07.07.09
13:20
Пускам тази тема, с цел, да проуча и разбера от всички потребители на този хубав сайт и форум, дали някой от вас се храни спред кръвната си група, дали е видял някаква полза, резултати и такива неща.
Според моята кръвна група аз дебелея от месото......
Реших да пробвам, да експериментирам да видим какво ще стане, за мен пише че въглехидратите ми помагат, а не вредят, и че дебелея от месото :)
Темата беше редактирана от Vess на 07.07.09 13:20.
Веси, хай :) и аз съм “А”!
Честно да ти кажа и аз мисля, че дебелея от месото. Надувам се и задържам вода. И мазното не ми се отразява добре, качвам ама сланини качвам.
Защо без млечни, Веси? Яж извара и цедено мляко, може и кисело чат-пат, ама съвсем без хич не се оставяй. Там пише, че казеинът и суроватката не били подходящи, но аз не ща да се разделя с изварата, не мога просто. И риба или пиле яж всеки ден по малко, веднъж на ден, колкото да си нахраниш мозъчето с някоя киселинка :)
А да, и за спортът подхоящ за “А” също съм съгласна.
Мнението беше редактирано от Winnie на 07.07.09 14:17.
Уини, привет :) абе аз за спорта според кръвната група не знам кой е подходящ, четох някъде че е добре йога....
ама аз май не съм много за йога, аз обичам динамични, бързи, кардио спортове, йогата май няма да я заобичам..... :roll:
Относно месото да бе, нищо не свалям като ям само месо и зеленчуци, и сега съм решила да пробвам малко вегетарианство, е не съвсем де, рибка и пиле ще включвам :)
а киселото мляко си го хапвам сутрин със овеса :)
Хайде, съфорумци, чакам още мнения :)
Ехо, абе никой ли не се е интересувал и не се е хранел според кръвната си група ??? Хммм.....
Като имам време тия дни ще направя справка каква ми е кръвната група и ще проверя дали опитът ми съвпада с теорията по въпроса :)
09.07.09
06:49
Ето
http://www.bb-team.org/articles/2792/
отдолу в коментарите има цяла дискусия :). Странно, че съм дарявал кръв няколко пъти пък не си знам кръвната група.
Веси, съживявам старата ти тема за да не спамя дневника на Лимка. :)
Според моята кръвна група ( 0 ), би следвало да консумирам предимно месо и риба и старателно да избягвам зърнени култури, млечни, зеленчуци и доста видове плодове. Аз практикувам точно противоположното при това от дълги години. При мен диетата според кръвната група няма приложение.
Веси, и аз съм нулева и пише че трябва да ям червено месо, което аз практически ненавиждам. Нали ти бях споменала зимата, че спазвам някои основни принципи на тази диета. И все още го правя. И има ефект, определено. Но червено месо няма да проям. Хубавото е че пише, че рибата е от полезните храни, а аз я обожавам. Има някаква логика в цялата работа. Набележи си одновните позволани и забранени храни и експериментирай. Естествено, че не може да си супре стриктна. но от една забранена храна понякога едва ли ще стане нещо. Действай смело, ама не оставай съвсем без белтък, че с това кардио нашто ще изчезнем.
Едит - ти нали знаеш че ние с теб трябва да пишем в режими за пъддържане на тегло а не за сваляне. Аз все не мога да свикна :-P .
Мнението беше редактирано от diva 97 на 03.09.09 16:41.
11.09.09
14:13
Вие от къде разбирате спроред коя кръвна група от какво се пълнее?На картона ми пише А2B (пол) .Ако има някой индивид с тази група нека сподели какво му пречи за да си правя изводи :)
16.09.09
22:11
Интересно е да се храниш според кръвната си група. Ако ми кажат,че не трябва да ям месо,това означава да забравя за повече обем. Без мръвка не се прави мръвка :) Щом твърдят,че трябва да се храним според кръвната ни група,значи е така,но има учени,които успорват това твърдение и дори все още не е доказано и изследвано напълно кои храни точно са полезни за съответната кръвна група и кои не. Според мен,първо всеки човек трябва да опознае организма си. Да не забравяме,че организма може да се адаптира към различни видове храни и течности. Голяма роля например при изгарянето на мазнините играе психическата нагласа,особенно при хора,които имат повечко мазнини и трудно изгарят подкожните мазнини.
Сега всички имаме достъп до обемна информация,но дали всеки я спазва или най-вероятно всеки си тренира по свой си начин.
Обикновено бързите резултати са нетрайни и са почти винаги плод на синтетиката.
Има доста хора,които се оплакват,че определен продукт-бърнър не им действа,а това е така,защото някъде бърка в системата.
Vessi,не е сигурно,че ако спреш месото,ще отслабнеш. Имаш добра генетика. Опитай се да експериментираш от ставането ти сутрин до лягането ти вечер. Променяй нещата и търси светлинка. Питай Венцито за The Truth About Six Pack Abs и Secrets Of Fat Loss.
Там ще се светнеш на доста неща.
Мнението беше редактирано от donati на 16.09.09 22:14.
Съживявам старата тема, мисля че е много интересна :)
Ето и още една статия http://lubomirivanov.com/842
Вие пробвали ли сте да се придържате към подходящ за кръвната ви група начин на хранене?
Мнението беше редактирано от Atom на 17.11.10 06:39.
17.11.10
12:57
Ако сте наясно с уроците от генетика в 10ти клас... ще разберете че това е меко казано тъпо :)
Може от наследниците ти всички да са били примерно с нулева група и да се е намерил един с А който да предаде гена на следващото поколение следователно и ти ще си А. Тогава се храним като “предшествниците ни” от които дефакто само 1% са А група :D
(казвам примерно)
Май не става въпрос за това как точно си се сдобил с дадена кръвна група, ами по-скоро за това как въпросната (вече факт) може да повлияе (или не може?) на усвояването и “полезността” на различните храни...
Аз съм по-скоро скептична към този тип диета. Имам нужда от още факти, или може би от още обяснения и зависимости на биохимично ниво примерно. Което е ... сложно. Но пък много интересно :)