Силни бедра - слаб клек

01.02.05
20:20

Правя полу клек предимно защото пълен клек много ми тежи . Възможно ли е да имам слаб задник и силни бедра(нещо в генетиката да е сбъркано) ето защо досигнах до този извод : клакам половинки с 90 и последната една или понякога последните 2 серии 100 кг това всичко е по 8-10 повторения.Това не са силни постижения и всеки ще каже че имам слаби крака , но противно на това правя екстензия с 70кг 10 повторения  което според мои познати е много . Също на лег преса правя със 180 12-15 повторения - усещам че имам сила за повече но не слагам защото като се изправя и почва да ме боли главата. И накрая ще кажа че пълен клек не мога с повече от 60 и то 8-10 повторения .Не се стремя към големите килограми дори по много време се задържам на една тежест , но съм любопитен на какво се дължи . :roll:

01.02.05
20:36

Според мен тези постижение са балансирани и “нормални”. Какво точно те притеснява?

01.02.05
21:21

Притеснява ме че ми е много слаб пълния клек . Или по скоро ми е интересно - не ме притеснява ,защото съм доволен от растежа с половинките които правя.

01.02.05
21:40

може да имаш някъде т.наречената мъртва точка

02.02.05
00:00

Ами свали килата и почни пълен клек, всеки е почнал от малко и е стигнал нагоре не бива да очакваш да почнеш с 120 да тренираш

Съвсем нормални постижения са си. Разбира се, зависи от наклона на лег пресата и състоянието на уредите. Дори бих казал че за клек на 100 преса на 180 е малко, особено ако не е до долу....
И клек на 100 не е чак толкова слабо постижение :)

——————извън темата———————
Хм... Какви са братко тея цифри. Мнението на Астор, публикувано преди моето е от Сря Фев 02, 2005 12:00 am, а моето е от Сря Фев 02, 2005 9:47 am. Демек, моето е по - рано от неговото :) Да им имам и часовите зони и отбелязванията на полунощ :)
——————извън темата———————

02.02.05
09:57

Хм, аз ще ти отговоря на въпроса направо: клека ти толкова слаб, защото е много по-трудно да направиш едно упражнение със свободни тежести, отколкото на машина. Затова свободните тежести са му майката. А както отбелязаха и другите, постиженията са ти нормални.

02.02.05
15:56

А и заглавието на темата е добро Силни бедра а пък слаб клек
offtopic до Д3ВЕР Ами забелязвал съм и други интересни неща чат пат се бъгва форума

Марто, нали може да не се съглася с теб, без да ми се сърдиш?
На машини в общия случай е по - трудно.
Защото не участват стабилизиращите мускули :) Изключение прави случаят, когато някой е тренирал само на машини или само със свободни тежести. Тогава разликите са по - големи...
Но в общия случай машините са с по - малки кила.
А смятам ,че няма необичайно, даже не говорим за толкова силна лег преса, защото - нека не звучи грубо, просто споделям, но приятелката ми прави серии по 10-тина повторения до долу на повредена лег преса - наклонена на едната страна и леко стърже - със 100-120 кг. Е, напоследък ги избягва, но по принцип ги е стигала и аз съм седял да й помагам. А клекът й за сравнение е до макс. 40 кг. Твърдо смятам ,че 10 кила на лег преса не са равнозначни на 10 кила клек . За 10 кила клек легът трябва да скочи с повече от 10.
Лично аз в момента съм на дередже - серия със 100 кила 10 повторения - на един дъх.... Е може би мога да направя серия без междинни вдишвания с толкова повторения и на 110. Значи - емен емен колкото човека отгоре... На същата тая лег преса съм слагал около 300 кила и до долу....
Естествено, зависи - вече казах - и от наклона на лег пресата и този на облегалката....

02.02.05
17:41

Лег пресата по принцип няма много общо с клека. Няма пропорционална зависимост между лег - преса и клек.
Освен това при клека участват много стабилизиращи мускули, най - малкото кръста може да ти е слаб, затова и да не можеш да клякаш много, а може и техниката да ти куца.
Освен това всяко упражнение си е специфично, и ако не си го тренирал досега, може да не можеш да го играеш с големи тежести в началото, дори да си силен на други подобни упражнения.

03.02.05
01:25

нещо не загрявам какво те притесняват постиженията ти. Съвсем пропорционални ми се виждат. Даже лег-екстензията ти е слаба в ставнение с клека и пресата по моите представи.
Съмнява ме проблемът ти да е точно в генетиката, а дали краката ти наистина са слаби зависи от формата,обиколката им и процента мазнини, съпоставяй резултатите си с тези фактори за по обективен извод.

03.02.05
12:07

Ае Дзвер, не ти се сърдя, обаче не знам защо ми се струва, че с поста си подкрепи моето твърдение :lol:
А ако се тренират паралелно две еднакви движения - на машина и със свободни тежести, то .... на машината ще вдигаме по-тежко, точно защото не се налага да стабилизираме. Това е основен закон в бодибилдинга. Е, разбира се всеки има право на мнение и всеки е различен..., но все пак...
Опитай да видиш....
ПС - Петко е прав за клека и лег пресата може би клек със свободна тежест трябва да се сравнява с клек на смит машина  :roll:

03.02.05
12:53

NIkav а за защо  изобщо ти е  да правиш пълен клек?!? Знам че клека е най-доброто упражнение за крака но за какво ти е да  го правиш до долу?!? Баща ми е  ортопед-травматолог и ми е забранил да го правя до долу с големи  кг. а ако  трябва да цитирам доц. Боянов от НСА “ако знаете как ви е устроена колянната става ще ви е  страх да ритнете топка” :) спокоино можеш да натоварваш краката си и с  други  упражнения , а ако клякаш клякаи докато бедрото ти стане  успоредно на земята  успех .....

Не, въобще нищо не съм потвърдил и не съм съгласен, Марто, ама както и да е.... За големите мускулни групи на машина се вдига по - малко. Именно защото стабилизаторите участват. Грешиш относно тях, те увеличават, а не лимитират силата .В случая не е в сила правилото, че най - слабото звено лимитира системата. Действат синергично.
Разликата между тягата и лег пресата е преди всичко в ъгъла + това, че в клека участва и собствената ти тежест, а в лег пресата не. Общо взето, по - правилното твърдение е на Петко - че между лег и клек няма връзка. Има, казвам аз, но слаба...
Но ако искаш, ще те заведа да клякаш на машина и съм готов да се хванем на бас, че няма да клякаш с толкова, с колкото правиш иначе клек... Много по - малко ще е... Същото е и на други уреди. Като лежанка например... Е, за тягата не знам уред.
Ще се пробваш ли? :)

03.02.05
13:27

тяга на смти машина! А Марто vs Дзвер предлагам един бой са тая среща?
по-здрави

03.02.05
13:32

Абе съвсем омазахме темата, обаче съм готов да се подложа, само за да ти докажа, че съм прав. Съгласен съм да го опитаме с повдигане от лег и раменна преса. Но пък няма да е много честно, защото аз никога не съм правил тези упражнения на машини (или поне от години не съм ги правил). Но щом е за теб..... винаги :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1