02.08.09
16:23
Здравейте :) Аз съм нов потребител тук,т.е. не съм писал досега :) Следя форума с интерес-отговаря ми на много въпроси.
Тренирам от 2 месеца-на 24 съм,184 см-85 кг.Тези 5 кг съм ги качил за тези 2 месеца.Програмата съм си я правил сам,затова искам да се посъветвам с някого дали е правилна за мен,защото освен това работа активно и освен че нямам много време за тренировки (тренирам вечер),нямам много време и за почивка и храна,но гледам да компенсирам някак.Опитвам се да не падам под 4000 калории дневно и взимам гейнер на Оптимум.Тренировките си ги правя така:
Понеделник и четвъртък
За гърди:
Лег
Полулег
Вдигане на дъмбели от лежанка
Пек-дек
Кофички
За рамене:
Повдигане на ръце встрани
Повдигане на щанга до брадичката
Вдигане на щанга зад врата
Трицепс:
Вдигане на дъмбел зад врата
Френско разгъване
Разгъване на скрипец
Вторник и петък:
За гръб”
Набирания пред гърди
Скрипец пред гърди
Гребане с щанга
Чукчета
Долен скрипец
Трапецовидно повдигане на рамене с щанга
За бицепс:
Две упражнения с дъмбели
Повдигане на щанга
Повдигане със Z-лост
Е това правя от известно време и горе-долу има резултат.Целта ми е да кача мускулна маса главно.Мерките ми са-бицепс 39,предмишница сгъната 37,гръден кош 110.Искам да комбинирам някак тренировките и да включа крака.Само да спомена,че се потя като идиот,защото съм вече уморен от работата.Това бяха въпросите ми и се надявам да ми помогнете :)
Това което си написал е 30% от програмата.
Кажи серии, повторения, интензивност.
Всеки един човек е индивидуалност т.е. не мога да ти кажа дали е добре за теб.
На пръв поглед изглежда прекалено много обем, кажи честно, възстановяваш ли се?
Мускулна треска, отпадналост, проблеми със съня, липса на апетит, нежелание да тренираш, загуба на сила наблюдаваш ли?
Забравил съм да добавя :) Като почивам два дни един след друг се възстановявам добре,но иначе по цял ден ми се спи-може би защото си и лягам късно,но не съм претренирал мисля.Имам си достатъчно желание за тренировка,но с работата не е така,може би и защото съм пред отпуска.На всяко упражнение правя 3 серии по 6-10 повторения.Липса на апетит и загуба на сила нямам,но мисля,че ми е трудно да се възстановя както трябва.Тези неща ги отдавам на работата все пак :)
Ами ще ти дам съвети, ако искаш ги вкарай в употреба.
-може да преминеш към трениране на мускулна група веднъж в седмицата, пак ще прогресираш все пак не си толкова напреднал
-гърди, рамо и трицепс е неудачно да се тренират в един ден, камо ли два пъти в седмицата - прекалено натоварване пада върху лакътната и раменната става
-надали можеш да натовариш достатъчно втората и третата мускулна група след 4 упражнения, които все пак пряко ги засягат
-горните водят до дисбаланси, травми и т.н.
-с тази програма не можеш да разбереш кое реално ти действа и кое не.След месец когато трябва да смениш програмата не знам какви упражнения ще сложиш.
Понеделник: Гърди - полулег, лег, кофи
Вторник:Гръб - набирания, чукчета, тяга, долен скрипец
Сряда: почиваш
Четвъртък:Крака - клек, римска тяга, унитерално упражнение ( напад, бг клек др.)
Петък:Рамо - военна преса ( зад врат ), разтваряне настрани, обратен пек дек
: )..
казано от junkhead на 02.08.09, 16:23:
Понеделник и четвъртък
За гърди:
Лег
Полулег
Вдигане на дъмбели от лежанка
Пек-дек
Кофички
За рамене:
Повдигане на ръце встрани
Повдигане на щанга до брадичката
Вдигане на щанга зад врата
Трицепс:
Вдигане на дъмбел зад врата
Френско разгъване
Разгъване на скрипецВторник и петък:
За гръб”
Набирания пред гърди
Скрипец пред гърди
Гребане с щанга
Чукчета
Долен скрипец
Трапецовидно повдигане на рамене с щанга
За бицепс:
Две упражнения с дъмбели
Повдигане на щанга
Повдигане със Z-лост
Здравей!
На грешен път си.
1. 1 мускулна група я тренирай веднъж седмично.
2. За гърди свеждаш упражненията до 3 - полулег, лег и флайс (последният може да го редуваш през тренировка с пек-дек или кросоувър). Гръб - набиране, гребане с лост (за ширина на гърба), гребане с дъмбел или мечка (за плътност), тяга и трапец. Рамене - прави повдигането на щангата пред главата, а не зад, защото е по-безопасно за рамото. Включи упражнение за задното рамо. Бицепс - 2 упражнения са напълно достатъчни (ако кажеш, че не са, то значи не ги правиш правилно).
Крака нямаш ли, че не ги тренираш?!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.08.09 06:42.
Благодаря за отговорите и задължително ще ги оползотворя.От другата седмица ще започна да тренирам по една мускулна група.
Само едно питане имам-мога ли да тренирам в един ден бицепс и трицепс?
Засега смятам да ги направя така-понеделник гърди,вторник гръб,четвъртък ръце и петък крака.А какво е това “мечка” ?
Лека вечер на всички :)