казано от Мила на 13.09.14, 09:01:
Спокойно Вито, аз съм брутално асоциална и така НИ харесва :D
Мила, хубаво ни е в комфортната зонааа :))). Ама не трябва да е така :)
Малко ъпдейти. Страхотно беше в Пловдив, видях се само и изключително с готини хора, много ме зареди този уикенд и ми позволи да отида на работа в що-годе нормално психично състояние :)). Направих Grace (30 обръщания и тласкания на 60 кг за време) за 1:30 мин, което в последствие разбрах, че е доста добре. Много яко! Кирилов ме изкриви на клек с щанга над глава и 400 метра бягане после :)))
С нетърпение очаквам следващата подобна среща!
Днес по план ходих на НСА. Правихме разни упражнения за абсолютни начинаещи риби като мен. Накрая имаше спринтове 50-60 метра, леко бягане още толкова и на правата отсечка пак спринт, след което леко бягане и почивка. След края на 2-рите спринтове дигах пулс 203… Кондиция НУЛЕВА... Както и да е, ще го оправя. После в залата малко хаотично имаше дроп серии набиране надхват (от 50 кг) до 20 кг през 10 и после лежанка тесен хват от 90(!) кг до 60 кг. Накрая тяга 5х3х 140 кг и суперсерии за ядро (ренегадско с 45 кг за 5 повт и едностранен сталкер с 24 кг). Трябва да седна тези дни и да си структурирам сериозно тренировките, че тези спринтове никак не са шега. Много ми се удървят бедрата. Взех си плаче в нас и ще разтягам всеки (или почти) ден, както и ще мачкам с фоум-ролер и топката за бейзбол.
Накрая малко снимки от Пловдив, благодарение на Веселин Горбачов (bow)
По-здрави!!!
П.П. Дейба дебелия гъз съм отпрал... или просто винаги си е бил такъв :D
Мнението беше редактирано от Витан на 16.09.14 00:53.
16.09.14
09:08
Мъже по клинчета (sun) (wasntme)
Нали съм ти казвал каква болезнена слабост си ми ти:)
Остави за малко тежките дърпания от земя - тяга примерно. Може някаква римска да оставиш на 70-80кг., колкото да тонизираш задната верига.
Обръщанията нека си останат от вис за 5-6 повторения, а суинговете макс. 12-14 в серия и то с акцент на възможно най-голяма скорост.
Работи за хип-флексори(скоро ще има материал много подробен за това). Раздвижвай си хубаво глезените, като за тях можеш да добавиш и изолирана работа в залата по машините.
Ти здрав гъз имаш. Остава да не го разтегнеш, заради рязката амплитуда на движенията в спринта. Трябват ти силни глезени и ахилеси, на които да разчиташ, защото за бягане си тежък(засега). И друго(противно на това, което може би ще чуеш на пистата - НЕ преразтягай мускулите преди спринтовата работа. Да, разтегни се, някакви други неща за мобилност, но големи бедра като твоите трябва да са загрели преди сериозно разтягане).
Според мен спринта ще ти оправи малко дисбаланса. Ще паднеш леко на бедра, а ще качиш на раменен пояс, защото много скоро ще разбереш защо топ спринтьорите имат 150+ лег и 90+ раменна преса.
Засега остави мисълта за отсечки, а ръчкай треньора да ти разяснява механиката на бягането.
203 пулс е ужас, аз имам такъв след 3 отсечки по 300м. през 3 минути. Не би трябвало да вдигаш така...
казано от Витан на 16.09.14, 00:53:
ще разтягам всеки (или почти) ден, както и ще мачкам с фоум-ролер и топката за бейзбол.
Ще мачкаш всеки ден, да да!
18.09.14
10:57
казано от Витан на 16.09.14, 00:53:
казано от Мила на 13.09.14, 09:01:
Спокойно Вито, аз съм брутално асоциална и така НИ харесва :D
Мила, хубаво ни е в комфортната зонааа :))). Ама не трябва да е така :)
Щом човек си пренебрегне сърцето, зоната е болезнена, не комфортна:)))
Вито, събота към 4 часа ще можеш ли да отделиш 20 мин да минеш през Лъкито с черен панталон ( който така ти отиваааа) и черна тениска, да учавстваш в романтичната ми фотосесия с профи апарат и донякъде профи фотограф.
Не се сещам друг да ми прилича повече на Mr. Smith по осанка (devil) :*
Слави, защо трябва да се избягва тягата - четох разни треньори, които я препоръчват. Други я отричат, но главно защото масата спринтьри дърпали на кръст и се обезсмисляла....
17/09/14
(08:00) Beta Alanine
(08:00) Адски много подскоци, от които следващите няколко дни прасците ми бяха леш.... Не са свикнали с това натоварване.
(09:30) Кафе, Green Magnitude
(10-11:30) Силова тренировка, която вече не помня :)))
19/09/14
Силова тренировка
3 пъти от:
А. Обръщане от вис до 3х3х 90 кг;
3 пъти от:
Б. Пуш-преса: до 3, 2, 2х 90 кг;
3 редуващи серии (не чак суперсерии, поради болки в китката):
В.1. Преден клек: 3х 3х 120 кг;
В.2. Лег, раменен хват: 3х3х 85 кг;
5 суперсерии:
Г.1. Набиране надхват: 5х 5х +32 кг;
Г.2. Кофи: 5х 5х +32 кг;
Стречинг.
В залата изневиделица видях Ева Янева!!! Лудница...
22/09/14
(08:00) Beta Alanine
(08:30-09:30) Доста упражнения за глезени, малко подскоци (?) и трябваше да има ускорения и спринтове, но прасците ми крампираха жестоко... Много мачкане с топката за бейзбол имаше после.
(09:45) Кафе, Green Magnitude, Beta Alanine
(10-11:30) Силова тренировка:
3 кръга от:
A.1. Военна преса: 2х 2х 65 кг, 2х 60 кг;
A.2. Преса с дъмбели от седеж, успореден хват: 3х 2х 26 кг (единия дъмбел);
A.3. Едностранна преса с пудовка: 3х 2х 24 кг;
Б. Повдигане на коляното с 9 кг пудовка на крака: 3х 8 повт (на крак)
В. Тяга: 5х 3х 150 кг;
3 кръга от:
Б.2. Едностранен сталкер без опора: 3х 3х 24 кг (на ръка);
Б.3. Ренегадско гребане: 3х 5х 45 кг (на ръка);
Храната е много добра - само месо, зеленчуци, плодове, фрешове от тях (домашни). Трябва да си поосвобода малко време, за да попрочета за структурирането на упражненията в залата... Тези дни :))
Прасецът все още е адски натегнат и е болезнено.
По-здрави!!!
Не е заради техниката.
Дърпа много от потенциала на системата, одървя те жестоко(ако не си усетил) и като цяло има доста по-добри упражнения за задната верига, коита да имат ПРЕНОС в беговите.
23.09.14
15:57
100% дърпа много, опитно го разбрах какво е да правиш отсечки след тяга.
24/09/14
(08:00) Бегова тренировка
Упражнения за глезени, ускорения, бягане с въже на кръста и ме дърпаха отзад (брутално яко беше) - накрая пускат въжето.
Хиперекстензии
(09:30) Кафе, Green Magnitude, Beta Alanine
(10-11:30) Силова тренировка
А. Обръщане от вис: до 3х2х 95 кг;
Б. Заден клек: до 3х 3х 125 кг;
3 кръга от:
В.1. Повдигане от лег, тесен хват: 3х85, 3х 85, 3х 80 кг;
В.2. Повдигане от лег, раменен хват: 3х85, 3х 85, 3х 80 кг;
В.3. Кофи: 3х 3х +32 кг;
3 кръга от:
Г.1. Набиране подхват: 3х 3х +35;
Г.2. Набиране неутрален хват: 3х 3х +35;
Г.3. Набиране на въже: 2х 3х +24 кг, 3х +20 кг;
Стречинг
[vimeo]39173594[/vimeo]
По-здрави!!
Мнението беше редактирано от Витан на 24.09.14 22:14.
Какви точно подскоци првиш, че ти гърмят баш пък прасците ??
Клипчето много добро :)
Ники, нищо особено не са, вече и не ги помня... Дори и при елементарните (високо коляно и т.н.) го усещам. После и като има обръщания и съвсем крампира прасецът. Не е свикнал още просто... Ще свикне :)
Много странно, явно тежиш доста за това което глезена ти може да понесе и всичко отива на прасеца :)
26.09.14
00:58
/
Мнението беше редактирано от Kenny на 21.11.14 17:26.
казано от Kenny на 26.09.14, 00:58:
Концепцията за комфортна и некомфортна зона е погрешна. Не знам защо смяташ, че некомфортността е прогресия.
Некомфортно ми беше да почна да тренирам, некомфортно ми беше да почна СИЛОВО да тренирам, некомфортно ми беше да изляза да живея извън родния си дом, некомфортно ми беше да отида на бригада (и двата пъти), некомфортно ми беше в университета, некомфортно ми беше да почна работа за 1-ви, 2-ри, 10-ти път, некомфортно ми бе да поканя момиче да излезе с мен, още по-некомфортно ми бе да я целуна, некомфортно ми бе да я оставя, но се налагаше (примерно)... да извеждам ли теоретична дефиниция или се подразбира емпирично?
Защо ти смяташ обратното :)
26.09.14
15:09
Комфортност не значи човек да не прави нищо.
Това, което се разбра по твои думи е, че следваш път, който усещаш, че не е твоя, но ти е некомфортно да си го признаеш пред себе си.
Мнението беше редактирано от Kenny на 26.09.14 15:11.
казано от Kenny на 26.09.14, 15:09:
Комфортност не значи човек да не прави нищо.
Това, което се разбра по твои думи е, че следваш път, който усещаш, че не е твоя, но ти е некомфортно да си го признаеш пред себе си.
Честно казано, не правя разлика, когато следваш свой и чужд път -> когато едно начинание е ново, винаги се усеща като ново и неприсъщо. Чак после разбираш дали е ок или не и се махаш, ако не оттърва :)
Но за мен и в двата случая е некомфортно. Ти как мислиш?
Те за това го обичам тоя форум - от спорове за техниката на изпълнение на дадено движение, през това дали е наука астрологията - до философски разисквания - всичко има :D
(Вито не се сдържах)
Мнението беше редактирано от Мартин на 26.09.14 19:54.
казано от Витан на 26.09.14, 18:29:
Но за мен и в двата случая е некомфортно. Ти как мислиш?
Мисля, че ще ти е некомфортно и да ти падне тухла на главата. Некомфортностите трябва да се класифицират според съотношението полза/вреда. :) В противен случай нещата могат доста да загрубеят както в залата, така и в живота като цяло. ;)
Естествено, Боби, не знам защо дори го поставяме под въпрос, мислех, че се подразбира :)
казано от Витан на 26.09.14, 21:08:
Естествено, Боби, не знам защо дори го поставяме под въпрос, мислех, че се подразбира :)
Е, как защо. Петък вечер, жената гледа “Убийство по сценарий”, а аз убивам без сценарий малко време с бира и форум. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.09.14 21:14.
Все повече ме интересуват как тренират истинските атлети, как живеят, как се справят с трудностите...
Иначе тренирах де. Утре ще си опиша тренировките, че сега ме мързи :)))
Поздрави!!!
казано от Витан на 27.09.14, 23:35:
Иначе тренирах де. Утре ще си опиша тренировките, че сега ме мързи :)))
Е, това е, мързелът определено е комфортен :D
Мнението беше редактирано от Zozo на 27.09.14 23:52.
Време е да преборя прокрастинацията :))
Тренировките са обичайните - три пъти бегова с тренировки с тежести след това и веднъж само тежести. Много ми се удървят бедрата при бягането и после почват много да тежат... Едва успявам да ги вдигам тия бутове :)). Единият глезен, който няма много мобилност, поради стъпване на криво преди години, го отнася доста. Надявам се да се адаптира. След бегова тренировка ми е трудно и да клякам, че продължавам да съм като солета.
Почнах да се замислям дали нямам наистина нужда от магнезий, защото ям доста млечни и пия по 1-2 кафета на ден.
Намерих си и много готини клипове за комбинация за скачания и тем подобни работи на ДеФранко, но приложението им е малко сложно...
При тренировките с тежести съм наблегнал на нещата, които Славко инструктира. Обръщания от колене, изхвърляния, пулове с широк и тесен хват от вис, бутания и т.н. 2 повторения на ръка преса с 32-ката направих :)))
От удължените тренировки направо озверявам от глад. Вчера вечерях филии бял ръчен хляб с масло, дом. лютеница и дом. сирене. После довърших с една поничка от Дънкин ДОнътс (за 2-ри път ям), 700 гр. био кисело мляко с дом. сладко. И 3 яйца де :)))
Утре по-подробен отчет.
По-здрави!!!
https://www.youtube.com/watch?v=8XnQyI3Mgbc
“Take it, or you will not make it” за Бен Джонсън също не е лош.
“You can not take it from me” с Донован Бейли, въпреки че той е много рядък като качване.
Сигурен съм, че не си забравил, но искам да ти напиша пак това което обсъдихме набързо в Пловдив - за подлагането под центъра на тежестта. Колкото по-техничен ставаш, толкова по-малко ще ти тежат упражненията и комбинациите.
Опитай да се да го усетиш, за да нямаш проблеми с глезените И коленете.
p.s. ДеФранко е голяма работа!!! Добре си се насочил.
Мнението беше редактирано от slavko на 01.10.14 09:19.
Привет!
Няколко ъпдейта от мен :)
Тренировките по лека атлетика си вървят, но напоследък ме скъсва глезена, направо не е истина... На времето стъпах брутално накриво на тренировка по волейбол и треньорите решиха, че трябва да се ходи на чекръкчия.... Чекръкчията беше някакъв дядо на 80+ години, който въртя и въртя глезена..... И сега така, леш :). Ще го оправям и него.
Иначе обърнах 110 кг от зема, 2 пъти (2 серии даже). Лежанка 5х 90 кг. Възвръщам си ги постиженията. Нещо взех да се отказвам да тренирам след лека атлетика. Батериите никакви ги няма после. Предпочитам 3 пъти лека атлетика и 3 пъти в залата. Да видим само как да го оправя този проблем.
Нямам муза в момента за по-дълги обяснения :))
По-здрави!!!
06.10.14
23:48
https://www.youtube.com/watch?v=SaXWvOc7voY
казано от Von Suthaus на 06.10.14, 23:48:
https://www.youtube.com/watch?v=SaXWvOc7voY
Страхотно! Благодаря!
От подскоците (по модерно му плиометричните упражнения) може даже да качиш някое кило на обръщането и изхвърлянето, дори и без да ги правиш мн,мн. Поне при мен се е случвало.
Добре дошло е, Ники :)))
07/10/14
Тренировка
Rumble-roller
3 кръга от:
A.1. Обръщане от вис: 2х 2х 95 кг, 2х 90 кг;
A.2. Обръщане в подклек: 2х 2х 95 кг, 2х 90 кг;
A.3. Високо изтегляне от вис: 2х 2х 95 кг, 2х 90 кг;
3 кръга от:
Б.1. Военна преса: 2х 70 кг, 2х2х 65 кг;
Б.2. Преса с дъмбели от седеж, успореден хват: 3х 2х 26 кг (единия дъмбел);
Б.3. Едностранна преса с пудовка: 3х 2х 20 кг;
3 кръга от:
В.1. Едностранен сталкер без опора: 3х 3х 24 кг (на страна);
В.2. Ренегадско гребане: 3х 5х 45 кг (на ръка);
Любима тренировка. Харесват ми работните тежести на обръщането. Също така от адски много време не бях стигал на военна преса за 2 повторения на 70 кг! Второто повторение беше страшно криво и измъчено, но си е повторение.
08/10/14
Тренировка
Rumble-roller
3 кръга от:
А.1. Изхвърляне от вис: 3х 2х 60 кг;
А.2. Високо изтегляне, широк хват от вис: 3х 2х 60 кг;
3 кръга от:
Б.1. Клек: 3х 2х 130 кг;
Б.2. Повдигане от лег, раменен хват: 3х 3х 90 кг;
3 кръга от:
В.1. Набиране раменен надхват: 7, 5, 5х +32 кг;
В.2. Кофи: 8, 5, 5х +32 кг;
Изхвърлянията криви... Клекът и той, заради глезенът.
Иначе, глезенът е леш и затова само тренировки в залата. В петък съм на кинезитерапевт и ще видим как стоят нещата.
По-здрави!!!
Мнението беше редактирано от Витан на 08.10.14 21:49.
08.10.14
20:40
казано от Витан на 08.10.14, 20:31:
A.2. Обръщане в подклек: 32х 2х 95 кг, 2х 90 кг;
Як си, Вито! :D (rock)
09.10.14
12:19
казано от Витан на 27.09.14, 23:35:
Все повече ме интересуват как тренират истинските атлети
Задава се нова мода - атлетиката :)
09.10.14
12:29
Не, напротив - хубаво е. Даже е много хубаво :)
Всеки, който иска да е функционален и да може много неща трябва да има база, а базата не се гради с олимпийски, сплитове и силови тренировки. В атлетиката има много ценни неща !
Единственото лошо в това е, че или трябва да имаш треньор атлет, или много дълго време да отсяваш какво и защо се прави.
09.10.14
12:46
Ами не, в състезателните периоди се орязва при повечето дисциплини. Личното тегло влияе винаги.
А аз не знам, може би е писано по-нагоре в дневника - Вито, имаш ли състезателни амбиции относно атлетиката конкретно, или просто искаш да я комбинираш с останалото?