СЪществуват ли странични ефекти при диета и Л карнитин

30.07.09
09:09

Здравейте, висока съм 170 и тежа 63кг, от месец тренирам редовно спазвам стриктен режим на хранене и пия л карнитин на 36г съм, резултатите не закъсняха, сега съм стегната имам да свалям още само в коремната област , но и това ще стане.Но от няколко дни се появми отпадналост, болки в стомаха, а този месец цикъл нямах изобщо (всички други възможни причини са изключени), личният ми лекар смята , че е от диетата и ми каза веднага да започна със захранване и да приемам повече витамини.Какво мислите вие и ако започна нормално да се храня няма ли всичко постигнато с толкова труд да отиде по дяволите.Моля за съвет и предварително благодарян а всички.

30.07.09
09:21

Сваляне на тегло , ако се брой за страничен ефект.. :) Болките със сигурност са от недояждане.

RO

30.07.09
09:31

Ще споделиш ли за хранителния си режим , според мен проблема идва от там.Кажи точно как се храниш и сподели дали си имала някакви хормонални проблеми.

30.07.09
10:25

Невъзможно е да е от карнитина,тои е просто хран.добавка.Можеби от диетата особенно ако другпът неси бил на диета толкова стриктно и ако тази е мн стриктна и няма зарежда6та фаза с натрупване на дните.. :)

ГЩ

30.07.09
11:41

Еми предполагам че знаеш че като се пие на секи 15 дни трябва да почиваш,защото организма се пренасища с него.

30.07.09
12:18

Аз за почивка през 15 дни от Л-Карнитин до сега не съм чувал.. :)

ПС/ Моля поправете ме ако греша.. :)

Мнението беше редактирано от incessantforce на 30.07.09 12:18.

30.07.09
12:29

най-вероятно е от прекалено строга диета (ще се опитам да отгатна - на Дюкан ;) )  .... ако съм познал - от нея е.

TR

30.07.09
16:11

Или пък плодова. Още един пример ,че тези диети вредят на здравето. Послушай доктора си , здравето е по-важно от видът !

ГЩ

30.07.09
16:22

Говора че много хора го правят , защото помага на едно а след 15-я ден вреди на друго а целта е да не се стига до там. ;)

_Z

30.07.09
17:36

казано от Sia на 30.07.09, 09:09:

Здравейте, висока съм 170 и тежа 63кг, от месец тренирам редовно спазвам стриктен режим на хранене и пия л карнитин на 36г съм, резултатите не закъсняха, сега съм стегната имам да свалям още само в коремната област , но и това ще стане.Но от няколко дни се появми отпадналост, болки в стомаха, а този месец цикъл нямах изобщо (всички други възможни причини са изключени), личният ми лекар смята , че е от диетата и ми каза веднага да започна със захранване и да приемам повече витамини.Какво мислите вие и ако започна нормално да се храня няма ли всичко постигнато с толкова труд да отиде по дяволите.Моля за съвет и предварително благодарян а всички.

Проблемите със стомаха вероятно са от еднообразната храна която приемаш (повече месо, малко зеленчуци най-вероятно). Опитай се малко да разнообразиш диетата си - сменяй месото и зеленчуците, както и източника си на въглехидрат - ориз, овес, картофи. Самия Л-карнитин няма да ти навреди. А колкото до загуба на резултатите ще ти отговоря така - щом сваляш кг-ми значи изразходваш повече енергия отколкото приемаш с храната. Когато решиш ,че си достигнала необходимите килограми, приемай повече калории, но под формата на качествен източник на енергия - овес, ориз, картофи, стафиди. Ако преминеш към по-свободно хранене, то увеличи кардио тренировките за да поддържаш теглото си. Просто трябва да пробваш няколко дни за да си наясно точно с колко да увеличиш въглехидратите или аеробиката.

TR

30.07.09
17:43

Стафидите не са ли бързи,прости въглехидрати ? Тогава защо да ги продава ?

_Z

30.07.09
17:53

казано от TrainHard на 30.07.09, 17:43:

Стафидите не са ли бързи,прости въглехидрати ? Тогава защо да ги продава ?

Защото съдържат глюкоза а не фруктоза както другите плодове - тя се складира по-добре в мускулите и черния дроб а не се отлага толкова като мазнини защото повишава инсулина и от там той вкарва кръвната захар в клетките. Като писах стафиди, имах предвид след тренировка.

ВЕ

31.07.09
10:08

Както казва HealthStore консултатнт най-вероятно е от свалянето ня килограмите. Ако си свалила голямо тегло за прекалено кратък период от време е възможно да се получи хормонален дисбаланс в тялото. Нормалното сваляне на килограми е по 1 кг на седмица.

31.07.09
14:49

Благодаря ви, за съветите! Не съм свалила толкова много , но не ям хляб, колбаси, сирене, мляко, плодове и цветни зеленчуци- само зелени повече зеле краставици, сутрин мюсли със сурови ядки в тях и стафиди на обяд обикновено зелечукова супа без хляб и нещо на скара риба или филе, понякога раци или морски дарове, пилешко месо без кожата , нищо пържено, газирано, сладко и мазно не близвам, пия витамини, но явно не са достатъчни, от 4 дни спрях л карнитина, защото не се чувствам добре и не ходя на тренировка, постоянно съм нервна, защото се чувствам гладна.На фитнес скоро сигурно няма да мога пак да отида , защото си нараних ръката и докато не оздравее не мога дори да шофирам.Иначе визуално ефекта от всичко е поразителен, но явно организма ми не се чувства добре.Очаквам съветите ви.

31.07.09
18:03

въглехидратите ти са малко. защо не пробваш “въглехидратна ротация (въртене)” ;)

01.08.09
10:35

ами какво това въглехидратно въртене, не съм наясно много с тия неща бихте ли обяснили :smirk:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1