Разбира се, че някой трябва да се заяда и да не вярва, което мен слабо ме вълнува. Да, бях пуснал клипче преди време, само че от тогава мина доста време. Вече не мъча лежанката както преди.
Военна преса съм правил значи.. :D 80 кг 1 или 2.
Мнението беше редактирано от dan4o93 на 22.04.10 14:10.
не се сдържам да не споделя...22butterfly kips в серия...пуснах се, защото един от мзалоите се откъсна отведнъж и болката беше ужасна...
хванах движението..ихууууу:)
добре младежо, даже отлично...
много се радвам как ти влияе трибойската обстановка в Свищов...но кака ти Венци още те бие в обръщането...действай..!!!
27.04.10
19:10
Единственото което ме кефи
17 години, 85кила
Power Clean-90kg
Clean & Jerk - 85kg
Мнението беше редактирано от radostin radev на 27.04.10 19:10.
Военна преса 92.5 кг (клип).
Това е в осмата серия от стандартната ми тренировка, която може да се види в дневника ми.
Тези 90 кг, които писах в началото на темата са ми леки и остава още малко до 100 кг, които съм си поставил за цел :)
казано от Петко К на 09.05.10, 10:52:
... и остава още малко до 100 кг, които съм си поставил за цел :)
Железен!
Днес реших все пак малко по малко да се завръщам към свободните тежести, та пробвах най-слабото ми и омразно движение, военната преса. Със щанга от земя направих с 50 кг, чисто изпълнение, на 55 не успях. Жалка цифра, но за мене е добре, защото очаквах след повече от година без щанги да имам проблем и на 50 :) Имам обаче много силен дисбаланс между overhead бутащи движения и дърпащи, определено мисля да поработя над това.
26.05.10
06:07
Bench press - лежанка-140
Dead Lift - мъртва тяга-230
Back Squat - заден клек (щангата зад врат)-200
Front Squat - преден клек-150
Overhead Squat - клек със щанга над глава с изпънати ръце и широк хват-70
Thruster - Тръстър - комбинация на преден клек и пуш преса-100
Power Clean - силово обръщане-110
Squat Clean - обръщане с клек-120
Clean & Jerk - обръщане и изтласкване-100
Power Snatch - силово изхвърляне-70
Squat Snatch - изхвърляне с клек-нямам опит
Military press - раменна (военна) преса със щанга пред гърди, от стоеж -90
Някои от постиженията са от преди около половин година, други са от сега:
BW (Body Weight) - около 60 (не съм се мерила от доста време)
Bench press - 35
Dead Lift - 100
Back Squat - 60
Front Squat - 50
Overhead Squat - 20
Thruster - Тръстър - 30
Power Clean - 50
Squat Clean - не съм го правила
Clean & Jerk - 45 (това е от днес и съм доста доволна от себе си), предвид, че го правя за 3-ти път...
Power Snatch - не съм го правила
Squat Snatch - не съм го правила
Military press - 25
power clean на 50 кила-GOOD..!!!...тия 5 кила ,дето не си джъркнала, къде са останали..:)
давай снача:)
Bench press - лежанка-75
Dead Lift - мъртва тяга-100
Back Squat - заден клек (щангата зад врат)-80
Front Squat - преден клек-N/A
Overhead Squat - клек със щанга над глава с изпънати ръце и широк хват-N/A
Thruster - Тръстър - комбинация на преден клек и пуш преса-50
Power Clean - силово обръщане-50
Squat Clean - обръщане с клек-50
Clean & Jerk - обръщане и изтласкване-50
Power Snatch - силово изхвърляне-N/A
Squat Snatch - изхвърляне с клек-N/A
Military press - раменна (военна) преса със щанга пред гърди, от стоеж -45
Това са тежестите,които вдигам в момента при лично тегло 85кг.Трябва да отбележа че от година и половина не бях стъпвал в залата и затова тежестите са скромни,но усещам че след като почнах Кросфит тренировките бързо си връщам силата и тонуса.Първата ми цел е да си върна старите постижения - 100лег, 120клек и 145тяга при лично тегло от 80кг :)
Скоро очаквайте промени... ;)
От днес:
front squat 110
hang power clean 80
Точно когато се убиеш от сваляне на кила (76 в момента) и ти е най-тежко, се оказваш най-корав. Толкова не бях клякал досега. Обръщането съм го правил с толкова, но 5-6 кила по-тежък.
Мнението беше редактирано от G33K на 24.06.10 09:02.
казано от G33K на 24.06.10, 09:01:
От днес:
front squat 110
hang power clean 80Точно когато се убиеш от сваляне на кила (76 в момента) и ти е най-тежко, се оказваш най-корав. Толкова не бях клякал досега. Обръщането съм го правил с толкова, но 5-6 кила по-тежък.
Яко! Особено обръщането от стоеж, добра експлозивност.
G33K, някой път направи клипче на обръщанията, бих искал да ти видя техниката,
Като разполагам с апаратура (телефона на някой, който е дошъл да тренира с мен) ще щракна нещо. Кое повече те интересува, с клякане или power ?
И имай предвид, че не съм образцов на техника, само се старая ;)
казано от G33K на 24.06.10, 10:04:
Като разполагам с апаратура (телефона на някой, който е дошъл да тренира с мен) ще щракна нещо. Кое повече те интересува, с клякане или power ?
И имай предвид, че не съм образцов на техника, само се старая ;)
И двете.
А такова понятие “образцова техника” няма (shake). Безопасна - да. Ефективна - също да. Генерални насоки разбира се има, но пак опира до особеносттите на всеки атлет.
казано от Никола на 10.07.10, 18:25:
то супер 5 ама с кви кила? :D
Объркал съм името, не е OHS а HSPU :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 10.07.10 21:39.
Ааааа, е браво, мен винаги ме е било страх да направя челна стойка на стена :D
Да си напиша тук, за да мога после по-лесно да открия на коя дата е било “събитието”
BenchPress 10@80
1@100 .
Мнението беше редактирано от Madboy на 12.07.10 16:36.
казано от илиян на 22.06.10, 06:49:
Bench press - лежанка-75
Dead Lift - мъртва тяга-100
Back Squat - заден клек (щангата зад врат)-80
Front Squat - преден клек-N/A
Overhead Squat - клек със щанга над глава с изпънати ръце и широк хват-N/A
Thruster - Тръстър - комбинация на преден клек и пуш преса-50
Power Clean - силово обръщане-50
Squat Clean - обръщане с клек-50
Clean & Jerk - обръщане и изтласкване-50
Power Snatch - силово изхвърляне-N/A
Squat Snatch - изхвърляне с клек-N/A
Military press - раменна (военна) преса със щанга пред гърди, от стоеж -45
Малко промени:
Bench press - лежанка- 80
Dead Lift - мъртва тяга-110
Power Clean - силово обръщане-60
Military press - раменна (военна) преса със щанга пред гърди, от стоеж -52,5
DeadLift - 150kg.
BenchPress 20@bw .
Мнението беше редактирано от Madboy на 21.07.10 17:54.
Аз леко оффтопик да ви запитам - що не ползвате нормални наименования, ами английски, че и абревиатури?
Вероятно егоистичен поглед от моя страна, но за незапознатия - все едно чете техническо ръководство :-) За всяко упражнение трябва да търся описание, или клипче някъде..
казано от Innocence на 22.07.10, 13:54:
Аз леко оффтопик да ви запитам - що не ползвате нормални наименования, ами английски, че и абревиатури?
Вероятно егоистичен поглед от моя страна, но за незапознатия - все едно чете техническо ръководство :-) За всяко упражнение трябва да търся описание, или клипче някъде..
Здрасти!
Няколко пъти е ставало дума по въпроса.
Преводът на някой от упражненията може да е подвеждащ и/или не описва добре самото упражнение на български. Или пък въобще няма такъв. Освен това е много по-лесно за човек, който се интересува от техниката на дадено упражнение, да го намери в интернет с английското наименование, отколкото на български. Все пак, когато описвам комплексите в раздела или дневника, винаги се старая да изписвам и български превод.
Примери:
HSPU (Hand Stand Push Ups) - на български това звучи така “Раменни преси от стойка на ръце, с крака, подпреди на стена или друга опора”
Thruster - Комбинация от преден клек с пуш преса, изпълнени с преливане на движението
Burpee - комбо движение от клек-заемане на лицева опора-лицева опора-заемане на положение за клек-изправяне със скок и плясване на ръцете над глава, докато си във въздуха.
и т.н....
казано от Vic на 22.07.10, 14:06:
[
Няколко пъти е ставало дума по въпроса.
Преводът на някой от упражненията може да е подвеждащ и/или не описва добре самото упражнение на български. Или пък въобще няма такъв. Освен това е много по-лесно за човек, който се интересува от техниката на дадено упражнение, да го намери в интернет с английското наименование, отколкото на български. Все пак, когато описвам комплексите в раздела или дневника, винаги се старая да изписвам и български превод.Примери:
HSPU (Hand Stand Push Ups) - на български това звучи така “Раменни преси от стойка на ръце, с крака, подпреди на стена или друга опора”
Thruster - Комбинация от преден клек с пуш преса, изпълнени с преливане на движението
Burpee - комбо движение от клек-заемане на лицева опора-лицева опора-заемане на положение за клек-изправяне със скок и плясване на ръцете над глава, докато си във въздуха.и т.н....
Ехххх... Съгласих се :-) Ще се науча все някога.. :-) За бърпитата и тръстерите знам, че и ги правя, ама повечето от останалите ми звучат като на китайски. Засега.
казано от Innocence на 22.07.10, 14:44:
Ехххх... Съгласих се :-) Ще се науча все някога.. :-) За бърпитата и тръстерите знам, че и ги правя, ама повечето от останалите ми звучат като на китайски. Засега.
Хахаха! Да не мислиш, че аз не съм им се чудил? Виж на първа страница от дневника ми - добре, че бяха Петко и G33K да ми обяснят как се казва движението, което си мислех, че сам съм открил... (за Clean & Push Press - обръщане и пуш преса, става въпрос).
Е, от тогава понаучих доста и продължавам да се уча на все по-изчанчени термини и наименования...
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече