19.08.09
09:53
Здравейте!Какво мислите за тази програма?
1-Гърди и бицепс
2-Крака
3-почивка
4-Гръб и трицепс
5-Рамо и трапец
Това си е класическа програма - само съм разменил краката с гърба.Бях чувал, че след гърдите ако се правело гръб не вървели толкова добре.
Бях правил една тренировка рамо с крака, но искам да наблегна малко или много на краката, затова са в отделен ден.Ако не ви харесва програма, може да направим корекции.
Корема го правя с краката и рамото в ден 2 и ден 5.
Добавки не използвам, разчитам само на почивката и храната, която се старая долу горе да подбирам.
Целта е качване на ММ.
Стажа ми е около 10-11 месеца. 172см около 65кг.
Поздрави!
Това не ника на майка ми, не обръщайте внимание.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:23.
19.08.09
10:08
Арни е тренирал доста време гърдите с гърба. Мисля, че няма нужда да коментираме дали е имало ефект...
Тъй че е добре да видиш дали за теб действа, а не да приемаш всичко за чиста монета.
По програмата: след гърба задното рамо и трапецът малко или много (зависи от подбора на упражненията) ще са натоварени и уморени за тренировката на другия ден. Отделно в раменните преси дейно участва и трицепсът, също трениран предния ден. Т.е. не е лоша, но трябва много внимателно да подбереш упражненията, ако ще се придържаш към нея.
Аз бих преминал на 3-дневен сплит. Трицепса ще сложа с бицепса и гърдите, дори може да пусна суперсерийки бицепс/трицепс, за да спестя малко време. Краката ще са с почивка предния и следващия ден, като при тях ще сложа и тяга (като редувам тежка тяга с тежък клек през седмица), а гърбът остава без нея с рамото в третия ден от сплита.