Пмогнете ми!!!Какво да правя!!!!!!!

03.07.09
21:39

Аз сам 17 годишно момче,висок сам 196см и тежа кам 95кг,имам гарбица и бих искал да знам как мога да я изправя,и сащо така раменете ми са доста напред.Бих искал да знам какви упражнения да правя за да мога да я изправя тази гарбица. Предварително ви Благодаря!!!!!!!

03.07.09
23:21

ха .... и аз съм толкова дълъг обаче от малак като растях ми разваха да ходя изправен че при високите хора лесно се изгърбваш !!
пробвай да ходиш изправен ... или секи ден стой по 5 минути на стената като на стената ти се опират петите главата гъза и плешките !

NE

04.07.09
01:35

e само по 5 минути на ден да седи изправен ще му се оправи ли гръбначното изкривяване?

04.07.09
06:20

Когато застнеш до стена глезените, дупето, плешките и тила трябва да се допират до стената, а между кръста ти и стената трябва да има около 2 пръста. Ако не можеш да застанеш в тази позиция кажи.

TR

04.07.09
06:24

Също така спи на твърдо легло. Аз откакто почнах да ходя на фитнес стойката ми се оправи , може би защото съм тренирал гърба и корема. Незнам обаче при теб дали ще действа.

04.07.09
07:02

твърдото легло определено помага

04.07.09
08:32

и аз имам малак проблем.. имам изкривяване на гръбнака... горе във вратните прешлени то си ми е от малак.. не се забелязва.. аз обаче знам че имам.. напоследък забелязах.. и че дупето ми е малко назаде.. като фотьоил съм.. :D четох някаде че ако прибера коремчето ше ми се изправи..?

04.07.09
08:56

Мисля че плуването помагаше за този проблем а варианта с фитнеса също е добър но за плуването не съм сигурен.

04.07.09
10:07

Плуването помага много, да.

04.07.09
10:59

http://www.bb-team.org/articles/1699/

Ето и статия по темата. Знай, че има разлика в неправилна стойка и деформация на гръбнака. Аз бях почти сигурна, че имам изкривяване, защото извивките на гръбнака ми са доста изразени. Но като ме прегледа лекар каза, че няма такова нещо. Също така ако мускулите ти на гърба са много неразвити, е възможно не само да не можеш да седиш в изправена стойка, ами въобще да ти е трудно да я заемеш. Добрата новина е, че неправилната стойка не винаги води до изкривяване (особено ако се коригира навреме). Така че, беж при причния лекар, има професионален начин за преглед и евентуално при проблем те праща за лечебна гимнастика адаптирана за ТВОЕТО изкривяване и степен, а в някои случаи дава медикаменти за подсилване на структурата на костите.
И още нещо много важно - направи тава възможно най-бързо, зощото едно евентуално изкривяване се лекува най-успешно в тийнейджърска възраст - след това става много по-трудно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1