16.07.09
10:57
Положението е следното аз съм на 16 години и тренирам гърди и гръб защото така се разширявало максимално гърба и раменете пък на мен тва ми харесва не сикам да съм някав напомпан пък тесногръд.Тренирам през два дена и правя (набирания шир хват, придърпване дол скрипец , мечка , пулоувар за граб) и (лежанка, горна част на гардата на машина , кофички и флайс за гърди) всичко това правя в четири серии по осем повторения. Не знам дали това което правя е правилно защото в голяма степен аз сам си го съчиних. :) помогнете моля! мерси! ;)
16.07.09
17:13
Не знам колко ти е стажа но щом си на 16 надали е много,а това са си една много голяма мускулна група със друга средно голяма... в такава комбинация е добре да се правят доста суперсерии и е доста тежка тренировката като цяло.Тренирай си Гърди+нещо (например бицепс или др) и Гръб + (Трапец или др малка група)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 16.07.09 17:14.
16.07.09
17:41
М проблема е там че аз неща да си помпам рацете или кракта например както повечето.Изкам просто да тренирам за голям груб и рамене(от костта) пък то рацете мисля сами ще ми порастнат ор различните упражнения (горепосочени).А за долната част ходя на плуване от времне на време.
Здравей :)
Аз попринцип не разбирам много много,но ето го моето мнение :
Незнам защо не искаш да тренираш ръце,като това си е една сериозна мусколна група. А дали ще пораснат докато правиш гърди и гръб е въпрос на ген ,който ме самнява да имаш. Но след като си решил да правиш само гърди и гръб , поне ги прави в отделни дни и да има 72 часа от едната тренировка за гръб до другата ( същото и за гърди ) . И понеже ги правиш само тях ,трябва да си редуваш поне 2 прорами . Но както казах аз съм с минимален стаж , и разбиращите трябва да те посъветват.
Поразрови се малко из сайта има хубави програмки , не очаквай ръцете да пораснат сами а пък от плуването абсурд да качиш във краката. Организма се тренира като цяло и това означава че всички мускулни групи трябва да бъдат засегнати . Няма как да станеш ‘’напомпан’’ ако не тренираш ръце и крака . Ако не ги тренираш по добре не се занимавай , а само си плувай . Да не говорим че ако евентуални качиш в гърба и рацете ще станеш несъразмерен .
16.07.09
19:28
Еми батка за две седмици имам видим резолтат голям от тоз начин на трениране при гърдите и гърба за рацете не съм сигурен но според мен 100% ще пораснат няма как защото много се натоварват аз аз неска тренирах и ся имам ужасна мускулна треска в трицепсите а пък и ям мн.А относно плуването имам железен корем и крака и рамена от него не са големи краката но аз и не искам вече писах горе ти вобще май брез два реда четеш ;)
Мнението беше редактирано от slaveman93 на 17.07.09 10:13.
като тренираш по този начин лежанката ти натоварва трицепса а набиранията бицепса но определено не е достатачно, първите две седмици каквото и да правиш ще имаш напредък но след това .... относно плуването е супер че имаш чудесна основа за да започнеш да надграждаш . като ги сложиш като отделна мускулна група в тренировката ги изолираш и натварваш по добре . все пак пробвай всеки човек е различен сам по себе си , но ако след месец - два не си довоелн от резултатите тук ще ти е проблема
18.07.09
09:27
Някой може ли да каже специялно тез упражнения дето ги правя примерно за гръб или гърди ако приемем че ги правя в отделен ден добри ли са и така както ги правя 4 серии по 8 повторения (всички с еднаква тежест максимално тежка)
Мнението беше редактирано от slaveman93 на 18.07.09 09:31.
18.07.09
12:51
казано от slaveman93 на 18.07.09, 09:27:
Някой може ли да каже специялно тез упражнения дето ги правя примерно за гръб или гърди ако приемем че ги правя в отделен ден добри ли са и така както ги правя 4 серии по 8 повторения (всички с еднаква тежест максимално тежка)
Така като ти чета мненията стигам до извода, че тренираш от доста скоро. Явно си пропускал часовете по български, защото правописа ти е леко казано смешен. Та по темата прави пирамида примерно лег: 10-8-6-6 като постепенно увеличаваш тежестта. За да растеш нормално и съразмерно тренирай цялото тяло без изключения (прасци,предмишница,кръст и тн.). Аз ти предлагам да правиш гръб и гърди в различни дни (както най-накрая реши). Упражненията като цяло са добри. Не мисля ,че ръцете ще ти порастнат особено след като не ги тренираш. И се замисли за фигурата ,която искаш голям гръден кош и малки ръце. Мачкай!
Мнението беше редактирано от summer_jam на 18.07.09 12:52.
Ръцете ще ти порастнат и без специални упражнения, но все пак не е удачно да тренираш само гърди и гръб. За кратко може, но после е желателно да се върнеш на балансирана програма, тренираща всички основни групи.
22.07.09
19:55
Ако правиш само гърба пренебрегвайки рамото например-резултата няма да ти хареса:)
22.07.09
20:29
Кофички
Набирания
Клек
Ето ти балансирана програма,че и ефективна. :)
казано от DeadManWalking на 22.07.09, 20:29:
Кофички
Набирания
Клек
Ето ти балансирана програма,че и ефективна. :)
И ставаш мършоляк с бутове :)
Естествено че не съм пробвал :) нз ако има впредвид кофички и набирания с допълнителна тежест, може и да стане.Все пак аз не бих отделил време на такава програма,камо ли да плащам карата за фитнес заради нея.
29.07.09
18:42
Тренирай всичко за да имаш симетрично тяло !!!
С три упражнения трудно се прави такова..
Мнението беше редактирано от TrainHard на 29.07.09 18:44.