ;) Евала

02.07.09
11:42

Да млякото е супер. Ако беше пастьоризирано можеше да си го спестиш  ;) Дори можеш така сурово да го пиеш !

Колкото до белтъчините - те не са нужни в такива големи количества. Някъде х2 на активно тегло са достатъчни....

02.07.09
11:46

tonu, млякото го варя като го взема от дядото, все пак човек никога не знае, подисгурявам се. Не знам дали не се губят някакви стойности така.

Колкото до белтъчините, просто показвах на ilko, че не е прав. Всъщност нямам проблеми да ги хапвам тези, така че ако го намаля не знам всъщност какво ще ям? Още въглехидрати? Те и без това са май много вече.

Време е за тренировка!

02.07.09
12:10

Така ще ти кажа аз какво е моето мнение за млякото ;)

Говорим за кравето мляко, което съдържа високо молекулния белтък казеин. Трудно се усвоява и предизвиква слуз в стомаха водещ до куп неприятности. Също така когато млякото се вариили пастьоризира калцият в него/на което той е много богат/ се превръща във вар, която също не се усвоява от организма.

02.07.09
12:19

Т.е съветът ти е да пия млякото от дядото така както си е, без да го варя?

02.07.09
12:27

Според мене, в никакъв случай не трябва да НЕ СЕ ВАРИ.Падат косми от кравата понякога, всичко се случва, а и бакетериите не са измрелии => по бързо се разваля, така че - по хубаво вар в кен*фа, отколкото да хванеш някакви болести ;|.
Това е лично мое мнение;

Мнението беше редактирано от alabalaa на 02.07.09 12:27.

02.07.09
13:03

Топлинната обработка го дезинфектира от опасните микроби, но убива и полезните.
Аз лично не пия мляко, но познавам хора които от години си пият сурово.

02.07.09
13:10

Полезни микроби? Не съм сигурен, по-скоро има полезни бактерии, най-вече тези в дебелото черво, които синтезират няколко витамина, ако не се лъжа D i B.А то иначе “полезните” бактерии предполагам още от слюнката умират част от тях, а останалата от стомашния сок т.е. киселината де => остват много малко.
ПП: Не претендирам, че съм прав!По-скоро ми се струва абсурдно да не варим млякото, заради “полезни” баткерии(които не съм сигурен дали ги има),с цел да не биват унищожени , аз бих предпочел да си карам без тях, както съм го правил цял живот, от колкото да се натровя.Не го приемай лично ,не искам да се заяждам.

Мнението беше редактирано от alabalaa на 02.07.09 13:18.

02.07.09
13:16

Позволявам си да се намеся като микробиолог. Не бъркайте прясното мляко с киселото - в киселото са полезните лактобацили, но в прясното ги няма. Опасно е и е поемане на неоправдан риск да се консумира сурово мляко. Възможно е заразяване със салмонела и други чревни бактерии, листерия, дори туберкулоза и мн. др.

Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 02.07.09 13:17.

02.07.09
14:09

казано от Somenone на 02.07.09, 11:34:

Както казах за млякото в по ранен пост, от два дена пия мляко от истинска крава, дядото зад блока е златен. :”))

Хващай автобуса или пали колата и отивай в Девня и си вземи овче мляко ;) Най-калоричното мляко е то :)

02.07.09
15:09

Имате ли някаква хранителна информация за прясното мляко и в частност “Роса”?

02.07.09
16:38

Ако питаш като евентуални стойности, не пише ли на него? Иначе нещо преобсъдихме млякото тук ми се струва, аз все пак ще си го варя, пък каквото стане. Другото от магазина не го варя попринцип.

И така, храненето за днес - 02 Юли, 2009

Отново ранно ставане, дори без аларма. Започвам да влизам в качествен режим на спане а транировките продължават да ми носят здрав сън. Днес ми пристигнаха както казах витамините на Ultimate Nutrition, Complete. Дозата е 9 таблетки на ден, мисля да ги карам на 6 - Икономията е майка на мизерията.

Закуска, първа
- Овесени Ядки (150 гр)
- Прясно Мляко (100 мл.)
- Яйчни Белтъци (4 бр.)
- Жълтъци.. кучето пак остана доволно.

Закуска, втора
- Гейнър
- Хляб (2 бр.)

Обяд, първи
- Яйчни Белтъци (2 бр.)
- Хляб (3 бр.)

Обяд, втори
- N/A ( :-( )

Хранене след Тренировка
- Банан (200 гр. - обелен)
- Натурално Прясно Мляко  (800мл.)
- Гейнър (300ккал с 200мл. мляко)
- Витамини Ultimate Nutrition (3 бр.)

Вечеря, първа

- Макарони (180 гр, несварено тегло)
- Кашкавал (140 гр.)

Вечеря, втора
- -

Допълнителни Храни:

- Corny, голямо

Тренировка - 02 Юли, 2009

Мускулната треска премина в някакво приятно наболяване. Усещам голямо киково нарастване на силата спрямо каквото вдигах първия ден, но предполагам е нормално тъй като не се бях натоварвал дълго време. Увеличих килограмите на няколко упражнения, тъй като не ме “запъваха” в последните серии.

Малък въпрос относно кофичките за трицепс, усещам някакво “ощипване” или “прищракване” когато съм в най-долна фаза. Притеснява ме да не усуквам нещо, или е нормално, някой имал ли е подобни усещания? Правя го правилно, уж - лакти назад.

- Коремни Преси - 2x20 с повдигане на горната част на гърба, 1x20 пълна амплитуда
- Повдигане на Щанга от Лег - 3x9, 30кг
- Избутване на дъмбели от полу лег - 3x8, 7кг. (всеки)
- Гребане с Дъмбели - 3x9, 18кг. (всеки)
- Мъртва Тяга - 3х8, 30, 30, 40кг.
- Раменни преси - 3х8, 12кг.
- Бицепсово сгъване със щанга - 3х8, 23кг (+3 кг.)
- Клекове със щанга - 2x 10, 20кг (Овладях техниката с подпора на петите и сложих 20кг)
- Напади с Дъмбели - 3х12, 7к (Вече не се люлея толкова)
- Кофички с акцент на трицепса - 3х10, собствено тегло

Мнението беше редактирано от Somenone на 02.07.09 16:42.

02.07.09
16:42

Защо не ядеш цели яйцата ?

02.07.09
16:45

Вече казах за яйцата, жълтъка ми е пълна отврат от малък. Просто една от онези храни, които всеки човек си е избрал да не яде, понеже не обича и тн. Някои не ядат гъби, други майонеза, аз не ям варени жълтъци.

Днес смятах да ям и жълтъците ама, отхапах малко и не можах. Не обичам жълтъци освен ако не в бъркани яйца, омлет или яйца на очи. Смятам да започна да си правя яйца на очи скоро честичко, за да мога да се възползвам от всичко.

02.07.09
16:46

Ми да - едно че е най-полезното в яйцето пък и белтъка не се усвоява ако го няма жълтъка :)

02.07.09
16:52

Прави си хлебчета от ЦЕЛИ яйца + овес/оризено брашно и т.н. Когато бях в период за маса добавях плодове.Абе ако имаш желание ще намериш начин :coolsmile:

02.07.09
18:24

Килограмите посочени за щангите само за дисковете ли са или общо с лоста заедно?

02.07.09
18:27

С лоста заедно, изказах се погрешно, че съм сложил 20кг. Преди това кляках с дъмбели или без тежест докато ми посвикнат краката. Сега клякам с 20, след 2 седмици ще вдигна на 30.

Мнението беше редактирано от Somenone на 03.07.09 09:52.

03.07.09
23:09

Храненето днес - 03 Юли, 2009

Закуска, първа
- Прясно Мляко (500 мл.)
- Яйчни Белтъци (4 бр.)
- Яйчни Желтъци (2 бр.)
- Витамини Ultimate (2 бр.)

Закуска, втора
- Гейнър (400 ccal)

Обяд, първи
- Яйчни Белтъци (2 бр.)
- Яйчни Желтъци ( 1бр.)
- Пилешко, грил (100 гр.)
- Ориз, бял (100 гр.)

Обяд, втори
- Пилешко, грил (100 гр.)
- Яйчен Белтък (1 бр.)

Вечеря, първа
- Пилешко Филе (200гр.)
- Пържени Картофи (100 гр.)

Вечеря, втора
- N/A

Допълнителни Храни:
- N/A

Отвращението от шоколадовия гейнър е толкова голямо, че не успях да се насиля да изпия втора доза. Всъщност, трябва да го свърша.. така че, колкото отлагам толкова по зле.

Мнението беше редактирано от Somenone на 03.07.09 23:31.

На 3 юли имаш въглехидрати само от ориза и картофките. Е, да, и в гейнъра има някакви, но дори да смяташ и тези от млякото - пак са ти все едно чистиш и си на НВД. Облагодетелстван си да ядеш каквото си искаш, така че винаги може да си купиш от близката будка нещо, ако не си си взел от вкъщи. Също така е добре приемът ти да не се различава с повече от няколкостотин (дори над хиляда) калории спрямо предния ден, все пак дай постояннство и яснота на тялото ти и то ще ти се отблагодари с...постоянно качване. На по-късен етап може да вкарваш 3 дни двойно повече калории за да стресираш тялото да расте (или някой подобен метод), но засега гледай да се придържаш все пак в някакъв интервал...
И не вдигай с по 10кг, купи си, ако нямаш, по-леки дискове и увеличавай с по-малко килограми.

казано от Somenone на 03.07.09, 23:09:

Отвращението от шоколадовия гейнър е толкова голямо, че не успях да се насиля да изпия втора доза. Всъщност, трябва да го свърша.. така че, колкото отлагам толкова по зле.

Защо гадене  като вкус ли ..каква марка и на коя фирма е

04.07.09
06:47

Oranje, не се старая да имам някаква максимална граница, не ме е страх от излишни калории, по скоро се старя да имам минимална. Останалото - каквото дойде. Колкото до въглехидратите, освен сладките и тестените изделия - не знам какво друго удобно мога да си правя лесно и бързо да за да набавя по солидно количество. Освен това да разбирам, че е хубаво 1-2 дена в седмицата да преяждам над нормалното преяждане де се вика? Здраво калории?

Вчера почти не ядох хляб, направо изключих за него, както и овесени ядки. Днес ще вкарам повече хляб (сандвичи) и сладко.

Шишманов, Dymatize Mega Gainer - Mega Chocolate - Мега Гнусен! Просто този шоколадов вкус нещо не ми допада, предния ми гейнър преди доста време беше ягода, ама и ягодата не ми допадна много. На следващата покупка вземам ванилия и се моля да ми хареса и да си го пия с кеф де се вика.

Ден за тренировка! Супер! :‘D

Не, хубаво е да се придържаш към еднакво количество калории, а не да варират в големи граници в различните дни. Това с преяждането е метод, който не се прави всяка седмица, а през много по-големи интервали. Ти все още не ядеш достатъчно, а си тръгнал да питаш за преяждане.
Въглехидрати може да си купиш навсякъде. Ако ще качваш - яж достатъчно храна.

Somenone проста физика, ако искаш тялото ти да качи килограми (умишлено не уточнявам какви), трябва да ядеш повече отколкото то изразходва, а твоя метаболизъм явно изразходва много. Пак ще кажа, че постоянство му е майката.

04.07.09
08:02

Не съм чел с какво го пиеш гейнъра, но и аз имах един немски гейнър, който когато го пиех с вода беше отвратителен, но когато слагах прясно мляко ставаше сносен :) За теб не е проблем да пиеш прясно мляко, така че според мен ще ти бъде по- приятно. Аз доскоро си пих протеина с мляко, но вече с вода и не ми прави впечатление, нищо че вкусът не е изкючителен.

04.07.09
08:31

Пия го с прясно мляко и не бих си и помислил да го пия с вода, щото тогава сигурно ще “хвърлям вериги”. Споменавал съм го по рано. Просто шоколадът е кофти, това е. Всъщност, на някои може да им харесва. Бях прекалено ентусиазиран, че пак започвам процес на качване и момчето като ми каза, че има само шоколад и аз веднага - давай, давай.

:D

04.07.09
08:50

Моя Scivation е шоколад и с мляко става като разтопен шоколадов сладолед, а с вода като “студен” горещ шоколад ;D Ама зависи от продукта.

04.07.09
22:44

Зависи и от човека Raster, нещо този шоколадов вкус не ми изнася и това е. Просто наистина броя лъжичките до края и пия на сила колкото се мога по бързо, че да свършва.

И така, днес беше много специален в ден в който се научих, най-сетне, да си правя яйца на очи и яйца по Панагюрски - адската сложнотия. Хем белтъци, хем жълтъци, хем мазничко - закуска или обяд за шампиони. Смятам да го включвам по-често, че да мога да си хапвам желтъците, това е варианта в който ми харесват.

Храненето днес - 04 Юли, 2009

Като цяло слабичко, но бях доста време на крак.

Закуска, първа
- Crunch Мюсли (100 гр)
- Gainer (300 kkal)
- Хляб (130 гр)

Закуска, втора
- Банан
- Gainer (300 kkal)

Обяд, първи
- Пилешко (100гр)
- Салата (1 порция)

Следтренировъчно Хранене:
- Банан (130гр)
- Мед (3 с.л.)
- Гейнър (300 ккал)

Обяд, втори
- Хляб (200 гр.)
- Шунка (50гр.)
- Кашкавал (50 гр.)
- Форнети (50 гр.)

Или с други думи тост на крак.

Вечеря, първа
- Яйца по Панагюрски (3 белтъка, 3 жълтъка, 50гр масло)
- Яйца на Очи ( 1 бр)

Вечеря, втора
- Фъстъци (50гр - отвратителни бяха)
- Кашкавалена (150 гр)

Допълнително:
- Snickers (1 бр)

Тренировка, 04 Юли - 2009

Отново местя краката отпред, че към края само ми е до тях. Повтарям си на ум двете мои любими фрази от форумските подписи. Цитатите може да не са точни, важна е идеята.

- Който не прави клек и тяга, някой му го слага.
- На седмия ден той не спрял да твори, тренирал крака.

Днес усвоих напълно техниката на акцентиране на трицепса при кофички, усетих че като мисля само за него и се оппитвам да изолирам останалите мускули се получава по добре и следователно усетих затруднение, но по-висока ефективност, усещам как трицепса издига тялото ми нагоре и вече не прищраква досадно.

До преди това отново го правих с лакти назад, но някак си ползвах всичко що мога за издигането си без да мисля много какво става.

И така:

- 1: Клек, 3х12 - 20кг
- 2: Напади с Дъмбели, 3х10 - 7кг (всеки)
- 3: Избутване на Щанга от Лег, 3х8 - 30кг
- 4: Избутване на Дъмбели от Полулег, 3х9 - 7кг (всеки)
- 5: Мъртва Тяга, 3х8 - 32кг
- 6: Раменни преси, 3х9 - 15кг
- 7: Раменно разтваряне на Дъмбели, 3х8 - 5кг (зор, зор)
- 8: Гребане с Дъмбел, 3х8 - 7кг
- 9: Бицепсово сгъване с крив лост, 3х8 - 33кг
- 10: Кофички (с акцент на трицепса), 3х8 - собствено тегло
- 11: Кардио, няколко часа по-къснo седмичната доза Ice Skating

Направих следните промени в тежестите:
- Раменни Преси: +3 кг.
- Бицепсово Сгъване: +2.5 кг.
- Гребане с Дъмбел: -3 кг, правя по пълно ценна серия и смятам да кача обратно на 10 след седмица
- Мъртва Тяга: +2.5 кг.

П.С.: Липсват коремни преси, знам, знам.

Мнението беше редактирано от Somenone на 04.07.09 22:53.

ГА

04.07.09
22:45

Надявам се тази информация да ти е от полза !
Dymatize Mega Gainer, най-вкусният продукт за добиване на маса, който можете да намерите с вкус на ванилия, шоколад, кафе Моча и плод! Изключителната формула на Dymatize ви осигурява перфектно съотношение на съществени и несъществени амино киселини с комплекс и прости въглехидрати. Всяка порция е ензимно обработена в рабораторни условия за подобряване на абсорбацията и бионаличността. Dymatize Mega Gainer ще ви ви помогне в осигуряването на максимално задържане на азот, клетъчно възстановяване и синтез на протеини.Dymatize Mega Gainer съдържа много високи нива на анти катаболични разклонени аминокиселини, които са отличен източник за допълнително гориво за мускулите за интензивните тренировки. Тези разклонени аминокиселини се използват за възстановяване и спомагане за растежа на клетките. Разклоените аминокиселини се използват от мускулните клетки бързо след интензвна работа и са важна част от ефективната диета. Разклонените аминокиселини са важна част от добре балансирана хранителна схема и са особено важни при стрет, диета и интензивна работа. Dymatize Mega Gainer е идеален източник на допълнителни качествени калории, проектиран наред със сериозния треньор. Dymatize Mega Gainer е чудесен за силови атлети, културисти и футболисти, както и за всеки, който иска да добави допълнително протеини към своята диета. Указания: добавете три нива загребвания към 16 oz. вода или 3 пълни лъжици към 24 oz. мляко. Разбъркайте 20 секунди или докато се получи равномерна консистенция. Относно шейка Ultimate Mega Gainer Shake: добавете 4 пълни лъжици към 20 oz. обезмаслено мляко, 2 чаши нискомаслен сладолед, 2 банана, 2 лъжици фъстъчено масло, 5 лъжици мед и 3 лъжици пивоварна мая. Разбъркайте докато се получи желаната консистенция. Сега имате 3,000 калории, 507 грама въглехидрати и 126 грама протеини!

Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 04.07.09 22:48.

04.07.09
22:51

Чел съм ги Асенов аз описанията, но не опира до тях проблемът ми. Това за шейка е интересно обаче, може да го пробвам с гейнъра - доста удърна доза материал си е и може да стане по вкусно, нищо че се отнася за шейка - аз мога и с това да си го направя - повече ванилов сладолед да убие вкуса на шоколада.

Някой някакви отзиви за фъстъченото масло?

Благодаря.

BU

04.07.09
23:06

казано от Somenone на 04.07.09, 22:44:

- Който не прави клек и тяга, някой му го слага.
- На седмия ден той не спрял да твори, тренирал крака.

Хахаха,радвам се,че помагам.  :-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1