26.05.13
13:20
казано от Стоян на 26.05.13, 13:18:
Само една жена ти трябва за допинг . Ония другите работа са for THE WEAK ;d
c cc c с cc c combo breaker
Най-хубавата страница от дневника се очертава :D
По-скоро беше :D
Мнението беше редактирано от ddd на 26.05.13 13:22.
казано от Ragnar Lodbrok на 26.05.13, 13:20:
:D :D :D :D :D
Това беше много добро :))))
Наистина малко развали секрецията на тестостерон и почнах да ароматизирам :D
Хайде поне да ми върви като по вода (или друга течност?) и тази страница.
Но дотук, че им се губи чарът ;)
Вито, с онова малкото котенце от предния ти пост (азиатчето) направо ми спря тока.......... имам фетиш към дръпнати очета :Д :Д
26.05.13
14:00
казано от Витан на 26.05.13, 13:22:
казано от Ragnar Lodbrok на 26.05.13, 13:20:
:D :D :D :D :D
Това беше много добро :))))
Наистина малко развали секрецията на тестостерон и почнах да ароматизирам :D
Не така, веднага ти предписваме нолвадекс :D
27.05.13
20:36
Вито, наближава изпитът по Банково дело, в тази връзка да те попитаме с Велико един въпрос : Каква добавка искаш да си включиш в суплементацията :D :D :D ?
Ориентирайте се по предварителния изпит и ще се справите отлично, струва ми се, умни деца сте :P (каза баткото :D)
27.05.13
22:59
Не мога да скрия възхищението си от клиповете и музиката...
Иначе да ...успешен старт на новата страница ;D.
Lucifer, благодаря. Вече 2 години си оформям вкуса в определена насока. :)
27/05/13
Тренировка:
Foam-roller
Agile-8
Buy-in: 27 набирания с магнезий
А. Суперсерии:
А.1. Сталкер: 2х 27.5 кг, 2х 2х 30 кг
А.2. Набиране неутрален хват: 5, 4, 5х +40 кг;
Б. Суперсерии:
Б.1. Кофи на халки: 5x +32 кг, набиране надхват на дебел лост: 5х +32 кг, Кофи на халки: 3x +32 кг, набиране надхват на дебел лост: 3х +32 кг;
Б.2. Кофи на халки: 5x +32 кг, набиране надхват на дебел лост: 4х +32 кг, Кофи на халки: 3x +32 кг, набиране надхват на дебел лост: 2х +32 кг;
Б.3. Кофи на халки: 5x +32 кг, набиране надхват на дебел лост: 4х +32 кг, Кофи на халки: 3x +32 кг, набиране надхват на дебел лост: 2х +32 кг;
Б.4. Кофи на халки: 5x +32 кг, набиране надхват на дебел лост: 4х +32 кг, Кофи на халки: 3x +32 кг, набиране надхват на дебел лост: 2х +32 кг;
(12:00) 200 гр кашкавал БДС, 1 домат, 5-6 бонбона Merci;
(18:00) Джин с тоник, 30-40 гр бадеми;
(20:00-22:00) Тренировка
(23:00-00:00) 6-7 домашни яйца, 200-250 гр свински шол, картофено пюре (домашни картофи и зехтин), лозови сърми, домат, 1 компот от дренки, череши;
Научиха ме всички и почнаха да ми постват на стената във Facebook :)). Съчетанието на песен и клип е веднъж!
А вторият клип е от песен, която много близки приятели ще свират на първия си концерт.
Поздрав за вечните 22 годишни студентки!
29/05/13
Тренировка
Foam roller
Agile 8
A. Преден клек (ATG): 10, 9х 100 кг;
Б. Обръщане (протяжка) в разножка: 3х 10х 40 кг;
В. Обръщане в подклек: до 3х2х 100 кг;
Г. Щангистка тясна тяга: 4х 5х 130 кг;
Стречинг
Скъсаха ме китките на този преден клек, лоша работа. Но пък обръщането беше много добро, Тоди беше доволна и на 3-те 2-ки. Тягата си беше супер и тя.
Вечеря: 250 гр мариновано пилешко филе в зеленчуци и масло, 200 гр свински шол, домашна баница, домашен сладкиш, шопска салата с домашно овче сирене, над половин кг ягоди, малко кайсии (blush)
По-здрави!
30/05/13
Тренировка
Foam roller
Agile 8
Buy-in: 27 набирания с магнезий
А. 4 кръга от:
А.1. Военна преса: 5, 4, 4x 65 кг, ХСПУх 8 на последната 4-та серия;
А.2. HSPU: 5, 4, 5, 3 повт;
A.3. High pull широк хват: 4х 8х 60 кг;
А.4. Набиране подхват: 6, 6, 5, 5 х +32 кг;
А.5. Набиране успореден хват на дебел лост: 4х 10 повт;
А.6. High-pull с двете двупудовки: 4x5 повт;
(12:00) 200 гр свински шол, домат, домашен сладкиш;
(20:00-22:00) Тренировка
(23:00) миш-маш с домашни яйца, салата (4 домашни яйца, домат, краставица, лук, чушка. 150 гр домашно овче сирене), кайсии, череши, половин шоколад Линдт портокал, кисело мляко БДС;
Болки в кръста от военната преса и слабо постижение, но в сравнение с предната седмица е добре. Също и набиранията с тежест са ок. Важното е да има някакъв напредък :)
По-здрави!
казано от Витан на 31.05.13, 11:42:
Болки в кръста от военната преса... Важното е да има някакъв напредък :)
Болките в кръста определено са напредък... Въпросът е в коя посока.
Прави си, Боби, няма какво да го овъртам. Аз и прав повече от 30 мин прав не мога да стоя, както и седнал повече от 30 мин без да почне да ме схваща гадно кръстът. Просто трябва да налея една кофа пари като за начало в рентген, скенер и/или ЯМР и от там вече да почна ходене по физиотерапевти, но тези неща за сега са ми далеч от възможностите. Карам го на спортна злоба и това е. И да, не е правилно :)
Мисля, че с горното си изчерпах квотата за оплакване и жалване в този дневник...
Мнението беше редактирано от Витан на 31.05.13 12:28.
казано от Витан на 31.05.13, 12:27:
Мисля, че с горното си изчерпах квотата за оплакване и жалване в този дневник...
А, оплаквай си се, ако ти олеква. :) Не виждам нещо лошо в това.
31.05.13
12:34
То и мен ме понаболва/дръпва леко на тежка военна - като се наведеш назад неминуемо кръста го отнася. Колкото до стоенето прав/седенето - рядко имам проблеми(на твърди столове имам, но то е нормално мисля). Сигурно и при мен има някакви драми в начална фаза, въпроса е човек да преценява докъде може да стигне, без да си причини прекалено много вреда и в същото време да се работи по засилване на пояса :)
Моите 2 стотинки :)
казано от Boby_ на 31.05.13, 12:33:
А, оплаквай си се, ако ти олеква. :) Не виждам нещо лошо в това.
Хех, знаеш, че боготворя иронията :))
31.05.13
12:49
казано от Витан на 31.05.13, 12:27:
Прави си, Боби, няма какво да го овъртам. Аз и прав повече от 30 мин прав не мога да стоя, както и седнал повече от 30 мин без да почне да ме схваща гадно кръстът. Просто трябва да налея една кофа пари като за начало в рентген, скенер и/или ЯМР и от там вече да почна ходене по физиотерапевти, но тези неща за сега са ми далеч от възможностите. Карам го на спортна злоба и това е. И да, не е правилно :)
Аз като имах проблеми с таза - адски много стречинг + тазоотварящи се стойки от йогата. Но дали ти имаш херния някаква, или просто е много бой е отнесъл кръста - пророк или ЯМР.
По-здрави.
Стречингът много помага! Но в случая единствено облекчава положението... ЯМР трябва :)
Аз откакто си смених дивана (на който дремя с лаптопа вечер) и офис-стола на работа, положението значително се облекчи. Сега мисля в посока на нов матрак/спалня, но има време и за това. Та мисълта ми е - помисли върху какво прекарваш по-голямата част от времето си през деня - на работа, вкъщи и т.н. Знаеш ги тези работи, няма нужда акъл да давам :)
ЯМР е скъп, а по касата се малко направленията.
Скенер Ви трябва...аз съм минавал и там се вижда всичко по гръбначния стълб.
Очаквайте всичко, защото аз отидох е така, защото ме реже кръста...а си заминах с диагноза, дето ще откаже 90% от трениращите, които я прочетат.
Идея си нямате колко от нас са с протрузии и други малформации, а даже и не знаят:)
И само не се втурвайте сега всичките по личните лекари. Болката от херния те реже и падаш на земята...ако леко те опъва, няма нужда от драми.
За съжаление и въз основа на моите наблюдения...всички финишираме на едно и също място...прав, техничен...с тия тонажи през кръста, няма как да ни се размине.
Или айде, не финишираме...минаваме през него.
казано от slavko на 31.05.13, 17:18:
ЯМР е скъп, а по касата се малко направленията.
Скенер Ви трябва...аз съм минавал и там се вижда всичко по гръбначния стълб....
От диагностична гледна точка, за костите-скенер, за меките тъкани-ЯМР. На скенера имат обичай да пускат на 5мм срезове и изображението го получават с интерполация (при положение, че могат да сканират на реални 0,6 мм. примерно). От една страна по-малко облъчване, от друга загуба на резолюция (и информация) и някои неща могат да не се видят. Понякога и добър рентген е достатъчен.
02/06/13
Тренировка
Foam roller
Agile 8
A. Преден клек (ATG): 3x 10х 100 кг;
Б. Обръщане (протяжка) в разножка: 3х 10х 40 кг;
В. Изхвърляне (протяжка) от вис: 4х 8-10х 30 кг;
Г. Опити за швунг: до 2х 3х 80 кг;
Buy-out
Д. Swing с 32 кг: 60 повт;
Е. Изхвърляне с двете двупудовки: 2х 5 повт;
Храната е добра: свински врат, шопска салата с овче сирене и яйца, 2 големи джина с тоник...;
По-здрави!
казано от Storm на 31.05.13, 18:50:
... Понякога и добър рентген е достатъчен.
Сара Кий казва,че на рентген е трудно да се видят дисковете,защото материалът им е рентгенонегативен.За да се успее все пак да се направи що годе успешна снимка,се е практикувала т.н. миелография,с инжектиране на контрастна течност около гръбначния мозък.Много болезнена и недодялана процедура,според нея.За Сара Кий ЯМР е най-точния метод,макар и скъп.
Мнението беше редактирано от metalex на 02.06.13 07:24.
02.06.13
09:47
казано от Витан на 31.05.13, 12:52:
Стречингът много помага! Но в случая единствено облекчава положението... ЯМР трябва :)
То и ЯМР-то няма да те излекува. Ако в плановете ти не влиза доста време и пари за рехабилитация, просто няма смисъл да го правиш, само да се вкарваш във филми.
За стречинга съм почти на 100% сигурна че не правиш това, което ти е необходимо, а той само би ти помогнал да забравиш че те е боляло. Ако има кой да ти каже и покаже какво и как да правиш, заедно с това какво да избягваш в тренировките си. Ако не се готвиш за някакво състезание не виждам причина да не елиминираш някои рискови фактори. Необвързано с професионални изяви, движението би трябвало да предизвиква положителни усещания, не болка.
02.06.13
10:38
Миналата седмица като се прибрах след якия клек + тренировка по бейзбол+мач по бейзбол целия ми таз беше толкова смачкан, че си нямаше връзка. В Тубата потърсих “yoga lower back pain relief” и ми излязоха едни стойки. Направих ги и болката ми изчезна веднага.
казано от Маргарита Манева на 02.06.13, 10:00:
То и ЯМР-то няма да те излекува. Ако в плановете ти не влиза доста време и пари за рехабилитация, просто няма смисъл да го правиш, само да се вкарваш във филми.
За стречинга съм почти на 100% сигурна че не правиш това, което ти е необходимо, а той само би ти помогнал да забравиш че те е боляло. Ако има кой да ти каже и покаже какво и как да правиш, заедно с това какво да избягваш в тренировките си. Ако не се готвиш за някакво състезание не виждам причина да не елиминираш някои рискови фактори. Необвързано с професионални изяви, движението би трябвало да предизвиква положителни усещания, не болка.
Ами, аз останах с впечатление, че ще ми се наложи да отделя доста пари, затова натам съм се насочил, нали уж да видя като първа стъпка какъв е проблемът...
И аз съм сигурен, че не правя това, което е необходимо като стречинг, четейки горното, явно ще ми се наложи да се разровя и/или да потърся специалист...
Мила.... ;)
Тедо, явно си уцелил точно тези движения, които те облекчават ;)
02.06.13
10:48
Всичко беше за таза и гъза най-вече.
казано от Борето на 02.06.13, 11:06:
Стречинг - абсолютно необходим и задължителен!
Да бе, Боре, това и децата го знаят вече, ама не са една и две стойки, гарантиращи ти липса на болка ;)
Мнението беше редактирано от Витан на 02.06.13 11:11.
казано от Grey Knight на 02.06.13, 10:48:
Всичко беше за таза и гъза най-вече.
Малък хинт от мен ;) никой не се сеща да използва гравитацията и аксиалната екстензия на гръбнака.
Тазоотварящите са добри, но хора, които имат много повече физически данни не би трябвало да залагат само на помощни упражнения, използвани при много тежки случаи.
Мнението беше редактирано от Margi на 02.06.13 13:56.
02.06.13
12:49
И стречинг и не, пак стават проблемите. Истината е че не трябва да се тръгва тежко на упражнения с много тежест, без да си напълно сигурен, че повторението ти няма да е стабилно. Всеки път когато направиш повторение въпреки всичко, отива предимно в гръбначния стълб. А вие момчета тренирате много тежко, а при вдигането на много тежно общо взето се стига до едно място. Славко го е написал вече, а сещайте се след още 10-20 години какво ще стане. А пък ако си мислите чи и тогава няма да ви се спортува ......
03/06/13
Тренировка:
Foam-roller
Agile-8
Buy-in: 26 набирания с магнезий
А. Суперсерии:
А.1. Сталкер: 3х 2х 30 кг;
А.2. Набиране неутрален хват: 3х +48 кг, 2х 2х + 50 кг;
Б. Суперсерии:
Б.1. Кофи на халки: 4х 5х +32 кг;
Б.2. Набиране надхват на дебел лост: 5, 5, 4, 4х + 32 кг;
Б.3. Кофи на халки: 4х 3х +32 кг;
Б.4. Набиране надхват на дебел лост: 3, 3, 2, 2х + 32 кг;
(11:00) 250 гр кашкавал БДС, 1 домат;
(20:00-21:30) Тренировка
(23:00-00:00) 500 гр свински врат, 5 яйца, дом. кьопоолу, 1 малко бурканче сладко от кайсии, заквасена сметана със сладко от ягоди;
Powerbuilding тренировка :)
Мисля, днес да направя една огромна салата от домати, лук, краставица, печени чушки, магданоз, варени яйца, дом. овче сирене...
Май от рано съм огладнял.
Малък фал вчера: стоях на компютъра 1 час след баня и ме схвана яко вратът... Дано ме отпусне.
По-здрави!
05.06.13
10:25
казано от Витан на 04.06.13, 10:08:
Малък фал вчера: стоях на компютъра 1 час след баня и ме схвана яко вратът... Дано ме отпусне.
По-здрави!
То така не отпуска...извикай някоя да те отпусне ;)